Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2  3
Autor:
Pealkiri: Kui kiiresti läheb teie diiselmootor soojaks?! (Vastuseid: 69 | Vaatamisi: 10587)
STP
huviline

Registreerunud 19.08.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 2.5TDi 85kW

postitati 19.01.06 11:42 Tsiteeri

krt küll , mul ika mingi jama selle jahutus-süsteemiga.Hommikul panen käima(öösel on garaasis)ajan välja ja käib kohapeal mingi 15 mintsa ennem kui sõitma hakkan, ja temp seier ei liigu kriipsugi üles poole.Sõidu aeg alles mingi 15-20 km hakkab 50 peal liikuma(eest on radikas kinni kaetud).Ja kui kohapea peale pikka sõitu tuksuda lasen langeb temp jälle 50 piiridesse(seda isegi soojemate ilmadega kui praegu- 24).Sellest tulenevalt ka küttekulu suurenemine silmaga märgatav.Kas probleem võib olla termostaadi töös või milleski muus?

Uurin kuis jaksan :-P!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
jan-kos
huviline

Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal

Auto: A100TDIC4 oilexpress ja pargimaastur

postitati 19.01.06 13:17 Tsiteeri

Ma peedistasin selle moto temp. päris pikalt ajusid,isegi uus ei töötanud(mingi vuffel).Sain autopartnerist uue wahleri oma, panin sisse ja temp. on ka praeguse külmaga 87 kraadi.Kui tühjalt kohapeal joriseb ja soojusvent sees siis kukub sinna 60-ne kanti.Tee panused korralikule termostaadile ja pane eest radikas kinni siis kisub kriips kõrvuni :D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
krss
huviline

Registreerunud 24.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: VAG

postitati 19.01.06 18:24 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: jan-kos
Tee panused korralikule termostaadile ja pane eest radikas kinni siis kisub kriips kõrvuni :D

Aru ma ei taipa, mis kinnikatmisest siin räägitakse - mul krt suvel +30 kuumaga maanteel on mootori temperatuur kah TÄPSELT sama mis praegu -30 kraadise külmaga. Teise TD Audiga ei ole suve võrdlust, aga on võrdlus +5 kraadiga, ning sellel samuti -30 juures täpselt sama temperatuur. Ja seda olnud varem samuti kõigi Audi/VW diislite ja ka teistega, kui vaid on viitsimist hoida jahutusvedelik värske (st mitte sama vana kui auto) ja mõne puhul ka süsteem korra läbi pestud. See radika katmise jutt on umbes sama, et hambavalu korral söögu meeletutes kogustes aspiriini (et tekivad kõrvaltoimed), aga peaasi, et ainult hambaid korda ei teeks:o

Kui tahad omada raudseid põhimõtteid, pead suutma murda oma põhimõtteid aeg-ajalt — et olla oma põhimõtte peremees. Mitte oma põhimõtte ori.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
jan-kos
huviline

Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal

postitati 20.01.06 08:55 Tsiteeri

Eest kinni katmise mõte on selles et läheb kiiremini soojaks mitte ei ahmi seda külma õhku kohe mootorile.Läheb ka minu traktor soojaks ainult aega võtab kauem.Ülekuumenemine tekib siis kui jahutussärk on katlakivi täis ja siis ei ole tõesti loota ka tuppa sooja saada.Iidsel veneajal sai vadakuga (kui teate mis see on) jahutussärki seest pestud.;)

Robootik
huviline

Registreerunud 02.06.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 Avant

postitati 20.01.06 11:05 Tsiteeri

Mul läheb mootor 90 kraadi peale 5-10 minutiga, aga mul teine probleem. Sooja hakkab salongi puhuma alles siis kui ka armatuuris näidik 90 kraadi peale jõuab. viimane võtab aga palju rohkem aega. Kohapeal tiksudes (ligi 40 min) väljas -27-ga sooja ei hakanudki puhuma. Sõites tuli sooja küll.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
kaupz
huviline

Registreerunud 01.12.04
Kasutaja on eemal

Auto: volvo v70/99/2,5tdi/vag R5, vw NewBeetle 99 1,9tdi 66kw

postitati 23.01.06 13:15 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Robootik
Mul läheb mootor 90 kraadi peale 5-10 minutiga, aga mul teine probleem. Sooja hakkab salongi puhuma alles siis kui ka armatuuris näidik 90 kraadi peale jõuab. viimane võtab aga palju rohkem aega. Kohapeal tiksudes (ligi 40 min) väljas -27-ga sooja ei hakanudki puhuma. Sõites tuli sooja küll.

mis aasta masinaga tegu? kliimaseade peal?
kliima ootab kas 60'C vms ja siis hakkab salongi puhuma.
kas sõidu aeg tuleb piisavalt sooja siis?
kui ei peaksid mõtlema radikavahetusele.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
krss
huviline

