Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  ..  3  4  5
Autor:
Pealkiri: Laagri Urud Vol.3 (Vastuseid: 114 | Vaatamisi: 12419)
antskantoss
huviline

Registreerunud 24.06.08
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 2,5 tdi, Niva2121

postitati 25.03.09 07:42 Tsiteeri

No olgu ma neetud aga need vist tunduvad minu helkuritega püksid olevat:D Ülevalt rohelised ja alt oranzid...:)

Elame vaid korra...
Elame siis mugavalt...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
mac009
huviline

Registreerunud 17.12.05
Kasutaja on eemal

postitati 26.03.09 07:01 Tsiteeri

Tere.
Leidsin huvitavat materjali Laagri urgude kohta. On küll vene keeles aga infot rohkem kui Eesti lehtedel.

http://www.battal.pri.ee/suhfront/praegu/varjend/poterna/paskula.html

Sealt samast sain ka muud huvitavat

Viti koopad
http://www.battal.pri.ee/suhfront/praegu/varjend/poterna/viti.html

Peeter Suure katakombid Humala radaribaasi all
http://www.battal.pri.ee/suhfront/praegu/varjend/poterna/humala.html
http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopic.php?t=1200&highlight=viti+katakombid

http://www.battal.pri.ee/suhfront/praegu/varjend/poterna/petergof.html

http://www.battal.pri.ee/suhfront/praegu/varjend/poterna/irro.html

http://urbex.pri.ee/index.php?option=com_content&view=article&id=49&Itemid=57

Terv.
Marko

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Renz0
huviline

Registreerunud 20.01.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 1.8 92Kw 1996a, Peugeot 206 99a1,4 55kw, Audi A8 95a. 4,2 220kw, Audi 80 B4 93a, Audi A6 2,6 Avant Quattro.

postitati 26.03.09 18:04 Tsiteeri

Mul siin tekkis küsimus, et pilte tehti hooga, aga ainult siin mõned üksikud üleval?

Terv. Rene.

QUATTRO.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Zoig
klubiliige

Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal

Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q

postitati 26.03.09 18:42 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: mac009
Tere.
Leidsin huvitavat materjali Laagri urgude kohta. On küll vene keeles aga infot rohkem kui Eesti lehtedel.

Terv.
Marko

Huvitav on sellel plaanil Blindaazi 4 ja Blindaazi 1(paksu rauduksega vana komandipunkt, puhveti all) vahele jääv koht, mis peaks olema siis trepp ülesse. Niipalju kui aerofotoga võrrelda, siis võib see olla vabalt käik uuemasse komandopunkti. Kas sealtkaudu ongi pääs nn. varjatud neljandale korrusele või viib see mõnda kohta, mida ma uuemas komandipunktis rännates varem kohanud pole.
Igastähes on jõle kange tahtmine on sinna neljandasse blindaazi täpsemalt luurama minna.

Renz0, hooga tehti pilte küll, kuid nendest võib vabalt 50% maha kanda, sest tingimused pildistamiseks olid enam kui halvad. Minu aparaadiga tehtud piltidest niipalju, et seltsimees fotograafi arvutil on emaplaat läbi, ning sellega tegelemine on siiani aega võtnud. Eks ma torgin teda vaikselt edasi, uuendan pildihunnikut, kui midagi temalt kätte saanud olen.

Et oleks raskem!
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
Fabulous-V8
huviline

Registreerunud 21.06.07
Kasutaja on eemal

Auto: oli Audi V8 3.6 184kw

postitati 26.03.09 21:08 Tsiteeri

Zoig kui kunagi uuesti lähed võta mind ka kaasa :D
Tuleks hea meelega uuele luureretkele ;)

Pakun pildistamist Tallinnas ja selle lähiümbruses:
http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=67963
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Renz0
huviline

Registreerunud 20.01.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 1.8 92Kw 1996a, Peugeot 206 99a1,4 55kw, Audi A8 95a. 4,2 220kw, Audi 80 B4 93a, Audi A6 2,6 Avant Quattro.

postitati 26.03.09 21:11 Tsiteeri

Selge.
Mina tuleks ka uuele retkele, kui midagi uut sealt veel avastada on:)

QUATTRO.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 27.03.09 07:16 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Zoig
Tsitaat:
Algselt postitas: mac009
Tere.

