Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: Mootori remondijärgne "sissesõit". Vajalik või ei ? (Vastuseid: 39 | Vaatamisi: 5441)
jõuvanker
klubiliige

Registreerunud 21.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: ´11a. A4 avant q. s-tronic 3.0TDI 176KW

postitati 18.12.07 14:16 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: epic_metal
Tsitaat:
Algselt postitas: jõuvanker
Võib lasta üle 3000p/min, isegi piirajani, kuid ilma boostita, ilma koormuseta.
Kui on vahetatud juhtpuksid/klapid, uued pesad jms plokikaanes va nukkvõllid, ei ole vajalik sissesõit.

See, et keegi nimetab kapitaalremondiks pelgalt rõngaste/saalede/kaane "ülekäimist", on rohkem kui BS, see ei ole kapitaalremont! See on lollus, saan aru, kui mootor on megaks ajatud ning vahetatakse saalesid aegajalt, siis arusaadav.;)

Kui see minu kohta käib - võibolla ma pole piisavalt adekvaatne, aga minumeelest silindrite puurimine ja kolbide-rõngaste-kepsude-saalede vahetus on kapitaalremont küll. Plokikaane remont sinna juurde veel.

Või on kapitaalremont siis alles see, kui ma oma mootorile malmist ise uue ploki valan näiteks ?

Ei, ei käinud see Sinu kohta, pigem oli see sunatud teemaalgatajale ala kapitaalremont - kaaneremont ( autoteemas ):D

lapsepõlvest alates meeldinud 20VT R5
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
epic
klubiliige

Registreerunud 26.05.05
Kasutaja on eemal

postitati 18.12.07 14:42 Tsiteeri

Tsitaat:

Ei, ei käinud see Sinu kohta, pigem oli see sunatud teemaalgatajale ala kapitaalremont - kaaneremont ( autoteemas )

:)

Kaane kohta öeldi mulle Windorfis, et külma mootoriga ei tohi pöördeid anda, kuna klapi juhtpuksidesse pandud pronkshülsid on suht tihked alguses. Muud miskit. Nukkadega on eraldi teema muidugi. Aga nukkade sissesõitmise info on kirjas tootja juhendis.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
k6veric
huviline

Registreerunud 06.12.04
Kasutaja on eemal

Auto: Coupe typ 85 Q ; s4 b6 4,2 ; b4 1,8tq

postitati 18.12.07 18:28 Tsiteeri

Kui vahetad plokikaane komplekselt ei pea küll mingit sisse sõitu tegema. Minu arust peavadki juhtpuksid tihked olema. Kummaline kuidas nad saavad olla liiga tihked, kiiluvad kinni või?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Taavi
klubiliige

Registreerunud 21.11.04
Kasutaja on eemal

Auto: UrS4

postitati 18.12.07 18:31 Tsiteeri

Windorfis õeldi mulle ka, et külmalt ära alguses tallama hakka :D Samuti paigaldati hülsid.

12.301@181km/h
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
veekaheksa
klubiliige

Registreerunud 07.09.03
Kasutaja on eemal

Auto: A4 TDI quattro, S8 40V

postitati 18.12.07 18:53 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Offroader
Külmalt ära alguses tallama hakka :D

Selle ja sissesõidu vahele ei saa ju võrdusmärki panna?

S8 http://images.spritmonitor.de/1565415_5.png TDI http://images.spritmonitor.de/1372411_5.png Die Menschen sollten nicht schlafen, während sie unterwegs sind, aber sie tun es trotzdem.
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
k6veric
huviline

Registreerunud 06.12.04
Kasutaja on eemal

postitati 18.12.07 18:58 Tsiteeri

Sama nukkvõllidega, sõidad sisse ja siis keerad nukkvõlli raamide poldid uuesti üle? Kuidagi meenutab aegu ammuseid.

Taavi
klubiliige

Registreerunud 21.11.04
Kasutaja on eemal

postitati 18.12.07 19:09 Tsiteeri

Ei keera üle. Nukkvõlli pindade lõplik karastumine toimub lihtsalt mootoris.

12.301@181km/h
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
k6veric
huviline

Registreerunud 06.12.04
Kasutaja on eemal

postitati 18.12.07 19:14 Tsiteeri

Selgita lähemalt, esimest korda kuulen.

Taavi
klubiliige

Registreerunud 21.11.04
Kasutaja on eemal

postitati 18.12.07 19:16 Tsiteeri

Usun, et mulk on vähe targem selgitamaks seda. Ma parem ootaks tema arvamust.

12.301@181km/h
mulk
klubiliige
ac aasta auto 2007/2009 võitja

Registreerunud 11.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: A8 D3 FL2, LR Disco 1, Iveco Daily 40C13V

