Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: Sigari Rattalaagri vahetus (Vastuseid: 8 | Vaatamisi: 1916)
tarmo13
huviline

Registreerunud 21.01.04
Kasutaja on eemal

Auto: oli Audi nüüd Toyota

postitati 29.03.04 13:22 Tsiteeri
Sigari Rattalaagri vahetus

Mu Sigaril on juhipoolne esimene ots undama hakanud, tundub et vist rattalaager. Vasakule keerates vaikne, paremale keerates, kui suurem koormus juhipool küljes hakkab kohe tunduvalt rohkem undama ja ka roolis on surin sees.
Samas jälle üks luksepp mul uuris seda laagri asja ja tema arust oli kõik ok, ei loksu ega ragise.

See siis hakatuseks, kuna eriti kõva häält ei tee.....KAS ON MÕTET SEDA ÜLDSE NÄPPIMA HAKATA ?

Kas selle laagri saab üldse sealt kätte või tuleb ta koos krempliga (amort jne ) ära vahetada.
PS ja kui kergelt ta sealt üldse kätte saab.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Jaks
huviline

Registreerunud 14.12.03
Kasutaja on eemal

Auto: BMW 635 CSI, E34 M5, E23 , Audi A6 quattro Avant

postitati 29.03.04 14:02 Tsiteeri

Kui laager juba undab, siis selle laagriga enam kaua ei sõida. Seega siit järeeldus, et tuleb hakkata laagri vahetusele mõttlema.
Vahetada saab ikka ainult laagri seepärast pole vaja muretseda, et koos amordiga. Ainult auto alt tuleb ta arvatavasti koos amordiga ära võtta, ning kogu selle vahetuse peaks saama mõne tunniga tehtud.
Jaks

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
QUATTRO
klubiliige

Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: 5,2 Cherokee 4x4

postitati 29.03.04 14:15 Tsiteeri

Ilma pressita ei tasu nöökima hakata,keerad laagri tuksi.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
jõuvanker
klubiliige

Registreerunud 21.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: ´11a. A4 avant q. s-tronic 3.0TDI 176KW

postitati 29.03.04 16:02 Tsiteeri

Njah, oleneb kui kõvasti poolassi ots ratta flantsi sees kinni on, minu enda autol tuli flants poolassi pealt maha alles peale 300 at.-st survet... suures hüdropress pingis!!
Kui poolass ja rattaflants käes siis vedru stopperid eest ja välja laager pressiga.
PS! Vedrupüstmik tulleb kõigepealt auto alt kätte saada ja siis edu tööle...

lapsepõlvest alates meeldinud 20VT R5
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Jaks
huviline

Registreerunud 14.12.03
Kasutaja on eemal

Auto: BMW 635 CSI, E34 M5, E23 , Audi A6 quattro Avant

postitati 29.03.04 16:15 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja jõuvanker
Njah, oleneb kui kõvasti poolassi ots ratta flantsi sees kinni on, minu enda autol tuli flants poolassi pealt maha alles peale 300 at.-st survet... suures hüdropress pingis!!
Kui poolass ja rattaflants käes siis vedru stopperid eest ja välja laager pressiga.

Võib ka nii, maitse asi.
Mina väidaks, et enda S4-jal puududs välimine laagri fiksaator, millest tuleks järeldada, et laager on paigaldatud kuumistuga ( st. laagri pesa soendatakse, ning seejärel paigaldatakse laager paika, ning jahutatakse ).
Enda autol vahetades sai nii asjst lähtuda ja laager tuli väja ja uus läks paika suht lihtsalt.
Kui sigaril ka puudub välimine laagri fiksaator, siis soovitaks laagri pesa gaasilõikajaga kuumutada.
Jõudu tööle ja kui abi vaja küsi julgelt Jaks

MEELIS
huviline

Registreerunud 14.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: Honda TYP-R

postitati 29.03.04 16:39 Tsiteeri

Tänapäeval on töökodades sellised pressid,et ei ole vaja püstikut ära kiskuda.

Pekske rähne
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
Basilio
huviline

Registreerunud 21.06.05
Kasutaja on eemal

Auto: 100 Avant 2,0TD

postitati 21.06.05 16:07 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Jaks
Tsitaat:
Esialgne postitaja jõuvanker

Võib ka nii, maitse asi.
Mina väidaks, et enda S4-jal puududs välimine laagri fiksaator, millest tuleks järeldada, et laager on paigaldatud kuumistuga ( st. laagri pesa soendatakse, ning seejärel paigaldatakse laager paika, ning jahutatakse ).

Pärast suuri jõupingutusi jõudsin samale järeldusele, ainult et leeklambist jäi ilmselt väheseks. Kuumutamine ei aidanud. Läksin kilplase teed, kulutasin välimise saale väikeste käiadega läbi, mis drelli otsa käivad. Kulus terve komplekt käiasid (ca 45 EEK) ja vana Läti drell andis otsad. :) Mitu õhtut jamasin, sest materjal oli megakõva, aga püsivus viis sihile. Saale pääses raksuga pinge alt ning andis kuvaldaga välja lüüa. Sisemine saale sai relakaga ettevaatlikult maha lõigatud. Uus laager läks sisse tihkelt, aga oli pandav. Niisiis sain asja põlve otsas tehtud, kuigi lihtsam oleks vist olnud amort maha võtta ja leida press, aga siis on vist vaja vedru spetsklambritega enne kinni tõmmata, muidu lendab laiali.

Enda autol vahetades sai nii asjst lähtuda ja laager tuli väja ja uus läks paika suht lihtsalt.
Kui sigaril ka puudub välimine laagri fiksaator, siis soovitaks laagri pesa gaasilõikajaga kuumutada.
Jõudu tööle ja kui abi vaja küsi julgelt Jaks

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Skype
Big
huviline

Registreerunud 26.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi, Ford, Vaz

postitati 21.06.05 22:11 Tsiteeri

Kui press puudub, siis ei tasu üldse jändama hakata: Ise sain undava laagriga sõita(sigar siis) 2 nädalat kuni see tükkideks läks...sõitsin koju(500m) ning kiskusin lahti. Sain teada, et laager käib pressiga(mida mul polnud kusagilt saada). Läksin romulasse ja ostsin terve püstaku koos amordiga ~400eeguga ning vahetasin ise ära. Samas see oli riski peale minek, kuna kunagi ei tea mis sa romulast saad aga ise jäin rahule sest töökojas oleks see lõbu mõned korrad kallimaks läinud.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
kollerimees
huviline

Registreerunud 07.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: VW Touareg

postitati 22.06.05 18:47 Tsiteeri

mina olen laagri siiani kruustangidega välja ja sisse pressinud,pole probleeme olnud.

auto nr 27
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 20.9% - SQL: 79.1%]