kadapiku
huviline
Registreerunud 28.07.09
Kasutaja on eemal
Auto: audi 80
|
postitati 04.09.09 19:55
|
|
|
politsei kimbutab
Teema siis selles, et täna sõitsin tehnilisele ülevaatusele (otse kodust lähima punktini) kuid üv lõppes augustis. Sattusin patrulli otsa ja tehti
protokoll kuigi ütlesin, et olen teel ülevaatusele. Soovitati peale üv läbimist minna kohaliku ülemuse juurde ja tõestada, et ma ikka ülevaatusel
käisin ja jutu järgi sain aru, et kui ülemal hea tuju siis anulleerib protokolli kui mitte siis teeb ikka ära (mootorsõiduki juhtimine ilma kehtiva
tehnilise ülevaatuseta). Üv sai tehtud, kuid kui kohaliku ülemuse juurde jõudsin oli tal tööpäev lõppenud (14:00) ja soovitati esmaspäeva hommikul
tagasi tulla. Kindlasti on siin klubis asjalikke juriste ja politseiametnikke kes oskavad teemat kommenteerida.
|
|
|
lunatic
klubiliige
Registreerunud 20.02.05
Kasutaja on eemal
Auto: A4 allroad ja Volvo C70
|
postitati 04.09.09 20:07
|
|
|
Ära muretse väga ja ära seda trahvi ära ka maksa. Tööpäeva lõppemine siin küll rolli ei mängi.
Trahvi nad peavadki määrama, aga see tühistatakse, kui viid tõendi ARK punkti sama kuupäevaga ÜV-protokolli vms.
Mootorsõiduki ja selle haagise tehnoseisundi kontrollimise eeskirja §3 punkt 7 ütleb:
Tsitaat: |
(7) Kui ilma kehtiva ülevaatuseta sõidukil ei ole eriti ohtlikke rikkeid või puudusi, mis välistaksid sõiduki kasutamise liikluses, loetakse sõiduk
tehnonõuetele vastavaks piiratud ulatuses kasutamiseks: sõiduks ainult mööda lühimat teed lähimasse remondikohta või ülevaatuspunkti või ARK büroosse
või tagasi gara˛eerimiskohta.
|
Loe ka näiteks sarnaseid juhtumeid.
|
|
|
|
kadapiku
huviline
Registreerunud 28.07.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.09.09 20:31
|
|
|
Trahvi ei määratudki, koostati lihtsalt protokoll. Öeldi, et ülemus otsustab ja tuleb tingimata isiklikult rääkima minna. Siit lihtne järeldus - ärge
hilinege ülevaatusega. Minul isiklikult oli probleem hetke majanduslikus olukorras ja just see hetk otsustas auto lagunema hakata. Politseiametnikud tegid muidugi oma tööd ja neile mul etteheiteid ei ole.
|
|
|
kadapiku
huviline
Registreerunud 28.07.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.09.09 20:50
|
|
|
Natuke targem ka nüüd - tegelikult sõber tuli mulle vastu ja helistas, et Paikusel patrull väljas, kuid olin arvamusel, et ülevaatusele võib sõita ja
sõitsin edasi - oleks teadnud oleks Sindi silla pealt Paikuselt mööda läinud ja probleeme vähem. Niikui patrullist mööda sain oli "värvimuusika" taga ja olemas.
|
|
|
Big
huviline
Registreerunud 26.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi, Ford, Vaz
|
postitati 04.09.09 20:51
|
|
|
Kimbuta vastu, uuri netist, mis kell sellel ametnikul tööpäev tegelikult lõpeb, siiski, meie ju maksame nendele palka...selle eest et nad ka kohal
viibiksid.
Hiljuti läksin sõnelema Kommunaalameti ametknikuga seepärast, et mul tõesti pole aega istuda telefoni otsas pool tööpäeva, et selle, mitte töökohal
viibiva, ametnikuga suhelda.
Aga jah, seaduse kohaselt on sul õigus lähimasse TÜV`i sõita, mida sa ka tegid, st. nad peavad tühistama otsuse.