Terv.
Marko

Need vene härrasmehed kes seda battal.pri lehte teevad on uuemal ajal ühed tõsisemad reaalsete selleteemaliste ajaloouuringute tegijad eestis. Kel teema vastu huvi siis Heino Gustavson ja Mati Õun on ka mitmeidki kirjutisi kaitserajatiste teemal üllitanud ning raamatutest saab nende rajatiste kohta oluliselt rohkem infot kui veebist. Tegelikult on jahmatav missuguseid suurejoonelisi ehitisi tolle aja (need tunnelisüsteemid ja betoonvarjendid on kõik tehtud enne suurt oktoobrirevolutsiooni) vahenditega tehti (viru keskusi ja vabadusriste sel ajal ju ei tehtud). Suur osa neist on sisuliselt keset linna nagu seesama laagri tunnelisüsteem või mustamäe nõlva kaevatud tunnelid mis on oma mastaapsuselt muidugi tohutult suuremad. Tegelikult on suur osa põhjaranniku nõlvadest sihukesi rajatisi täis, ka tunnelisüsteeme on mitmeid ja vähemalt praegu pääseb veel paljudesse kohtadesse ka ligi.

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
antskantoss
huviline

Registreerunud 24.06.08
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 2,5 tdi, Niva2121

postitati 27.03.09 12:32 Tsiteeri

olen ka käsi kui uus minek

Elame vaid korra...
Elame siis mugavalt...
Maahärra
huviline

Registreerunud 05.01.08
Kasutaja on eemal

Auto: VW Bora - 170 BHP

postitati 02.05.09 10:54 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Renz0
Mul siin tekkis küsimus, et pilte tehti hooga, aga ainult siin mõned üksikud üleval?

Terv. Rene.

Ootan veel ka veel pilte juurde...

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
erki.t
huviline

Registreerunud 06.07.06
Kasutaja on eemal

Auto: Got burger? (Jeep)

postitati 02.05.09 11:48 Tsiteeri

Laagrisse ma küll ei ole jõudnud aga on ju veel kohti (loetlen need kus olen lapsepõlves mitu paari pükse ribadeks roomanud:

Vääna Viti käigud (tänapäeval paljud vist vee all peale suvilakooperatiivide sadeveekanalisatsioonina kasutuselevõttu)
Vääna Jõesuus on otse kaupluse kõrval betoneeritud suurtükialus (ilmselt õhutõrje)
Suurupi kahuritorn + juppideks lastud rannakaitsepatarei
Kakumäe punker + kahuri varjend + õhitud õhukaitserajatis.
Vääna-Posti katakombidesüsteem (tänapäeval prahti servani vist juba täis tassitud)

---

Pakri poolsaart olen tuustinud veidi (avastamist oleks kõvasti veel)
Pakri saared on vaatamisväärsus, kellel võimalik minna, soovitan soojalt.
Keila-Joa aka Naage raketiväeosa on tore koht pärastlõunaseks jalutuskäiguks.
Leppneeme õhutõrje raketiväeosa - hea koht seenel käia
Rutja õppeväljak aka Lennuväli, mis on küll veidi songitud pioneeride ja Kaitseliidu poolt aga siiski võimas vaatepilt keset metsa - mõned aastad tagasi sai veel 200km/h seal sõita kui aukudest kõrvale hoidis, tänast olukorda ei tea.
Hiiumaal, tahkunas vanad maa-alused käigud vähesel määral (nõuka aegne radarjaam).
Naissaare punkrid
Aegna punkrid
Osmussaare lagunend väeosa rajatised
Mohni vanad kasarmud... sai ööbitud seal kunagi vihma eest varjul (nüüd vist on korrastatud ja väga enam kott seljas meest sinna ei oodata ööbima)

Rohkem ei meenu hetkel.

---

Mittemilitaarsetest objektidest on toredad mälestused:
Vanas (vist seni varemetes) Jägala hüdroelektrijaamas
Joaveski hüdroelektrijaama jäänustes

---

Süstemaatiliselt on mõisasid läbi sõidetud... paljudest ei ole suurt peale kohanime säilinud...

---
Kuhu tahaks jõuda on kindlasti:
Hara sõjasadam ehk vana sõjalaevastiku demagnetiseerimiskeskus :)

Avastused jätkuvad ka mõisade osas kindlasti

Mis ma öelda tahtsin sellega?
Mittemidagi - äkki keegi tahab ühineda Hara sadamasse minekul? Homme näiteks.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Fabulous-V8
huviline

Registreerunud 21.06.07
Kasutaja on eemal

Auto: oli Audi V8 3.6 184kw

postitati 02.05.09 15:11 Tsiteeri

Mina oleks täitsa nõus minema homme Hara sadamasse, kui iand keegi küüti anda saab :P
Kaamerat ma seekord kaasa võtta ei saa, kuna viisin selle lõpuks puhastusse ära :D

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 02.05.09 22:38 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: erki.t
Laagrisse ma küll ei ole jõudnud aga on ju veel kohti (loetlen need kus olen lapsepõlves mitu paari pükse ribadeks roomanud:

Kuhu tahaks jõuda on kindlasti:
Hara sõjasadam ehk vana sõjalaevastiku demagnetiseerimiskeskus :)

Mis ma öelda tahtsin sellega?
Mittemidagi - äkki keegi tahab ühineda Hara sadamasse minekul? Homme näiteks.

