Surveaste
Selline probleem siis, et minu sigaril on KU(2.2 liitrit, 101kw) mootor, mis on parajalt läbi, plokk koos vändaga on päris talutavad veel, kuid kolvid
ja rõngad on küll väga läbi.
Sain siis ühe audi 80/90-ne NM mootori, mis on originaalis dohc plokikaanega 2 liitrise mootori, mis arendab 118kw. Kahjuks pole sellel plokikaant.
Väliselt on see NM mootor täpselt sama, mis minu KU. See NM oli varem ühe rallika peal ning sinna on sisse topitud teine väntvõll, mis muudab töömahu
ikkagi 2.2 liitriseks, täpselt ei oska sentimeeetri pealt öelda, ei ole nii täpselt arvutanud hetkel.
Igatahes mure on selles, et tahtsin sinna NM-i peale visata oma mootori plokikaane ning asjaga rõõmsalt edasi sõita, kuna see NM on päris normaalses
korras. Kahjuks on asi sedasi, et KU-l on kolvid nõgusad, mille tõttu on põlemiskamber suurem, kuna NM-il on kolvid pealt siledad.
Seega jääks surveaste liiga suureks ning tavalise 95-ga ei saaks ma kohe kuidagi sõita. Seega on nüüd mitu varianti. Esiteks mõõtsime ja VIST on
võimalik neilt siledatelt kolbidelt mingine 2mm maha treida ja saaks ikkagi enam-vähem õige surveastme. Teine variant on muretseda metallist
plokikaanetihend, ise teha on ka võimalik, kuid aeganõudev.
Mida soovitate? Kas kellelgi on äkki olemas kasutult seisev metallist tihend, oleks väga huvitatud asjast. Põhimõtteliselt peaks olema 10v turbokatel
ka sama tihend, kuna plokk ise on väga sarnane.
Selline variant on ka, et äkki on kellelgi normaalseid kolbe pakkuda mu KU-le, võiks rõõmsalt sellega ka edasi sõita. Ei taha mingeid väidetavalt
sõitnud mootoreid, mis on tegelikult lootusetult läbi ja võib paadiankruna kasutada. Uusi kolbe ei raatsi osta, kuid oma vanasid ka ei topi.
Kolvirõnga pesa oli 1.5mm asemel 2mm-seks kulunud 
|