Screech
huviline
Registreerunud 31.03.08
Kasutaja on eemal
|
|
Abi sülearvuti ostmisel
Äkki leidub siin foorumis targemaid kes oskavad nõu anda?
Otsiks siis sülearvutit hinnaga kuskil 10000.- muidugi kui on odavam siis seda parem!
Arvutit kasutaks siis eelkõige filmide vaatamiseks,mõne mängu mängimiseks ja niisama netis ringi vaadates.
Küsiks siis:Millise firma arvuteid üldse vaadata tasuks?
Millised näitajad peaksid vähemalt olema,et seda osta?
|
|
|
rat_013
klubiliige
Registreerunud 07.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: 3.0q
|
|
SÜLEarvutit ple mõtet küll 10k hinnaklassist vaadata. lauaarvuti asendajat võib..
my 10 cents..
|
|
|
|
jaakk
huviline
Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal
Auto: Bmw 525i -2007, sedaan
|
|
Minu soovitused enda tuttavatele on olnud sellised: Ära vaata Ordi, ML-i, K-salooni, Desknote-i jms (barebone)sülearvutite poole.
Pigem brandikas: Dell, mõningad HP mudelid, FS-i ka mõned (aga odav ots ikka crap), üldiselt ka Asus on kehva. Lenovo oleks hea aga disain ei meeldi
väga paljudele.
Mälu võiks XP puhul olla minimaalselt 1Gb (ei maksa palju), Vista puhul olenevalt versioonist aga alla 2GB ei ole mõtet. Kõvaketta mahtu ei ole mõtet
vaadata, niikuinii on üle 100GB (uute puhul)
Kui sülearvuti on ainult sellepärast, et ta on sülearvuti siis pole väga oluline, mis kaaluga aga kui ta on vajalik töövahendiks, siis kindlasti kaal
võiks jääda alla 2kg ja aku kestvus min. 3 tundi. Kõik muu on ju väga individuaalne.
Audi kohta aga niipalju, et nendega sõidavad maalt pärit inimesed, eriti Tartust ja sealt kandist pärit. Ma ei tea, mis fenomen see on, aga
põlistallinlased audisid ei osta.
|
|
|
|
anduke88
klubiliige
Registreerunud 17.04.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 B6 1.9TDI & MB W205 & BMW F31 & Audi Q7 60 TFSIe
|
|
Küsiks veel, et mida täpsemalt sa plaanid sellega tegema hakata. Filmide vaatamise ja internetis käimisega saab nii 6000 kui 60000 kroonine sülearvuti
hakkama.
1. Kas arvuti on saab koduarvutiks? Ehk kas pidevalt laual ja kõik. Või hakkad kaasas kandma? Sel juhul on vaja SUURT aku vastupidavust ning
sülearvuti kergust. Üle 2,8 kilo unusta sel juhul kõik ära. Mingi 2kg ringis.
2. Kas tahad mängida ennemuistseid või tänapeavaseid vinge graafikaga mänge? Viimase puhul oleks hea, kui videokaart oleks nö eraldi, mitte
integreeritud. Võiks ka olla min 2Gb mälu, viimase juhul 4Gb.
3. Alla 10000 arvutid ei hiilga vastupidavusega.
4. Kas hakkad filme või vms kõvakettale sikutama? 120Gb saab väga kiirelt täis.
DELL, HP, LENOVO
Muud võid ära unustada. Aga HP-ga võib ka orki lennata.
Kas tahad ka filmidel puhul telekaga ühendada? Blutoothiga möllata? jne
Siis saab edasi vaadata. Kui tahad ikka kaasas kanda, siis kogu 5k juurde ning osta 15000 eest äriklassi masin nt.
|
|
|
janar
huviline
Registreerunud 16.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Avant
|
|
Vastupidavus oleneb siiski kõik sinust endast, kuidas arvutit hoiad, hooldad. Jah iga aku saab ükskord otsa, kuid nad kõik on ikkagi kasutamiseks
tehtud. Isiklikel kogemustel ML-i kohe väga maha ei mataks.
|
|
|
hunt_1
huviline
Registreerunud 13.03.08
Kasutaja on eemal
Auto: c4 2,0 103kw
|
|
puna
huviline
Registreerunud 20.09.06
Kasutaja on eemal
Auto: C5, Quattro, 4,2L
|
|
Saab väga ok masinaid ka 10K ja alla selle eest.
