Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: mootori õli (Vastuseid: 9 | Vaatamisi: 1849)
elevant
huviline

Registreerunud 21.07.07
Kasutaja on eemal

Auto: a6

postitati 10.12.07 12:54 Tsiteeri
mootori õli

A6 2002,on ette nähtud täissünt õli,kas poolsünt oli võib pann?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
juks11
huviline

Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 10.12.07 12:57 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: elevant
A6 2002,on ette nähtud täissünt õli,kas poolsünt oli võib pann?

Jummala ükskõik on millist õli Sa autole peale kallad aga tähtis on see mida mootorisse, kasti, diffrisse, roolivõimu ja piduritesse valad aga need kõik sõltuvad sellest mis mootoriga ja kastiga auto on!

Flameko Autohooldus.EE http://www.autohooldus.ee
Kasutatud ja uued varuosad http://www.autohooldus.ee/varuosad/ Imeodavad varuosad - http://www.autohooldus.ee/online
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
jaakk
huviline

Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal

Auto: Bmw 525i -2007, sedaan

postitati 10.12.07 13:21 Tsiteeri

Julge soovitus sul, mina olen küll kuulnud, et ikka täissõndile mineraali kindlasti ei tohi peale kallata. Tavaline juhus kui just ostetud auto ja kuskil pole kleepsu mis õli sees on aga varras näitab alla miinimumi. Sõita nagu tahaks aga õli vähe.

Audi kohta aga niipalju, et nendega sõidavad maalt pärit inimesed, eriti Tartust ja sealt kandist pärit. Ma ei tea, mis fenomen see on, aga põlistallinlased audisid ei osta.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
Urmet24
huviline

Registreerunud 04.01.05
Kasutaja on eemal

Auto: a4 avant b8

postitati 10.12.07 14:25 Tsiteeri

sa ei saand juksi vastusest aru :D peale ehk auto peale vala mis tahad aga mootoriõli soovitamiseks vaja teada mis mootoriga auto on

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
jaakk
huviline

Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal

Auto: Bmw 525i -2007, sedaan

postitati 10.12.07 14:41 Tsiteeri

Krt, ei pannud tähelegi... juksi õel huumor soovitada autot sisse määrida... soola eest ehk kaitsebki, kuid kaubanduslik välimus on nagu veneaja sigullidel.

Audi kohta aga niipalju, et nendega sõidavad maalt pärit inimesed, eriti Tartust ja sealt kandist pärit. Ma ei tea, mis fenomen see on, aga põlistallinlased audisid ei osta.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
Jann
huviline

Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal

Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.

postitati 10.12.07 16:20 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: jaakk
Julge soovitus sul, mina olen küll kuulnud, et ikka täissõndile mineraali kindlasti ei tohi peale kallata. Tavaline juhus kui just ostetud auto ja kuskil pole kleepsu mis õli sees on aga varras näitab alla miinimumi. Sõita nagu tahaks aga õli vähe.

Mina ka ei segaks,igaks juhuks ,mine tea...
Kuid samas olen ma lugenud pika loengu mingi Castroli koolitusi läbinud venna poolt,kes väitis,et vähemalt üldtuntud õlisid võib omavahel segada küll ja midagi ei juhtu.
Tootjatele pidid olema väga ranged nõuded,et erinevad õlid omavahel konflikti ei läheks.See jutt,et ei tohi segada pidi olema vanakoolimeeste jutt,kuid siis olid teised ajad ning õlid.Segamisel muutuvad muidugi õli näitajad kuhugi sinna kahevahele,sõltub muidugi kogustest.Tema teooria oli minu jaoks piisavalt veenev,võib-olla leian veel kuskilt üles.
Ja kui mootoris õli ei ole ,siis parem on panna kasvõi kamazi õli et koju saada,kui kuivalt kulgeda.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
priit
moderaator
klubiliige

Registreerunud 18.09.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi C4, Bora & Octavia

postitati 10.12.07 17:44 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Jann
Kuid samas olen ma lugenud pika loengu mingi Castroli koolitusi läbinud venna poolt,kes väitis,et vähemalt üldtuntud õlisid võib omavahel segada küll ja midagi ei juhtu.
Tootjatele pidid olema väga ranged nõuded,et erinevad õlid omavahel konflikti ei läheks.See jutt,et ei tohi segada pidi olema vanakoolimeeste jutt,kuid siis olid teised ajad ning õlid.Segamisel muutuvad muidugi õli näitajad kuhugi sinna kahevahele,sõltub muidugi kogustest.Tema teooria oli minu jaoks piisavalt veenev,võib-olla leian veel kuskilt üles.
Ja kui mootoris õli ei ole ,siis parem on panna kasvõi kamazi õli et koju saada,kui kuivalt kulgeda.

