Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: Sõiduki võõrandamisest veidi (Vastuseid: 6 | Vaatamisi: 4420)
lukas
huviline

Registreerunud 29.07.04
Kasutaja on eemal

Auto: paar käru

postitati 09.05.08 07:20 Tsiteeri
Sõiduki võõrandamisest veidi

Kuna päris palju on olnud teemasid kus müüdud auto uus omanik ei viitsi/taha/suuda autot ümber registreerida oma nimele, on ARK-s võimalus lihtsalt teatada sõiduki võõrandamisest. Veidi uskumatu on see, et seda saab teha tasuta.

1. Kõigepealt on vajalik ostu-müügilepingu olemasolu. Ehk siis tark inimene teeb sõiduki võõrandamisel alati lepingu kahes eksemplaris.
2. ARK-s tuleb täita selline bankett, kus märgitakse autole lihtsalt kasutajaks ostja ja eelmise omaniku arvelt sõiduk kustutatakse.
Minu näitel läks sõiduk ostja sõnul Soome ja lootsin naiivselt, et on mingi üleeuroopaline register ja auto kustub Eesti registrist ise. S*ttagi ta kustub. Pool aastat möödas varsti ja ei midagi.

Ühesõnaga õppida on asjast niipalju, et ostu-müügileping sõlmida alati kahes eksemplaris ja kui sõiduk saab müüdud, tuleb kontrollida näiteks x-tee´st kas uus omanik on sõiduki oma nimele registreerinud. Kui ei siis vuta-vuta arki ja auto ostjale ära sokutada. Ei pea sõidukit arvelt maha võtma ja uue omaniku käest pasunasse saama. :)

Vältimaks igasugust jama politseiga, kindlustusega jne... oma elu lihtsalamalt elada.

Loodan, et kellelgi on abi sellest.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
ado
huviline

Registreerunud 17.07.04
Kasutaja on eemal

postitati 09.05.08 17:26 Tsiteeri

Kuna alates teise sõiduki müügilt nõutakse tulumaksu, siis on hea, kui ümberregistreerimata sõiduk sel viisil "kaelast ära" saab.

ulith
huviline

Registreerunud 19.03.06
Kasutaja on eemal

Auto: 80 b4 1.9tdi 94a/ VW G4

postitati 09.05.08 18:41 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ado
Kuna alates teise sõiduki müügilt nõutakse tulumaksu, siis on hea, kui ümberregistreerimata sõiduk sel viisil "kaelast ära" saab.

OT kuid mis mõttes teise sõiduki müügilt alates nõutakse tulumaksu ???

Joel
meeskond

Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: Audi CQ Typ85, Porsche 911 Turbo, MB G63 AMG, MB ML 320, Volvo 940 SE, ZAZ 965 Cabrio

postitati 09.05.08 19:17 Tsiteeri

Päris nii üks-ühene see tulumaksuasi ikka ei ole. Isiklikus tarbimises oleva vallasasja võõrandamise eest ei saa keegi tulumaksu nõuda (tulumaksuseaduse § 15 lg 4 p 4). Mitte kuskil ei ole kirjas, et inimene peaks ainult ühte autot isiklikuks tarbeks kasutama. Kui inimene tegeleb järjepidevalt autode ostu-müügiga, st ei kasuta neid ise vaid tegeleb nö ettevõtlusega, siis peab ta teenitud kasult tulumaksu tasuma...

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ado
huviline

Registreerunud 17.07.04
Kasutaja on eemal

postitati 09.05.08 19:57 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Joel
Päris nii üks-ühene see tulumaksuasi ikka ei ole. Isiklikus tarbimises oleva vallasasja võõrandamise eest ei saa keegi tulumaksu nõuda (tulumaksuseaduse § 15 lg 4 p 4). Mitte kuskil ei ole kirjas, et inimene peaks ainult ühte autot isiklikuks tarbeks kasutama. Kui inimene tegeleb järjepidevalt autode ostu-müügiga, st ei kasuta neid ise vaid tegeleb nö ettevõtlusega, siis peab ta teenitud kasult tulumaksu tasuma...

Võib vist eeldada, et kui sõiduk on minu nimel, siis on ka minu isiklikus tarbimises?
Kui müün sõidukit, mille passis ei ole minu nime, siis ei ole ka minu isiklikus kasutuses - müümisel tulumaksukohuslane?

Golf3
huviline

Registreerunud 21.01.06
Kasutaja on eemal

Auto: A4

postitati 09.05.08 20:00 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ulith
Tsitaat:

OT kuid mis mõttes teise sõiduki müügilt alates nõutakse tulumaksu ???

mu arust oli kui mingi aja jooksul (võibolla aasta jooksul) arkis on müügitoiminguid enam kui 2 siis plekid tulumaksu

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
Joel
meeskond

Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: Audi CQ Typ85, Porsche 911 Turbo, MB G63 AMG, MB ML 320, Volvo 940 SE, ZAZ 965 Cabrio

postitati 09.05.08 20:15 Tsiteeri

Tsitaat:
Võib vist eeldada, et kui sõiduk on minu nimel, siis on ka minu isiklikus tarbimises?
Kui müün sõidukit, mille passis ei ole minu nime, siis ei ole ka minu isiklikus kasutuses - müümisel tulumaksukohuslane?

Noh, üldiselt on auto müüjaks sama isik kes on passi registreeritud omanikuks. On ka teisi variante kui sina müüd nt elukaaslase nimele registreeritud autot, aga selleks on sul volitust vaja ja sellest saadud tulu ei saa otseselt sinu tuluks lugeda. Aga kui Sa vormistad autode müügitehinguid suhteliselt regulaarselt ning tihedalt, omades korraga mitut autot, siis maksukohustuse risk suureneb tõepoolest. Aga kui Sa tegelikult oled siiski neid autosid ise kasutanud, siis tuleb seda lihtsalt vettpidavalt põhjendada ja pole probleemi.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 31.2% - SQL: 68.8%]