Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: Telgjoon maanteel (Vastuseid: 39 | Vaatamisi: 3915)
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 26.07.07 10:12 Tsiteeri

Hmm... minule ei olnud küll vaja vastuseks nii pikka traktaati kirjutada. :) Ma ei ole puupea, sõidan ikka vastavalt oludele. Teepeenrale ma siiski enamasti ei roni (kui just tõesti keegi mööda sõites kolmandat rida teha ei ürita) ja kirun enamasti alati neid mõttetult tolmu üles keerutajaid.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
raika61
huviline

Registreerunud 21.01.07
Kasutaja on eemal

Auto: 100 avant 1993 c4 AAT

postitati 26.07.07 10:45 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Black
Teepeenrale ma siiski enamasti ei roni (kui just tõesti keegi mööda sõites kolmandat rida teha ei ürita) ja kirun enamasti alati neid mõttetult tolmu üles keerutajaid.

Peale seda valget joont on ikka natuke asfalti kah. Kruusal pole vaja 100 lasta sealt võib mõne naela või pudelipõhja kummi saada...

Tsitaat:
Algselt postitas: pierre
mul on autos sellejaoks tahavaatepeegel, ma näen ju kui sa tuled ja võtan tee äärde. samuti jalakäijatest ning eriti jalgratturitest tuleb mööduda natuke suurema kaarega vasakult.
pimedas hoian aga rohkem variant A poole, sest ei taha jalutajaid esiklaasile.

tee keskel liikudes on ka kõige lihtsam stabiilset joont hoida ja mitte roolida kogu aeg. see on tavaliselt see asi mis rahvast talvel kraavi ajab.
:cool:

Sorry : et ma ei tahaks vaidlustaks pimedas A varjanti aga olen kohanud selliseid liiklejaid kes pimedas sõites veel pidurdavad kah lisaks, sest jälgides tee telgjoont saavad nad pimestatud!
Pimedas ikka B

PEEGL: ??? kas me ikka vahime sinna iga hetk?
Võiblla sina mõi veel aga on neid kes teevad manöövreid ilma taha-vaatepeeglit kasutamatta.
Minu jaoks on A siiski ennem möödasõitu piilumaks eelnseivat olukorda möödumiseks

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Skype
ash
huviline

Registreerunud 28.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: typ85 CQ '87

postitati 26.07.07 11:02 Tsiteeri

To: Black

Vabandused, ma ei tahtnudki nii kirjutada, nagu Sinu postile oleks see kiri suunatud. Sinu postitusest lihtsalt hakkasid mõtted sündima mida tahtsin kirja panna :)
Loomulikult oleks kõige õigem vastus "vastavalt olukorrale" - ei kahtlegi selles. Aga kuna taheti siiski teada saada ühte vastust, siis tahtsin põhjendada miks ma just nii arvan. Samuti tahtsin põhjendada, miks minuarvates on natuke vale see keskjoone sõit. - poleks ta nii vale midagi, kui meie kultuur oleks teisest puust. Lihtsalt iga päev kui sõidame, näeme neid ohtlikke korduvaid situatsioone palju. Ehk seepärast olekski targem muuta midagi, mitte loota vanajumalale...

Aga vabandused tõesti, ma ei tahtnud kedagi otseselt õpetama hakata või maha teha.

Peace! Audiclubi rahvas tundub nagunii olevat kainelt mõtlevate inimeste seltskond, kes väga hullu igas olukorras panna ei armasta. Vähemalt need inimesed kes julgevad kirjutada - kommenteerida :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
iuq
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi; Subaru; Isuzu; Ford; Yamaha ja veel mõni

postitati 26.07.07 15:58 Tsiteeri

kui on teel rööpad siis ma üldjuhul sõian rööpa peal nii ,et auto on keskjoonele lähemal ja kui on normaalne sile tee siis ikka üritan ikka sõidurea keskele hoida. oleneb muidugi ka olukorrast

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
veekaheksa
klubiliige

Registreerunud 07.09.03
Kasutaja on eemal

Auto: A4 TDI quattro, S8 40V

postitati 26.07.07 16:26 Tsiteeri

Üldjuhul kasutaja ASH'iga täiesti nõus.
Kasutage peegleid
Jalgratturist/takistusest/jalakäijast möödumine SUUNAGA
Pimedal ajal jälgin parempoolset teepeenart rohkem kui tavaliselt - teel paiknen nagu ikka pigem parempoolse joone lähedal kui telgjoone kandis
Kui tuleb kiirem, siis tõmban paremale ja suunakat
Möödasõit täisgaasiga
Enne möödasõitu JÄLGIGE oma seljatagust ja kui seal on keegi suuna sisse pannud juba - siis olete hiljaks jäänud ja ei tohi teda takistada!!!

