Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: Õnnetu auto ost ehk ise olin loll aga üritaks jonni ajada (Vastuseid: 12 | Vaatamisi: 3310)
buusta
huviline

Registreerunud 11.06.09
Kasutaja on eemal

postitati 11.06.09 16:22
Õnnetu auto ost ehk ise olin loll aga üritaks jonni ajada

Tere!Mure järgmine ostsin eelmise aasta oktoobris 97a audi a6 2.6 110kw.
Mure järgmine,avaldusid probleemid reklaamis lisadena kirjas kompuuter, veojõukontroll ja airbag. Ok kompuutrit ei olnud sellest sain varsti aru aga no kannatasin ära siis uurisin raamatut sellel minu pillil pole veojõukontrollist haisugi.Ok siis koolesid nädal hiljem kliima ja püsikiirusehoidja lasin elektrikul korda teha kuu kaks jälle läind.Siis oli vahest elektroonika jamad panin auto käima tuled ei põle pann seisma ja uuesti käima põlesid... päris üksjgu alla neelata minuarust juba siis õnnestus selle aasta märtsilõpus sattuda lähikontakti puuga mida ehk ``veojõukontroll`` oleks aidanud vältida. Kontakt oli korralik radikas,tuli,tiib,stange ja mis välja tuli ohhooo airbagidest ple haisugi,mitte,et mulle hirmsasti meeldiks sellega pihta saada aga ikkagi.
Olgem ausad nüüdseks olen juba päris kibestunud ja sattusin vaatama kalevipoja ja siili reklaami ja hakkasin siis uurima tarbijakaitse kohta tarbijakaitsest öeldi et 2a jooksul on õigus esitada pretensiooni TUGINEDES EKSPERTHINNANGULE. Votnii ahjaa ma hakkan oma poindini jõudma see audi maksis 54900.- võtsin järelmaksupeale makstud on 38000 ja no kohe mitte ei tahaks kõike ära maksta aga tagasi anda ka ei taha,sest sealt ometi oma raha tagasi ei saa.Lõõpijatele söödaks ega see majandussurutis on mu rahakotti augu küll närind jah ja äkki on ka selles osa sellest trotsist ja saab öelda,et oma lollus aga jonni mul jagub niiet 2 käsimust selle pika jutu lõpuks :
1. Kas kellelgi teisel on selle asjaga kogemust
2. Kust ja kellelt ma selle eksperthinnangu saan

Ehk saate aidata igatahes tänud et viitsisite lugeda.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
heihei
huviline

Registreerunud 01.02.06
Kasutaja on eemal

Auto: b6, 96kw bens.

postitati 11.06.09 16:43

Kuidas ostu.müügileping oli, et võibolla seal kirjas, et oled tutvunud tootega ning need lisad, mis puudusid ühesõnaga lepinguga sai ka selgeks, et sa sellest teadlik oled. See siis üks vastuse variant. Endal 2 auto ja kõik õnneks läinud. Muideks see hind mis mainisid, oli tollel ajal vist üsna soodne ju, sellega vabalt vabandab müüja välja. Tunnen kaasa sulle, foorumi kasutamine oleks natuke abi pakkunud ka mootori valikul.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo

postitati 11.06.09 16:49

Maisaa aru kuda puusse sõitmine automüüa süüks tahetakse ajada? Ja kas airbagid ei avanenud või oled sa kindel, et neid pole? Väiksema avarii korral nad ei peagi avanema!
Kuna tegemist vana autoga on normaalne ju et mõningat remonti teha tuleb. Kas tegu on c4 kerega audiga?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 11.06.09 17:18

Sellise trotsiga on enam kui reaalne, et tekitad endale lihtsalt rohkemas summas kulutusi ja sekeldusi oma "eksperthinnangute" tellimisega ja hiljem võibolla veel kohtukulude või mille iganes variandiga.
Autot ostma hakates on üldjuhul võimalik teha ostueelne ülevaatus, mis ei maksa nii palju kui soov on kõva ja isend kindel.

