Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: Subw. parim lahenuds A4 ? (Vastuseid: 16 | Vaatamisi: 2221)
Rockkk
huviline

Registreerunud 19.08.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4

postitati 18.02.08 16:28 Tsiteeri
Subw. parim lahenuds A4 ?

Plaanis siis suppar pagassi panna. Ehk oskab keegi öelda, mis oleks parim lahendus? Tegu siis sedaan kerega A4.

Kas:

Versioon 1:

http://salupa.exe.ee/pildid/10/1.gif
Suppar kinnitub aknalauale ja inverterid ulatuvad sealt välja.

Versioon 2:

http://salupa.exe.ee/pildid/10/2.gif
Suppar tagumise käetoe tagusesse kinnitatud.

Kumb variant on parem v.kumb annab salongi mahedama heli?
Tänan asjalike vastuste eest! :)

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
kella4
huviline

Registreerunud 10.10.07
Kasutaja on eemal

postitati 18.02.08 16:49 Tsiteeri

Endal küll subbakat pole olnud ja kogemust sellega ka siis mitte, aga loogika ütleb et parem võiks olla teine versioon. Seepärast, et heli ei tule aknalt peegeldusega, vaid otse kõrvani, kusjuures tekib ka istme seljatoe ja elemendi vahelises kambris nn. labürendi efekt, mis peakski heli "mahedamaks" tegema.
Netis olid joonised labürendiga kastiks, kuid need vist hoopid toakõlaritele.
Sealt aknalt peegeldades võib äkki heli kõrvadele hakata, samas testpidi jälle seljale :P?
See vaid võhiku arvamus, aga parandage kui midagi väga puusse panin.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
laur
huviline

Registreerunud 14.09.03
Kasutaja on eemal

Auto: A7 3.0 TFSI

postitati 18.02.08 18:09 Tsiteeri

Tehniliselt on keerulisem esimene variant kuid ka parem imo. Bass tuleb otse salongi mitte läbi istme. Ja peegeldusega tuleb just pigem rutem kõrvani ja vähemate moonutustega kui läbi istme. Ja see labürent millest sa räägid on bandbass kast, ja kasutatakse ka autos aga tunduvalt vähem sest need kastib tuleb väga täpselt teha ja see on suht keeruline.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
lunatic
klubiliige

Registreerunud 20.02.05
Kasutaja on eemal

Auto: A4 allroad ja Volvo C70

postitati 18.02.08 18:20 Tsiteeri

On siit silma jäänud, et kasutaja kiin21 ehitas oma A4 päris asjalikku helisüsteemi. Nüüd tal auto küll müüdud, aga usun, et ta oskaks nõu anda ja ehk võtab ka siin teemas sõna.
Esimese variandi üks kastike on siin sama kasutaja poolt müügis ka :) Oleks mul sedaan alles, täitsa mõtleks selle peale.
(kui kaubaks läheb, siis reklaami suhtes peame hiljem arveldama, kiin21)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
jaakk
huviline

Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal

Auto: Bmw 525i -2007, sedaan

postitati 18.02.08 18:30 Tsiteeri

Kui sul allakäivad taguistmed pole, siis tasub kindlasti teha kast nr 2, kui aga on allakäidavad seljatoed, siis jahh variant nr 1, sest siis saab mingis osas siiski kasutada

Audi kohta aga niipalju, et nendega sõidavad maalt pärit inimesed, eriti Tartust ja sealt kandist pärit. Ma ei tea, mis fenomen see on, aga põlistallinlased audisid ei osta.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
Rockkk
huviline

Registreerunud 19.08.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4

postitati 18.02.08 19:14 Tsiteeri

Õnnetuseks on tegu mitte allaklapitava istmega jah:(

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
raunz
huviline

Registreerunud 27.09.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 1.8 B5 & A6 Avant 2.5TDI C5

postitati 18.02.08 20:33 Tsiteeri

Minul on ka paraku mitte allaklapitavad istmed.
Parim tulemus on siiski vers 1, mitte 2.
Muidugi, kui Sa ei ole a'la 18a, kes hindavad müra ja vibratsiooni rohkem kui muusikat :D

Endal on paraku var 2, ainult, et woofer on suunatud pagassiluugi poole. Kui oli suunatud läbi suusaluugi, siis tekkis see effekt, et kui tagaluugi lahti tegid, muutus heli salongis kõvemaks - woofer polnud ülejäänud pagassist isoleeritud. Seetõttu on parem tulemus, kui woofer on suunatud pagassi poole, parem, aga mitte hea tulemus.
Bass on, aga minu jaoks siiski liiga müristav ja mitte piisavalt muusikat mängiv (kast ei ole lampi tehtud, vaid välja arvutatud spetsialisti poolt, ehk Basssoundman'i poolt)
Ise olen selle pannud just nimelt selle plekkseina süüks, mis on salongi ja pagassi vahel.

Kui isegi variant 1, ei oma enam minu arvates see allaklapitav iste enam erilist parkilist väärtust, kui siis jah, kasti eemaldada on mingis mõttes lihtsam.

