Õujee, isegi nüüd lõpuks tagasi. Olime vist viimased, sest osalesime ka hallis toimunud tuuninguvõistlusel.
Ok aga asjadest õiges järjekorras.
Sai siis laup. omik starditud Pologa 5.30 Tallinnast, Pprz ja Xjaniga kaaslasteks. Pärnus haakis end sappa Ranz ja Iklas lisandusid kaks mikrobussi
Rybliku vägede näol. Kuna SPL võistluse regamise aeg pidi lõppema 10.30 siis polnud eriti aega juttu heietada ning andsime talda. Natuke peale 10
olime Kipsalas messihalli juures ning saime esmased juhtnöörid seoses võistlusega. Parkisime autod ning siis vaikselt hakkas kino saama. Peagi selgus,
et eelnevalt netis väljakuulutatud reeglid ei kehti, vaid võistlus viiakse läbi SPL1 ja SPL2 ehk siis number näitas woofrite arvu masinas. Iga
loogiliselt mõtlev inimene mõistab, et see on ajuvaba. Kuidagi ei saa võistelda ühes klassis 10" ja näiteks 15" supakas Palju neisse võimsust sisse lastakse, jätame hetkel üldse välja. Aga nii need
klassid said ja lõime käega. Edasi hakkas loosimine, kus siis nagu Ranz taas mainis, "tehti" mingi segane lüke ja vaatamata loositud
numbritele, pandi meid kokku Mina tahtsin kohe nutma hakata aga
organisaator ütles, et ää nuta, miinusring on ka. Mõtlesin, et okei... Saan vähemalt 2korda joonele ja nagu mu elumoto on: show must go on... Siis
algas autode hindamine, mida SPL klassis kunagi ei tehta. Minule see aga sobis, kuna install on mul kena ning kuna punktid arvutati ümber db, siis
maksimum 5 lisadB sain mina 4,3dB oma võimalikule tulemusele juurde hiljem liita.
Olime viimane paar 8 autost meie klassis. Eelvevalt joonel olnud autodest oli numbrid u. sellised: lätakad 134/136dB, eesti clio 147?, eestist tulnud
jeep mingi alla 130? ning audi 80 ei mäleta. See tähendas seda, et lisapunktidega oli mul võimalus paar peanahka ehk võtta kuna rms wattidenda võetuna
oli minu süsteem kõige nõgem. Saabuski meie kord ning joonele me libisesime. Rahvast oli nagu murdu ümber ja feeling normaalne. Kuna ma alguses
plaanisin kasutada Ranzi plaati 41Hz palaga, siis kuna nüüd ta oli minu vastas siis aitas hädast välja R&P Grupist laenatud CD. Countdown ekraanil
algas ja pinge tõusis. Õigel hetkel siis cd-mängijal paus maha ja 41Hz supakasse. Ekraanil hakkas number vastavalt volüümikeeramisele tõusma kuniks
jõudis 134ni. Sellest enam üle ei saanud. Ranz paugutas kõrval kohe üle 145 ja nutt oli mul lähedal Kuna toimus ka miinusring ja me olime viimane paar siis mina jäin joonele ning kõrvale sõitis eesti jeep. Arvasin,
et esimeses ringis oli neil mingi tehniline viperus ja et nüüd saan haleda koti. Üllatus üllatus, jeep sai 130 Mina taas 134,7 ning lisaks proovisin 40 ja 42Hz ka. Xjan surus luuki ka
koomale nagu segane, et rõhk sealt välja ei pääseks. Seega võit kirjas ja järgmisse ringi Nägu kiskus naerule. Kommentaator oli ka sõber ja lasi kõrvale kutsuda samuti miinusringist edasi saanud mingi
lätaka. Tema oli saanud pea identse tulemuse minuga esimeses voorus. Seega tõotas tulla põnev drag. Kuna rõhu väljapääsemine autost on halb, siis
eesti kaader hoidis mu pisikest punni jõuga koos, et midagi ei vibreeriks. Ja taas start! Lätakas lajatas 134 algusesse midagi ja mina 134,5 kui õieti
mäletan. Lisaks olid mul installi punktid paremad ja seega taas üks lätakas küpsetatud Ahjaa, järjest mõõtmine mõjus supakale kurnavalt ning kärsakas oli autos üleval. (Õnneks midagi enamat ka ei juhtunud) Seega üks kaotus
ja kaks võitu ning finaalikoht, kus minu arusaama järgi pidi olema 3 autot(2 poolfinalisti ja 1 miinusringi võitja) joonel. Kuna mu finaalivastased
oleks olnd eesti clio ja ranzi audi, mis mõlemad pluss 145 lõid, siis oleks selles osalemine mõttetu tehnika tapmine olnd ning seega sellest loobusin.
Kommentaator surus kätt ja õnnitles kolmanda koha eest. Minu üllatus oli suur ja positiivne. Kiire arutelu näitas, et see läti audi 80, kellel oli ka
norm mats autos, kaotas 2x ning kukkus välja. Minu õnn, et tal esimest korda tehniline probleem oli ning teist korda võimsaima masina vastu sattus.
Seega vahel ka peab vedama 
Ranz saavutas siis tubli 2 koha ning võitjaks tuli eestist pärit Clio, milles oli 1 12" supakas, kuhu lasti sisse 1kW Mina lasen enda supakasse 180w Do the math...
Autasustamisel saime karikad kuid minu üllatuseks materiaalseid auhindu polnud (kasvõi võitjale), mis pole lätakatele kombeks (tuuningus ja dragis on
teistmoodi)
Lisaks tegid ürituse rekordi Team Ghosti VAZ 2103, kus kas RF kaks supakat lõid 155,x dB Võime oli seal 4 ja kuivakusid
samuti 4. Nemad siiski võistlesid väljaspool arvestust.
Õhtut tähistasime Lidos ning Ryblik oma seltskonnaga tähistas oma sünnat hotellis ja hiljem linnas. Magama saime u. 11. Järgmine päev ootas mul ees
tuuninguvõistlus.
Pühap. hommikul siis taas messihalli ning peale pikka pärimist selgus, et hallis seesolnud autod alates laupäevast, olidki tuuninguvõisltuse masinad.
Kui organisaator oli mu autot näinud, avas ta kiiresti uksed ja lasi masina sisse Sees oli masinaid 32tk ning väga kenadest E36 coupe bemmidest kuni totaalse sitani välja Iroonia peitub selles, et teades läti tuuningut siis sitt võitis kah Grand Prixi sai Mersu, mis oli ostetud 8 aastat tagasi omaniku poolt ja selle ajaga totaalselt persse keeratud
Eks Pprz näitab pilti ka Lisaks said seal auhindu masinad, mida eestis poleks lastud näituse lähedale ka. Ilusad bemmid ei saand minuteada
midagi Kuna see tuuninguüritus oli kestnud ka laupäeval ning valimisel
osales rahvas, siis mul 1 päevaga valimispabereid koguda polnud võimalik. Siiski tõmbas masin kõvasti tähelepanu, suuresti tänu soundi installile,
mida lätis vist kunagi tehtud pole. (Selle tõestuseks ka paar pilti peagi )
Kahjuks oli kogu see hallisisene üritus masinate vähesuse tõttu natuke pettumus ning rahva maitse ajas naerma. Muidu oli tegemist kõva nädalalõpuga,
mis oli igati edukas.
Nüüd on sõrmed väsind 
|
|