Endalgi hetkel mitu masinat müügis.
Näiteks IBM T60 T2500(2GHz), 1GB RAM, 100GB 5400rpm HD, 14.1in 1400x1050 LCD, 128MB ATI Radeon X1400, CDRW/DVDRW, Intel 802.11abg wireless,
Bluetooth/Modem, 1Gb Ethernet, UltraNav, Secure chip, Fingerprint reader, 6c Li-Ion batt, WinXP Pro, Garantii.
Tel +3725654585; +358445654585
|
|
|
|
20VTQ
huviline
Registreerunud 01.05.07
Kasutaja on eemal
|
|
HP DV2000 ja DV6000 seeria Pavilionidel on mõnedel probleemid emaplaadiga, nii et seda seeriat soovitaks vältida. Dell peaks olema suht vastupidav,
tuttav väitis et väga harva satub garantiisse mõni isend. Lauaarvutit aga on suht raske asendada, .mkv filmide vaatamiseks on päris kõva rauda vaja,
lahjem läpakas ei vea kindlasti välja.
|
|
|
puna
huviline
Registreerunud 20.09.06
Kasutaja on eemal
|
|
HP Pavilione ei soovitaks üldse neil pooled läksid garantiise tagasi emaplaadi vea tõttu.
Dell, IBM-Lenovo, HP äriklass, FS äriklass neid võid vabalt vaadata.
Vilmid jooksevad ka väga lutsude masinatega.
Uued mängud on need mis siiski nõudlikud on.
|
|
|
|
Screech
huviline
Registreerunud 31.03.08
Kasutaja on eemal
|
|
Nagu ma uurinud olen ja siin postitustest vaadanud oleks kõige mõistlikum valik Dell?
Aga milline see arvuti olema peaks ikkagi võttes arvesse,et kasutama hakkan ma seda põhiliselt filmide vaatamiseks ja niisama netis ringi
kolamiseks?
Päris koju laua peale kah ei jäta teda vast seisma,aga kaal mind nüüd ka väga ei morjenda kuna vedama pean ma teda ju ainult toast autosse ja autost
tuppa.
Tänud vastanutele!!!
|
|
|
exess
klubiliige
Registreerunud 28.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A4 1,8 sedaan 96a & Toyota Corolla 17a
|
|
Mina nt ostsin omale hiljuti Dell 1526 mudeli.Siiani pole kahetsema veel pidanud,kõik vajaliku olen sellega saanud ära teha ning ka hind jääb
enamvähem sinna hinnaklassi kuhu teema algataja soovib
ahjaaa,desknote-t ei soovita,aasta vana läpakas ja näeb välja juba nagu vana juust,olgugi et hoidnud seda kenasti
Pisike punane putukas
|
|
|
|
Aleksandr
huviline
Registreerunud 15.03.05
Kasutaja on eemal
Auto: Honda
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Screech
Nagu ma uurinud olen ja siin postitustest vaadanud oleks kõige mõistlikum valik Dell?
Aga milline see arvuti olema peaks ikkagi võttes arvesse,et kasutama hakkan ma seda põhiliselt filmide vaatamiseks ja niisama netis ringi
kolamiseks?
Päris koju laua peale kah ei jäta teda vast seisma,aga kaal mind nüüd ka väga ei morjenda kuna vedama pean ma teda ju ainult toast autosse ja autost
tuppa.
Tänud vastanutele!!! |
http://sale24.ee/product_info.php/cPath/265/products_id/37769
Peaks igati vastama sinu tingimustele ja hind suht soodne.
|
|
|
ado
huviline
Registreerunud 17.07.04
Kasutaja on eemal
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Screech
Äkki leidub siin foorumis targemaid kes oskavad nõu anda?
Otsiks siis sülearvutit hinnaga kuskil 10000.- muidugi kui on odavam siis seda parem!
Arvutit kasutaks siis eelkõige filmide vaatamiseks,mõne mängu mängimiseks ja niisama netis ringi vaadates.
Küsiks siis:Millise firma arvuteid üldse vaadata tasuks?
