Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: Tähelepanu kindlustuste suhtes. (Vastuseid: 20 | Vaatamisi: 2297)
hamlet
huviline

Registreerunud 29.03.06
Kasutaja on eemal

postitati 18.11.08 17:01 Tsiteeri
Tähelepanu kindlustuste suhtes.

Juhtus selline asi, et müksasin Helsinkis tagurdades põdra autot.Sai kohapeal kõik asjad ilusti korda aetud, kuid jätsin ühe asja tegemata. Nimelt lepingus kuskil all pool kirjas,et viie päeva jooksul tuleb teatada kindlustusse ja oma auto ette näidata.Kuna mul omal auto terve, siis mõtlesin, et teatan kuu pärast kui lähen lepingut pikendama.Soome politsei saadab niikuinii paberid Soome ja Eesti kindlustustele.Eestis aga tuli kiri, et maksan 30% avarii maksumusest omast taskust.Oma süü muidugi,kuid veits nahaalne see asi neil ja mingit menetlustasu võtsid ka suht räigelt lisaks mingi 1050 oli vist.
Tegemist siis ERGO-ga.
OLGE LIHTSALT LEPINGUTE TÄITMISEL TÄPSED!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
puna
huviline

Registreerunud 20.09.06
Kasutaja on eemal

Auto: C5, Quattro, 4,2L

postitati 18.11.08 17:03 Tsiteeri

Loe lepingud läbi järgminekord.
Suht räigelt laksati muidu.

Tel +3725654585; +358445654585
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
riio
huviline

Registreerunud 22.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 18.11.08 18:01 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: puna
Loe lepingud läbi järgminekord.
Suht räigelt laksati muidu.

Olen isegi Ergolt pikki näppe saanud...Ei hakka oma teemal halama aga ütleme nii, et need ridade vahel olevad tekstid on ikka väga peene ja segase kirjaga.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
Cari
huviline

Registreerunud 22.08.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6

postitati 18.11.08 18:12 Tsiteeri

kindlustusseaduses on üldiselt ka välja toodud:
isik, kes on kahjusaaja peab pöörduma kindlustusse kohe;
isik, kes kahjutekitaja- hiljemalt 5 päeva jooksul;
isik, kes ei tea, kas on kahju tekitaja või saaja- hiljemalt 5 päeva jooksul

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
lohe
huviline

Registreerunud 16.08.07
Kasutaja on eemal

Auto: VW Passat Variant 4 motion 1,9TDI 96kw; Audi 80 B4 2.0 85kw

postitati 19.11.08 09:44 Tsiteeri

ja seda on vaja nüüd kõikvõimalikesse autofoorumitesse kuulutama minna, et ise lammas oled?
http://www.vwklubi.org/forum/viewthread.php?tid=38626

Edit: Teistele edaspidiseks. Ei ole midagi üleloomulikku õnnetuse põhjustajana valida esimesena elukaaslase numbri asemel kindlustusseltsi number ja neid juhtunust informeerida. Lisaks on vist enamusel endast lugupidavatel seltsidel olemas veebis koht, kus kahjust teatada. antud juhul siis: http://www3.ergo.ee/gpw/eesti/web.nsf/pages/kahjuteade.html

Igasse foorumisse on aega halama tulla, aga elementaarne liigutus ära teha käib üle mõistuse?

Carla
klubiliige

Registreerunud 29.12.03
Kasutaja on eemal

postitati 19.11.08 09:48 Tsiteeri

Ja sul on vaja igasse foorumisse see sama ajuvaba kommentaar kirjutada?

Inimene hoiatas lihtsalt teisi, kellest 99% ei loe seda kindlustuslepingu teisel pool olevat teksti (k.a. mina).

Niiet teema on kasulik ja hariv.

Tsitaat:
Algselt postitas: lohe
ja seda on vaja nüüd kõikvõimalikesse autofoorumitesse kuulutama minna, et ise lammas oled?

If you have no lag, you have no turbo. You also have no huge torque increase to look forward to.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
lohe
huviline

Registreerunud 16.08.07
Kasutaja on eemal

postitati 19.11.08 09:51 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Carla
Ja sul on vaja igasse foorumisse see sama ajuvaba kommentaar kirjutada?

Inimene hoiatas lihtsalt teisi, kelles 99% ei loe seda kindlustuslepingu teisel pool olevat teksti (k.a. mina).