Audi 100 c3 2.2 } Audi 100Q c3 2.1T } Audi 100 c4 2.8 aut. } Audi 80 b4 1.9TD } Audi 100 c4 2.8Q } Audi 100 c3 2.3 } Audi A4 b5 1.8 } Audi 100 c3 2.0
aut. } Audi A6 C5 1.8T aut. } Audi 100 c3 Avant 2.1 } typ81 Q } Audi 80 b2 TD } Audi 80 Competition Q } Audi 80 typ85 Coupe } Audi 90 typ85 2.0r5 }
Audi Coupe b4 } Audi 90 quattro } Audi V8 } Audi A4 b6 1.9TDI } Audi 80 b3 2.0r4 101kw } Audi 100 C4 2.5tdi ...
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
postitati 05.09.09 06:03
|
|
|
Käid ära ja asi ilmselt korras. Mina liigutasin ühte oma 1983.a. autot ja sattusin sel suvel politsei huviorbiiti kahel korral, mille viimane kehtiv
ülevaatus oli 2005 aastal. Mõlemal korral sooviti head teed, kuna tegevused olid sillaregull ja elektriku külastamine. Mingit protokolli ei koostatud
kuna nähti, et inimene valmistab autot ette ülevaatusele minekuks. Kindlustus oli loomulikult kenasti olemas, et üldse liikluses olla. Küsisin samuti
lihtsalt huvi pärast ja huumoriga, et aga mis siis kui ma teid huiaks ja sõidakski kogu aeg nii ringi. Vastuseks sain juba läbi kerge naeru, et ärge
pabistage, meil on ka selleks meetmed olemas ja hetkel ei vaata meile mingi räämas pann otsa vaid vana auto, millel uued detailid juba väljastpoolt
silma hakkavad.
Võta siis kinni kuhu midagi fikseeritakse ja kas ma olen tõesti normaalse suhtumisega isikute otsa lihtsalt sattunud. Kui olekski mingi jama olnud,
siis oleks mul tshekid samuti remontidest näidata olnud. Minu silmis küll politsei inimlikkus lausa üllatas, sest olen saanud varasemalt (loe ammu)
trahvi tööautoga kordusülevaatusele sõitmise ajal ja kedagi ei kottinud mitte ükski argument ja paberid Catweesilt ja Ülevaatuspunktist kui neid nonde
suguorganite nina all lehvitasin. Tehti kiire 600 eeku ja sõideti minema .
Nii et ajad on muutunud sellevõrra, et tehakse protokoll ja lastakse inimesel asi ära lahendada - progress .
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
emmure
huviline
Registreerunud 02.06.09
Kasutaja on eemal
Auto: Audi a6 2.8 v6 quattro
|
postitati 05.09.09 08:32
|
|
|
Suvel sai ka Tallinnast töölt tuldud ja ülevaatus puudus. Sõit muidugi oli pikk ,kuna tulek oli Tallinnast Põlvasse. Tartus võeti ilusti rajalt maha
ja rääkisin mure ära ,et hommikul lähen ülevaatusele. Ei saanud varem minna kuna läks tööl nädal kauem. Siis sooviti head teed ja kõik.
Ma arvan et kui oled ise viisakas ,siis tulevad nemad samaga vastu.
Project-Massacre
|
|
|
|
kadapiku
huviline
Registreerunud 28.07.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.09.09 17:09
|
|
|
Oleks ma seal veel ülbitsema kukkunud, oleks kindlasti trahv ära tehtud - üldiselt kogemus näitab, et nende tegelastega suheldes tuleks jääda
rahulikuks ja vaoshoituks
|
|
|
püstolett
huviline
Registreerunud 29.07.06
Kasutaja on eemal
Auto: A8 4.2 Tdi 2007; C4 S6 Plus sedaan; C4 S4 turbo; RS6 C7.5
|
postitati 06.09.09 19:17
|
|
|
Täpselt.
Käitu teistega nii, nagu tahad, et sinuga käitutaks ja üldjuhul mingeid hulle probleeme ei tule.