PLUS http://images.spritmonitor.de/247834_5.png TDI http://images.spritmonitor.de/1372411_5.pngDie Menschen sollten nicht schlafen, während sie unterwegs sind, aber sie tun es trotzdem.
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
iuq
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi; Subaru; Isuzu; Ford; Yamaha ja veel mõni

postitati 26.07.07 17:07 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: veekaheksa
Jalgratturist/takistusest/jalakäijast möödumine SUUNAGA

Enne möödasõitu JÄLGIGE oma seljatagust ja kui seal on keegi suuna sisse pannud juba - siis olete hiljaks jäänud ja ei tohi teda takistada!!!

vot nende asjadega täiesti nõus! selliseid olukordi on omalgi vägapalju ette tulnud ,et teed omastarust rahulikult möödasõitu ja siis äkki mingi põmmpea keerab sulle ette kes arvab et tal on nüüd ka vaja kiiresti aeglasemast mööduda, kusjuures ise pole absoluutselt möödasõidu ohutuses veendunud.
ja veel - igasuguseid rollereid tasub ka karta sest tänapäeval on igal teisel tatikal roller istumise all aga ise sealjuures ei jaga liiklusest tegelikult mitte muffigi. mõte on neil peas niikuinii selline ,et näe mamma pappa ostsid mulle rolleri ja nüüd olen igavene kõva sõidumees.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
VIP
huviline

Registreerunud 07.03.04
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 Avant Quattro 2.8 30V

postitati 26.07.07 18:23 Tsiteeri

Üldiselt võimalikult telgjoone lähedal. Kui kiirem jõuab selja taha, püüan paremale poole hoida. Kitsal teel sõidan keset teed...seni kuni suurem vastu tuleb :D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
heihei
huviline

Registreerunud 01.02.06
Kasutaja on eemal

Auto: b6, 96kw bens.

postitati 26.07.07 18:36 Tsiteeri

mina ka keskel enamus ajast väljaspool linna,sest seal kus mina söidan voib naljaga pooleks öelda ,et tee ühest servast teise moodustab 180 kraadise telgjoone ja kui ikka päris paremas nurgas söidad,siis om ikka hullult ebamugav küll.ja nii voi naa seal väga höre liiklus

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Driver
postitusõiguseta huviline

Registreerunud 04.01.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi B4 1,9 TDI

postitati 26.07.07 19:11 Tsiteeri

oleneb oludest aga üldjuhul A ja B ja pimedas ja kiiresti meeldib tihtipeale sõita nii et telgjoon jookseb tagumiku alt läbi :)

aga neid nii öelda A varjandi mehi saanud piisavalt vanduda no krt kui 2 autot üksteisele vastu sõidavad siis võiks küll natuke kaugemale sellest telgjoonest hoida (kasvõi selleks hetkekski)

ja teine varjant selliseid A mehi on need kes sõidavad sinu ees 80 - 90 km/h ja siis kui sa neist mööduda tahad või otsid võimalust mööduda no vot siis ei näe sellise piidri tagant mitte kohe ette et kas on kõrval rada vaba või mitte, või siis ei saa üldse aru mida ta seal ees teeb äkki otsib ise möödumis võimalust, vot ei tea aga vasakud rattad on kindlat telgjoones kinni

Kivitare
klubiliige

Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal

Auto: 220v

postitati 27.07.07 19:13 Tsiteeri

Mina sõidan vastavalt olukorrale. Kuid tõesti siin oli alguses jutte kolonnide tekkimisest ja maru halb on küll kui rekka vm aeglasema liikuri taha on tekkinud järjekord ja mingi vend lihtsalt kas ei julge või ei oska või ei ole auto piisavalt jõudu, et mööda minna. Eriti kui ees on mitu rekkat. Nendele tahaks küll öelda, et "vaata seal paremal pool all, jala juures, on üks pedaal..." Räägin hetkel mitmest sellisest olukorrast, kus see rekka juht on mitu, korda näidanud, et mine mööda ja kutt on mitu pikka sirget maha maganud, mille jooksul oleks terve kolonn mööda saanud. Lisan juurde ka, et need on olnud päevasel ajal hea nähtavusega valgel ajal. Samas ise ka nagu ei saa minna, minul kulub ju selle auto võrra rohkem maad ja aega möödasõiduks. Ja see jutt raskest jalast on imo tiba BS. Mulle meeldib ka aeg-ajalt kiiresti sõita kuid ütlen ka nagu ash:
"Pole ma musternäidis, paraku meeldivad kiirused. Samas üritan alati igat olukorda kõige kainema mõistusega hinnata."
Tänud! Peace!

Ja mina nt. jälgin pidevalt peegleid. Mille jaoks nad siis auto külge kruvitud on?
.

Hobiautode hoiustamine | Põrandaplaatide ja LED valgustite müük HobiHoid.ee! Oma autole ostan rehvid Baltyre'st
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
puristaja
huviline

Registreerunud 03.06.05
Kasutaja on eemal

Auto: S6

postitati 28.07.07 21:53 Tsiteeri

B kui sõidan normaalselt sinna hulka kuulub ka kihutamine.
C kui on tasa sõitmise tuju ja tahan taganttulijaid mööda lasta.