Niiet teema on kasulik ja hariv.

Tsitaat:

Täiendasin oma posti ka hariva kommentaariga. Lihtsalt uskumatu, kui inimene oma lolluses teisi süüdistama kukub. PS ei tööta ise üheski kindlustusseltsis.

Carla
klubiliige

Registreerunud 29.12.03
Kasutaja on eemal

postitati 19.11.08 09:54 Tsiteeri

Mina loen, siit välja, et inimene saab aru, et tema süü ja ei süüdista kedagi, vaid lootis inimlikku suhtumist, mida ta ei saanud. Nüüd vahetab kindlustusseltsi ja kõik...

Tsitaat:
Lihtsalt uskumatu, kui inimene oma lolluses teisi süüdistama kukub. PS ei tööta ise üheski kindlustusseltsis.

Tsitaat:
Algselt postitas: hamlet
Oma süü muidugi,kuid veits nahaalne see asi neil

If you have no lag, you have no turbo. You also have no huge torque increase to look forward to.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
lohe
huviline

Registreerunud 16.08.07
Kasutaja on eemal

postitati 19.11.08 09:58 Tsiteeri

OK, minu paha et panin 2 foorumi jutu 1 patta. Vabandan.
Tsitaat VW klubi foorumist: "Juhtus selline asi, et müksasin Helsinkis tagurdades põdra autot.Sai kohapeal kõik asjad ilusti korda aetud, kuid jätsin ühe asja tegemata. Nimelt lepingus kuskil all pool kirjas,et viie päeva jooksul tuleb teatada kindlustusse ja oma auto ette näidata.Kuna mul omal auto terve, siis mõtlesin, et teatan kuu pärast kui lähen lepingut pikendama.Soome politsei saadab niikuinii paberid Soome ja Eesti kindlustustele.Eestis aga tuli kiri, et maksan 30% avarii maksumusest omast taskust.Oma süü muidugi,kuid veits nahaalne see asi neil ja mingit menetlustasu võtsid ka suht räigelt lisaks mingi 1050 oli vist.
Tegemist siis ERGO-ga.Vahetan oma vana kindlustusseltsi juurde tagasi asjad kuna seal oli tunduvalt parem suhtumine.OLGE LIHTSALT LEPINGUTE TÄITMISEL TÄPSED!
EI SOOVITA ERGOS LEPINGUT TEHA!"

raunz
huviline

Registreerunud 27.09.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 1.8 B5 & A6 Avant 2.5TDI C5

postitati 19.11.08 10:37 Tsiteeri

Endal aga Ergoga vägagi head kogemused. Tegin ka mina väikse kõksu (kriimustuse õigemini), teatasin kindlustusele, interneti teel kodulehelt vastavalt vormist. Peale seda helistati mulle ja paluti 5 tööpäeva jooksul autot näidata. Käisin kohapeal autot näitamas, tehti pildid ja oligi kõik. Väga meeldiv teenindus samuti :)
Mis puhul üldse menetlustasu tuleb maksta?

Lisaks see, et tuleb teatada avariist 5 tööpäeva jooksul on küsimusena ju täiesti ARKis juhilubade eksamil samuti sees.

Seega siinkohal Ergot süüdistada on küll alusetu. Pigem oli asi teadmatuses ja kuna nüüd see teema tehti, teavad ka need, kes varem ei teadnud, et tuleb 5 tööpäeva jooksul kindlustusele teatada :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
lohe
huviline

Registreerunud 16.08.07
Kasutaja on eemal

postitati 19.11.08 11:01 Tsiteeri

Üks hariv tähelepanek veel. Sellest kui kiiresti süüdlane kindlustusele oma äpardusest teada annab, sõltub suuresti kannatanu ooteaeg otsuse saamisel.

hamlet
huviline

Registreerunud 29.03.06
Kasutaja on eemal

postitati 19.11.08 12:02 Tsiteeri

Täpsustuseks!

