villu123
huviline
Registreerunud 29.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: audi 100tq
|
|
postitati 01.02.07 20:15
|
|
|
abi A100 TQ 121kw
Mure siis selline, et hommikuti käima pannes tuleb käiata umbes pool minutit ja kui läheb siis ei võta tuure üless. Hoiab umbes 200 pöörde peal, tuleb
gaasiga ise juurde panna. Soojast peast on okei. Jõudu tundub ka vähe olevat, kui uskuda tehase andmeid mis lubavad 0-100 7.5-8 sec. Eelmine auto
tehase andmed olid 1-2 seci halvemad aga tunne oli kiirem. Oskab siis äkki midagi soovitada, mida üle vaadata.
|
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 01.02.07 20:22
|
|
|
No ainult selle jutu põhjal on raske miskeid järeldusi teha kuid natuke saab.
Käivituse mure on arvatavasti külmkäivitus pihusti viga, pane otsingusse külmkäivitus pihusti ja lappa saadud teemad läbi, leiad mooduse kuidas asja
kontrollida.
See, et asi edasi ei käi on nii vanal masinal üldjuhul turbo või süsteemi lekke viga, samuti kontrollimise asi... suht tüütu töö, aga kui korda tahad
saada siis muud teed ei ole.
|
|
|
|
|
|
villu123
huviline
Registreerunud 29.01.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 01.02.07 20:25
|
|
|
turbo rõhk nagu korras tundub olevat, 1.1-1.2 bari olen saanud maximum. mis süsteemi lekkeid silmas pead?
|
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 01.02.07 20:25
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: villu123
turbo rõhk nagu korras tundub olevat, 1.1-1.2 bari olen saanud maximum. mis süsteemi lekkeid silmas pead? |
See on see rõhk mida siis kompu sul näitab? armatuuris?
|
|
|
|
|
|
villu123
huviline
Registreerunud 29.01.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 01.02.07 20:27
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: ranz
| Tsitaat: | Algselt postitas: villu123
turbo rõhk nagu korras tundub olevat, 1.1-1.2 bari olen saanud maximum. mis süsteemi lekkeid silmas pead? |
See on see rõhk mida siis kompu sul näitab? armatuuris? |
jah, kas seda ei saa usaldada?
|
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 01.02.07 20:30
|
|
|
Enamvähem saab... kuid see asi toimib vähe teisiti... tema näit nr 1 on atrmosfäär, ehk siis aftermarket turborõhu kellade jaoks 0... see siis
tähendab, et sa sõidad hetkel maksimum 0,2 BARi ülerõhuga.
Kas kiirendus hetkel miskit ebaloomulikku vihinat/vuhinat pole kuulda?
Igatahel sõidad sa hetkel suht nagu vabalthingava motogagi kerge ülerõhk
kõigest... miski 0,5BARi+ on kaduma läinud (ma pole kindel palju selle masina max rõhk tehasest olema peaks?)
|
|
|
|
|
|
villu123
huviline
Registreerunud 29.01.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 01.02.07 20:39
|
|
|
Enamvähem saab... kuid see asi toimib vähe teisiti... tema näit nr 1 on atrmosfäär, ehk siis aftermarket turborõhu kellade jaoks 0... see siis
tähendab, et sa sõidad hetkel maksimum 0,2 BARi ülerõhuga.
Kas kiirendus hetkel miskit ebaloomulikku vihinat/vuhinat pole kuulda?
Igatahel sõidad sa hetkel suht nagu vabalthingava motogagi kerge ülerõhk
kõigest... miski 0,5BARi+ on kaduma läinud (ma pole kindel palju selle masina max rõhk tehasest olema peaks?) |
oh, see on küll uudne, niipalju kui ma lugenud olen pidi kompuutri järgi olema 1.3 aga ju ma valesti aru saanud. on võimalik rõhku mõõta kuidagi
manomeetriga? Tähendab see automaatselt, et turbo õhtal või lihtsalt laseb rõhku läbi kuskilt vms ?
|
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 01.02.07 20:43
|
|
|
Nu seda enne ütlesingi, et süsteem võib hõre olla, ehk siis lõdvikud vanaduse tõttu katki jne, et kogu toodetud rõhk lastakse tegelikult niisama
taevasse 
Kontrollida... no selge on see, et miski jama sul seal on hetkel... kuidas nüüd selgeks teha kas on süsteem hõre või turbo õhtal... ei oskagi öelda
Kui auto plaanis nagu endale sõitmiseks pikemaks ajaks jätta siis alustaksin
mina kõikide lõdvikute kontrollimisega... nagu ütlesin, arvestades auto vanust võib see viga vabalt seal olla, ja kui need kõik kontrollitud ja viga
ei leidnud alles mõelda turbo remondi peale.
BTW, compu järgi peaks olema rõhk vähemalt 1,5+ ma täpselt selle masina kohta ei tea kuid teised masinad mida tean (200-d, S4jad ja S2-d (rida 5 motod
ikka) on kompu järgi rõhuga 1,8-1,9)
|
|
|
|
|
|
Kaits
klubiliige
Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: RS 6 Avant
|
|
postitati 01.02.07 21:01
|
|
|
See moto näitab tehaseseades kompul max 1.4bar. Kui on alla selle, siis tekkiv rõhk on vaid WG vedrust tekkiv rõhk. Järelikult on miskit viga ja aju
ei lase rõhul kõrgemale tõusta. Loe veakoodid ära ja asi saab palju selgemaks.
Üldjuhul on selle moto uimasus ja muud korraliku töötamise põhjused vigastes andurites/elektroonikas.
Kohustuslik lugemine:
http://www.sjmautotechnik.com/index.html
|
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 01.02.07 21:18
|
|
|
Krt ma ei teadnudki, et sellel masinal seda nii vähe on seal ju kasutusel
veel suurem turbo kui S-l takkaotsa ka veel ning tehasepoolt on suurem rõhk peale lastud kui sellel... kippusin arvama, et suht miskit sama on, aga
kui nii siis nii...
|
|
|
|
|
|
Kirsa
huviline
Registreerunud 20.05.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Coupe Q 20v
|
|
postitati 01.02.07 23:46
|
|
|
Jah 121kw 10vT-l on ülelaaderõhk "ainult" 0.4, ehk siis kella järele 1,4. Kui täpsem olla siis 1.39 ning kuna kell näitab ainult täisnumbreid siis
nii 1.3 kui ka 1.4 näitavad max rõhku.
aga 1.3 kella järele peaks ikka iga kell ja kergelt ette kerima. Kui ei tule, siis on selge rõhu puudumise viga.
2 varianti kas lõdvikud katki/mõra sees või aju ei lubagi rohkem, sest mingi tähtis andur on omadega õhtal.
Vaata kõigepealt mehaanilised jamad üle ja siis hakka süvenema anduritesse. Veakoodid oleks ka hea ära lugeda kui võimalik.
PS! Villu, täida oma profiil ära, kasvõi et kus linnas pesitsed.
|
|
|
|
Kirsa
huviline
Registreerunud 20.05.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Coupe Q 20v
|
|
postitati 01.02.07 23:48
|
|
|
Krt ma ei teadnudki, et sellel masinal seda nii vähe on seal ju kasutusel
veel suurem turbo kui S-l takkaotsa ka veel ning tehasepoolt on suurem rõhk peale lastud kui sellel... kippusin arvama, et suht miskit sama on, aga
kui nii siis nii... |
89-91 MC 10vT-l on täpselt sama turbo mis S4 ehk K24.
Vanemad kui 89 MC mootorid käisid K26 turboga.
|
|
|
|