Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: Audi80, 1,8 66KW 90a. Kütusesüsteemi rike? (Vastuseid: 16 | Vaatamisi: 1939)
Audihoolik
huviline

Registreerunud 31.03.08
Kasutaja on eemal

postitati 31.03.08 10:44 Tsiteeri
Audi80, 1,8 66KW 90a. Kütusesüsteemi rike?

Tere kõik Audi sõbrad!

Olen siin uus kasutaja ja kirjutan esimest teemat (teeb kraapsu :)

Mure mul siis pealkirjas toodudautoga.
1. Ei jaga mina veel neid mootorite ja kerede tähiseid, mis on B4 või B3 või R4 või R5... ei ole mina neist veel aru saanud. Mootor on mul täispritsung ja kütusepaak asub pagaznikus, seljatoe taga. Pump ja filter on väljapool, tagaistuja istme all.

2. Sel autol on minu omanikuks saamisest peale miski kiuks, et suvalisel ajal (nii sooja kui külma mootoriga) hakkavad tühikäigul äkki pöörded jõnksutama. Muidu on nii 800 peal aga siis nagu keegi tonksutaks kaasiga sedasi 800-1300 peal. Foori taga on vahest kentsakas olla, mõni vaatab nagu ma provotseerin kedagi joonele. Siis jälle kaob ära. Mõnikord pole kaks nädfalat kuulda. Siis aga teine nähtus veel, et vahest viskab pöörded miski 1600 peale. Lambist jälle lakkab see.

3. Sügisel hakkas bensupump kuidagi ebaharilikult kõvemini sirisema. Enne selle töötamist salongi ei old kuulda, nüüd aga vabalt. ja kohati nagu pasun undama hakkab ja sis jälle sirina peale jääb.

4. Tõsisemaks jamaks läks kuu tagasi, kui teel Tapale piitri teed mööda sajaga uhades oli ok aga nii kui üles pöörasin, oli äkki mootor tagant ära, armatuuris süttisid kõik tuled... lasin vabaga edasi ja panin uuesti käigu... töötas veidi ja jälle. Seiskasin siis auto ja käivitasin... läks käima aga töötas miski 5seki ja siis hakkas bensapump hirmsat kisa tegema, mille järgi mootor kohe välja suri. Sedasi mitu korda järjest proovisin. sama intervalliga töötas.
Hommikul autole järele minnes, tuli välja, et läks käima ja jäigi käima. Sain sõita veel paar nädalat, kui Järvevana teel äkki jälle välja suri. Miski tööpäeva lõpus jälle käima sain ja peaaegu koduni.
Vahetasin ära kütusefiltri (asub pumba kõrval, põhja all, selline jäme plekist potska) Nüüd muutus vaid see, et sõita sain alati miski kindla distantsi (tööle on 19km) ja isiis miski kilt-kaks enne tööle või koju jõudmist hakkab sedasi jukerdama-jõnksutama, jõud kaob ära.keisma jäädes, taastuvad pöörded kenasti aga kui paned käigu sisse ja sõitma hakkad, sis jälle hing kinni. Keeran süüte välja, lasen veidi puhata... ja jälle sõidab. Sõidu pikkus sõltub puhkeajast.

Kummaline. Vahetatud on ka veel jagaja kaas ja rootor (nende kontaktid olid enne megalt oksüdeerunud.)

Seal bensupumba ja kütusefiltri vahel on veel miski veidi väiksem metallist potska (miski rõhu akumulatsiooni paak vms vist).

Ehk saaks neile neljale punktile kommentaare.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ain25
huviline

Registreerunud 20.10.07
Kasutaja on eemal

Auto: 2*Audi coupe. Skoda

postitati 31.03.08 15:28 Tsiteeri

terekest.mul oli ka paar kuud tagasi see jama,et sõidu ajal jukerdas ja võnksutas ja lõpuks suri välja.mul sama audi 80 1.8 66kw 1990a.mudel.sulon sama nagu mul,b3.r4 tähendab mootorit-rida 4 silindrit.kui sul nii jumpsib,siis on sul andur ära.kui kapoti avad on se andur näha.seal on 1 suur kummilõdvik,mis läheb mootorisse.seal on 2 andurit 1asetseb peal pool ja 2 all pool.nad on enam vähem kohakuti.sa pead selle alumise anduri ära vahetama.se andur maksab 350eek.käisin selle brobleemiga onu juures diagnostis.nii saingi teada,et andur on läbi.mul onu rääkis,et audidel ongi see viga,et andurid kipuvad ära surema.loodan,et on sul sellest abi.nii täpsel ei oska seletada,kui pitli ees ei ole,aga enam vähem.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
mürka10
huviline

