Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: Mootori temperatuur (Vastuseid: 10 | Vaatamisi: 2008)
Heitti88
huviline

Registreerunud 06.10.07
Kasutaja on eemal

postitati 12.12.07 12:23 Tsiteeri
Mootori temperatuur

Tervist

Probleem siis järgmine, et kui auto töötab ja seisab, siis temperatuur tõuseb 90 kraadini, aga mitte rohkem.
Peale väga väikest sõitu läheb jahutusvedelik kohe keema ja temperatuur üle 100 kraadi.
Suur jahutusradikas ei lähe üldsegi soojaks, samas salongi soojendusradikas korras, kuna sooje õhku tuleb küllaltki kiirelt.

Milles võib olla probleem?

Termostaat katki? Õhk vahel? Veepumba tiivik ära murdunud? Suur jahutusradikas umbes?

Tänan kõiki, kes vastata viitsivad:)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
jaakk
huviline

Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal

Auto: Bmw 525i -2007, sedaan

postitati 12.12.07 12:55 Tsiteeri

Lõhnab ju ilmselgelt sellele, et suur ring ei avane ehk siis termostaadi viga.
Kui asi käpas, siis võid termostaadi välja võtta ja pane sangaga pott pliidile ja lase vesi keema ja viska siis termostaat sinna sisse vaata kas avaneb üldsegi, kui ta nii vigane on, et siis ka ei avane, siis selge, et termostaadi viga, loomulikult on jahutussüteemis rõhk sees aga nii saad lihtsa vahendiga kontrollida korrasolekut.

Audi kohta aga niipalju, et nendega sõidavad maalt pärit inimesed, eriti Tartust ja sealt kandist pärit. Ma ei tea, mis fenomen see on, aga põlistallinlased audisid ei osta.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
Heitti88
huviline

Registreerunud 06.10.07
Kasutaja on eemal

postitati 12.12.07 13:33 Tsiteeri

Hmm, tänan:)
Aga oskab keegi panna joonise kus asub termostaat minu autol, leidsin siit otsingust küll v6 mootori skeemi, aga mitte endale vajalikku.
Autoks siis Audi 100 2.0 mootoriga 1991a 74 kw

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
HannesT
huviline

Registreerunud 21.01.06
Kasutaja on eemal

Auto: B4 Avant

postitati 12.12.07 13:36 Tsiteeri

Radika alumine lõdvik läheb tavaliselt termostaadi juurde.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
OOOO
huviline

Registreerunud 15.09.07
Kasutaja on eemal

postitati 14.12.07 14:24 Tsiteeri

Mul mootori temperatuuri küsimus. Peale sõitu võin käe mootori peale panna. Või noh selle hõbedasest metallist, malm vist kus audi on kirjutatud 2,3 mootoril. Ja siis plokk ka väga soe ei ole. No näppu ikka kaua peal ei hoia aga ikkagi tundus et kuidagi jahe. Kui kuumaks peaks mootor minema üldse? Temperatuur näitab küll 80-90 näidikutest.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
kärnakas
postitusõiguseta huviline

Registreerunud 18.06.07
Kasutaja on eemal

Auto: audi 80 b4 2,3

postitati 14.12.07 14:30 Tsiteeri

mul ka b4 ja sama mootor. aga kuumaks läheb ilusti . temperatuuri näidik ikka tugevasti üle 90 ja õli temperatruur jääb kah sinna 80 juurde. ja peale sõittu kapotti avades ikka korralikku sooja tuleb...... ja mootor peab saavutama oma töötemperatuuri ehk õli temperatuur peab olema üle 60 kraadi. mul karterikaitse all mis ka sooja natuke kinni hoiab

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
jaakk
huviline

Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal

Auto: Bmw 525i -2007, sedaan

postitati 14.12.07 14:31 Tsiteeri

Kui sul sisselaskekollektor kuumaks läheks, siis oleks küll midagi väga valesti.. sisselaskekollektor pole plokk. Mootoriplokile ligipääseda polegi tänapäevaautodele väga lihtne pealtpoolt, et seda saaks katsuda, kui soe on. Kanali/tõstuki pealt ehk saaks aga samas, mida selle teadmisega peale hakata-selge on see, et ta on piisavalt soe/kuum, et käega ei tahaks katsuda kaua.

Audi kohta aga niipalju, et nendega sõidavad maalt pärit inimesed, eriti Tartust ja sealt kandist pärit. Ma ei tea, mis fenomen see on, aga põlistallinlased audisid ei osta.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
OOOO
huviline

Registreerunud 15.09.07
Kasutaja on eemal

postitati 14.12.07 15:14 Tsiteeri

Äkki mul on termostaadiga siis midagi. Sest temp. näidik on 80 juures, ummikus seistes tirib 90 välja vahest.

vx_105
Bännitud

Registreerunud 21.03.07
Kasutaja on eemal

postitati 14.12.07 19:29 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: OOOO
Äkki mul on termostaadiga siis midagi. Sest temp. näidik on 80 juures, ummikus seistes tirib 90 välja vahest.

Kui mootori külmalt käima paned, siis jälgi temperatuurinäitu ja katsu termostaadist radikasse minevat lõdvikut. Kui lõdvik juba u. 80 °C juures või varemgi kuumaks läheb (termostaat avaneb), siis on termostaadi viga. See on suhteliselt tavaline asi. Ise ka hiljuti vahetasin termostaadi, sest pikka maad sõites hoidis ainult u. 70°C. Mingit odavat saasta ei tasu osta, osta esindusest originaaltermostaat. Ja vaata ka jahutusvedelikku, mis värvi on, kas sinine, rohekas või punane? Kui juba termostaati vahetada ja vedelik vaja välja lasta, siis tasub ka uus vedelik panna ja siis juba kindlasti punane, kui enne seda ei olnud.;)

OOOO
huviline

Registreerunud 15.09.07
Kasutaja on eemal

postitati 18.12.07 13:29 Tsiteeri

Mul läks see lõdvik ikka päris kiirelt soojaks. Palju see originaal termostaat maksab ja kas selle vahetamine on peenike töö?

vx_105
Bännitud

Registreerunud 21.03.07
Kasutaja on eemal

postitati 18.12.07 22:23 Tsiteeri

No kui läks soojaks enne kui jahutusvedelik normaalse temperatuuri saavutas, siis jah arvatavasti termostaat vaja ära vahetada. B4 kohta täpselt ei tea, aga 2,3 mootoriga C4-l maksis veidi üle 400 kr ja vahetamine on lihtne.

Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 16.8% - SQL: 83.2%]