kala
klubiliige
Registreerunud 16.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: Subaru forester; Audi 100 C4 2.0
|
postitati 14.05.07 11:07
|
|
|
Ohud Tallinn-Tartu maanteel!!!
Ok, mis siis juhtus eile 13'nda õhtul teel Võrust Tallinnasse.
Olime just jõudmas Koigi bussipeatusesse natukene enne Mäeküla ja märkasin seal seisvat 5-6 liikmelist tatikate punti. Minu ees sõitev hall volvo
pääses ilusti mööda, kui mina bussijaamale volvo järel lähenesin kükitas üks poistest maha, võttis kivi ja lennutas selle minu multivani poole teele.
Meeletu pidurdus muidugi ja üritus ka kivist kõrvale põigata ei kandnud vilja ja kivi maandus täpselt esiklaasi kõrvalistuja poolse alumise osa pihta
jättes sinna korraliku täkke mis läbis klaasi. Sain volkari siis pidama nii, et kõik asjad autos lendasid, tagurpidi käik ja tagasi, tatikad muidugi
panid jooksu. Egas muud, autost välja ja järgi. ~300m jooksu soisel pinnasel ja esimene maragratt oligi krattipidi käes. Tirisin selle siis auto
juurde ja kutsusin välja politsei. Kuna politseid selles regioonis tundub vähe olevat ja samal ajal oli olnud üks kodanik kes kiiruseületamise tõttu
politsei poolt taheti maha võtta kuid otsustas eest ära sõita ja veel suuremal kiirusel avarii tegi siis pidime ootama politsei saabumist mõnda aega.
Tatikas kelle kätte sain aga ei olnud see kes kivi viskas kuid ei varjanud ka kivi viskajat ja nii ilmus siis "kangelane" peagi ise välja. Ok, mina
siis sõimasin kutti seal mõnda aega ja muidugi ilmus sinna kohale pool küla tatikatest. Miskid tüdrukud hakkasid poisile "õnne" soovima kuna on
järjekordselt politseil hambus. Elukaaslane siis küsis, et miks poiss politsei huviorbiidis on... vastus: " me varastasime kunagi sealt lennuväljalt
ühe sae!!" Sellest lausest saadik ei olnud minul enam mõttes kordagi, et pakuks poisi vanematele, et lahendame asja lihtsalt poisile korraliku
õppetunni andmisega vanemate valikul ja uue klaasi ostu ning paigaldusega. Saag oli siis sama tegelase poolt varastatud Nurmsi lennuväljal (sama kus
toimus rekordi üritus) ühest autost samal ajal kui me ise seal ringi sebisime. Saega ei osanud posid tookord ka midagi ette võtta ning loopisid selle
kividega!!!1 lihtsalt puruks.
Kui politsei lõpuks kohale jõudis tegin avalduse, täna käisin kindlustuses ja Saksa autos ning ootan millal saan volkarile uue klaasi.
Hetkel on siis 13 aastasel Jan'i nimelisel tegelasel kaelas kaks tõsist asja kogukahju väärtuses 14000 eek tekitamise eest. Politseinik juba
rõõmustas poissi ja valgustas mis teda ees ootab.
Hea, et seekord asi ainult klaasi lõhkumisega lõppes!
Püüdke sellel jubedal maanteel ettevaatlikud olla ja tähele panna ka, et oht ei peitu ainult teistes autodes.
Kala.
|
|
|
pampkuri
huviline
Registreerunud 08.03.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 Typ85 20vT Ehitamisel. 2,5 TDIQ
|
postitati 14.05.07 13:48
|
|
|
Olen oma silmaga näind kuidas kunagi Raf buss tikutopsiga teelt välja visati, juht lihtsalt ehmatas ja tõmbas järsku rooli vasakule.