Millised näitajad peaksid vähemalt olema,et seda osta? |
Tänapäeval on kõik arvutitega nii palju juba kokku puutunud ja targad ses vallas, et oskavad kiita ainult oma ja laita masinat, mis sõbral
"kogemata" katki läks.
mine arvutipoodi ja osta kümne tonkari eest masin, mis meeldib
|
|
|
|
aces
huviline
Registreerunud 03.09.06
Kasutaja on eemal
Auto: A4 B5
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ado
[
Tänapäeval on kõik arvutitega nii palju juba kokku puutunud ja targad ses vallas, et oskavad kiita ainult oma ja laita masinat, mis sõbral
"kogemata" katki läks.
mine arvutipoodi ja osta kümne tonkari eest masin, mis meeldib
|
Jutt jumala õige, ma samamoodi olen omanud Delli, kiidan, paar nädalat tagasi ostsin 10k eest ML-i , ikka kiidan......
kus sul aiku 11 kuud kuiv on Eestis??? Viljakuivatis elad vist ja quattroga pole ka järelikult sõitnud. Need kes kogend need teavad...
|
|
|
|
serxx
huviline
Registreerunud 31.03.03
Kasutaja on eemal
|
|
Kui tahad filme vaadata ja mängida, siis osta omale lauaarvuti.
Saad sama raha eest oluliselt rohkem arvutus jõudu ja oluliselt suurema pildi.
Sülearvutit lauaarvuti asendajaks osta ei ole mõtet. Kui sülearvuti on pidevalt kodus laual ja toitejuhe koguaeg sabas, siis samahästi võiks selle
laua peal olla ka lauaarvuti.
Lihtsalt osta sülearvutit selleks, et see on lahe ja kõigil teistel on, ei ole just eriti tark otsus.
Kui tahad sülearvutit filmide vaatamiseks ja mängimiseks ning kasutada seda sihtotstarbeliselt (st. ringi liikuda ja aku pealt kasutada), siis arvesta
sellega, et filme vaadates ja mänge mängides ei kesta aku ilmselt pooltki sellest, mis tootja lubab, kuna eriti just mängude mängimisel on arvuti
ressursi kasutamine ilmselt suhteliselt lähedal 100%-le ning sellega seoses on ka voolutarve maksimaalne.
Tootja poolt antud aku kestvus saavutatakse tavaliselt siis, kui ekraani heledus on keeratud miinimumi ja arvutiga ei tehta suurt midagi.
Seega kui oluline on aku pealt filmide vaatamine ja mängimine, siis pigem ütleks, et alla 5h akut ei ole mõtet vaadata.
Mängimiseks (=kaasaegsed 3D mängud) on vaja korralikku videokaarti, mida aga enamikel odavama otsa läpakatel ei ole. Samuti ei ole odavama otsa
läpakatel videokaart vahetatav (st. ei saa hiljem paremat sisse panna).
Väga hea aku kestvusega on Dell E6400/6500 seeria läpakad, lubatakse aku kestvust 9 tundi (9 cell akuga) ja koos lisaakuga kuni 19 tundi, hind aga
algab 17000 juurest, seega kõvasti üle sinu eelarve. Ka videokaardi saab sinna asjaliku valida.
http://shop.it.ee/tooted/notebooks/latitudee/?productID=18543
Kui tahad, et sinu läpaka aku kestaks, siis ei tohi sa seda 24/7 laadija otsas hoida.
Akut tuleb kasutada täis tsüklitena: Aku täiesti tühjaks - laadija külge (soovitavalt siis kui arvuti on välja lülitatud) - Aku täis ja kohe juhe
seinast.
Et aku kestaks maksimaalselt, peakski pidevalt töötama aku pealt, vältima peab poolikuid laadimisi ja pidevalt juhtme otsas olemist. Just nagu ka
mobiili ja muude akuga seadmete puhul.
Mida osta ja mida mitte?
Väga lihtne, firma polegi väga määrav tegelikult. Määrav on see, et antud arvuti vastaks sinu vajadustele.
Siiski soovitaks ka mina vältida ML, Ordi ja muude kohalike tootjate barebone asjade ostu, peale garantiiaja lõppu on sellistele asjadele pea võimatu
varuosi leida, kui neid vaja minema peaks.