Samas kui ise oleksid politsei, siis ülbitsejale väänaks ikka rohkem ju...
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
postitati 07.09.09 12:37
|
|
|
Eesti vabariigis kehtivad paraku eesti vabariigi seadused, ka militsionääride jaoks. Juhul kui nad koostasid (tõenäoliselt kiirmenetlus)protokolli
ülevaatuspunkti sõitva auto juhile siis on nad ju konkreetselt seadust rikkunud ja edasiseks on 2 võimalust:
1. Pöördud miilitsareamehe ülemuse, ntx miilitsamajori poole, esitad tõendid (antud juhul siis protokoll, ülevaatuse läbimist või mitteläbimisel
ülevaatusel käimist tõendav dokument) ja palud väärteomenetluse otsuse tühistada.
2. Otsuse tühistab maakohus.
Kui Sa tõesti ka ülevaatuspunktis käisid siis pmst ei eksisteerigi võimalust, et otsust ei tühistata.
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
kadapiku
huviline
Registreerunud 28.07.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.09.09 17:08
|
|
|
Eelmine kirjutaja ei saanud vist päris hästi aru - tehti protokoll, otsust ei tehtud, see jäeti teha just kõrgemale ülemale.
Teemale jätkuks siis, et täna läksin selle ülema jutule, ülevaatuse kontrollkaart näpus (kus ilusti üv kellaaeg peal - u. tund pärast protokolli
koostamist). Tuli välja, et oleks pidanud ta ikkagi reedel kätte saama - agar ametnik oli protokolli andmebaasi sisestanud ja nagu jutust aru sain ei
ole pärast seda võimalik protokolli anulleerida, ning nüüd pean ootama 02.10.2009 mil saan otsuse kätte. Selge see, et kui otsus on muu kui
õigeksmõistmine, tuleb kohtu poole pöörduda.
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.09.09 18:05
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: kadapiku
Eelmine kirjutaja ei saanud vist päris hästi aru - tehti protokoll, otsust ei tehtud, see jäeti teha just kõrgemale ülemale.
Teemale jätkuks siis, et täna läksin selle ülema jutule, ülevaatuse kontrollkaart näpus (kus ilusti üv kellaaeg peal - u. tund pärast protokolli
koostamist). Tuli välja, et oleks pidanud ta ikkagi reedel kätte saama - agar ametnik oli protokolli andmebaasi sisestanud ja nagu jutust aru sain ei
ole pärast seda võimalik protokolli anulleerida, ning nüüd pean ootama 02.10.2009 mil saan otsuse kätte. Selge see, et kui otsus on muu kui
õigeksmõistmine, tuleb kohtu poole pöörduda. |
Sellisel juhul läks asi üldmenetlusse.
Tegelikult tuleks mitte otsust ootama jääda vaid (maa)kohtu poole siiski kohe pöörduda ja vaidlustada politseiametnike tegevus protokolli koostamisel.
Vastasel korral oleksid Sa nagu väärteomenetlusega nõus ja vastuväiteid militsionääri tegevusele ei oma.
Ka ei saa juba tehtud otsuse vaidlustamisel maakohtus maakohtu otsust enam ringkonnakohtusse edasi kaevata.
Tegelikult saab esitada ka kaebuse miilitsaprefektile, kuid elu on näidanud, et sellel ei ole erilist mõtet kuna asutusesiseselt nad oma vigu
vähimalgi määral ei tunnista ning mätsivad igal võimalikul juhul oma vead kinni.
Kohtu poole pöördumist ei maksa peljata, selles ei ole midagi üle mõistuse keerulist. Samas välistab see politseipoolse edaspidise omavoli.
|
|
|
|
pierre
huviline
Registreerunud 10.03.05
Kasutaja on eemal
Auto: 90 7A
|
postitati 07.09.09 19:00
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ferdinand
Tegelikult tuleks mitte otsust ootama jääda vaid (maa)kohtu poole siiski kohe pöörduda ja vaidlustada politseiametnike tegevus protokolli koostamisel.
Vastasel korral oleksid Sa nagu väärteomenetlusega nõus ja vastuväiteid militsionääri tegevusele ei oma.