Käisin nädalavahetusel Pesas peol 12.12. 2009. Lapsed oksendasid ja kaklesid tore oli.
|
|
|
|
alias
huviline
Registreerunud 07.04.04
Kasutaja on eemal
Auto: A4 '07 2.0tdi
|
postitati 14.05.07 14:13
|
|
|
Elame uskumatus vabariigis, teretulemast tänapäeva noorsugu.
|
|
|
puristaja
huviline
Registreerunud 03.06.05
Kasutaja on eemal
Auto: S6
|
postitati 14.05.07 17:07
|
|
|
Maa pätipoistel pole miskit targemat teha. Põhjusi tuleb otsida vanemate inimeste seast minu meelest.
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.
|
postitati 15.05.07 05:05
|
|
|
Ma arvan,et ma poleks suutnud kiusatusele vastu panna ja oleks sel tattnokal lubanud paar korda näoga mu rusika otsa joosta.Nagu vanasti vene kroonus
kombeks oli.
OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide õli, seadistused, DPF-i, õhkvedrustuse
mured jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + uusim tarkvara VCDS 25.3.1 + 17a. kogemust). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2025, VIM,
SpeedCam, Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
|
|
|
|
miilits
huviline
Registreerunud 12.03.07
Kasutaja on eemal
Auto: A8
|
postitati 15.05.07 05:36
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Jann
Ma arvan,et ma poleks suutnud kiusatusele vastu panna ja oleks sel tattnokal lubanud paar korda näoga mu rusika otsa joosta.Nagu vanasti vene kroonus
kombeks oli. |
14k trahv teeb enamatki veel siukese pätipoisiga vaevalt vanemad rikkad on
või raha tagataskust neil võtta on.
---------------------------
til' audi do us appart.
|
|
|
|
Demis
huviline
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: 5 cyl 20V
|
postitati 15.05.07 06:54
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: kala
Püüdke sellel jubedal maanteel ettevaatlikud olla ja tähele panna ka, et oht ei peitu ainult teistes autodes.
Kala. |
Külastan ka ise Võrumaad vähemalt 2 korda aastas. Viimased paar aastat olen loobunud Tartu maantee kasutamisest.
Tallinn-Pärnu-Valga - tuleb küll natuke kilomeetreid lisaks kuid liiklus on hõre ja närv puhkab. Lisaks tundub aeg kiiremini minevat.
Demis
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
postitati 15.05.07 06:57
|
|
|
kombeks oli. |
13 aastane teeb veel nooruselollusest selliseid asju, aga kui täiskasvanud inimene (ma muidugi ei tea kas selle postituse autor on täiskasvanu) laste
peal vägivalda kasutab siis sellist asja ei ole mitte millegagi õigustada... Ja just sellisest suhtumisest tulebki alustada.. kui täiskasvanud seadusi
ja häid tavasid ei austa siis pole tatikatest ka muud oodata.
Edit: ma ei tahtnud nüüd sellega vähimalgi määral kiviloopijaid või muid vandaalitsejaid õigustada, kuid veel vähem õigustan igasugust vägivalda,
eriti laste suhtes.
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
postitati 15.05.07 07:16
|
|
|
kui mina bussijaamale volvo järel lähenesin kükitas üks poistest maha, võttis kivi ja lennutas selle minu multivani poole teele.
Kala. |
Ma ei saa aru, kas see on mingi moevärk tänapäeva noorte seas, aga isegi
samasugusele juhtumile Tartu linnas aprilli kuus peale sattunud. Kahjuks ei õnnestunud "tatikaid" piisavalt näha, et üldse püüdmagi hakata, kuna
tegelased suutsid kuhugi majade vahele võru tänavas ära kaduda ja ohver (naisterahvas) pidi "ämblikuvõrku" nautima Ta vaeseke polnud isegi aru saanud, mis värk kui laks käis ja mõned lendavad
killud klaasi seestpoolt olid ka vastu nägemist tulnud. Kivi pidi olema ikka päris korralik, sest sellest jäi paras lohk esiklaasi. Päris tegus tädi
oli iseenesest, küljeklaas lahti ja pea aknast välja. Avaldust sealtpoolt politseile ilmselt ei tulnud, kuna ta ei näinud isegi silmanurgast, kes
oleks võinud "vägiteoga" hakkama saada. Kaskot samuti auto polnud, seega oma rahakoti "rõõmud".