Registreerunud 24.11.03
Kasutaja on eemal

postitati 23.01.06 13:45 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Robootik

Enamik diisleid ei suuda tühikäigupööretel salongiradikasse piisavalt vett lükata. Sellepärast on paljudel autodel (sh VAGi masinatel) peal elektriline pump, mis mootorist kuuma vedelikku salongi suunas lükkab. Paljudel vanadel mootoritel on need mootorid rikkis ja kinni roostetanud, st toimivad seal ees pigem takistusena. Ka nendel versioonidel, millel seda pumpa pole, ei taha tühikäigul jaguda survet neisse peenematesse voolikutesse vedeliku lükkamiseks, ning ega siis polegi muud teha, kui anda sekundiks pöördeid ning salongiradikas on jälle kuum natukeseks ajaks

Kui tahad omada raudseid põhimõtteid, pead suutma murda oma põhimõtteid aeg-ajalt — et olla oma põhimõtte peremees. Mitte oma põhimõtte ori.
krss
huviline

Registreerunud 24.11.03
Kasutaja on eemal

postitati 23.01.06 13:49 Tsiteeri

Tsitaat:
Eest kinni katmise mõte on selles et läheb kiiremini soojaks mitte ei ahmi seda külma õhku kohe mootorile.Läheb ka minu traktor soojaks ainult aega võtab kauem.Ülekuumenemine tekib siis kui jahutussärk on katlakivi täis ja siis ei ole tõesti loota ka tuppa sooja saada.Iidsel veneajal sai vadakuga (kui teate mis see on) jahutussärki seest pestud.;)

Lõssiga jah vanasti masinaid seest pestud, kuid Lääne autodes pole seda siiski ise kasutanud. Kui ma õigesti mäletan, on Sinu auto mootor siiski vesijahutusega, mitte õhkjahutusega? :P St mootori välispinnalt on soojuse kadu pea olematu. Kui on kange tahtmine ikka midagi kinni katta, siis kata kinni eest iluvõre, aga ära MITTE MINGIL JUHUL pane pappi otse radika ette. Ja kindlasti veendu, et radika ventilaator vajadusel ka tööle hakkab (talvel käivitub see harva, aga üksainus mittekäivitumine võib tähendada nii ploki- kui kaane vahetust). Vastasel korral võib tekkida hiljem tahtmine teha kalkulatsioone, kas oleks olnud äkki odavam kõrvaldada see VIGA, miks auto ei soojene...

jan-kos
huviline

Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal

postitati 23.01.06 14:39 Tsiteeri

Minul on just radika ette pandud papp ja muud materjalid ja iluvõre taha aretasin ka katte- aga kuumaks ta pole senini läinud.Muidugi jälgin pidevalt temperatuuri näidikut,nagu teisi kellasi.Sellel motol käib viskosiduriga tiivik koguaeg kaasa.Teist talve olen nii teinud,termostaat on korraliku vastu vahetatud ja temp. püsib kenasti 87.Olen juba harjunud et diisel läheb pikemalt soojaks,aga soojaks ta läheb :D.Ja kui vanadusest tunnen et see masin jääb minu jaoks külmaks siis võtan võrrimootoriga isendi ja bensuka ;) VIST

Black Rabbit
huviline

Registreerunud 12.08.04
Kasutaja on eemal

Auto: Forester XT

postitati 23.01.06 15:14 Tsiteeri

Tsitaat:
Minul on just radika ette pandud papp ja muud materjalid ja iluvõre taha aretasin ka katte- aga kuumaks ta pole senini läinud.Muidugi jälgin pidevalt temperatuuri näidikut,nagu teisi kellasi.Sellel motol käib viskosiduriga tiivik koguaeg kaasa.Teist talve olen nii teinud,termostaat on korraliku vastu vahetatud ja temp. püsib kenasti 87.Olen juba harjunud et diisel läheb pikemalt soojaks,aga soojaks ta läheb :D.Ja kui vanadusest tunnen et see masin jääb minu jaoks külmaks siis võtan võrrimootoriga isendi ja bensuka ;) VIST

Üllatav, et sul viskosiduriga on, mul on radika ees kaks elektrilist ventikat ja ega see töötemperatuur talvel ja suvel suurt ei erine, kõik sõltub sõitude pikkusest, sest maksimaalne temp jääb ikka sinna 70 kanti.
Soojaks läheb kõikide varasemate autodega võrreldes väga kiirelt.
3km läbimisel hakkab juba sooja tulema.
Samas ei ole mul ka seda mootori põhjakatet ja sellest tunnen küll puudust.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
jan-kos
huviline

Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal

postitati 23.01.06 20:27 Tsiteeri

Elektrilised vendid :o "Must "seda ma tahan küll oma silmaga näha, ma teadsin et trakad on viskosiduriga v.a. A80-ned.Sõbra A6 on samasugune, ainus vahe on selles et tal pidevalt 90 kraadi. nujah audimaailm on tõesti suur ja lai ;) mul pole ka põhjakatet, kui Sul A6 alumine osa puudu siis võin teatud summa eest selle loovutada,mõtsin et see 100-le ka läheb,krt ei lähe ja keegi ei taha kah.Aga Sinu 103 kw peaks nagu kiiremini soojemaks minema,tal neid katlakütjaid rohkem :D sai siin ühte bajevajamsinat käima veetud,jõud taga siis läks suht kärmelt soojaks.Eelmise aasta sügise tarisin käru taga siis läks ka soojaks hästi ja kui käru tagant võtsin oli temp. kohe madalam- diisel tahab jõudu taha või ette siis saab sooja.

Black Rabbit
huviline

Registreerunud 12.08.04
Kasutaja on eemal

Auto: Forester XT

postitati 30.01.06 10:55 Tsiteeri

Tsitaat:
Elektrilised vendid :o "Must "seda ma tahan küll oma silmaga näha, ma teadsin et trakad on viskosiduriga v.a. A80-ned.Sõbra A6 on samasugune, ainus vahe on selles et tal pidevalt 90 kraadi. nujah audimaailm on tõesti suur ja lai ;) .

No vaatasin täna veel selle radika korra üle ja peab mainima, et natuke puusse sai ikka pandud. Peal on üks viskosiduriga ventikas ja lisaks üks elektriline, mistõttu oli mällu veidi vale pilt jäänud. Seda elektrilist pole ma veel siiani töös näinud.

Maitz
huviline

Registreerunud 02.05.04
Kasutaja on eemal

postitati 17.09.10 04:19 Tsiteeri

Kas see on normaalne et praeguste ilmadega ei lähe temp isegi 90-ne kraadini.
Mootoriks 1,9 tdi 81 kW.
Kuskil 70-80 kraadi juures on,ka pikematel sõitudel.

sileem11
huviline

Registreerunud 17.09.03
Kasutaja on eemal

Auto: G30LCI, B6,C3

postitati 17.09.10 05:20 Tsiteeri

Ei ole normaalne.

Maitz
huviline

Registreerunud 02.05.04
Kasutaja on eemal

postitati 17.09.10 15:34 Tsiteeri

Kus viga peitub,kas termostaadis?

automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo

postitati 17.09.10 15:43 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Maitz
Kus viga peitub,kas termostaadis?

Jep 90%. Kas linnas ja kohapeal läheb 90? Äkki näidik valetab. Ja osta originaal ve tuntud firma termostaat muidu tuled siia uute teemadega, et ikka ei lähe soojaks.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
sileem11
huviline

Registreerunud 17.09.03
Kasutaja on eemal

Auto: G30LCI, B6,C3

postitati 17.09.10 15:45 Tsiteeri

viga vôib olla termostaadis ja jahutussüsteemi soojusvahetuse võimes, näiteks kui on vedelik pikalt vahetamata, on kasutatud radika lekke peatamiseks aineid, vigane temperatuuriandur.
Enda masinal vahetasin 5,5 aasta vanuse termostaadi profülaktika môttes, kuigi temp oli 90ne peal. Mul läheb rida 4 diisel kusagil 15-20 minutiga maksimumini.

rainer9968
huviline

Registreerunud 02.03.08
Kasutaja on eemal

Auto: A4 1,9TDI

postitati 17.09.10 16:48 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Maitz
Kas see on normaalne et praeguste ilmadega ei lähe temp isegi 90-ne kraadini.
Mootoriks 1,9 tdi 81 kW.
Kuskil 70-80 kraadi juures on,ka pikematel sõitudel.

Endal samamoodi, et vahel läheb 90 kraadini, enamjaolt on seal 80 kraadi peal ja soojaks läheb maantel ca 4-5 km sõidu järel ning talvel ka probleemi ei näinud. Kui ta sul sooja hakkab andma, kui näidik liikuma hakkab siis pole hullu aga kui ei siis pead termostaadi peale mõtlema.

Maitz
huviline

Registreerunud 02.05.04
Kasutaja on eemal

postitati 17.09.10 17:55 Tsiteeri

Just vahetati jahutusvedelik.
Sooja tuleb,aga jah temp näidik vahel isegi alla 70-ne.
90-ni ple isegi linnavahel sõites.

Maitz
huviline

Registreerunud 02.05.04
Kasutaja on eemal

postitati 22.09.10 16:30 Tsiteeri

Nii termostaat vahetatud,probleem lahenes.

Lehekülgi:  1  2  3
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 45.8% - SQL: 54.2%]