Mikk_M
huviline
Registreerunud 09.09.07
Kasutaja on eemal
Auto: A6 R5 2.5TDI
|
|
postitati 09.04.09 14:58
|
|
|
Auto ei käivitu, säde puudub.
Tere.
Nii probleem sai alguse eile, nimelt pusisin omale ka käigukanginupule valgust sisse. Oma arust kuskil midagi ei lühistanud, kadusid ära järsku kõik
armatuuri tuled, ka sig.süütaja, samuti ei teinud bensupump ühel heal hetkel enam süüte sissekeeramisel häält, tavaliselt umbes 1-2 seki lööb surve
üles. Näppisin kõik kaitsmed ja releed üle, ja hakkasid kõik asjad jälle tööle. Täna jätkasin, korraks läksid tulevase valgusti juhtmed näpuvääratuse
tõttu hetkeks kokku ja lõi kaitmse läbi, vahetasin selle ära. Tuled taas põlesid. Sain asja valmis, hakkasin käivitama, aga ei midagi, pump ei tööta.
Kohe proovisin kontroll-lambiga pumbale minevad juhtmed üle pumba juurest, voolu peale ei tule. Siis panin pumbale otse akult voolu, pump tegi häält,
üritasin käivitada, aga ikka ei midagi. Kas sai nüüd pump otsa või juhtus midagi muud, täna enam ei jõudnud tegeleda, homme alustan uuesti, äkki oskab
keegi veel soovitada, mida kontrollida. Autoks Audi 90 2.3q 1987 B3
|
|
|
|
Mikk_M
huviline
Registreerunud 09.09.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 10.04.09 08:03
|
|
|
Nii palju sain siis nüüd aimu asjast proovides, et kütus siiski peale tuleb, kuid sädet ei ole. Üritan kuskilt mingi tuttava nüüd sebida et süütepooli
ja kommukat proovida. Või on siis Hall andur pekkis omadega.
|
|
|
|
Mikk_M
huviline
Registreerunud 09.09.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 10.04.09 12:20
|
|
|
Proovisin teist süütepooli ja kommukat ka, ei midagi. Lugesin mingist teemast, et pritsega masinatel ei hakkagi pritse ilma tööle, kui jagajast
impulssi ei tule - vastab see tõele ? Selle impulssi peab siis süüte sissekeeramisel Hall andur andma ?
|
|
|
|
Mikk_M
huviline
Registreerunud 09.09.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 13.04.09 14:40
|
|
|
Just tulin auto juurest, selgus, et poolile tuleb vool peale, kui süüde sees on. Mõtlesin ka käima vedada, seegi ei õnnestunud, kuid panin tähele, et
ka tahhomeeter ei töötanud. See peaks ju töötama hakkama siis kui mootor ringi käib, siit siis küsimus, milles viga võib olla ? On ajus viga või mõni
andur läbi?
|
|
|
|
KeveN
huviline
Registreerunud 29.09.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 TYP85 Q , Audi V8 4.2
|
|
postitati 13.04.09 15:36
|
|
|
Kui ei eksi siis tahomeeter saab oma info süütepoolilt.
|
|
|
|
|
|
Mikk_M
huviline
Registreerunud 09.09.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 13.04.09 17:15
|
|
|
Aga mis vea saab välistada tänu sellele, et süütepoolile vool peale tuleb ?
|
|
|
|
oss30
huviline
Registreerunud 21.01.08
Kasutaja on eemal
Auto: a6 avant quattro 142kw 97a
|
|
postitati 13.04.09 17:41
|
|
|
jagajalt võta lahti pistik.syyde sisse ja läbi kontrolllambi lühistades keskmist klemmi kuula kas pump hakkab lööma. samalajal võix panna ka
syytepoolist tuleva küünlajuhtme otsa kyynla. kui pump hahhab lööma ja peajuhtme otsas tekib säde siis raudselt halliandur. lühistamisex kasuta
kindlasti kontrolllampi mitte otse juhet. siis pole võimalust midagi mahapõletada. samalajal syyde sees muidugi. segane jutt sai aga loodan et on abi.
