Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: häälemuutus peale õlivahetust - millest küll? (Vastuseid: 11 | Vaatamisi: 3174)
Stirlitz
huviline

Registreerunud 24.01.07
Kasutaja on eemal

postitati 26.07.07 06:19 Tsiteeri
häälemuutus peale õlivahetust - millest küll?

3 aastaringi olen kasutanud mootoris Castrol GTX Magnatec 5w-40. Täissünt ja ei mingeid tähelepanekuid käitumishäirete kohta. Hiljutisel õlivahetusel otsustasin proovida uut Castrol SLX Longlife III 5w-30. Ja juhtus nii, et külmana käivitades on mootoris justnagu kraapiv ebaühtlane kõrin sees (hääli on teatavasti raske sõnadesse panna). Annab soojenedes järgi ja lõpuks kaob. Ei ole see tõukuritest ega muust - olen hästi kursis. Pole varem ette tulnud. Algul seostasin 2 külma vibraga - 1) mootoripõhja aluse plasttist kaitse kinnituskruvi ehk lahti ja põrub lahtitulles kuuldavalt oma pesas? Ei - kinni. 2) kollektori ümber olevad kaitseplekid ehk kõrisevad teatud resonantsil - hääl ei tundu katsudes sama ...
On kellelgi veel mõtteid - ei taha uskuda, et sedasorti õlivahetus motole nii ootamatult mõjub?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Karel
huviline

Registreerunud 10.12.05
Kasutaja on eemal

Auto: S2

postitati 27.07.07 07:59 Tsiteeri

Mul on mõlema õliga natuke kogemusi, kuigi Longlifega natuke vähem. Sellist värki nagu Sa kirjeldad ei ole nagu tähele pannud. Küll aga olen leidnud tõestust oma kogemuste põhjal ja nüüd ka Sinu oma põhjal, et Castrol tõesti ei valeta reklaamides Magnatec õlide kohta. Ma arvan, et Sa tead isegi, kuid reklaamide järgi on Magnatec selline, mis kaitseb mootorit käivitushetkest alates. Täpse tehnoloogia kohta võid mujalt lugeda, kuid põhimõtteliselt jääb õli kiht ka pärast sõitu pikemaks ajaks metalli külge. Ma muidugi ei tea, mis auto sul on ja millises seisukorras on mootor, kuid väga ei usu, et ainult õli häälemuutuses süüdi on. Tõenäoliselt lasi Magnatec lihtsalt mingitel probleemidel vähem välja paista. Ma loodan, et said esialgu midagi natuke minu jutust teada, kuid vast targemad ja kogenumad oskavad rohkem seletada, kuidas käituvad mootor ning metall külmalt ja mis juhtub soojenedes. Sellest tulenevalt oskab keegi äkki ka midagi probleemi põhjuseks pakkuda. Kõige kindlam viis teada saamiseks oleks muidugi mootor lahti võtta.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
olc
huviline

Registreerunud 02.06.06
Kasutaja on eemal

postitati 27.07.07 10:39 Tsiteeri

kas su auto mootor on nii uus et sinna 5w-30 sisse valada? manualis lausa öeldud et kui selle õli sisse paned siis ei tohi kaua tuurigi anda, liiga lahja ollus

veekaheksa
klubiliige

Registreerunud 07.09.03
Kasutaja on eemal

Auto: A4 TDI quattro, S8 40V

postitati 27.07.07 11:15 Tsiteeri

Ärge toppige nii vedelaid õlisi oma mootoritesse. Või kui panete, siis ärge virisege. Sellised õlid on head vaid siis kui väljas jube külm on ja auto pidevalt külmkäivitust tahab.

S8 http://images.spritmonitor.de/1565415_5.png TDI http://images.spritmonitor.de/1372411_5.png Die Menschen sollten nicht schlafen, während sie unterwegs sind, aber sie tun es trotzdem.
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
Stirlitz
huviline

Registreerunud 24.01.07
Kasutaja on eemal

postitati 29.07.07 19:08 Tsiteeri
LUKUS : häälemuutus peale õlivahetust - millest küll?