See, et kuhugi kuulutusse oli klõpsitud lisade kohale mingid veojõukontrollid ja asjad on näiteks pigem mõlemapoolne teadmatus, ehk siis müüja ei teadnud ja ostja samuti ei teadnud - sel isendil on elektrooniline differentsiaal, mida pahatihti veojõukontrolliks tembeldatakse.

Usu, kui müüja on võtnud masina müüki komisjonikorras või toonud selle mõnest välisriigist, siis ta ei kaevu armatuuri ja rooli sisse airbagide olemasolu või puudumise kontrollimiseks ;).

Ehk siis soe soovitus, neela oma ego alla, tee masin korda ja sõida. Selle trotsiga ei võida sa paraku midagi.

PS! Seda osa tekstist "aasta märtsilõpus sattuda lähikontakti puuga mida ehk ``veojõukontroll`` oleks aidanud vältida" poleks küll olnud pointi kirjutada :D.

Hea auto on palju autosid...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Jann
huviline

Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal

Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.

postitati 11.06.09 17:54

Põhimõtteliselt võiksid ka ema kohtusse kaevata, sest kui ta poleks sind sünnitanud, poleks sa ka puusse sõitnud. Muud ei oskagi kohe lisada.

OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide adaptsioonid, DPF, õhkvedrustuse mured jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + uusim tarkvara VCDS 24.7.1 + pikk kogemus). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2025, VIM, SpeedCam, Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Samzik
klubiliige

Registreerunud 12.09.04
Kasutaja on eemal

Auto: Passat 1.9/96kw 4WD 2004, audi 90 2.1/134kw q 87A

postitati 11.06.09 18:06

Smas ju ei müüdud normaalses korras sõidukit. Oleks ju aeg lahti saada selles läti garaazi djuuningust turul, et auto koosneb 3st erinevast mudelist ja on valesti kokku keevitatud.

Pakkuda uus Haldex õlipumba elektrimootor. E parandan mittetöötava mootori+uued tihendid. Mbl: 55 55 88 55.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Teemo
klubiliige

Registreerunud 15.10.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Quattro

postitati 11.06.09 18:29

Selle arvelt, et masin pärast ostu lagunema hakkb, ei saa küll järelmaksu pooleli jätta. Sa oled juba varsti aasta aega sellega ringi sõitnud ning kui hetkel tundub, et masin pole nii hea kui ostes, siis see on ju loomulik amortisatsioon. Kui mina oman ühte autot 10 aastat järjest, siis ta laguneb samamoodi ja korralised hooldused tuleb niikuinii teha. Et mõlema poole teadmatusest masinale veojõu kontrolle külge mõeldakse, seal ei saa ju kedagi süüdistada. Mina autoremontijana läksin arvutit ostma koos IT -valdkonnas pädeva inimesega.
Kui sa nüüd ise masina edasi müüd ja järgmisel omanikul midagi olulist juhtub, siis kas oleks meeldiv see vastutus enda kaela võtta, arvestades seda, et auto on tehnilisest seisukohast väga paljude ja keeruliste sõlmedega tarbeasi.

kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 11.06.09 18:33

Kui tegemist on ettevõttega, siis on S*tt reklaam parim rohi selliste läti tjuuningute vastu ;). Surevad lihtsalt pikapeale nälga. Esimesest postist aga välja ei loe, kust asi ostetud.

Hea auto on palju autosid...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 12.06.09 06:26

See, et lubatud lisad autol puudusid on ju küll selge petmine, kuid kuidagimoodi ei ole mingitegi pretensioonidega mõistlik välja tulla kaks aastat hiljem. Ka eestis kehtiv seadusandlus enamasti välistab selle võimaluse, st igasugustest pretensioonidest tuleb teada anda kohe peale nende avastamist/avaldumist.
Veojõukontrolli c4'jal ei ole, ilmselt on selle all mõteldud elektroonilist diferentsiaalilukku, need asjad segatakse tihtilugu ära.
Eksperthinnangu saab eksperdilt, pikaajalise sellealase töökogemusega kodanikult. Selle valdkonna atesteeritud eksperte ilmselt eestis ei olegi, seega on hinnang mõistlik võtta ntx pikaajalise töökogemusega õppejõult.
Sinule soodsat kohtulahendit sellisest asjast kindlasti ei tule, kui sa just ise kogemustega jurist ei ole.;)