|
|
|
|
Mikk_M
huviline
Registreerunud 09.09.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 14.04.09 08:20
|
|
|
Seda varianti proovisin, kuid midagi tööle küll ei hakanud. Süütepoolile tuleb vool peale, kui süüde sees on - kas seega saab välistada kommutaatori
vea ? Üle jääb ikkagi halli andur ja süütepool ise ? Või on hall ka sellisel juhul korras kui poolile voole peale tuleb ? Milline variant veel võib
olla ? Kuidas saab kontrollida süütepooli korrasolekut ja kas teist süütepooli või kommutaatorit proovides peavad need olema kindlasti 5 silindrilise
omad ? Kas pooli korpus peab olema massiga ühenduses ?
|
|
|
|
Teemo
klubiliige
Registreerunud 15.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Quattro
|
|
postitati 14.04.09 13:14
|
|
|
Süütepool saab voolu kommutaatorist. Aga lisaks on vaja ka Motronicu aju poolset toetust, et asi töötaks. Mina olen aru saanud nii, et kui halli
anduri aknalt tuleb impulss(mis suundub läbi aju) kommutaatorisse, siis ongi säde olemas, seega kui ajul voolu pole siis tööle masin ei hakka.
Kommutaatoril on ka pidev vool süütega, kuid ta ootab ka aju käsku, et anda välk süütepoolile. Kaitsmekarbis all reas on mõned kaitsmed, millest kaks
"Motor" kirjaga annavad ajule voolu. Need peavad terved olema.
|
|
|
|
Mikk_M
huviline
Registreerunud 09.09.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 14.04.09 13:30
|
|
|
Mul on ju k-jetronic, kuid süütesüsteem pmst sama siis ? Kaitsmed, mis kaitsmekarbis asuvad on kõik terved.
|
|
|
|
samru
klubiliige
Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A8 4,2Q, B6 3,0Q, Buell XB12s
|
|
postitati 14.04.09 14:00
|
|
|
Kustkohast Sa varukaitsme võtsid? Paljud kodanikud on varukaitsme võtnud sealtsamast kaitsmekarbist kuid sealt reast kus on mootoriaju kaitsmed.
Mul on olnud juhus kus sai viga otsitud mitu tundi ning pärast kliendile meenus, et oli võtnud "varukaitsme" ja pannud selle läbipõlenud
armatuurivalgustuse asemele. Aga õnnetuseks polnud see varukaitse vaid mootoriaju kaitse.
|
|
|
|
|
|
Teemo
klubiliige
Registreerunud 15.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Quattro
|
|
postitati 14.04.09 18:15
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: Mikk_M
Mul on ju k-jetronic, kuid süütesüsteem pmst sama siis ? Kaitsmed, mis kaitsmekarbis asuvad on kõik terved. |
Ma kirjeldasingi k-jet süsteemi. Kui kõik kaitsmed asuvad üksteise kõrval reas, siis mootori kaitsmed asetsevad teistpidi all servas. Ja kahel
mootorikaitsmel on punane u.3-4cm pikk plastikkate, kirjaga Motor, peal.
|
|
|
|
Mikk_M
huviline
Registreerunud 09.09.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 14.04.09 19:11
|
|
|
Ma ei oska midagi muud öelda kui, et Loll pea on ihu nuhtluseks. Sellise asja peale ei osanud absoluutselt tulla, et selle koha peal on mootori
kaitsmed, mitte lihtsalt igaksjuhuks varu kaitsmed. Igatahes suur suur aitäh teile, ei oska midagi muud öelda. Oleks oma pea vigaseks mõelnud/otsinud.
Auto panin just tööle ja meel on ka ülihea. Häbi on ka.. väga.
|
|
|
|
sixxer
huviline
Registreerunud 11.03.12
Kasutaja on eemal
Auto: 90 quattro
|
|
postitati 30.11.13 13:33
|
|
|
Sa pole ainuke! Ma olen juba nädal aega üritanud autot käima saada! Mõtlesin kah,et varukaitsmed! Nüüd lugesin sinu postitust,läksin ja panin kaitsme tagasi ja tadaa-töötab jälle! 
|
|
|
|