Mida ma soovitan?
Mina soovitan osta selline arvuti, millel oleks maksimaalselt pikk aku kestvus ja maksimaalselt pikk garantiiaeg (vähemalt 2 aastat, soovitavalt 3 või
rohkem).
Miks ma seda soovitan?
Sülearvuti sihtostarbelisel kasutamisel on kõige olulisem aku kestvus, kui aku ei kesta, oled ikkagi sõltuv sellest, et lähedal oleks vooluvõrk, see
aga kaotab osa sülearvuti mõttest.
Miks on oluline garantiiaeg? Kui sülearvutiga midagi juhtub, mis on tekkinud tootja süül, remonditakse see tootja kulul. Kui aga garantiid ei ole, on
diagnoosiks enamasti emaplaadi vahetus ja arve esitatakse väga tihti summas 5000 krooni või rohkem. Kui arvuti on juba nii umbes kaks aastat vana,
siis tihti on sellises olukorras mõistlikum osta uus, mis on oluliselt paremate omadustega.
Miks üldse mitte sülearvutit osta?
Kui sa ikka sülearvutit sihtostarbeliselt ei kasuta ja see on pidevalt kodus laual, siis selleks on lauaarvuti.
Sülearvutiga on ka oht, et see läheb katki (mehaaniline vigastus kukkumisest on sage nähtus), siis selle remont on 90% juhtudest majanduslikult
ebaotstarbekas.
Olen näinud palju juhtumeid, kus on unise peaga takerdatud toitekaablisse ja arvuti laua pealt maha tõmmatud või siis on lapsed arvuti kuidagi maha
ajanud, enamasti läheb selline arvuti mahakandmisele.
Sülearvutit ei saa aja möödudes kaasajastada, see tuleb vahetada teise vastu, kui on soov konfiguratsiooni muuta.
Kokkuvõttes soovitaksin ma väga põhjalikult mõelda sellepeale, kas sul ikka on üldse sülearvutit vaja ja kas seda ei saaks teha lauaarvutiga?
Olen juba 10a IT alal töötanud ja näinud igasuguseid asju.
Sellest praeguse aja sülearvuti buumist ma aga aru ei saa, enamus inimesi ostab sülearvuti vaid selleks, et see on popp ja noortepärane. Arvuti seisab
neil tavaliselt kodus laual, juhe 24/7 seinas.
Mobiilsele tööinimesele on aga sülearvuti asendamatu tööriist.
|
|
|
puna
huviline
Registreerunud 20.09.06
Kasutaja on eemal
|
|
Julgen üelda küll, et kui masinaga probleeme peaks tulema siis ikka väga oluline mis firma masin.
IBM-Lenovol oled mis iganes maailma kohas saad oma masinaga remonti minna ei ole vaja ostu dokumente.
Suht oluline on ka see kui kiirelt see asi ära tehakse.
Sama oli vist ka delli masinaga.
Teistel tootjatel vaja ka ostutokkumente jne...
Vabalt võid vaadata vähe kasutatud, aga korraliku masina.
Kauplustes töölised ei ole üldiselt väga teemas sees millest nad räägivad.
Neil peaasi, et sa ilma ostmata ei lahkuks.
Siis räägivad sulle mida iganes asjad kokku.
|
|
|
|
hunt_1
huviline
Registreerunud 13.03.08
Kasutaja on eemal
Auto: c4 2,0 103kw
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: serxx
Et aku kestaks maksimaalselt, peakski pidevalt töötama aku pealt, vältima peab poolikuid laadimisi ja pidevalt juhtme otsas olemist. Just nagu ka
mobiili ja muude akuga seadmete puhul.
|
Tegelikult on vastupidi.
Liitium-ioon-akude (sülearvuti) puhul on lugu täpselt vastupidine: täiesti tühjaks laadimine on hävitav, ning kõige kasulikum on pidevalt natuke
laadimine.
Kõige suurem vaenlane on üle 40c keskkond.
NiCad (vanemad mobiilid) akude puhul kehtib tühjaks kulutamine enne laadimist.
Pikemalt lugemist:
http://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=367275
|
|
|
|