Pikkpoizz
huviline

Registreerunud 12.09.05
Kasutaja on eemal

Auto: Kia Sportage 2006.a. Honda CR-V 2016.a.

postitati 29.07.07 08:32 Tsiteeri

Üritan ka ilusti keskel sõita ja kui kiirem tagant tuleb siis paremale hoida ja annan ka suunaga märku möödumiseks( kuigi paljud seda võimalust ei kasuta ja yritavad mööduda ikkagi siis kui see on ohtlik:( )

Horsepower sells cars, torque wins races.
Põder
huviline

Registreerunud 04.08.03
Kasutaja on eemal

Auto: Impreza GT 555

postitati 29.07.07 08:48 Tsiteeri

Kui keegi kiirem tagant tuleb siis kindlasti variant C muidu B. Eriti palju on seda paremale tõmbamist Lätis näha, sealt on see ilmselt minulegi külge jäänud.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
raika61
huviline

Registreerunud 21.01.07
Kasutaja on eemal

Auto: 100 avant 1993 c4 AAT

postitati 29.07.07 18:40 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Driver
oleneb oludest aga üldjuhul A ja B ja pimedas ja kiiresti meeldib tihtipeale sõita nii et telgjoon jookseb tagumiku alt läbi :)

aga neid nii öelda A varjandi mehi saanud piisavalt vanduda no krt kui 2 autot üksteisele vastu sõidavad siis võiks küll natuke kaugemale sellest telgjoonest hoida (kasvõi selleks hetkekski)

ja teine varjant selliseid A mehi on need kes sõidavad sinu ees 80 - 90 km/h ja siis kui sa neist mööduda tahad või otsid võimalust mööduda no vot siis ei näe sellise piidri tagant mitte kohe ette et kas on kõrval rada vaba või mitte, või siis ei saa üldse aru mida ta seal ees teeb äkki otsib ise möödumis võimalust, vot ei tea aga vasakud rattad on kindlat telgjoones kinni

Mõte oligi et teha natse PROFÜLAKTILIST südametunnistusel koputamist A meestel . Ega te pole teel üksi on ka teisi kes tahaks ka vahel .........lapatsit anda mitte et sina oled ainus ja hoiad kiivalt Telgjoones kinni.
Katsuge "harida" ka selles suhtes sõpru ja vanemaid pereliikmeid (äiad ,isad ämmad ...............)

Pigem jah - EESTI ja "eesti nn EU stantartid "mis tee ehitusel ei soosi ohutut liiklemist. Pigem kartelli kokkulepe auto müüjate ;varuosade müüjate ja teede ehitajate vahel.
Kas keegi on sõitnud vast asfalteeritud Tali ja Kiilingi-nõmme vahelist teed? Seal on küll tee tehtud nii et seal kus lõpeb asfalt algab koheselt kraav ja märgid on asetatud keset kraavi""

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Skype
anduke88
klubiliige

Registreerunud 17.04.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 B6 1.9TDI & MB W205 & Audi Q7 60 TFSIe

postitati 30.07.07 07:27 Tsiteeri

B

Peaaegu alati sõidan ma nii, et olen enamvähem raja keskel, ehk võrdselt mõlemate joonte vahel.

Aga halbadel ja kaldus teedel sõidan vasaku rattaga pea keskmisel joonel või siis täielikult tee keskel. :D:D nagu mõni bemari vend :cool::cool:

Enamasti kiiruseks +10- +15. Ehk siis radari järgi 93-98 km/h.

Aga samas olen ma pidevalt näinud neid, kes sõidavadki pidevalt telgjoonel vasakute ratastega (või kuni 10 cm eemal) ning samas on tal paremalpool niipalju ruumi, et saaks temast kasvõi paremalt poolt mööda minna, mida ma siiamaani pole teinud ohutuse mõttes. Vb mingi Lamborgini, Ferrari või Porchega äsaks ära küll. :cool::cool:
Muud ei ole midagi, võivad sõita küll, aga kui keegi taha tuleb siis võiks end paremale poole äärde kobistada küll, siis saab lihtsalt teine(kiirem) kergemini mööda.

Ahjaa, üks huvitav juhtum veel. Sõitsin Otepääle rallile eelmisel nädalal reede õhtul, siis pärast Nõunit tuleb ju selline pikk sirge(vast teate), lasin kuuest autost korraga mööda (kuna sõitisid vaid 90ga), Viimasest möödudes oli mul kiirus umbes 160 ning enda ritta tagasi minnes vaatasin igaks juhuks ka tahavaatepeeglisse lisaks ning vaatasin et mingi auto tahab veel mööda minna viimasest, ning kui olin oma ritta tagasi saanud ning paremale teeserva jõudnud läks mingi hõbedane tuunitud Golf minust mööda kui seisvast postist (NB, sel hetkel oli mul kiirus umbes 160). Ning paari hetkega oli ta sirge lõpus ning kadunud ta oligi. Ma pakun et kiirus oli mingi 200+ kindlalt.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
 Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 33.6% - SQL: 66.4%]