raunz
huviline
Registreerunud 27.09.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 1.8 B5 & A6 Avant 2.5TDI C5
|
postitati 14.07.09 16:58
|
|
|
Immo "kivi" võtmest kättesaamine

Kuna vana võti on väga palju vatti saanud, lisaks võtme keel on samuti juba murdejoonega ning kõver, tellisin endale uue moodsa klappvõtme ja nüüd
oleks vaja vanast võtmest immo kivi kätte saada, et uude võtmesse see ümber tõsta. Samas olen võtit igatepidi proovinud lahti saada aga tulutult.
Tundub, et võti on valatud/sulatatud kokku 2st poolest (on näha liitekohad). On keegi varem sellist tüüpi võtit lahti võtnud? Minul on ilma ühegi
nuputa võti, mis äkki ei olegi loodud lahti käima? Tean aga näiteks, et juba 96.a mudelil peaks olema võti teistmoodi, 1 nupuga ja mis loogika
kohaselt peaks lahti käima ka.
Igatahes praegune mõte on siis robustelt võtme keele osa ja tagant nö sang maha lõigata ja siis nii palju veel väiksemaks nikerdada järele jäävat osa
kui annab ning uue võtme korpusesse mahutada kuidagimoodi. Samas, tahaks asja ka inimlikumalt teha, kui võimalik.
Seega ootan nõu.
|
|
|
toomas777
huviline
Registreerunud 05.07.08
Kasutaja on eemal
Auto: audi a4 q 1.9tdi 85kw 01a
|
postitati 14.07.09 17:02
|
|
|
Selles võtmes pole mingit immot
|
|
|
raunz
huviline
Registreerunud 27.09.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.07.09 17:04
|
|
|
Ongi nii? No ma ei tea, ma ikka arvan, et on. Immo tuluke on kenasti
armatuuris olemas ja täitsa olemas ka on orig. immo jamamised vahel, ehk peale käivitamist käib 1s ja siis sureb välja.
|
|
|
Kiil
klubiliige
Registreerunud 03.02.03
Kasutaja on eemal
Auto: 2xAllroad
|
postitati 14.07.09 17:19
|
|
|
Oled sa immorõngast uurinud, äkki on süüteluku ümbert ära võetud ja kivi millegagi sinna sisse pandud.
|
|
|
|
raunz
huviline
Registreerunud 27.09.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.07.09 17:58
|
|
|
Ei, ei ole uurinud.
Mul on muidu autol 3 võtit, kõik on sellised, service võtmel ka vastav märk peal.
Kas tõesti on siis tegu täitsa immota võtmeta? Väga suur üllatus enda
jaoks.
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 14.07.09 18:02
|
|
|
Mul oleks nagu kuskilt meeles, et ka neisse võib transponder sisse pressitud olla. Kui ei ole, peaks see ju uue võtmega proovides kohe selgeks
saama.
PS. Ära nii avalikult ja suurelt oma võtme muuke presenteeri. Mõni vanja
juba viilib...
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199
|
postitati 14.07.09 18:05
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: raunz
Ei, ei ole uurinud.
Mul on muidu autol 3 võtit, kõik on sellised, service võtmel ka vastav märk peal.
Kas tõesti on siis tegu täitsa immota võtmeta? Väga suur üllatus enda
jaoks. |
Sellel vötmel pole kindlasti mingit kivikest sees.Kivike on ikka vötmes, mille pea nn. "pooleks käib".
Pakuks sama varianti mida mainis Kiil.
Vöiks lausa öelda, et too vöti vast ei kuulugi A4-ja valdkonda, kuna pole sellist veel sellel isendil kohanud - äkki kunagi vahetatud süütelukku ja
siis midagi kusagil ümber nikerdatud!?
Vorsprung durch Drehmoment !
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
|
raunz
huviline
Registreerunud 27.09.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.07.09 18:11
|
|
|
Okei, ärme siis nii avalikult võtme muuke ka eksponeeri 
Igastahes meenus, et sõbra 96a. A4l on siiski samasugune võti.
Klapitav võti ilmus alles 97a.
Ja eks hakkan siis võtit vaikselt lammutama.
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.07.09 18:16
|
|
|
Esimestel a4'jadel oli kõigil selline võti, sisemuukide ja klapisüsteemiga tuli vist alles 97+ kui mälu ei peta.
Ürita kõigepeal aru saada, kummal pool sul see jurakas on. Kõige lihtsam on aru saada, kui sul on "toorikvõti" olemas, ehk siis mille järgi võti
teha ja millel seda jublakat sees pole. Pistad tolle süütelukku ja teise võtme paned külgepidi kõrvale, immo läheb ainult siis maha, kui jublakas on
lukupõhja poole, teistpidi käima ei suuda minna, st. rõngas ei suuda lugeda - vähemalt oma praktika näitas nii .
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199
|
postitati 14.07.09 18:28
|
|
|
Jälle targem vötmete suhtes.
Ise arvasin, et A4 köik sisse freesitud sisemuugiga.
Oma eelmisel ja praegusel A4-l (´96) uuem vöti (poolitatav pea ja sisemuuk, kuid klappsüsteemita) ja immokiviga.
Kas too immoröngas mitte vötme enda met.pinnaga ei suhtle?
Pean silmas seda, et 3 vötmest 1 plastik ja sellega läheb igasasendis tööle - jääb mulje, et plast ei anna rönga suhtes impulssi edasi ja nii ta tööle
lähebgi.
Vorsprung durch Drehmoment !
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.07.09 18:34
|
|
|
Ja kui sulatamisega ei viitsi tegeleda, siis mine lammarisse ja äkki leiad immokiviga lahtise võtme, saad sealt selle jublaka ja mõni kaabliga targem
kodanik progeb sulle selle uue kivi külge, ei pea hakkama mingit muud jama rohkem korraldama ja sula plasti venitama .
Edit: mul läks aega alla 10min, et asi kätte saada.
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 14.07.09 20:07
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Kuits
Jälle targem vötmete suhtes.
Ise arvasin, et A4 köik sisse freesitud sisemuugiga.
Oma eelmisel ja praegusel A4-l (´96) uuem vöti (poolitatav pea ja sisemuuk, kuid klappsüsteemita) ja immokiviga. |
Võtme järgi on suht hea 94/95 ja sealt edasi 96- A4/A6/A8-tel vahet teha. Kui näiteks passis on 96a A8, kuid võti on veel vana tüübi oma, siis on
reaalne valmistamisaeg suure tõenäosusega tegelikult varasem. Mitte, et keegi võltsinud oleks, aga just need laos/müügisaalis seisnud autod.
|
|
|
Fugitive
klubiliige
Registreerunud 12.02.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 Allroad 2008 3.0tdi
|
postitati 14.07.09 21:37
|
|
|
Immo pulk on ka selles võtmes. Vähemalt minu võtme sees on. Ühes nurgas on ilusti näha nagu oleks miskine kate peal, see tuleb nõelga vms välja
urgitseda sealt ja seal augus on see immo pulk.
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.07.09 06:32
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Fugitive
Immo pulk on ka selles võtmes. Vähemalt minu võtme sees on. Ühes nurgas on ilusti näha nagu oleks miskine kate peal, see tuleb nõelga vms välja
urgitseda sealt ja seal augus on see immo pulk. |
Ma kah suure hurraaga teadsin, et see seal on ja soovitasin mingi suvalise sama ajastu ~94-97.a. võti otsida, millelt see siis välja võtta ja masinale
külge progeda. Lõpuks muutus lihtne kaabliga auto näppimine hoopis plastilõhna sisse hingamiseks .
|
|
|
|