ZGR
huviline
Registreerunud 07.05.07
Kasutaja on eemal
Auto: A4
|
|
aivo_
huviline
Registreerunud 01.04.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 avant
|
|
postitati 13.06.07 14:03
|
|
|
Tahad ütlen sulle midagi, tõukurid ei klõbise kiirendamisel. See mis kiirendusel klõbiseb ehk siis sellist klõbisevat häält teeb on detonatsioon.
Detoneerimise põhjuseks võib olla kehvapoolse kvaliteediga ning madala oktaanarvuga bensiin või vale süüde. Samuti võib läbi olla detonatsiooni andur.
|
Kõik mis on raha eest saadud on odavalt saadud...
|
|
|
|
|
Simps
klubiliige
Registreerunud 29.01.05
Kasutaja on eemal
Auto: erinevad
|
|
postitati 13.06.07 18:28
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: aivo_
Tahad ütlen sulle midagi, tõukurid ei klõbise kiirendamisel. |
Võivad klõbiseda küll, enda autol oli kah kiirendamisel klapiklõbin sees ning kadus see alles pärast hüdrotõukurite vahetust.
Kunagine teema siin - http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=28930&page=1.
|
|
|
|
aivo_
huviline
Registreerunud 01.04.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 14.06.07 10:41
|
|
|
"Palun ära tule siia teemasse hülgemöla ajama, klapid võivad väga vabalt ka solkkütusega klõbiseda, see et sina tead, et solkkütus võib põhjustada
ainult detonatsiooni, on sinu probleem. Kas tahad öelda, et vale süütemoment ja solkkütus ei või põhjustada klappide klõbisemist ? Loll jutt suhu
tagasi.
Minul on elementaarsed asjad autode kohapealt ammu selgeks tehtud, aga paistab, et sina et tea mitte muffigi ja armastad siin ainult p*ska ajada ning
veel arvad, et oled jube tark"-sinu tekst teisest teemast.
Siit küsimus ehk seletad lähemalt kuidas solkkütusega klapid klõbisema hakkavad. Lihtsal huvi pärast küsin tahaks end harida veidi.
Teine asi veel, et kas teema algataja ikka teeb vahet detonatsioonil ja klapiklõbinal.
Enda autol kadus siis klõbin tühikäigul pöörete tõstmisega.
|
|
|
|
|
|
ZGR
huviline
Registreerunud 07.05.07
Kasutaja on eemal
Auto: A4
|
|
aivo_
huviline
Registreerunud 01.04.06
Kasutaja on eemal
|
|
Simps
klubiliige
Registreerunud 29.01.05
Kasutaja on eemal
Auto: erinevad
|
|
postitati 14.06.07 11:25
|
|
|
"Palun ära tule siia teemasse hülgemöla ajama, klapid võivad väga vabalt ka solkkütusega klõbiseda, see et sina tead, et solkkütus võib põhjustada
ainult detonatsiooni, on sinu probleem. Kas tahad öelda, et vale süütemoment ja solkkütus ei või põhjustada klappide klõbisemist ? Loll jutt suhu
tagasi.
Minul on elementaarsed asjad autode kohapealt ammu selgeks tehtud, aga paistab, et sina et tea mitte muffigi ja armastad siin ainult p*ska ajada ning
Siit küsimus ehk seletad lähemalt kuidas solkkütusega klapid klõbisema hakkavad. Lihtsal huvi pärast küsin tahaks end harida veidi.
|
Solkkütus siiski klappe klõbisema ei pane. Panin puusse selles postituses, mida tsiteerisid. Kui midagi jääb teinekord arusaamatuks, siis palun loe
teema lõpuni. Teema teisel leheküljel seletas Pikkpresident, et see on võimatu.
|
|
|
|
aivo_
huviline
Registreerunud 01.04.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 14.06.07 11:33
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: Simps
tagasi.
|
Solkkütus siiski klappe klõbisema ei pane. Panin puusse selles postituses, mida tsiteerisid. Kui midagi jääb teinekord arusaamatuks, siis loe teema
lõpuni. Teema teisel leheküljel seletas Pikkpresident, et see on võimatu. |
Pole midagi eksimine inimlik peaasi, et korduma ei hakkaks.