Registreerunud 07.02.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 2,3E 1989, Audi A4 Avant B5 1,9 tdi 1999

postitati 31.03.08 15:57 Tsiteeri

Ma olen 99% kindel, et see on bentsupumba viga. Sellele, et ta hakkab otsa saama viitab sirin. Sellele, et ta lõplikult läbi on viitab see, et ta hakkab auto suremise hetkel teistsugust häält tegema. Mõõda bentsusurve ära, kindlasti oota selle käigus ka see hetk ära kui ta ei taha korralikult käia, ilmselt siis pump ei löö enam korralikult.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Audihoolik
huviline

Registreerunud 31.03.08
Kasutaja on eemal

postitati 31.03.08 17:51 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: mürka10
Ma olen 99% kindel, et see on bentsupumba viga. Sellele, et ta hakkab otsa saama viitab sirin. Sellele, et ta lõplikult läbi on viitab see, et ta hakkab auto suremise hetkel teistsugust häält tegema. Mõõda bentsusurve ära, kindlasti oota selle käigus ka see hetk ära kui ta ei taha korralikult käia, ilmselt siis pump ei löö enam korralikult.

nu a siis ei peaks ta üldse töötama ju. Minu varjandi puhul ta töötab enamvähem teatud kindla aja (tööle sõidan 19km ja 25-30minci) ja 3-5km enne ära kooleb). Seisab veidi ja jälle edasi sõidab, kuni jälle kõik kordub.

Audihoolik
huviline

Registreerunud 31.03.08
Kasutaja on eemal

postitati 31.03.08 17:55 Tsiteeri

Täna siis kujunes uudne lahend.. hommikul jälle kenasti käivitus ja sain sõita üle 10ne km, kui korraks jõnksatas kergelt. sis sõitis veel paar kilti ja hakkas jälle jama peale... pööretel ei olnud jõudu. pika pumpamise peale sai pöörded üle 3kilo. Vaevaliselt. Jälle panin mootori seisma, puhkas minuteid viis ja sõit jätkus. krt paarsada meetrit enne tööparklat jälle.
Õhtul aga... nii kui käima panin, kohe hakkas jonnima. enam ei piisanud sisuajast kah. Jätsingi teise tööle.
Ilmselt tuleb homme hakata uut bensupumpa valima.

Sellel on selline kentsakas pump kah, mida igalpool polegi (12-15bar.)

Taavi
klubiliige

Registreerunud 21.11.04
Kasutaja on eemal

Auto: UrS4

postitati 31.03.08 18:03 Tsiteeri

Pump on nagu pump ikka. Pole see meh pritse pump midagi imelikku. Hind ka täiesti normaalne. Vahetusosana peaks alla 1500eek jääma. Uuena revalis ca 3200-3300eek.

12.301@181km/h
Harry_R
huviline

Registreerunud 07.12.05
Kasutaja on eemal

postitati 31.03.08 18:28 Tsiteeri

krt sa ehmatad :D
Audihoolik oli minu eelmine kasutajanimi :P ja päris müstika tekitas,et miks mina Audi 80'ne kütusesüsteemi rikke pärast muret olen tundnud :D :D.

Hoidsid sellel nimel silma peal või? :D Pagana kiiresti läks taaskasutusse.

OT lõpp.

Audi 90 typ85 2.0 --> Audi coupe typ89 2.3 --> Audi A4 avant B5 2.4 V6 --> Audi 90 typ85 2.0 --> Audi A4 avant B5 1.8TQ --> Audi A4 avant B8 2.0 TDI
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
hunt_1
huviline

Registreerunud 13.03.08
Kasutaja on eemal

Auto: c4 2,0 103kw

postitati 31.03.08 18:28 Tsiteeri

Ostsin enda omale lammutusest 1000kr eest.
Kahtlust äratas pumba kuju ja paigaldamise viis audi90 2,3 peal.
Pumbal oli teistsugused pistikud ja plastikust peenem väljavool.
Tänu Tartus Tähe tänaval asuva hüdro jpm jubinate müügiga tegelevale poele sai vahetatud terve kütuse süsteem tagaotsas.
Lihtsalt liiga mädanenud oli originaal.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Simps
klubiliige

Registreerunud 29.01.05
Kasutaja on eemal

Auto: erinevad

postitati 31.03.08 18:29 Tsiteeri

Kütusepump on küll viimane asi, mida lammutusest tasuks osta.

Audi pole lihtsalt auto - Audi on stoori omaette :)
hunt_1
huviline

Registreerunud 13.03.08
Kasutaja on eemal

Auto: c4 2,0 103kw

postitati 31.03.08 18:44 Tsiteeri

Kui näha, et hiljuti vahetatud, siis miks mitte.
Enda omas pole kindel, et audi oma üldse.

Audihoolik
huviline

Registreerunud 31.03.08
Kasutaja on eemal

postitati 31.03.08 19:14 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Harry R
krt sa ehmatad :D
Audihoolik oli minu eelmine kasutajanimi :P ja päris müstika tekitas,et miks mina Audi 80'ne kütusesüsteemi rikke pärast muret olen tundnud :D :D.

Hoidsid sellel nimel silma peal või? :D Pagana kiiresti läks taaskasutusse.

OT lõpp.