Ka mina soovitaks kiin21 müüdavat kasti, usun, et Sa ei kahetse ja tulemus on kordades parem kui lihtsalt bassikas läbi plekkseina.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
kiin21
huviline

Registreerunud 17.10.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi

postitati 19.02.08 15:36 Tsiteeri

inventriga kasti ma ei soovita kellegil teha kui just spli taga ei aja.Korralik ja puhas bass tuleb kinnisest kastist.Kui bassi koht on siis kõlar teeb oma võnkumise ära ja jääb paigale kiiresti ,aga inventriga kastis vibrab veel kõlar edasi ja tekitab vale kõla.

See ,et teil on plekk sein istme taga ei tähenda seda ,et minu kast teie autosse ei sobi;)

raunz
huviline

Registreerunud 27.09.04
Kasutaja on eemal

postitati 19.02.08 17:31 Tsiteeri

Tean küll, et sobib ;)

Muidu, ise tegin oma vana kasti kinniseks ja ka kõvasti väiksemaks. Vahet eriti inverter kastiga mina ei suutnud paraku tuvastada.

Igastahes järgmise kasti teen kas kinnise või band-bass kasti.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
jaakk
huviline

Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal

Auto: Bmw 525i -2007, sedaan

postitati 19.02.08 17:40 Tsiteeri

Kui kuu viimasel päeval alles on Kiin -i oma, siis tuleb ikka ära võtta.

Audi kohta aga niipalju, et nendega sõidavad maalt pärit inimesed, eriti Tartust ja sealt kandist pärit. Ma ei tea, mis fenomen see on, aga põlistallinlased audisid ei osta.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
exess
klubiliige

Registreerunud 28.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A4 1,8 sedaan 96a & Toyota Corolla 17a

postitati 19.02.08 18:33 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: lunatic
On siit silma jäänud, et kasutaja kiin21 ehitas oma A4 päris asjalikku helisüsteemi. Nüüd tal auto küll müüdud, aga usun, et ta oskaks nõu anda ja ehk võtab ka siin teemas sõna.
Esimese variandi üks kastike on siin sama kasutaja poolt müügis ka :) Oleks mul sedaan alles, täitsa mõtleks selle peale.
(kui kaubaks läheb, siis reklaami suhtes peame hiljem arveldama, kiin21)

Antud kasti puhul peab minu teada arvestama ka sellega,et müügis on ainult kast,ehk siis aknalaud tuleb endal pigimatitada ning välja lõigata kõlarikoht jne...

Pisike punane putukas
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
raunz
huviline

Registreerunud 27.09.04
Kasutaja on eemal

postitati 19.02.08 20:57 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: exess

Antud kasti puhul peab minu teada arvestama ka sellega,et müügis on ainult kast,ehk siis aknalaud tuleb endal pigimatitada ning välja lõigata kõlarikoht jne...

Aga see on ju ka loogiline. Keegi ei hakka ju aknalauda autolt ära lõikama ja koos kastiga müüma :D

kiin21
huviline

Registreerunud 17.10.05
Kasutaja on eemal

postitati 20.02.08 05:24 Tsiteeri

Aknalauale peate ise jah augu sisse lõikama,ja plekk sein istme taga on just eeliseks ,sest kast jääb tuugamalt kinni.

exess
klubiliige

Registreerunud 28.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A4 1,8 sedaan 96a & Toyota Corolla 17a

postitati 20.02.08 12:56 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: raunz
Tsitaat:

Aga see on ju ka loogiline. Keegi ei hakka ju aknalauda autolt ära lõikama ja koos kastiga müüma :D

Et sinu irooniat pisutki ignoreerida,siis ainult kõlari augu lõikamisest jääb väheks.Käisin basssoundmani juures konsultatsioonis ning sain väheke teadmisi.Vaja on teha ka täiesti uus aknalaud,mis õiges mõõdus välja lõigata ning katta,lisaks veel kinnitamine jne...Tööd jagub:D

Pisike punane putukas
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
syo
huviline

Registreerunud 03.04.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 3,0 Q 2006

postitati 20.02.08 14:20 Tsiteeri

Aga pane parem siis üldse "freeair" selliseese autosse (millel istmed alla ei käi ja selja tagusel on plekk ja lahtine käetoeauk). Nii palju kui Meie paigaldanud oleme siis on jäänud VÄGA hea tulemus.

kiin21
huviline

Registreerunud 17.10.05
Kasutaja on eemal

postitati 20.02.08 16:19 Tsiteeri

VALE JUTT:D akna laud tuleb kaasa(vineerist)täpselt välja lõigatud ja riidega kaetud.Peate ainult augu lõikama supparile ja kruvidega kinni!

raunz
huviline

Registreerunud 27.09.04
Kasutaja on eemal

postitati 20.02.08 16:55 Tsiteeri

Tsitaat:

Et sinu irooniat pisutki ignoreerida,siis ainult kõlari augu lõikamisest jääb väheks.Käisin basssoundmani juures konsultatsioonis ning sain väheke teadmisi.Vaja on teha ka täiesti uus aknalaud,mis õiges mõõdus välja lõigata ning katta,lisaks veel kinnitamine jne...Tööd jagub:D

Ei olnud otseselt iroonia.
Ja nagu ka kiin ütles, on aknalaua plaat olemas, mis ongi kasti n-ö katus. Ilma selleta ei olekski ta kõlarikast, vaid lihtsalt mingisugune kast, mis on pealt lahti.

Muidu, free-air võiks ära proovida küll :) Inverteriga mürtsutajad ei ole enam minu jaoks :)

Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 36.3% - SQL: 63.7%]