Lugesin muidu teema läbi küll aga ei süvenenud enne. Minu viga.
|
|
|
|
|
|
jorgen
huviline
Registreerunud 04.01.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 C4 1992 2.8
|
|
postitati 25.08.07 13:15
|
|
|
Ei hakanud uut teemat tegema. Mootor 2.8 V6 (128kw). Külmalt sõites, sõidu alguses, kui jalg gaasilt maha võtta ja lasta autol veereda, siis
vabakäigul kuulda sellist kahtlast plõksimist, pehmet kolksumist mootorist. Probleem esineb ainult mõnikord sõidu alguses. Kui see plõksimine sõidu
alguses korra ära käib, siis edaspidi on vabakäigul jumala vait ja kõik ideaalne.
Kas tegu sarnase probleemiga või milles asi võib olla? Peaks muret tundma?
|
|
|
|
truumu
huviline
Registreerunud 16.04.04
Kasutaja on eemal
Auto: 525iT 2001.a E39
|
|
postitati 26.08.07 17:02
|
|
|
Mis õli sees ja kui kaua olnud?
|
|
|
|
|
|
Tõnts
klubiliige
Registreerunud 19.06.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Cabrio 2.3 , Coupe 2.1 typ 81, 3x 90 2.3, A4 1.8 TQ, 2x 90Q 2.3
|
|
postitati 27.08.07 15:50
|
|
|
Kui see klõbin tuleb hydrotõukuritest sis vaheta uuesti õli ja tee enne korralik läbipesu ka motole. Ikka sisepesuõliga mitte selle lisandiga!
|
Life is too short to drive slow...
|
|
|
|
|
Kaits
klubiliige
Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: RS 6 Avant
|
|
postitati 27.08.07 16:46
|
|
|
Ma ei tea kas teema algatajale sellest infost kasu on, aga üks huvitav fakt tuli seoses selle teemaga meelde. Nimelt on osadel (üldiselt odavamatel)
õlifiltritel seest puudu klapp, mille puudumine laseb õlil peale mootori seiskamist liiga kiiresti/kergesti karterisse tagasi voolata. Sellest jäävad
ka hüdrotõukurid kuivaks ja käivitades ongi klabin taga.
Kasutage originaalvaruosi ja elu on lihtsam. (Vist jõuvanker ütles nii...
)
Edit: See käib siis vanakooli R5 padade kohta.
|
|
|
|
jorgen
huviline
Registreerunud 04.01.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 C4 1992 2.8
|
|
postitati 27.08.07 19:33
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: truumu
Mis õli sees ja kui kaua olnud? |
Õlivahetus tehtud 3 kuud tagasi. Sai kõik filtrid ka ära vahetatud loomulikult. Konkreetset marki enam ei mäleta aga kodus on see kirjas.
|
|
|
|
Tõnts
klubiliige
Registreerunud 19.06.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Cabrio 2.3 , Coupe 2.1 typ 81, 3x 90 2.3, A4 1.8 TQ, 2x 90Q 2.3
|
|
postitati 27.08.07 19:55
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: Tõnts
Kui see klõbin tuleb hydrotõukuritest sis vaheta uuesti õli ja tee enne korralik läbipesu ka motole. Ikka sisepesuõliga mitte selle lisandiga!
|
Olen selle ise läbi elanud, mul praegu 4-as r5 motoga audi ja olen selle problaga kyllalt kokku puutunud. Tee korralik läbipesu ja kyll sis klõbin ära
kaob! Osta 5l sisepesuõli, lase vana välja ja kalla kõigepealt 2.5l sisse, pese läbi , lase välja ja kalla teine 2.5l ja sama moodi. Nii saab puhtam.
Ja sis pane Sisse Mobil1 5W-50 ja naudi klõbinata sõitu vähemalt 8000km.
|
Life is too short to drive slow...
|
|
|
|
|
roy
huviline
Registreerunud 02.09.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 28.08.07 08:24
|
|
|
Minul hakkas klõbin siis kui peale ostu olin õli vahetanud ja sisse panin max live. Peale käivitamist klõbiseb mõne sekundi ja siis on päev otsa vait.
