marti100
huviline
Registreerunud 27.03.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.04.07 13:04
|
|
|
Carputer + LCD paigas
Selline asi sai valmis:
http://www.hot.ee/marti100/lcd.JPG
* gps
* telefon
* video, muusika
* ODB II diagnostika
* puutetundlik ekraan
Soovitage mõnd head elektrifirmat kes mul kogu ise tehtud juhtmespageti üle käiks.
Käima ei saa ka autot panna kui adapterid sees, lööb kaitsme läbi.
|
|
|
Kevadlilleke
klubiliige
Registreerunud 26.04.04
Kasutaja on eemal
Auto: Coupe '95 85kW
|
postitati 24.04.07 13:47
|
|
|
Kaitsmete suurused on arvutatud vastavalt tarbijatele. Seega, kui sa paned mõnda ahelasse tarbijaid juurde (mainitud adapterid), tuleb ka suurem
kaitse paigaldada. Ja loomulikult vajadusel vahetada kaitsmekarbist tulev juhe jämedama vastu (mis sinu juhtumil võibolla ei päde, kuna vähegi
normaalsete adapterite voolutarve on piisavalt väike).
Noh? Päris kõva, mis? Onju?
Nojah, ainuke jama on selles, raisk, et, kuradi, kaua ei saa nii lasta - tõmbab... tõmbab aku tühjaks... B4  Coupe 
|
|
|
|
marti100
huviline
Registreerunud 27.03.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.04.07 16:01
|
|
|
Minu võhiklik loogika ütleb seda, et käivitamise ajal voolutugevus langeb aga adapterid üritavad seda ikka 19V peal hoida. Selle peale kerib pinge
üles, kaitmed pooleks ja adapter haiseb. Seega paksem juhe suurem kaitse kindlustavad selle, et adapter põleb läbi varsti.
Aga ütlen ausalt ma ei tea vooluasjandusest midagi.
|
|
|
Raigo22
huviline
Registreerunud 02.10.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6
|
postitati 24.04.07 16:46
|
|
|
Sina see olidki kes siis käis mul täna poes asja uurimas.
Üritan natuke maad uurida ehk keegi teab lahendust asjale.
Oleks teadnud et klubiline oleks asja oma silmaga ka üle vaadanud (huvitav aparaat sul seal)
58 160 982
|
|
|
|
marti100
huviline
Registreerunud 27.03.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.04.07 16:52
|
|
|
Eesti on väike 
Võtsin toite mürafiltri sealt, äkki saan pininast lahti kui arvutist heli tuleb.
|
|
|
Kevadlilleke
klubiliige
Registreerunud 26.04.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.04.07 05:47
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: marti100
Minu võhiklik loogika ütleb seda, et käivitamise ajal voolutugevus langeb aga adapterid üritavad seda ikka 19V peal hoida. Selle peale kerib pinge
üles, kaitmed pooleks ja adapter haiseb. | Mis pinge sul üles kerib? Auto vooluringis olev pinge sõltub üheselt akust ja generaatorist.
Käivitamise ajal pinge langeb ja ainus, mida adapterid teha saavad, on välja lülituda hetkeliselt, kui nad ei ole ette nähtud töötama piisavalt madala
pingega. Iga adapteri maksimaalne voolutarve on kirjas, selle järgi saab arvutada vajaliku kaitsme suuruse. Tsitaat: | Algselt postitas: marti100
Seega paksem juhe suurem kaitse kindlustavad selle, et adapter põleb läbi varsti. | Adapter põleb läbi vaid siis kui tema sees midagi
lühisesse läheb.Tsitaat: | Algselt postitas: marti100
Aga ütlen ausalt ma ei tea vooluasjandusest midagi. | Vaata ette: järgmine kord kui sa oma mobiililaadija juhtud seina torkama sõbra
juures, kellel on majas jämedamad juhtmed ja suuremad kaitsmed, kui sul kodus - su laadija põleb varsti läbi*.
* Vabandan iroonia pärast, aga ma tõesti lihtsalt ei suutnud...
Nojah, ainuke jama on selles, raisk, et, kuradi, kaua ei saa nii lasta - tõmbab... tõmbab aku tühjaks... B4  Coupe 
|
|
|
|
marti100
huviline
Registreerunud 27.03.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.04.07 06:35
|
|
|

Miks siis kaitse käivitamise ajal ainult läbi läheb, ja muul ajal kõik pinx ponx.
|
|
|
Kevadlilleke
klubiliige
Registreerunud 26.04.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.04.07 07:29
|
|
|
Sest sisendpinge langu kompenseeritakse voolu arvelt ja maksimaalne voolutarve on suurem kui kaitse lubab. Kui kaitsme väärtus ümber arvutada nii, et
ta võrdub senise väärtusega pluss kõigi lisatud adapterite maksimaalne voolutarve (ümardatuna üles järgmise kaitsme väärtuseni), siis
ta enam läbi ei põle. Lühise eest kaitseb 20A kaitse sama hästi kui 5A.
|
|
|
|