Teadsin väga hästi, et tuleb 5 päeva jooksul teatada kindlustusse.Lugesin kohe lepingu läbi peale avariid. Hoopis olulisem on minu mõte, et avarii toimus välismaal.Võib juhtuda, et ei saa autot näidata 5 päeva jooksul kindlustusele.
Teine asi see, et Soome Politsei abil sai kõik paberid täidetud ja konsulteeritud.Õeldi, et saadavad paberid ka Eestisse. Õeldi, et mul pole rohkem midagi vaja teha ja mina mingeid remondikulusid ei pea kandma kuna kindlustuse paberid mul korras.Saadeti ilusti teele ja soovit head päeva.
Tähelepanu on suunatud neile, kes välismaal tihti viibivad.Eests pole mingi probleem auto 5 minuti pärast kindlustusele ette näidata.

to lohe: meil on peres ka Golf.

Tort
huviline

Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal

Auto: A4 2.6

postitati 19.11.08 12:05 Tsiteeri

Tsitaat:
Teistele edaspidiseks. Ei ole midagi üleloomulikku õnnetuse põhjustajana valida esimesena elukaaslase numbri asemel kindlustusseltsi number ja neid juhtunust informeerida.

Sinule edaspidiseks. Sulle tõmmatakse kott pähe nigu niuhti, kui vaid kellelgi isu on. Igasugused lepinguliselt ette nähtud informeerimised tuleb teha alati nii, et sellest ja selle sisust märk maha jääks. Antud momendil siis näiteks maili teel. Võib ka vastust nõuda e-kirjale. Nii oled kaitstud. Vastasel juhul võib lepinguline partner ükskõik mida väita.

OnuJack
huviline

Registreerunud 10.12.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 C5 Avant 2.5tdi Q 2002a

postitati 19.11.08 12:22 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: hamlet
Täpsustuseks!

Teadsin väga hästi, et tuleb 5 päeva jooksul teatada kindlustusse.Lugesin kohe lepingu läbi peale avariid. Hoopis olulisem on minu mõte, et avarii toimus välismaal.Võib juhtuda, et ei saa autot näidata 5 päeva jooksul kindlustusele.
Teine asi see, et Soome Politsei abil sai kõik paberid täidetud ja konsulteeritud.Õeldi, et saadavad paberid ka Eestisse. Õeldi, et mul pole rohkem midagi vaja teha ja mina mingeid remondikulusid ei pea kandma kuna kindlustuse paberid mul korras.Saadeti ilusti teele ja soovit head päeva.
Tähelepanu on suunatud neile, kes välismaal tihti viibivad.Eests pole mingi probleem auto 5 minuti pärast kindlustusele ette näidata.

to lohe: meil on peres ka Golf.

aastaid tagasi sai talvel kõks tehtud C3-ga libeduse (loe teeolude väära hindamise) tõttu. Ohvril läks remont 40k kanti (Suzuki Grand Vitara 90ndate lõpp, vahetusse läks tagaluuk). Pealt näha ei oleks pekstes ka arvanud, et kogu tagaluuk vahetusse peab minema :D Polnud praktiliselt midagi nähagi kuna tagavararatas võttis laksu enda peale.

Ma ei pidanud kindlustusele autot nätama - oldi sellega nõus, et teen pildid ise ja saadan neile... Leppisime ka kokku millal neile kontorisse lähen ja seletuskirja kirjutan, kuna tol ajal Kuressaares IF kindlustuse kontorit ei olnud - olid vahendajad. See käis siis minu kindlustusandja kohta. Sündmusest endast ei ole ühtegi pilti tehtud minu teada... Sõitsin enda katkise ninaga koju ja seal mõned päevad hiljem tegin need pildid...

Teine osapool ajas asju enda kindlustusega.Politseid tookord ei kaasanud - sõitsid mööda ja küsisid kas kõik on kontrolli all :D

Juhtus see siis Kuressaares kurikuulsal Pargi/Tolli ristmikul.

Tundub, et tookord oli tegu õnneliku juhusega. Kasutan IF siiani kuna hinnad on normaalsed ja kogemused ka positiivsed...

Seoses Soome politseiga või muude asjaosaliste ja nende väidetega - oma silm on kuningas ja kui on oht, et kellegi tundmatu lubaduse täitmata jätmise tagajärjel tekib kahju - alati asjad ise üle käia...

