Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: Rool läheb ise kergeks (Vastuseid: 5 | Vaatamisi: 1320)
Alvar84
huviline

Registreerunud 24.06.08
Kasutaja on eemal

postitati 10.07.08 08:53 Tsiteeri
Rool läheb ise kergeks

No jälle autol probleemid.Probleem siis selline et rool läheb vahepeal iseenesest nii kergeks et ei oska sõitagi ja siis jumala lambist läheb normaalseks tagasi ja samal ajal hakkab vahest spidomeeter ka jamama läheb nulli ja siis õige kiiruse peale tagasi muidugi ma ei tea kas neil on mingit seost omavahel ja see on alati peale seda kui olen vedanud järelkäru.Kõik soovitused on alati teretulnud

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
MartinCS
huviline

Registreerunud 28.03.06
Kasutaja on eemal

Auto: S4 BiT 232kW Oettinger + esivanema A6 C6 3,0TDI Q 171kW '07

postitati 10.07.08 09:01 Tsiteeri

Paha ei tee, kui mainid mis mootor, mis käigukast ja mis vl- aasta autol on.

Aga seotud võib see ehk niipalju olla, et kui autol on kiirusetundlik rool (servotronic), ja kui autol kiirus spido järgi nulli kukub, siis võimendataksegi rool kergemaks (kuna servo- rool toimibki nii, et mida suurem kiirus, seda raskemaks rool läheb- stabiilsem).
Usun, et viga elektroonikas, mitte roolivõimus.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 10.07.08 09:11 Tsiteeri

Kas veokonks on tehases paigaldatud? Kui hiljem, siis võiks selle elektrilised ühendused üle vaadata. Võimalik, et kuskil tekib lühis või ülekoormus, mis kompu hulluks ajab. Võid ka teist käru proovida, kui pole seda seni teinud. :) Kiiruse ja roolivõimenduse suhtest MartinCS juba rääkis. Vastab tõele.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
aifu
huviline

Registreerunud 21.03.04
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C6 3,2 Q sedaan

postitati 10.07.08 09:11 Tsiteeri

Natuke teemaga haakuv küsimus; kas välise vaatluse või mingi muu lahendusega saaks teada kas mul on servotronic või tavaline võim.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 10.07.08 09:45 Tsiteeri

Ega seal väljast suurt midagi näha ei ole. Lisavarustuse koodide hulgas on ehk kirjas.

Tüüpiline ZF Servotronic:

http://www.zf.com/amt/content/media/de/import/amt-produkte_1/amt_zf_parts_produkte_1/Schematische_Darstellung_der_ZF-Servotronic__2.jpg
1. Electronic speedometer in the vehicle

2. Electronic control unit (ECU)

3. Electro-hydraulic transducer

4. Rack and pinion power steering gear

5. Steering pump

6. Oil reservoir with fine filter

7. Anti-vibration expansible hose

8. Manually adjustable steering column

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
MartinCS
huviline

Registreerunud 28.03.06
Kasutaja on eemal

Auto: S4 BiT 232kW Oettinger + esivanema A6 C6 3,0TDI Q 171kW '07

postitati 10.07.08 12:48 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: aifu
Natuke teemaga haakuv küsimus; kas välise vaatluse või mingi muu lahendusega saaks teada kas mul on servotronic või tavaline võim.

Ega minagi seda ennem ei teadnud, kui sõbrale autoga sõita andsin ja too rooli kiitma kukkus. Aru ei saanud, et mis temas siis nii teistmoodi on- aga jah, kiiruse pealt ei ole rool enam nii hästi võimendatud, kui kohapeal manööverdades, vaid on palju raskem. samuti suurema kiirusega aukudest läbi sõites ei ole seda roolist nii tunda, kui ilma servota rooliga.
S4 B5 on rool vähem võimendatud, aga S6 C4 oli rool ikka kohapeal sõites ülikerge. Olen ühe opel vectraga munakiviteed sõites ikka päris ära ehmatanud, kuidas rool tõmblema käes hakkas.

EDIT: Ahjaa, tuli veel meelde selline juhus, kus olin oma S6 C4 roolivõimuga hädas- näiteks ringteelt välja kiirendades läks rool raskeks ja mingitel suvahetkedel oli kerge jälle (tegelikult aga vajutasin roolist kinni hoides seda lihtsalt alla poole). Juba olin kindel, et roolivõimus viga- aga avastasin hoopis sellise asja, et remondimehed olid roolisambas ühe suure poldi täiesti lahti jätnud (ilmselt süüteluku vahetuse käigus)-- ja kui rool oli fikseeritud mingis kõrguses, siis jõuga sai teda mõni cm üles- alla siiski liigutada- sellest piisas. Poldil mutter kinni ja rahu majas :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 18.8% - SQL: 81.2%]