Ka ei saa juba tehtud otsuse vaidlustamisel maakohtus maakohtu otsust enam ringkonnakohtusse edasi kaevata.
|
Minuarust oleks just kõige lihtsam otsus ära oodata, sest kohust huvitab asjade konkreetsus, mitte mingi ümmargune jutt "politseiametnike
tegevusest", väärteoasja otsuse saad vaidlustada maakohtus tasuta ja vajadusel saad maakohtu otsuse ka vaidlustada halduskohtus (mis ei ole
tasuta).
Ning kuna protokoll on juba koostatud, siis on menetlusalune isik (e. teemaalgataja) sinna oma allkirja ka andnud mis tähendabki, et ta on nõus ja on
teadlik, et tema suhtes menetletakse väärtegu.
Lihtsalt peale otsuse kättesaamist ongi see ettenähtud 10päeva selleks, et kui sa omad kaebusi militsionääri tegevusele, siis on sul võimalik
vaidlustada.
Miks selline bürokraatia ja inimeste eemaldumine inimsusest?, vot see on juba teine teema, kuid kindlasti mitte vähem huvipakkuv kui käesolev.
Edu!
|
|
|
|
kadapiku
huviline
Registreerunud 28.07.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.09.09 19:29
|
|
|
Ei saa aru, mil moel oli protokolli koostanud ametnike tegevus ebaseaduslik - nad lihtsalt fikseerisid olukorra - sõitsin ülevaatuseta, mis oli õige.
Nemad ei pruugi teada, kas sõitsin ülevaatusele või maale vanaema juurde - tõsi vähemalt suund oli õige (elukohast lähima üv punkti suunas), oleks
vähe inimlikum ametnik olnud, oleks minna lasknud.
Ei ole veel süvenenud vastavatesse seadustesse, kuid miks ei saa Maakohtu otsust edasi kaevata- meil teatavasti 3 astmeline kohus. Protokolli
vaidlustamise kohta ka veel leidnud ei ole kuid ma tean, et mul õigus esitada tõendeid ja vastuväiteid(mida ka tegin - üv kontrollkaart kellaajaga).
Ma arvan, et ootan siiski otsuse ära ja siis näeb mis saab.
Kohtuid ma ei pelga - olen ennegi politseiametit seal võitnud(mitte küll antud teemal, aga siiski)!
Tsitaat: | Algselt postitas: pierre
|
Minuarust oleks just kõige lihtsam otsus ära oodata, sest kohust huvitab asjade konkreetsus, mitte mingi ümmargune jutt "politseiametnike
tegevusest", väärteoasja otsuse saad vaidlustada maakohtus tasuta ja vajadusel saad maakohtu otsuse ka vaidlustada halduskohtus (mis ei ole
tasuta).
Ning kuna protokoll on juba koostatud, siis on menetlusalune isik (e. teemaalgataja) sinna oma allkirja ka andnud mis tähendabki, et ta on nõus ja on
teadlik, et tema suhtes menetletakse väärtegu.
Lihtsalt peale otsuse kättesaamist ongi see ettenähtud 10päeva selleks, et kui sa omad kaebusi militsionääri tegevusele, siis on sul võimalik
vaidlustada.
Miks selline bürokraatia ja inimeste eemaldumine inimsusest?, vot see on juba teine teema, kuid kindlasti mitte vähem huvipakkuv kui käesolev.
Edu! |
|
|
|
DDD
huviline
Registreerunud 18.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C5 & A6 C6
|
postitati 07.09.09 21:16
|
|
|
Kõigest minu arvamus.
Politseipatrull tegi täpselt nagu pidi, samuti tegi sisestaja.
Sinu teha on nüüd esitada VASTULAUSE koos koopia ülvaat. paberiga ja esitada teatud ajajooksul vastavale ametnikule kes sulle otsust teeb. Kui paberid
on sul esitatud ja sinu sõnad vastasid tegelt ka tõele mis sa väärteoprotokolli ütluste lehele kirjutasid, siis ametnik peaks tegema protokolli
LÕPETAMISE määruse ja ongi kõik.