Üks asi on segada sama masti erinevate tootjate õlisid omavahel. Need ranged nõuded pigem sama tüübi õlidele kehtivad.
Hoopis teine teema on kui segada sünti mineraaliga. Need on siiski erinevad teemad.

priitpoiss --> priit
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Jann
huviline

Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal

Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.

postitati 10.12.07 18:18 Tsiteeri

Ahh,lugege parem ise,leidsin selle teksti üles.Loodan,et autor "tõe"huvides ei pahanda:
Tsiteerin.
Olles tegelenud mootoriõlidega 12a ja käinud sellajal ca u 25 vastaval koolitusel lugedes eelnevaid postitusi paistab,et Eesti rahavas teab küll palju õlidest. Mis jutt see on ,et ei või segada ,õlitootjatel on range ettekirjutus mis ei luba erinevae õlitootjate õlid konflikti sattuda,lihtsalt erinevad tootjad kasutavad erinevaid lisandeid ja tehnoloogiaid kuid mitte nii erinevaid,et segada ei tohiks, (kõiki mootoriõlisid võib segada ).Lihtsalt kui segada täissünteetilist poolsünt või mineral õliga pole täissünt enam täissünt või vastupidi ,see kas üks on 5w40 ,10w40 või 15w40 näitab ainult õli viskoosust ja ei midagi muud ehk kui vedel või paks õli on,lihtsalt enamjaolt on 0w30,40 5w40 täissünt või sünteetiline 10w40 poolsünt või mineraalõli 15w40 20w40,50 enamjaolt mineraalõliõli ,õli olemust näitavad API või ACEA järel olevad standardid .Näiteks pole mõtet segada vw 505,1 pumppritsega diiselmootoritel kasutatavaid õlisid või longlife õlisid omavahel sest pärast pole jällegi enam see mis ta olema peaks .Sellist asja,et ei segune või läheb vahule või misig võis juhtuda vaid SRÜ õlidega millel puudusid API või ACEA standardid ,niiet vanakooli luksepad võivad sellist juttu ajada mis siin aetakse.Inimene tehku endale selgeks kas ta tahab ,et tema autos voolaks täissünt ,sünteetiline,poolsünteetiline või mineraalõli,igaöhega kaasnevad ka vastavad kvaliteedid. Loomulikult jälgige ka oma masina vanust ja nõudeid.
Valdava enamuse kaubamärkide pakendil on kirjas kas Full syntetic , syntetic, semi-syntetic või mineral motor oil ,tõsi küll mõningatele mineraalõlidele pole kirjutatud ,seal tuleks küsida müüjalt ja kui müüja ei oska öelda on võimalik küsida sertifikaati,nendel õlidel on ka madalamad klassid näit API SF/CD;SG/CD mida enam sünteetilistel ei kasutata.
Full syntetic ehk 100%sünteetiline synteticul on väga vähesel määral mineraal aineid sees poolsünt ehk osasünteesõli on sisuliselt sünteetilise ja mineraalõlisegu,ilma mingi kindla protsendita.

Vot selline lugu siis;)
Kindlasti ei pretendeeri absoluutsele tõele.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
forsin
huviline

Registreerunud 01.07.04
Kasutaja on eemal

Auto: S6T, S6TD, Golf TDi 200hp, Multivan

postitati 10.12.07 21:04 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: juks11
Jummala ükskõik on millist õli Sa autole peale kallad aga tähtis on see mida mootorisse, kasti, diffrisse, roolivõimu ja piduritesse valad
Muidugi võib autole ükskõik mis õli peale kallata aga mootori sisse küll ei või ükskõik mida kallata !!!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
juks11
huviline

Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 11.12.07 07:13 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: forsin
Tsitaat:
Algselt postitas: juks11
Jummala ükskõik on millist õli Sa autole peale kallad aga tähtis on see mida mootorisse, kasti, diffrisse, roolivõimu ja piduritesse valad
Muidugi võib autole ükskõik mis õli peale kallata aga mootori sisse küll ei või ükskõik mida kallata !!!

No ja mida ma siis ütlesin!?

Flameko Autohooldus.EE http://www.autohooldus.ee
Kasutatud ja uued varuosad http://www.autohooldus.ee/varuosad/ Imeodavad varuosad - http://www.autohooldus.ee/online
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 21.1% - SQL: 78.9%]