Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: Milline õli oleks parim 1.9TD B4-le? (Vastuseid: 8 | Vaatamisi: 3272)
MZR
huviline

Registreerunud 20.10.08
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 B6 1.8TQ 140kw

postitati 24.01.09 18:40 Tsiteeri
Milline õli oleks parim 1.9TD B4-le?

Ise olen kasutanud OMV BIXXOL Extra (10W40).
Kas mingeid klõbinaid mootoris (hüdrotõukurid) võiks põhjustada mittesobiv mootoriõli?
Mida arvate sellest:
OMV BIXXOL extra diesel 10W-40
ACEA A3/B4, API CF, VW 505 00, MB 229.3 Poolsünteetiline diiselmootori õli

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
GT1
huviline

Registreerunud 30.07.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 Avant Tdi Q

postitati 24.01.09 21:25 Tsiteeri

Talvel võiks ikka sees olla täissünt, kuna tegu turbomootoriga mina ka kasutan Valvoline Durablend Disel 5W-40.
Suvel võib küll seda kasutada kui seal on kirjas,et diislile sobib, sest 10W40 peaks olema eraldi nii bensa kui diislile.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
jan-kos
huviline

Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal

Auto: A100TDIC4 oilexpress ja pargimaastur

postitati 24.01.09 21:40 Tsiteeri

krt seda teab mis parim on, kasutasin ka kunagi valvoline õli, mind ei rahuldanud, läksin üle comma poolsündile ja olen rahul, see suur et B4 1,9 TDI sõidab ka sellega ja on ka rahul, aga sügise panin xado 5W-40 cityline poolsündi sisse ja 100 TDI on väga rahul ja A6 TDI on ka väga rahul, ma arvan et rahulolu tuleneb mootori väga pehme käimisega ja minu arust töötab isegi paremini kui comma õliga, hind pea sama.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
MZR
huviline

Registreerunud 20.10.08
Kasutaja on eemal

postitati 25.01.09 10:27 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: jan-kos
krt seda teab mis parim on, kasutasin ka kunagi valvoline õli, mind ei rahuldanud, läksin üle comma poolsündile ja olen rahul, see suur et B4 1,9 TDI sõidab ka sellega ja on ka rahul, aga sügise panin xado 5W-40 cityline poolsündi sisse ja 100 TDI on väga rahul ja A6 TDI on ka väga rahul, ma arvan et rahulolu tuleneb mootori väga pehme käimisega ja minu arust töötab isegi paremini kui comma õliga, hind pea sama.

Kui palju see Comma poolsündi liiter maksab? Kas seda saab ka just disladele mõelduna?
Nagu aru saanud olen, peaks õli vastama autotootja soovitusele. Näiteks ma ülal tõin välja OMV BIXXOL Extra diesel.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
laur4
huviline

Registreerunud 13.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: A90Q, P944, UAZ469

postitati 25.01.09 16:05 Tsiteeri

Kasutasin enda B4 1,9 TD-l alguses Neste poolsünti. Sellega mootor eriti hästi ei käinud. Peale seda proovisin Liqui Moly diisliõli (poolsünt, viskoossust enam ei mäleta) ja mootor käis väga hästi. Kui mõne teise õliga kehvasti käib, siis võib seda proovida. Äkki hakkab ka paremini käima.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
jan-kos
huviline

Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal

Auto: A100TDIC4 oilexpress ja pargimaastur

postitati 25.01.09 20:28 Tsiteeri

Tsitaat:
Kui palju see Comma poolsündi liiter maksab? Kas seda saab ka just disladele mõelduna?
Nagu aru saanud olen, peaks õli vastama autotootja soovitusele. Näiteks ma ülal tõin välja OMV BIXXOL Extra diesel.

Selline äri nagu "Autoasi" müüb comma õlisid. 5L eurolite 10w-30 poolsünt kanister oli 375 eeku, tutvu seal nende toodetega :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
MZR
huviline

Registreerunud 20.10.08
Kasutaja on eemal

postitati 26.01.09 04:10 Tsiteeri

Suured tänud heade soovituste eest! :)

GT1
huviline

Registreerunud 30.07.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 Avant Tdi Q

postitati 26.01.09 21:59 Tsiteeri

Mina näiteks ei julgeks küll selliseid õlisid nagu Comma ja Liqui Moly enda autol kasutada.Kui juba hinda vaatad siis on tegu nn. "Säästumarketi õlidega".
Põhjendan ära miks.
Minu tuttav on suure nafta-ja õlitootja esindaja Eestis ning on vastava ala spetsialist.
Ta selgitas mis tähendavd Sae , APi ja muud standardid.
Sellistel odavate õlitootjate õlid tegelikut ei vasta nendele standartitele mis seal sildil kirjas, sest need õlide katsetused on nii kallid, et "lambifirmadel" ei ole sellist raha, et seda läbi teha.Need litsentsid on lihtsalt odavalt ostetud.Nii, et mõelge edasi....Võibolla vanadele autodele need käivad küll aga uutele...
Näiteks õlifirmad kelle toodang on tõesti kvaliteetne võiks üles mainida oleks Shell, Total, Valvoline, Mobil, Castrol, Elf.
Loodan, et keegi nüüd ei solvunud ja paneb seda oma autosse mida tahab.
Võrdleks natsa, et see oleks sama kui ostad Säästukast oli 5l 200 eeku või siis norm. õli 5l 600-....u kindalsti on seal vahe sees peale hinna.
Või ostad säästukast näiteks lumelabida mis maksab 100 eeku ja lähks kohe katki või ostad Fiskarsi oma mis on küll 3-4 korda kallim ja juba 5 a toimib.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Põder
huviline

Registreerunud 04.08.03
Kasutaja on eemal

Auto: Impreza GT 555

postitati 27.01.09 06:28 Tsiteeri

Liqui moly kohta ma nii sõna ei võtaks. Enda autod sõidavad sellega juba 4 aastat, quadracer sõidab selle õliga, terve Eintsi autopark selle õli peal ja tean veel mitmeid 20v mis sellega sõidavad. Kunagi ühel 10v 200´l sai õlivahetust tehtud ja adinoliga käis nagu õmblusmasin, peale moly sisse valamist oli anomaalia kadunud. Enda diislis hetkel 5w40 diesel.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 22]
[PHP: 33.5% - SQL: 66.5%]