Peale selle oleneb vist masina tujust, vahel ei klõbise nädal otsa.
|
|
|
|
ultra2005
huviline
Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 C4 Avant (1992.a) 2,0 85 Kw AAD/AXP - Manual + AUDI A6 C5 Avant (1998.a) 1,8T 110Kw AEB/DHW - Manual
|
|
postitati 30.08.07 18:28
|
|
|
Klõbina kaotas minul ära Liqui Moly spetsaalne määrdeaine mida valatakse ca 4 l õli kohta 1 pudelike. Hetkel minu jaoks ainus teadaolev ja hea vahend
hüdrokate klõbisemise vastu. Tallinnas saadaval Balti Laagris - Kadaka pst-l ...
|
XZN M16
|
|
|
|
|
Audimees2006
huviline
Registreerunud 23.09.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi200
|
|
postitati 01.09.07 18:01
|
|
|
jama küll kui klõbiseb.Mis siis nüüd teha paneme igasugu sodi tuhandete eest sisse aastast aastasse ja asi normaalne jah selle asemel et uued
tõukurid paigaldada.
|
|
|
|
ultra2005
huviline
Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 C4 Avant (1992.a) 2,0 85 Kw AAD/AXP - Manual + AUDI A6 C5 Avant (1998.a) 1,8T 110Kw AEB/DHW - Manual
|
|
postitati 01.09.07 18:18
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: Audimees2006
jama küll kui klõbiseb.Mis siis nüüd teha paneme igasugu sodi tuhandete eest sisse aastast aastasse ja asi normaalne jah selle asemel et uued
tõukurid paigaldada. | Ütleme nii et tõukurite klõbin ei tee veel mootorit töökõlbmatuks. Samas mina ntz ootan midagi mõjuvamat, et
mootorit lahti kiskuda. Teadupärast pole tõukurite vahetus just sama lihtne, nagu või leiva peale määrimine. Lisakulutusi tuleb tihendite , plokikaane
poltide jms arvelt. Ja kuna endal see Liqui Moly aine väga hästi aitas siis mina igatahes ei kiirusta. Mul on väljalaske kollektoris kah pisike mõra
sees aga ka see ei sega mind, kuigi ka selle korda tegemiseks tuleks mootoril kõigepealt sisselaske kollektor maha nikerdada mis on nagunii vaja maha
võtta ka siis kui tõukureid peaks vahetama. Las tuleb midagi mõjuvamat mis sunniks mootorit lahti kiskuma. Kui iga pisiasja pärast hakata seda tööd
tegema siis peab ikka priske rahakott seljas olema. Tuleb ainult ära osata tabada, mis hetkest kokkuhoiupoliitika muutub hävinguks-aga see on juba
igaühe personaalne teema. Ja muideks see nn "Sodi" maksab 80 eek kõigest aga arvestades tootjafirmat on suht usaldusväärne. Nii et tuhandetest juttu
tehes on see küll liigne ülepingutamine.
|
XZN M16
|
|
|
|
|
Audimees2006
huviline
Registreerunud 23.09.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi200
|
|
postitati 02.09.07 06:57
|
|
|
80 eeki küll kuid kui palju sul seda kulub aastas.plokikaane tihendite komplekt ei maksa küll suurt midagi ja vahetusega saab küll igaüks
hakkama.Lootes et midagi hullemat juhtub et saaks mootori lahti võtta on eriti naljakakas
|
|
|
|
vuchmann
huviline
Registreerunud 21.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: CLS 55 AMG 400 kW
|
|
postitati 10.10.07 19:23
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: ultra2005
Klõbina kaotas minul ära Liqui Moly spetsaalne määrdeaine mida valatakse ca 4 l õli kohta 1 pudelike. Hetkel minu jaoks ainus teadaolev ja hea vahend
hüdrokate klõbisemise vastu. Tallinnas saadaval Balti Laagris - Kadaka pst-l ... | Kas Tartus ka seda kraami kuskil müüakse?
|
Audi 80,90,100,S4,Coupe jubinaid müün.