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
poleoluline
huviline
Registreerunud 25.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A8 4,2 Q
|
postitati 15.05.07 08:24
|
|
|
Tänu sellistele "targutajatele" kes pätti karistada ei luba ongi neid siginenud nagu kärbseid si..l !
Politsei karistusepeale paljud juba vilistavad.. aga kannatanukätte sattumist kardavad...
Minupärast võite targutada palju tahate ja mind julmurix või kellex tahes pidada... kuid on tegelasi kellele jutust ei piisa ja tuleb "mõistus
persest pähe" rituaal läbi viia...
Seda kõike räägin otseselt omadest kogemustest ja se on aidanud.
Tsitaat: | Algselt postitas: ferdinand
kombeks oli. |
13 aastane teeb veel nooruselollusest selliseid asju, aga kui täiskasvanud inimene (ma muidugi ei tea kas selle postituse autor on täiskasvanu) laste
peal vägivalda kasutab siis sellist asja ei ole mitte millegagi õigustada... Ja just sellisest suhtumisest tulebki alustada.. kui täiskasvanud seadusi
Edit: ma ei tahtnud nüüd sellega vähimalgi määral kiviloopijaid või muid vandaalitsejaid õigustada, kuid veel vähem õigustan igasugust vägivalda,
eriti laste suhtes. |
|
|
|
Kiro
huviline
Registreerunud 12.06.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi a6 (c5) 1.9
|
postitati 15.05.07 09:31
|
|
|
endal ka üks kogemus väikeste nolkidega. Juhtus see eelmine aasta. Oman kahte garaaši ja ühes hoian autot millega talvel ei sõida. Kuna esimene lumi
tuli ootamatult siis jäi masin valesse garaaši. Ootasin mitu nädalat ,et tänavad jälle kuivaks saaks et, masin teise elupaika transportida. Jõudsin
siis ilusti garaašini masin ilusti kuiv ja puhas. Ajasin juba pool autot
sisse kui järsku üüratu jääkamakas esiklaasis maandus. Kuna olen kiire poiss siis oli kast autmaatselt parkingu peal ja jooksin tattidele katusele
järgi. Olen pedant ning iga vigastus ja teema auto juures on kui mõõk südames- Tahtmine oli nolgid maha lüüa!!!!! Aga kuna oskan ennast ikkagi
talitseda ning vaos hoida piirudusin meeletu sõimuga. Võtsin tatikal kratist kinni ja hakkasime tema kodu poole sammuma.
Oli mingi rikka mehe võsuke. Selle asemel ,et poissi noomida hakkas mees mind sõimama. Tahtis mulle peaaegu kallale tulla ning korrutas ,et ta on
jurist ning mida kõike minuga nüüd ei tehta. Ma naersin talle laialt näkku ja ütlesin ,et mina olen ka JURIST ning eks näis siis 
Selle peale oli mees kohe vait ning kukkus vabandama. Läksime vaatasime auto üle ning õnneks oli see ainult märg ja mudane ning klaas ning värv oli
kahjustamatta!!!! Aga ikkagi suutis lugu mu tuju ära nullida!!!! Kaks nädalat ootamist ,et saaks auto kuivalt ning puhtalt garaaši viia lõppes siis
niimoodi 
|
|
|
kala
klubiliige
Registreerunud 16.10.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.05.07 14:40
|
|
|
kombeks oli. |
eriti laste suhtes. |
Mina ei vägivallatsenud tatikate kallal, kogu see aeg kuni politseid ootasime sai küll moraali loetud ja seletatud neile millega nad hakkama oleks
võinud saada.
Jätan siiski teiste tatikate kasvatamise vanemate ja vastavate asutuste hooleks.
|
|
|
undu
huviline
Registreerunud 05.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: Outback´13, Gaz 2410
|
postitati 15.05.07 15:06
|
|
|
Tallinn-Tartu maanteel on mulle vastu tuleva auto tagumisest aknast tühi õllepudel esiklaasi visatud. Mingil põhjusel reageerisin sellele vastu
lendavale pudelile sellega, et keerasin päiksesirmi alla ja õnneks ei pidurdanud. Pudel tabas klaasi täpselt tihendi serva, turvakilest edasi mõra ei
läinud, kojamehe alasse kah ei laienenud mõrad. Aga kiiruselt 100km/h oleks pudel ikka ilusti klaasi sülle toonud kui oleks keskel maandunud.