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
jõuvanker
klubiliige

Registreerunud 21.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: ´11a. A4 avant q. s-tronic 3.0TDI 176KW

postitati 12.06.09 06:31

Tsitaat:
Algselt postitas: buusta

2. Kust ja kellelt ma selle eksperthinnangu saan

Reval Auto OÜ - ametlik Audi esindaja Eestis.
Arvesta, et eksperthinnangut ei hakata tasuta tegema ning olenevalt hinnangutüübist, hinnatavast sõlmest/detalist, sõltub eksperthinnangu maksumus. Niiet, vaevalt oled nõus suuremat summat kulutama eksperthinnangu tarvis. Sõida sellega, mis on. Ise oled tainas, et komistasid antud maisna otsa. Ei taha küll pahasti öelda, kuid nii see kipub olema.

Kasutatud auto on kasutatud auto, millega kaasnevad igasugused riskid ja nende riskidega peab ostja arvestama. Kui mõni remonditöökoda on pange keeranud remondinäol siis tuleb selle remondifirmaga arveid klaarida omavahel, kui hakkama ei saa, siis tarbijakaitse vms.

lapsepõlvest alates meeldinud 20VT R5
margus
huviline

Registreerunud 15.12.02
Kasutaja on eemal

postitati 12.06.09 07:17

Lõpetage ometi see ameerika ära ja olge normaalsed inimesed!
Juba pealkiri ajab südame pahaks - "ise olin loll aga üritaks jonni ajada! No pliiiis! Pole siis ime, et selliste tainapeade pärast asjad imelikud!

Jah, olen tõesti ärritunud, et niisugused inimesed end lausa avalikult teada annavad! Parim õppetund sulle - tark õpib vigadest, loll enda omadest.

wookie
huviline

Registreerunud 21.02.07
Kasutaja on eemal

Auto: A80 B4 Quattro 2.6 '94, VW Passat 4Motion '01, Audi A6Q C7 '11

postitati 12.06.09 08:24

Well well... võib-olla on tõesti seaduses kahe aasta ja eksperthinnangu punkt ja võib-olla tõesti on võimalik selle abil kedagi kottida, ent siin on mitu aga - esiteks, kas antud tehing üldse kuulub tarbijakaitse valdkonda ja samuti kas eksperthinnang enam adekvaatne on (masinaga on ju puus ära käidud).
Üldiselt asja inimliku külje pealt olen ma eelmise postituse autoriga nõus - ärge ehitage ameerikat, kus kohtuskäimine on rahvuslik spordiala ja vales kohas valjult peeretamine toob kaasa vajaduse advokaati palgata :-)

Mis aga puutub sellesse, et ostetud auto ei vasta ootustele, siis sedasorti ebaõnnestumisi tuleb võtta koolitusena.

Mina pole suutnud veel osta ühtegi kasutatud autot, mille kohta mul pärast kahte nädalat sõitmist poleks arvamust, et kurat, ikka sattusin mingi risu otsa, millega tuleb hulk tööd teha enne, kui sest auto saab. Samuti on mul kogu aeg tunne, et minu käru laguneb tutvusringkonnast kõige rohkem, näeb kole välja, nagiseb, sööb õli ja edasi ei lähe nii nagu tahaks... Tutvusringkond on, tõsi, teistsugusel arvamusel - et nii vana auto kohta enam parem olla ei saagi aga noh jah...

Aga ei süüdista selles hädas müüjat, valitsust ega jumalat - ise olen rumal, ise pean õppima, ise tuleb maksta oma koolituse eest. Siiamaale on ebaõnnestumistest saadud kogemus olnud väärtuslikum kui see papp, mis ebaõnnestumiste likvideerimiseks läinud on...

tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 12.06.09 09:20

Huvitav, et seda teemat lugedes tuleb esimesena emotsioon:
http://www.tqhq.ee/forum/emoticons/finger.gif

Aga olgu, paneme lukku ära selle.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 39.1% - SQL: 60.9%]