Teen sügava kummarduse õlitootjatele ja kommenteerijatele - arvan, et sedapuhku olen kana hoopis mina, mitte moto. Hakkan veaotsinguga hoopis oma aut.kasti jõudma, mistõttu ootan arvamusi edasi. Nimelt: mõned kuud enne mootoriõli vahetust vahetasin kastis (neljakäiguline CRD) samuti õli. Autodata andmete järgi (eeldusel, et vana tilk turbiini jääb 2.6L ABC mootorisse 2,7 liitrit Dexron II) ostsin rahavsuus "ukraina tankimäärdeks" kutsutud XADO ATF Dexron VI (ohoo, isegi Castrol ega teised kunnid 6. - mis artiklite põhjal 3. ühildub ja ületab - minu teada Euroopa turul veel ei paku) ilusat punast mineraali. Lasin moto soojaks, tõstsin auto lae alla ja hakkasin kasti (küljeavast sellel) õli sisse süstima. Uus filter läks kah muidugi vahele. Üllatusin, kui 3 liitrit läks ära ja kuna samast küljeaugust välja tulema ei hakanud järeldasin, et imelikul kompel jäi väheks. Kuna hetkel juurde panna polnud (arvasin ju, et 3L peaks 2,7L piisama ...) panin punni peale ja sõitsin. Algul ettevaatlikult võõraid hääli kuulata püüdes, hiljem juba täiesti julgelt - ei mingeid kasti- ega vahetusprobleeme. Nüüd, paar kuud hiljem mootoriõli vahetamise päeval, ronisin ka kasti alla ja mõtlesin kunagi puudujäänud osa kasti täis süstida - augu servani nireisemiseni, et asi ornungis oleks. Ja siis läks silm punni - küljekorki maha keerates hakkas kohe kastiõli välja voolama... Sain purgi alla ja mõõtsin ära - silma järgi tõesti 300 ml ehk kogus, mis Autodata andmetel mul nagu kunagi vahetades/lisades oleks rohkem sisse läinud ...! No lasin sellel ava ääreni välja tulla teadmises, et 3L - 300 ml = norm 2,7L ja panin punni peale tagasi. Seda foorumis märgitud kõrinat kuulsin järmisel hommikul külmalt käivitades. Nüüd saingi järeldusega nii palju ringi koomale tõmmatud, et kuna nii mootori vahetasin kui "üleliigse" kastiõli valasin välja ühel päeval, ON ASI ILMSELT AUT.KASTIS - foorumisse kirjutades ei tulnud selle pealegi. Kõriseb vähem "P" peal, natuke ägedamalt "R" ja pisut vaiksemalt "D" ja sundkäikude peal jalga piduril hoides. Kolm-neli minutit soojenemist ja kõik hääled kaovad.
Mis on valesti? Õli kastis ikkagi vähe? Aga juurde ju ei mahu, kuigi alguses jäi puudugi ... Kuidas sai puudu jääda - mõni arvab, et uus filter oli ju sissepannes kuiv. Nii palju julgen siiski arvata, et mootorist see hääl liigsest õlivedelusest ei tule. Samas nõustun, et madalal viskoossusel on omad riskid - tahtsin ühe välba jagu lihtsalt proovida, usun et lähen 5w-40 magnateci juurde tagasi.
Aga mis siis nüüd ehk kastiga? Kas vahetasin valesti - mõni teab öelda, et tuleb sisse valades pidurit alla hoida? Igal juhul praegu kast töötab laitmatult. Hääl teeb siiski murelikuks. Visake mõni asjalik repliik.

Stirlitz
huviline

Registreerunud 24.01.07
Kasutaja on eemal

postitati 05.09.07 09:30 Tsiteeri

Lähen edasi sealt, kus viimati pooleli jäin. Käisin kanalis ja võtsin võtsin aut.kasti õlipunni külje pealt maha. Lihtsalt et teada mis olukord siis nüüd ehk õlitasemega võib olla ... Mäletatavasti jäi minu arvutuste järgi viimase läkituse põhjal sisse Autodata näit 2,7 liitrit (3l - 300ml). Kuna hing hakkas aimama, et kõrina põhjus on ikkagi ja siiski lubamatult väikeses õlikoguses, võtsin käeulatusse ka varasemalt väljalastud 300 ml ja veel 1 liitri õli. Avasin. August midagi välja ei tulnud - ok, normnivoo siis loodetavasti. Aga paraku ei olnud ka august ka paberitükiga lootust otsa õliseks saada. Uskuge mehed - ma panin sinna kasti augu servani tagasi oma 300 ml ja peaaegu täiskoguse 1 liitrist! Nii et kokku neelas mu kast etteantud vahetusekoguse 2,7 asemel ikkagi peaaegu 4 liitrit ... Nüüd on kõrin kadunud ja käigud vahetuvad, nagu ka vähese kogusega, väga hästi.
Kõige selle protseduuri ajal mootor kogu aeg töötas. Pidurit alla vajutades korgi servani ulatunud õli tasemega midagi ei juhtunud.
Mina seda asja endale seletada ei oska, kui aga mõni teaks seda müstikat selgitada - ootaks arvamusi hea meelega.
Aga ju kõige tähtsam, et asi korras