Vastutulevat autost mäletan vaid niipalju, et (vist) punane oli, seega suht lootusestu olukord, marki ega numbrit ei tea ja taga ajama pole ammugi
mõtet hakata.
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.05.07 18:09
|
|
|
kombeks oli. |
eriti laste suhtes. |
Mina küll nooruselolluseks ei pea,kui mingi idikas üritab MEELEGA teiste inimeste elu ohtu seada.13 aastased on tänapäeval suht arenenud ja selline
tegu pole lihtsalt "sittagi muud polnud teha" lollus.
Selles on Sul õigus,et ennekõike tuleks sellise vidina vanematele(eriti kui õigustama hakkavad) , veidi kasvatust anda.Mul on ka endal 13 a. laps ja
ma pole teda kunagi pidanud karistama ega mingeid reegleid seadma.Seega tean ,mis räägin.
OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide õli, seadistused, DPF-i, õhkvedrustuse
mured jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + uusim tarkvara VCDS 25.3.1 + 17a. kogemust). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2025, VIM,
SpeedCam, Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.05.07 08:10
|
|
|
Pole mõtet vaielda,nagunii jääb igaüks oma seisukoha juurde.Aga vaata,et Sa ei unusta siis loengut pidada teemal"vägivald tekitab vägivalda",kui
mõni ülbe nolge Sulle jalaga lambist persse lööb.Arvan , et selle peale saad teise laksu veel ja irvitamist ka pealekauba.Tsiviliseeritult saab asju
ajada ainult sellistega,kes sellest mõistest üleüldse aru saavad.Ja need ei tee selliseid asju, nagu teemaalgataja koges.Ei viitsi sel teemal rohkem
jahuda,lähen parem kalale.
|
|
|
|
miilits
huviline
Registreerunud 12.03.07
Kasutaja on eemal
Auto: A8
|
postitati 16.05.07 08:53
|
|
|
vaimne alandus ja mõnitamine on ikka way hullem kui sinine silm siiski.
mõni suudab suuga rohkem korda saata kui 10 matsi jalgade ja kätega 
---------------------------
til' audi do us appart.
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.05.07 13:52
|
|
|
Täna sain kogeda, milline oht veel Tallinna-Tartu maanteel varitseb. Peale Vaidat ~1km tegid politseid oma tööd ja võtsid maha kõik, kes üle 90km/h
sellel kaherealisel lõigul kuni kiirtee lõpuni sõitsid. Kiiruse 20+km/h olid nad fikseerinud radarisse juba kaugemalt. Ehmatus oli suur, kui ~pontiac
väikebussi tagant tuli välja stalkeriga vennike, kõigepealt peatus hetkeks paari sammu kaugusel ja seejärel kiiresti keset sõidurada suunates mind
autorivi lõppu peatuma. Autorivini jõudes hoidsin kiirust ~100 ringis. Mul jäi murdosa sekunditest aega otsustada, mida teha - peatuda rehvivile
saatel autoderivisse ilmselt kellelegi selga, politseinikust üle koos täie p*saga või vasemasse ritta ilma peeglisse vaatamata . Kaine mõistusega käis kiire pööre koos piduritega vasakule. Kõrvalistuja oli
kätega armatuuris ja ootas lendpolitseinikku esiklaasile. Sain oma laksu kätte kiiruseületamise eest ja küsisin, mida ma võiksin teha seoses selle
"suitsiidikavatsustega politseiametnikuga." Muud ei jäänudki üle kui mõõtvale vennale väga valjuhäälselt peale otsuse vormistamist selgeks teha, et
kui tahab ennast ära tappa, siis mingu poogu ennast metsa üles, mitte ärgu rikkugu teiste elu ära . Endal värisesid küll käed jupp aega takkajärgi. Nagu näha on "trahvirahadest teenitud" palgalisa oma elust
kallim, seega vaadake kõik ette. Hea seegi, et vend algselt pani vastu nii kuis jõudis, aga lõpuks võttis teda ennastki sõnatuks oma lollus ja
liiklusohtliku olukorra tekitamine. Avaldust ma ta kuradi peale ei kirjutanud, tehku oma tööd edasi . Kuigi vahepeal tekib tahtmine selliseid "ajukääbikuid" riigiorganitest elimineerida.
