Tsitaat: | Algselt postitas: cmp
kindlustus sinult autode remondikulu sisse ei nõua. aga kui suudetakse tõendada (mida ilmselt ei suudeta), et sa sõitsid purjus peaga, siis on igasugu
halbu variante.
ma ei usu, et sa sündmuskohalt lahkumise eest trahvi saad, sest sa ju ei hakkanud ennast varjama ja juba järgmine päev olid nõus kannatanuga kohtuma.
kuna avariis vigastatuid ei ole, siis ma pole küll kindel, et õnnetusest oli kohustus koheselt politseile teada anda, sellise plekimõlkimise
fikseerimine kannatab ka hommikuni. .... |
Olen millegipärast selles suht kindel, et kui kindlustusel on alus ja võimalus põhjustajalt summa tagasi küsida siis nad ka seda teevad. Õiguse neile
selleks annab Liikluskindlustuse seadus § 48 lg2 p 7.
Küsimus ei ole selles, et kas kannatab hommikuni oodata või mitte, liikluseeskirjaga ja teiste seadustega on asi paika pandud kuidas tuleb sellistes
olukordades käituda.
Vähamalt pealinnas võiksid küll olla selles 95% kindel, et saad lahkumise eest ka karistada, asi ei ole selles, et sa ei hakka ennast varjama vaid
selles, et sa nõuete kohaselt ei teatanud kui oli juhtunud liiklusõnnetus. Pane ennast kannatanu osapoole asemele hetkeks, ärkad hommikul üles, vaatad
aknast välja ja näed, et su auto on katki sõidetud ja süüdlast ka kohal ei ole. Tänu ilmselt väikesele kohale (Saaremaa) kus enamus kõik kõiki
tunnevad saadi teada süüdlane osapool, oleks tegu olnud lasnamäel või kuskil mujal suuremas kohas siis tavaliselt keegi seal suurt midagi ei
näinud/kuulnud mis olekeks abiks. Antud juhu ei tunneks ka mina süüdlasele suurt kaasa.
Politseid ei pea sa juhtunust teavaitama üknes juhul kui olete kanntanu osapoolega süüdlase osapooles kokkuleppele saanud ja selle ka kirjalikult
vormistanud (liikluseeskiri § 227).
Sellisel juhul kui oleks olnud väike "kõks" (mingi tühine nühkejälg, värvikahjustus kuskil) mida sa ei oleks märganud tekkides, võikid sa pääseda
sündmuskohalt lahkumise eest karistuseta, kuid antud olukorras ei tule see varjant jutuks.
Ei ole ka ilmselt need politsei töötajad esimest päeva tööl, et arvata miks süüdlane lahkus sündmuskohalt (kuigi nad seda enam tõestada ei saa et sa
purjuspeaga sõitsid arvestavad nad sellega kindlasti). Eks mingi osa sõltub ka sinu seletusest, mis sa politseile kirjutasid miks lahkusid sealt ning
sinu eelnevatest rikkumistest (juhul kui sul neid on).
|
|