Jann
huviline

Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal

Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.

postitati 05.09.07 15:16 Tsiteeri

Plaanisin just sama teema teha,nüüd vast mahub siia.
Krt,mul sama probleem.Sama kast ka.Peale kasti õli vahetust(ja ka mootori õli vahetust , Valvoline maxlife) hommikul kastis külmalt kõrin sees ja kaob,kui mootor soe.
Kuna enne oli kastis kollane täissünt orig. õli siis sai vahetatud sama õli igaks juhuks.Vahetaja väidab,et 3,8 l. mahtus.(Muide see autodata 2,7l. ei pea siiski paika,seda on siin teemades ennegi lahatud).Foorumit uurides on ka 4,5 l. mahtunud:o.Mingi osa jääb nagunii turbiini.
Täna käisin igaks juhuks taset kontrollimas ja töötava mootoriga oli tase küljeauguni,nii et hakkas veidi väljagi voolama.Aru ei saa enam,mida teha.Käigud vahetuvad laitmatult,sõites mingeid muutusi nagu pole.
Kuidas Sul Stirlitz sai olla nii,et kord oli norm sees ja paar päeva hiljem jälle puudu?
Äkki keegi viitsib kribada ,kuidas seda taset täpselt kontrollida,mis temperatuuril,mis pööretel,mis asendis võiks käigud olla jms.Enne õlivahetust oli kõik normis,ei mingeid võõraid hääli.Jahedad ilmad ka tulekul,murelikuks teeb küll jah:(.
Üks asi veel,see kõrin ei alga kohe,kui hommikul mootor käivitada,vaid u. 5-10 sek pärast.

OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide õli, seadistused, DPF-i, õhkvedrustuse mured, läbisõit jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + alati uusim tarkvara ja 19a. kogemust). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2026-27, VIM, SpeedCam, Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Stirlitz
huviline

Registreerunud 24.01.07
Kasutaja on eemal

postitati 05.09.07 16:37 Tsiteeri

Vot - kuidas see olla saab, võiks mõni teadjam nurgaarst selgitada - nii nagu pikalt kribasin, nii oligi. Mina loobusin kaasamõtlemast hetkeni kui viimane kõriauguni valamine kõrvale rahu andis. Ja kõrina ootamisega olid tõesti mõned sekundid ja läks kraapimiseks ...
Nii palju võin korrata, et igal korral taset mõõtes mootor ei töötanud ja asend oli "P". Viimasel õlilisamisel mootor töötas. Pidurdamisega norminivood auguservast jälgides midagi ei muutunud.

Jann
huviline

Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal

postitati 05.09.07 18:29 Tsiteeri

Loodan,et täna või homme hommikul on kellelgi teadjamal aega midagi oletada või seletada.Homme tahaks midagi ette võtta.Hästi ei usu,et probleem ise laheneb?

OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide õli, seadistused, DPF-i, õhkvedrustuse mured, läbisõit jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + alati uusim tarkvara ja 19a. kogemust). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2026-27, VIM, SpeedCam, Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
tiitk
huviline

Registreerunud 16.03.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Avant 2,4Q 2004

postitati 05.09.07 19:49 Tsiteeri

Üks juhend vahetamise kohta- http://www.blauparts.com/audi/audi_fluid/audi_automatic_transmission_fluid.shtml#howtochangeaudiautomatictransmissionfluid

Lisaks piduri surumisele peab ka käigud nii-öelda läbi käima.
Ka endal peale vahetust paari päeva pärast viskas kasti avariireziimi ja liitrijagu õli sai lisatud (tühikäigul töösoe mootor, peale käikude lappamist tõesti tekkis pisut vaba ruumi juurde), peale seda 10 kuud ok, kuigi sisse valati tavalist punast ATF.

P.S. Kollane originaalõli ei ole täissünteetiline ja vahetusel väljalastav kogus on alla poole kogu õlist.

Jann
huviline

Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal

postitati 08.09.07 14:36 Tsiteeri

Sai nüüd hommikul leige mootoriga taset kontrollitud ja läkski kasti u. 300 g. õli peale.Arvatavasti tõmbas veidi õhku vahele algul ja sellest ka see võõras hääl.Uskumatu,et selline tilk nii palju mõjub.Kokku läks siis õli 4,1 liitrit.

tiitk
huviline

Registreerunud 16.03.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Avant 2,4Q 2004

postitati 20.09.07 11:51 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Jann
Äkki keegi viitsib kribada ,kuidas seda taset täpselt kontrollida,mis temperatuuril,mis pööretel,mis asendis võiks käigud olla jms.

ATF inspection

Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 14.2% - SQL: 85.8%]