postitati 18.12.07 19:19 Tsiteeri

Ei hakka ringi tõlkima, nautige
http://www.pumaracing.co.uk/cam1.htm

k6veric
huviline

Registreerunud 06.12.04
Kasutaja on eemal

postitati 18.12.07 19:37 Tsiteeri

Tegemist on siis sepistamisega mitte karastamisega

kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 18.12.07 19:40 Tsiteeri

Tehtud nähtud, kus saale käis ringi. Sai alt rõngad saaled tihendid (vändal kahjustusi polnud õnneks), ülevalt kaan lastud ära teha koos juhtpukside ja hüdrotõukurite vahetusega ja õlikanalite läbipesugi teostatud. Mootor sõideti viisakalt sisse, vahetasime ~2000km pärast mahlad filtrid ära, polnud nagu miskit hullu kõik oli ok ja puhas. Said uued mahlad sisse ja auto hakkas edaspidi juba pähe saama 500km ja mootor uuesti kottis kolin sees ja kombes päev. Ehk siis esialgseks põhjuseks ja ka pärastiseks põhjuseks oli samuti otsad vaikselt andnud õlipump. Normaalsel sissesõidul lihtsalt ei antud piisavalt laksu, et see oleks välja tulnud ja nii läks siis teine komplekt altpoolt koos uue vändaga + õlipump takkaotsa :( Pump ise polnud kaugeltki mitte läbi vaid lihtsalt laksul ei andnud enam piisavalt peale ja asi oli n rpmi juures kuival. Võta siis nüüd kinni. Tavahingavatel olen ise küll soovitanud mõne aja rahulikult liigelda, et "iga asi paika loksuks" ja seejärel alles seljas elama hakanud, isegi vastavalt käitunud ja ei saa nagu kurta, et midagi oleks pärast "liiga ruttu" ära uuesti väsinud. Kui asi läheb kohe müüki siis loomulikult parem sirgeks ja mustavalgekirju sau kuni juureni urruauku :D

Hea auto on palju autosid...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Teemo
klubiliige

Registreerunud 15.10.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Quattro

postitati 18.12.07 20:01 Tsiteeri

Jah siin oleneb asi ikka sellest, kuda see suur pööre saavutada.
Kui piinlikult jälgida, et üle 2k rpm-i ei tõuseks-see on üks asi, aga tuleks ikka suuremaid(kasvõi) põhjapöördeid kasutada, kuid ilma "räige" minekuta.
Oma haridusteel olen läbinud sellise aine nagu "Masinamehaanika" või midagi taolist. Sealt mäletan teooriaid rihmade kohalt, kus kõikide arvutuste kohaselt selgus, et kõige suurem moment mida hammasrihm edasi kannab on mootori käivitushetkel. Seega h.rihma purunemise tõenäosus käivitushetkel on suurim- samas on see ka loogiline, klapimehanism vaja liikvele saada.
Seda annab võrrelda teooriaga, mida Mulk just ennist lugeda andis.

Zoig
klubiliige

Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal

Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q

postitati 18.12.07 20:44 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: jaakk
Hmm, juhtum järgmine: tuttav ostis tutika diisel peukari, täristas sellega vaikselt (üle 3500 ei lasknud) sissesõidu ära (oli vist 5000-ei mäleta enam) ja sissesõidu perioodi lõpus tekkis masinal jõudu juurde ka alla 3500 rpm-i ja kütusekulu kompuutri järgi vähenes... kas see on siis mingi müstiline tagumiku kergenemine, et tunned kuidas rebib või midagi muud aga krt liikus paremini või on asi kuidagi elektrooniliselt tehtud, et a la peale ~x hulk km muutub soft ajus kuidagi äkilisemaks?
samasugune kogemus kahe Škoda Fabiaga
mõlemal oli 1.2 R3 HTP mootor 47kW, ainukeseks erinevuseks oli, et üks oli luukpära ja teine universaal.
universaaliga sõitis alguses üks inimene, kes sellele ka korralikult sissesõidu tegi, hiljem vahepeal ka mina. luukpäraga sõitis ringi vägapalju inimesi, sissesõitu ei teinud temale muidugi keegi.
kuna luukpära oli vahepeal pikalt minukäes, siis sealt universaali rooli istudes oli tunda ikka väga tugev erinevus mootori jõus, raskema kerega universaal tundus paremini liikuvat kui luukpära.
nende mootorite erinevust näitas ka kütusekulu väga kenasti:
universaal 140km/h 4k rpm ja kompuutri kulu 6.8l
luukpära 120km/h 3k rpm kandis ja kompuutri kulu 7.6l

pikematel sõitudel (tln-tartu-valga-võru-tartu-tln) sai universaal ühe paagitäiega kenasti hakkama, luukpärat pidin ma mäos tankima, kui seda ei teinud, siis oli lennujaama kandis kompuutril veel 10km jagu bensiini alles.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
Suun
huviline

Registreerunud 24.07.05
Kasutaja on eemal

Auto: MB E280

postitati 19.12.07 19:55 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:
Algselt postitas: epic_metal
Tsitaat:
Võib lasta üle 3000p/min, isegi piirajani, kuid ilma boostita, ilma koormuseta.
Kui on vahetatud juhtpuksid/klapid, uued pesad jms plokikaanes va nukkvõllid, ei ole vajalik sissesõit.

See, et keegi nimetab kapitaalremondiks pelgalt rõngaste/saalede/kaane "ülekäimist", on rohkem kui BS, see ei ole kapitaalremont! See on lollus, saan aru, kui mootor on megaks ajatud ning vahetatakse saalesid aegajalt, siis arusaadav.;)

Kui see minu kohta käib - võibolla ma pole piisavalt adekvaatne, aga minumeelest silindrite puurimine ja kolbide-rõngaste-kepsude-saalede vahetus on kapitaalremont küll. Plokikaane remont sinna juurde veel.

Või on kapitaalremont siis alles see, kui ma oma mootorile malmist ise uue ploki valan näiteks ?

Ei, ei käinud see Sinu kohta, pigem oli see sunatud teemaalgatajale ala kapitaalremont - kaaneremont ( autoteemas ):D

No sorry jõukas:D Ma lihlsat nii muuseas kirjutasin et kapitaal remont ja vaata mis teema nüüd kokku aetud:o
Igaljuhul on mul 900km sõidetud:)

- Täpsiracing Team - Sponsored By RedBull
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
 Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 22.8% - SQL: 77.2%]