Ei kohut, ei 02.10.2009.a. ootamist.
Tsitaat: | Algselt postitas: kadapiku
õigeksmõistmine, tuleb kohtu poole pöörduda. |
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
|
tanel
huviline
Registreerunud 09.07.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 Avant
|
postitati 08.09.09 16:09
|
|
|
Politseiametnike käitumine oli täiesti õige antud rikkumise puhul. Miks? Kas te kujutate ette kui palju näiteks Tallinnas liigub igapäevaselt
sõidukeid/haagiseid/mootorattaid millel on läbimata ülevaatused? Ilmselt mitte. Ferdinandi arvates oleks pidanud politseinikud veenduma selles, et
sõidukit kaustatakse piiratud ulatuses (minnakse ainult lühemat teed pidi ülevaatuspunkti või mitte). Vot just see olekski olnud ressurside
väärkasutus. Ei ole ju loogiline, et politseiametnik hakkab iga sõidukiga millel puudub ülevaatus sõitma ülevaatuspunkti, et selles veenduda. Isikul
kontrollimise hetkel puudus sõidukil ülevaatus mis sai ka väärteoprotokolliga politseiametniku poolt fikseeritud. Kui menetlusalune isik tutvus oma
õiguste ja kohustustega siis on ta ka teadlik, et Tal on omalt poolt 15 päeva aega esitatada omapoolseid tõendeid mis võetakse otsuse tegemisel (otsus
tehakse 30 päeva möödumisel väärteoprotokolli koostamisest) arvesse. Juhul kui isik selle paberi kas koos või ilma oma poolsese vastulausega edastab
lõpetatakse alustatud väärteomenetlus VTMS § 29 lg. 1 p. 1 alusel. Ja teemaalgatajale teadmiseks, et sa ei pea minema mingi isiku jutule, piisab
sellest kui saadad/viid selle ülevaatuspunktist saadud paberi politseiosakonda ja sealt lisatakse see sinu väärteotoimikule. Olen kindel, et see
olukord laheneb teemaalgatajale positiivselt.
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.09.09 20:11
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: tanel
Ferdinandi arvates oleks pidanud politseinikud veenduma selles, et sõidukit kaustatakse piiratud ulatuses
|
Minu arvates oleks üsna loomulik, inimlik ja seaduslik üldse väärteomenetlus alustamata jätta kui oli ju selge, et ollakse teel ülevaatuspunkti. See,
et rikkumisi on palju ei saa kuidagi olla põhjuseks seadusekuulekate kodanike kiusamisel.
Antud juhul oleks politseiametnik pidanud kodaniku süüd tõendama, st veenduma, et ta tõepoolest ei ole teel autoga ülevaatuspunkti. Siin on ju ka
vastuolu põhiseadusega täiesti olemas- seadus lubab ju ülevaatuspunkti sõita, kuid ometigi peab nüüd toosama seadusekuulekalt käitunud kodanik iseenda
süütust hakkama tõendama.
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
postitati 08.09.09 20:57
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: tanel
Ferdinandi arvates oleks pidanud politseinikud veenduma selles, et sõidukit kaustatakse piiratud ulatuses
|
Minu arvates oleks üsna loomulik, inimlik ja seaduslik üldse väärteomenetlus alustamata jätta kui oli ju selge, et ollakse teel ülevaatuspunkti. See,
et rikkumisi on palju ei saa kuidagi olla põhjuseks seadusekuulekate kodanike kiusamisel.
Antud juhul oleks politseiametnik pidanud kodaniku süüd tõendama, st veenduma, et ta tõepoolest ei ole teel autoga ülevaatuspunkti. Siin on ju ka
vastuolu põhiseadusega täiesti olemas- seadus lubab ju ülevaatuspunkti sõita, kuid ometigi peab nüüd toosama seadusekuulekalt käitunud kodanik iseenda
süütust hakkama tõendama. |
Selle jutu kohta ütleks ma tegelikult, et kas olete näinud kahte juuti, kes teineteist usaldavad .
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
|