See küll puhtalt juhus oli. Lihtsalt tärkas peas selline nimi ja kohe paningi.
Loodan, et ei pia Sinu varasemate käitumismaneeride pärast kannatama, tahtmatult Sinu endist nime üle võttes :)))

Audihoolik
huviline

Registreerunud 31.03.08
Kasutaja on eemal

postitati 31.03.08 19:22 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Simps

Kuna pole kindel, kaua selle suksuga jätkan, siis endalgi käis peast mõte läbi, et kas investeerida ikka nii vanasse autosse uue pumba raha (uus ju miski paarsada tuhhi peaks kestma).
Seega ka ise täna uudishimust kõik Tallinna ja selle ümbruse lammutused läbi helisesin. Paraku pidin nentima tõsiasja, et enimlevinud pumbatüüp on siiski paagisisene ja neid oli pea kõigis. Paagivälist aga vaid ühes oli ja seal selle eest 8 sinist küsiti.

Olen siin otsingust seda bensiinipumba teemat uurinud ja puurinud... kohati jääb tõesti mulje, et äkki see minu auto sündroom ei piirdu teps mitte pumba vahetamisega vaid vig peitub hoops mujal. Siit tuligi idee, et ehk siiski kasutatud pumba kasuk otsustan.

karl890
huviline

Registreerunud 18.12.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 1999

postitati 31.03.08 20:31 Tsiteeri

kui sooja mootoriga võtab hingest kinni ja vajuta kaasi palju tahad aga ei muutu põõrded..

siis see temp andur, maksis kui oli weel 80 120 eeku

Aga kui pump teeb häält siis see kohe varsti õhtal ja osta ikka uus ega 2600 eeku palju ole kunagi maksis mul see nii palju...:P ise ootan omale uut kõrgsurve pumpa vat see maksab :D:D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
mürka10
huviline

Registreerunud 07.02.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 2,3E 1989, Audi A4 Avant B5 1,9 tdi 1999

postitati 31.03.08 21:32 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Audihoolik
Tsitaat:
Algselt postitas: mürka10

nu a siis ei peaks ta üldse töötama ju. Minu varjandi puhul ta töötab enamvähem teatud kindla aja (tööle sõidan 19km ja 25-30minci) ja 3-5km enne ära kooleb). Seisab veidi ja jälle edasi sõidab, kuni jälle kõik kordub.

Võib küll nii olla, et peale sõitmist mingi aeg töötab korralikult. Ma olen kokku puutunud sellise jamaga, ainukese vahega, et kui pump jamama hakkas siis suutis vaid tühikäigupöördeid hoida. Samamoodi pumba hääl muutus tema kooledes ja pumba vahetus likvideeris probleemi.

Harry_R
huviline

Registreerunud 07.12.05
Kasutaja on eemal

postitati 02.04.08 19:28 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Audihoolik
Tsitaat:
Algselt postitas: Simps

Kuna pole kindel, kaua selle suksuga jätkan, siis endalgi käis peast mõte läbi, et kas investeerida ikka nii vanasse autosse uue pumba raha (uus ju miski paarsada tuhhi peaks kestma).
Seega ka ise täna uudishimust kõik Tallinna ja selle ümbruse lammutused läbi helisesin. Paraku pidin nentima tõsiasja, et enimlevinud pumbatüüp on siiski paagisisene ja neid oli pea kõigis. Paagivälist aga vaid ühes oli ja seal selle eest 8 sinist küsiti.

Olen siin otsingust seda bensiinipumba teemat uurinud ja puurinud... kohati jääb tõesti mulje, et äkki see minu auto sündroom ei piirdu teps mitte pumba vahetamisega vaid vig peitub hoops mujal. Siit tuligi idee, et ehk siiski kasutatud pumba kasuk otsustan.

Ära põe,bänni ma ei saanud,lasin lihtsalt kasutajanime enda pärisnime vastu vahetada ;)

Audi 90 typ85 2.0 --> Audi coupe typ89 2.3 --> Audi A4 avant B5 2.4 V6 --> Audi 90 typ85 2.0 --> Audi A4 avant B5 1.8TQ --> Audi A4 avant B8 2.0 TDI
muhumees
huviline

Registreerunud 01.04.08
Kasutaja on eemal

postitati 03.04.08 06:22 Tsiteeri

Mul oli 80-ga sama pull 2,0 mootor.Lõpuks kooles päris ära.
Enne seda oli kiirendusel uimane ja käevitus ka imelikult.
Viga oli selles,et säde kadus ära ja vigane oli jagaja.Vahetasin selle ära ja paranes nii käevitumine,kui ka kiirendus.Pensu pump on mul unnanud juba kaks aastat ja midagi pole juhtunud.

kaik
romulus1
huviline

Registreerunud 20.02.04
Kasutaja on eemal

postitati 03.04.08 15:25 Tsiteeri

Vaadake artikleid http://www.hot.ee/bensiinipump

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 19.7% - SQL: 80.3%]