Avastuste kohapealt ei paku hara sadam midagi hämmastavat

Hoopis põnevam oleks minna v posti v humala positsiooni tunnelitesse. Kas leiduks keegi kes oleks nõus nendes tunnelisüsteemides orienteeruma?

Olen nõus tõsisematele huvilistele ka sissepääsud kätte näitama tingimusel, et infot laiemalt ei levitata

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ööbic
huviline

Registreerunud 17.06.08
Kasutaja on eemal

Auto: Hetkel Audita

postitati 02.05.09 22:45 Tsiteeri

Paraku küll, Hara sadam ei paku midagi. Seal kandis elanud pikka aega ja küll ma tean millest räägin. Aga see ei tähenda, et teistel avastamist ei ole!
Aga pakkumine on hea...:)

"Elu nagu hernes"
Zoig
klubiliige

Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal

Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q

postitati 03.05.09 02:12 Tsiteeri

Sain lõpuks eelmise Laagris käigu pildid kätte ja töödeldud (kuna arvuti kus neid töödeldi/hoiti läks vahepeal päris kauaks lennusimluaatori eksperimenti, siis polnud varem võimalik pilte kätte saada)

Pilte oluliselt sorteerima ei hakanud, sai välja visatud vaid otseselt tuksi läinud pildid. Kõik mis mingilgi määral kannatas jätsin alles. Kahjuks läksid mõned grupipildid minusilmis tuksi, kindlasti on selles ka osalt süüdi harjumatud tingimused, ning lihtsalt oskused.

Kogu arhiivi saab endale tõmmata http://www.pasun.ee/Audi_klubi_Datacombis.rar (290MB). Palun seda linki mitte kuritarvitada, sest serveri edastusmaht pole lõputu.

---

Vahepeal sai uuesti laagris vähe väiksema seltskonnaga käidud, ning lisaks varasemale blindaazid 4 ja 6(allvelaevnike side) üle vaadatud(numbrid võetud siis battal.pri lehe tunnelite kaardi järgi). Blindaaz nr4 tunnelite uurimiseks läheb kindlalt vaja vähemalt põlveni kummikuid, sest uuema komandopunkti poole viiv tunel on algusest saati vähemalt nii sügavalt vett täis, ning seetõttu eriti kaugele liikuma ei hakanud. blindaaz nr6 poole liikuv tunnel oli küll peaaegu kuiv, kuid kindlalt läheb see lõpus vett täis, sest allveelaevnike side poolsest otsast ulatus vesi üle tunneli lae ning osaliselt blindaazi sisse. Kahjuks seda väga huvipakkuvat treppi seekord ei näinud, sest varustus oli veidi liiga vale, et nii kaugele ronima hakata.

Uues komandopunktis on vahepeal keegi huviliste seltskond käinud, sest peasaali seinale oli täiesti värske redel tekkinud, mille kaudu sai ronida euroopa kaardi taguses seinas olnud ruumidesse. Nagu ka kohapeal eeminekord arutatud sai, siis sinna tõesti muudmoodi ei saa, kui vaid selle redeli abil mis selleks korraks ilmunud oli.

Vääna-viiti ja Vääna-posti käikudes käiks küll heameelega ära. Kui on huvilisi rohkem, ning ferdinand nõus aitama, siis ajaks väikse grupi kokku ja läheks luuraks.

Ühe kohaliku ajaloo/militaar huvilisega sain Tallinna allvelaeva tehases ekskursioonil käies jutule(Peeter Suure merekindluse osa, kus toodeti allvelaevu 1914-1916, Nobelessner nimeks), ning ta oli nõus natuke kakumäe mererinde positsioonidele kaasa tulema. Samuti, kui on huvilisi kes kaasa sooviks tulla, siis aegade kokkulangemisel võib liituda. Sinna mingit suuremat grupikülastust selle ajaloohuvilise juhtimisel korraldama ei julgeks hakata, sest mul pole veel halli aimugi kas ja kuipalju seal vaadata on.

Kahjuks homme/täna Hara sadamasse tulla ei saa, sest vahepeal peab tööl ka olema, vaba päeva kokkulangemisel olen kindlasti käpp. Sama kehtib ka teiste Militaarehitiste kohta, kui plaanis minna on, siis võiks teada anda, sest võimaluse korral tahaksin kaasa tulla.

Et oleks raskem!
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
mac009
huviline

Registreerunud 17.12.05
Kasutaja on eemal

postitati 07.06.09 15:01 Tsiteeri

Tere.
Oleks nendest sissepääsudest huvitatud. Sai ka seoses sellega uus teema tehtud:
http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=67255
"Humala ja V-Posti tunnelid"
Nii et maa-alused uurige oma aja kava ja läheks siis uute kohta maa alla.
Marko

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
 Lehekülgi:  1  ..  3  4  5
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 31.5% - SQL: 68.5%]