Tagantjärgi tarkus on muidugi kõige parem :D

A circle is the perfect shape - imagine if you have 4 of these working together... ;)
lohe
huviline

Registreerunud 16.08.07
Kasutaja on eemal

postitati 19.11.08 12:36 Tsiteeri

Auto ette näitamine ja kindlustusseltsi teavitamine on 2 väga erinevat asja. Olen ise 1 korra süüdlaseks jäänud ja mitmeid kordi kannatanuks pooleks olnud, seega raasuke kogemusi nende asjade ajamisel on (lisaks tuttavate kogemustele). Kui mul äpardus, ei pidanud isegi oma autot näitama minema, vaid piisas fotodest ja seletuskirjast, aga minu teavitamise peale sai kannatanu omad paberid liikuma. Samas on ütlemata ebameeldiv oodata tüübi järgi, kes suvatseb kuu aja pärast kindlustusse oma formaalsusi täitma minna. Sinu meeldetuletus teistele 5 päevasest teavitamise tähtajast on muidugi tore, aga soovitus kidlustusseltsi oma lolluse pärast vahetada on narr.

to Tort: kott tõmmatakse niikuinii mulle pähe. Kui mitte mujal siis röövellike hindadega tanklas, kui autol paak täis panna. Arve esitatakse sulle ka telefoni operaatori poolt, tehtud kõne eest, ja sellel arvel on alus - ehk kõne koos oma kestuse ja muude andmetega. See on juba piisav põhjendus oletamaks, et Sa kindlustust ikka teavitasid antud hetkel.

hamlet
huviline

Registreerunud 29.03.06
Kasutaja on eemal

postitati 19.11.08 12:51 Tsiteeri

Jätan siis selle kindlustusseltsi vahetuse välja siit teemast.Klubilised võiksid ikkagi teada mis olukorrad võivad tekkida ja et erinevatel kindlustusseltsidel on erinev suhtumine klienti.

Tort
huviline

Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal

Auto: A4 2.6

postitati 19.11.08 14:44 Tsiteeri

Tsitaat:
to Tort: kott tõmmatakse niikuinii mulle pähe. Kui mitte mujal siis röövellike hindadega tanklas, kui autol paak täis panna. Arve esitatakse sulle ka telefoni operaatori poolt, tehtud kõne eest, ja sellel arvel on alus - ehk kõne koos oma kestuse ja muude andmetega. See on juba piisav põhjendus oletamaks, et Sa kindlustust ikka teavitasid antud hetkel.

Esiteks, ei ole mõtet vastata sarkastiliselt stiilis "ükskord sureme me niikuinii ära". Ja teiseks, ma ei oskagi sellise suvalise jutu vastuseks midagi öelda, kui et teavita sina enda lepingulistest kohustustest tulenevalt ettevõtteid/eraisikuid telefoni teel nii, et ühtegi märget ei jää maha peale selle, et sa oled helistanud. Mina toimin teistmoodi. Ma niisama mainisin seda, nagu ka teemaalgataja - info jagamise eesmärgil.

Edit. Näiteks, kui normaalne ja tuntud kindlustusettevõte hakkab sellepärast "näkku panema", et teatad paar päeva hiljem neile kahjude pärast, kas see on siis põhjendatud (jättes kõrvale, et lepingus on nii kirjas)? Kas nad said ise reaalselt rahalist kahju selle 30 protsenti või? Ja kui nad tegid seda vaid sellepärast, et nad võisid (see oli lepingus nii kirjas), siis miks peaks üldse heauskselt kellegi heale tavale lootma või uskuma, et minu teavituskõnest piisab? Kui mind kotitakse põhimõtteliselt lepingus näpuga järge ajades ja võetakse võimalusel viimane sent, siis on vähim, mida ma teha saan, kindlustada enda seljatagune suurte ettevõtete vastu, kellel on suur juriidiline kogemus ja paistab et ka isu kottida väiketarbijaid.

Indrek
huviline

Registreerunud 09.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 C5 quattro

postitati 19.11.08 17:34 Tsiteeri

Liikluskindlustuse koha pealt pole kogemusi olnud (ptui ptui ptui), kasko ja kodu kindlustusega on ERGOs mul olnud ainult positiivsed kogemused (kasko puhul esiklaas ja maja puhul katusele kukkunud puu). Kõik käis kiirelt ja mingit peetimist polnud.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Ivoonu
huviline