|
|
|
|
Harry_R
huviline
Registreerunud 07.12.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.05.07 17:00
|
|
|
kiirteel on ju 110 juba lubatud Eelmine nädalavahetus olid märgid üleval
juba.Mille eest sind trahviti?Sõitsid 110 alas 100'ga ja said litaka ära?Või sain ma millestki valesti aru???
Audi 90 typ85 2.0 --> Audi coupe typ89 2.3 --> Audi A4 avant B5 2.4 V6 --> Audi 90 typ85 2.0 --> Audi A4 avant B5 1.8TQ --> Audi A4
avant B8 2.0 TDI
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.05.07 20:22
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Audihoolik
kiirteel on ju 110 juba lubatud Eelmine nädalavahetus olid märgid üleval
juba.Mille eest sind trahviti?Sõitsid 110 alas 100'ga ja said litaka ära?Või sain ma millestki valesti aru??? |
Jah, ma sõitsin nagu ka kohutav kogus teisi, teadmises, et 110 kehtib kuni neljarealise lõpuni, aga võta näpust. Peale Vaida risti, enne mida 90kmh
väljas, uuesti 110+ kiiruse üles võttes sain teada, et sel aastal ei kehti 110 Vaidast kuni neljarealise lõpuni nagu eelnevatel aastatel Noh midagi pole öelda, polnud tõesti 110 märki uuesti väljas, aga kiirtee lõpus
oli ilutsemas märgid 90, 70 ehk siis selge viide sellest, et sel lõigul
oli 110 täiesti olemas. Pollarid irnusid pihku ja vorpisid nagu trükikojas trahve välja, Easy money Tead see trahv on suht pohhui, sitem variant kui see pooletoobine pollar oleks mul auto pealt/alt läbi käinud Natuke liiga suur "kevadine kärbes" oleks olnud kojameestel minema pühkida

|
|
|
|
poleoluline
huviline
Registreerunud 25.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A8 4,2 Q
|
postitati 16.05.07 20:50
|
|
|
Mullegi üks "kamikadze" trahvi tegema jooksis.. - kül teisel mnt.-l kuid alul vaatasin et mingi hull üritab ratastealla viskuda bussijaama
kivimüüritagant....
Sain pidama ja ennäe imet - sinine per...t
Masin oli kivihoone taga ja sealt ta mulle ette jooksiski...
aga mul head rehvid... tema õnneks... 
Tegelikult võikski olla kiiruse piiranguasemel sellised "politseikatsed" et kui nad ette jooksevad ja pidamasaad... oled teeolusid õieti hinnanud ja
trahvi ei saa 
|
|
|
kala
klubiliige
Registreerunud 16.10.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.05.07 13:19
|
|
|
Krt mina hakkan vist mõnda teist teed kasutama ... eile õhtul lennuväljalt (Nurmsi) tulles Tallinna poole astus enne Ardut meil põder katusest sisse,
auto maha kandmisel ise terved.
|
|
|
lorrap
klubiliige
Registreerunud 24.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: VW Passat Variant 4-motion 1,9TDI-PD
|
postitati 17.05.07 14:17
|
|
|
Krt mina hakkan vist mõnda teist teed kasutama ... eile õhtul lennuväljalt (Nurmsi) tulles Tallinna poole astus enne Ardut meil põder katusest sisse,
auto maha kandmisel ise terved. |
:s :s Kas ka sama auto ikka?
...
|
|
|
|
heihei
huviline
Registreerunud 01.02.06
Kasutaja on eemal
Auto: b6, 96kw bens.