|
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
|
postitati 11.10.07 08:39
|
|
|
Kusjuures mina täheldasin seda, et tõukuriklõbin tekkis peale õlivahetust kui otsustasin mineraali asemel "paremat" õli kasutada. Peale järgmist
õlivahetust uuesti mineraali vastu klõbin kadus. Ja nüüd päris mitme õlivahetuse jooksul pole uuesti tekkinud. Seega vanasse mootorisse mineraalõli ja
probleemi pole.
|
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
|
vuchmann
huviline
Registreerunud 21.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: CLS 55 AMG 400 kW
|
|
postitati 11.10.07 13:23
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: vuchmann
| Tsitaat: | Algselt postitas: ultra2005
hüdrokate klõbisemise vastu. Tallinnas saadaval Balti Laagris - Kadaka pst-l ... | Kas Tartus ka seda kraami kuskil müüakse?
|
Ise küsin,ise vastan.Sain Tartust Japanparts poest.Vasara tänaval.Valasin sisse,prgust küll muutust pole kuulda.
|
Audi 80,90,100,S4,Coupe jubinaid müün.
|
|
|
|
|
jaakk
huviline
Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal
Auto: Bmw 525i -2007, sedaan
|
|
postitati 11.10.07 13:43
|
|
|
Kui keegi rääkis siin, et vahetage parem hüdrotõukurid ära ja saate klõbinast lahti, siis teeme väikse arvestuse.
Minu autole maksab üks hüdrotõukur 308 kr (detaili hind), kuna neid läheb 20 tk siis võrdub see 6160, see potsik õlilisandit maksab 80 kr, kuna ma
vahetan aastas 2 korda õli, siis teeb tasuvusajaks 38,5 aastat. (arvestaks juurde veel tööraha + igasugu tihendid). Kahju, et Vuchmannil ei parandanud
viga see lisand.
Ma ei usu, et ma 38 aastat ühe autoga sõidaks. Loomulikult ei poolda ma katkise autoga sõitmist või vigade peitmist, kui detail ikka läbi tuleb ära
vahetada.
|
Audi kohta aga niipalju, et nendega sõidavad maalt pärit inimesed, eriti Tartust ja sealt kandist pärit. Ma ei tea, mis fenomen see on, aga
põlistallinlased audisid ei osta.
|
|
|
|
|
rt123
huviline
Registreerunud 17.04.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi b4 avant 2.0 66kw
|
|
postitati 11.10.07 16:04
|
|
|
Mul ka masinal hüdrotõukurid klõbisevad.Seda aga ainult külma mootoriga niikaua kuni mootor soojaks läheb.
Viisin töökotta.Õlivahetus ja uued hüdrotõukurid.
Tulemus-klõbiseb täpselt sama moodi edasi.
On siis üldse sellest võimalik lahti saada?
Kui kahjulik see mootorile on?
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
|
postitati 11.10.07 16:24
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: Simps
tagasi.
|
Solkkütus siiski klappe klõbisema ei pane. Panin puusse selles postituses, mida tsiteerisid. Kui midagi jääb teinekord arusaamatuks, siis palun loe
teema lõpuni. Teema teisel leheküljel seletas Pikkpresident, et see on võimatu. |
Madala oktaaniarvuga kütus soodustab paremini klappide ehk pigem nuka vastu hüdrot klõbisemist madalatel pööretel tuure andes, kus hüdrod ei jõua veel
oma ülesannet täita. Üldjuhul kuuleb seda pööretel 600-800 (taksojuhitragöödia, kus 40km/h sõidetakse 5 käiguga ja veel sülitatakse kah takka, et auto
on sitt ja edasi ei liigu). Eelkõige on maiad klõbisema vanema kooli r4 ja r5 motod. Uuematel pole kuulnud ja ka v6 ja v8 motoga polegi vist võimalik
sellist heli iial kuulda. Mingid õlilisandid unusta ära, see ei aita s*ttagi ja ka paksem õli muutub kuumaga vedelamaks ja "jookseb läbi". Kohekohe
lõppev õlipump võib kah sellist pulli teha, aga sel juhul on heli oluliselt teine.
|
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
|