Registreerunud 25.10.05
Kasutaja on eemal

Auto: Honda Shadow vt750c

postitati 19.11.08 18:31 Tsiteeri

LIIKLUSKINDLUSTUSE SEADUS
4. peatükk
HÜVITAMINE
§ 38. Liiklusõnnetusest teatamine
(2) Liiklusõnnetuses kahju tekitanud isik peab liiklusõnnetusest teatama käesoleva paragrahvi lõikes 1 sätestatud viisil, kuid mitte hiljem kui viis päeva pärast liiklusõnnetust oma kindlustusandjale või Garantiifondile. Kui viie päeva jooksul ei olnud mõjuva põhjuse tõttu võimalik teatada, tuleb seda kindlustusandjale või Garantiifondile tõendada. Samuti tuleb käesoleva paragrahvi lõikes 1 sätestatud ajal esitada kirjalik seletus toimunu kohta ja ülevaatuseks sõiduk, mis osales liiklusõnnetuses.

Ehk siis seaduse mitte tundmine ei vabasta seaduse täitmisest.

Kui ei ole midagi asjalikku õelda, siis ole palun vait!!!!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
kiireaudi
klubiliige

Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Sline-10; Q7 4,2 TDI; Stang-68

postitati 19.11.08 19:41 Tsiteeri

Sellist po**uismi karistavad kõik kindlustusseltsid.
Mida aeg edasi, seda enam, sest EV-s ei ole liikluskindlustus, ega ka sellega kaasnevad kohustused/hüved kellelegi uudis.

Huvitav, kui keegi oleks Sinu autole otsa tagurdanud, kas siis oleksid 5min pärast olnud kahjutekitaja kindlustuses ja 3h pärast värvitöökojas???
Või oleksid samamoodi pöördunud kuu pärast?

11,823@191,5km/h
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
TiitR2
huviline

Registreerunud 21.07.04
Kasutaja on eemal

Auto: BMW X5 xDrive30d, M-pakett 2009a; VW Passat 2.0 tdi DSG 2011a.

postitati 19.11.08 20:20 Tsiteeri

Minul oli samuti juhus kindlustusega, küll mitte liiklus-, vaid kasko juhtumiga, aga seltsiks ikkagi juba mainitud ERGO. Minu stooris sai mu autol liisingut aasta täis ja koos sellega ka loomulikult kasko. Läksin siis mina ERGO ukse sisse ja küsisin, et kas ma oma autole teie juures kaskot sõlmida saan? Vastus - aga LOOMULIKULT, pole probleemi. Saigi asi seal sõlmitud. Läks 3..4 päeva mööda, kui postkasti ilmus kasko arve ja seda Iizi kindlustumaklerilt. Sai asja uuritud ja tuli välja, et ma ise süüdi, et polnud lugenud Sampo (Danske) panga lepingut korralikult ja seal kirjas, et ma EI TOHI ilma Sampo loata mujal eraviisiliselt kaskot sõlmida, vaid aksepteerima vaid Sampo koostööpartneri Iizi kaskot! Nüüd tekkis olukord, kus Sampo oli minu eest Iizile minu järgmise aasta kasko tasunud nn. järgpoliisina ja ühel hetkel oli mu autol peal topelt kasko kindlustus. Ja loomulikult pidin ma maksma kakso mõlemale seltsile. Sellest probleemist ERGO-ga rääkides, väitsid need, et meil käib jah turusõda Iiziga, kuid mina mingu nendega kohtusse välja:o. Ausalt, mul on oma töö ja see ei sisalda kuidagi moodi mööda kohtuid joosta kindlustusseltsidega:mad:. Asi jõudis otsaga ka Finantinspektsiooni, kuid sealne otsus oli Iizi kasuks ja maksingi mingi perioodi topelt, kusjuures Finatsinspektsioon teatas, et kui oleks sellel perioodil, kui oli nn. topeltkindlustus ja oleks mingi jama juhtunud, siis oleksid mõlemad seltsid võinud kahjunõudest taganeda:cool:. Nii, et pull lugu. Ega ma kedagi peale enda ei süüdistagi kui, et ERGO oleks võinud inimlikust seisukohast tetada mulle, et mul on kohutsus sõlmida kasko läbi liisingfirma kindlustusmaakleri, mitte aga ERGO-le nö. klienti juurde värbata (ükskõik mis vahenditega). Aga nagu ma aru saan, siis majandulanguse aastal ei ole INIMLIKKUST olemas.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 50.5% - SQL: 49.5%]