Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: Rev - diagnostika mobiiliga (Vastuseid: 7 | Vaatamisi: 1772)
laur
huviline

Registreerunud 14.09.03
Kasutaja on eemal

Auto: A7 3.0 TFSI

postitati 01.12.08 23:37 Tsiteeri
Rev - diagnostika mobiiliga

Selline programm on siis tehtud iPhone ja iPod Touchi jaoks. Pikalt oli olemas ainult Lite versioon programmist, kuna neil ei olnud veel valmis hardware osa. Nüüd on see valmis ja saab seda ka tellida. Päris diagnostikaks on tegelikutl seda vist veel palju nimetada, kodeerida sellega veel ei saa, aga hulga kasulikku infot jagab küll.

Idee on lihtne. Kasutatakse adapterit mis OBDII pistikust saadab info üle wifi iPhone'i. Sealt saab juba lugeda reaalajas erinevaid näitajaid, nullida ja vaadata veakoode jne.

Huvitav asi, kuid ürituse nullib minumeelest ära selle adapteri hind. Euroopas hakkab maksa 180 EUR'i + transport, mis teeb hinnaks ligi 3000.- Selle raha eest peaks vist juba Ross-Tech'i vagcomi saama. Arvestades seda, et iPhone jaoks tuleb programm osta AppStorest mis maksab veel omakorda 50 dollarit.

Aga idee on hea, oleks see interface umbes poole odavam, siis ma isegi kaaluks seda. Mul näiteks pole kompuutrit autol, oleks hea küttekulu jälgida ja ei peaks enam esinduses käima kui vaja airbagi tuli nullida vms. Ja igast muud kasulikku infi annab ka veel, aga noh minu kui lihtsalt tavakasutaja jaoks kes ei tuuni oma mootorit ei oma ilmselt need teised näitajad kaa erilist tähtsust.

http://www.devtoaster.com/products/rev/

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
jaakk
huviline

Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal

Auto: Bmw 525i -2007, sedaan

postitati 02.12.08 07:25 Tsiteeri

Nagu aru saan, siis töötab asi üle wifi?
Kas ta kasutab siis mõnda krüpteeringut ka ja omab krüptimise võtit ka? Muidu oleks asi ikka väga kehva, sisuliselt saan enda läppariga sinu auto ECU-d timmida üle wifi ja ja ära käkkida. Ilmselt on kasutusel väga väikse võimsusega raadioside aga kui kasutan võimast antenni, pole madalast saatjavõimsusest kasu.
Positiivne mänguasi, ilmselt varsti netis saadavad DIY teemad kuidas ise koostada sama asja.

Audi kohta aga niipalju, et nendega sõidavad maalt pärit inimesed, eriti Tartust ja sealt kandist pärit. Ma ei tea, mis fenomen see on, aga põlistallinlased audisid ei osta.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
laur
huviline

Registreerunud 14.09.03
Kasutaja on eemal

postitati 02.12.08 08:03 Tsiteeri

Niipalju kui ma lugesin siis mingi WEP krüpteering pidi wifile olema, aga see suht nõrk. Maitea kas mõni programm on arvutil mis üle wifi töötaks sellega? Vagcom tahab ju usb või com porti saada.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
jaakk
huviline

Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal

Auto: Bmw 525i -2007, sedaan

postitati 02.12.08 08:15 Tsiteeri

Eks iga tehnoloogia tahab alguses seedimist, ilmselt on samamoodi võimalik installida emulaatorit mis teeks wlan-ist USB-i.

Audi kohta aga niipalju, et nendega sõidavad maalt pärit inimesed, eriti Tartust ja sealt kandist pärit. Ma ei tea, mis fenomen see on, aga põlistallinlased audisid ei osta.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 02.12.08 11:35 Tsiteeri

Üle BT käivaid dongleid ma olen juba ammu netis näinud. Töötavad läpakas suvalise softiga.

http://www.obdkey.com/

IMHO mõistlikum kui üle WLAN'i. See Rev laseb rohkem iPhone'i edul liugu. Paraku on iPhone'i BT pooletoobine (tarkvaraliselt piiratud kasutama vaid handsfreed, ei modemit, ei sünkimist), muidu poleks WLAN selleks ilmselt mõttessegi tulnud.

Siin on veel üks soft Palm'i ja WM jaoks:

http://www.qcontinuum.org/obdgauge/

Symbian'i jaoks pole kellelegi midagi silma jäänud? Siin on mingi projekt, kus on portimisega alustatud, kuid pole vist veel tulemusi:

http://www.howardforums.com/showthread.php?t=1409557&page=1&pp=15

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
laur
huviline

Registreerunud 14.09.03
Kasutaja on eemal

postitati 02.12.08 12:36 Tsiteeri

Jah, bluetoothiga oleks asi kõvasit odavam kah tulnud kindlasti. Kuna mul endal iPhone siis pälvis natuke tähelepanu see teema. See on tobe nats jah et BT hetkel töötab ainult handsfree jaoks, et sellepärast nad jah ilmselt wifi peale üle tegid. Wifi ainuke eelis oleks ilmselt leviala, aga ma ei leia hetkel ühtegi positiivset külge sellel.

laur
huviline

Registreerunud 14.09.03
Kasutaja on eemal

postitati 02.12.08 21:46 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Black
Üle BT käivaid dongleid ma olen juba ammu netis näinud. Töötavad läpakas suvalise softiga.

http://www.obdkey.com/

IMHO mõistlikum kui üle WLAN'i. See Rev laseb rohkem iPhone'i edul liugu. Paraku on iPhone'i BT pooletoobine (tarkvaraliselt piiratud kasutama vaid handsfreed, ei modemit, ei sünkimist), muidu poleks WLAN selleks ilmselt mõttessegi tulnud.

Vaatasin selle OBDKey üle. Tundub päris huvitav, isegi macile on mingi programm olemas. Kas seda sama seadet on võimalik ka Vagcomiga kasutada? Kui ta loob virtuaalse com pordi siis vist isegi peaks olema? Hind on kah mõistlikuse piires.

PS, vaatasin et neil tuleb kah välja mingi wifil baseeruv seade.

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 02.12.08 22:04 Tsiteeri

Eks ta loob jah virtuaalse COM-pordi, nagu kõik muudki samalaadsed vidinad, BT GPS jms kaasa arvatud. Ega USB OBD-kaabel ka ju native USB-na külge tule, ikka sama vanamoodi virtuaalse COM-ina.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 40.3% - SQL: 59.7%]