Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: Hoiatus, löökaugud ! (Vastuseid: 7 | Vaatamisi: 2249)
Mario81
huviline

Registreerunud 28.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 30.01.07 17:56 Tsiteeri
Hoiatus, löökaugud !

maanteel siis tekkinud päris palju löökauke.
mis vöivad olla päris laastavad.
mitte küll minul aga minu järgi söitval söbral löppes
vasalemmast kardirajalt tagasitulek kurvalt.
http://img.villagephotos.com/p/2006-9/1216968/katkinevelg1.jpg

http://img.villagephotos.com/p/2006-9/1216968/katkinevelg2.jpg
önnetuseks läks parempoolsed 2 velge ja rehvi mölemad puruks.
kahju ei ole väike. selle ajajooksul mis me seal olime vahetasid 2 autot veel seal rehve.
alla läksid mölema masina tagavara rattad.
üllatusin tösiselt kui avastasin et minu tagavara ratas on valuvelg ja suht uus.

http://img.villagephotos.com/p/2006-9/1216968/tagavararatas.jpg

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
MartinCS
huviline

Registreerunud 28.03.06
Kasutaja on eemal

Auto: S4 BiT 232kW Oettinger + esivanema A6 C6 3,0TDI Q 171kW '07

postitati 30.01.07 21:35 Tsiteeri

Politseisse ikka pöördusid?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
olc
huviline

Registreerunud 02.06.06
Kasutaja on eemal

postitati 30.01.07 22:58 Tsiteeri

kui neid rehvi ja velje lõhkumisi seal juba massiliselt esines siis politsei kohale ja tee omanikule kahjunõue esitada

Mario81
huviline

Registreerunud 28.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 31.01.07 07:24 Tsiteeri

ma tulin ka sellepeale alles hiljem. seal oli muudki teha.
see oleks mingi pooleaastane jamamine kui mitte pikem.

MaQQu
klubiliige

Registreerunud 15.12.02
Kasutaja on eemal

postitati 31.01.07 07:27 Tsiteeri

kui kahju piisavalt suur (korralik rehv, valuvelg, või lausa mitu) siis on ajal mõte. Kohale kutsuda politsei, nemad fikseerivad õnnetuse ära, teevad pildid, annad väikese seletuse ja kõik. Hiljem uurid välja tee omaniku-valdaja ja esitad talle kahjunõude. Ise sama tee läbi käinud, kahjuks ei suutnud mina omal ajal tuvastada, kes antud tee omanik on, st mõlemad pooled lükkasid vastutuse endalt ära ning lõin käega.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
tanel
huviline

Registreerunud 09.07.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 Avant

postitati 31.01.07 12:03 Tsiteeri

Paraku on jah viimastel aegadel (nädalatel) sagenenud sõidukite rehvide (velgede) purunemised seoses tekkinud löökaukudega sõiduteel (enamus viimastest aukudest on asetsenud sõidutee äärel, ehk siis teepeenral kus asfalt lõppeb ja algab pinnas).
Igaljuhul ma soovitan kutsuda politsei kohale kes fikseerib (teeb pildid ja skeemi löökaugu paiknemisest) sündmuse. Peale seda on teil aega lasta kontrollida mis osad kannatada said sõites läbi löökaugu. Ning saades teada tekitatud kahju suuruse, siis otsustate kas viitsite/tahate/on asi seda väärt pöördumaks teevaldaja/omaniku poole hüvitise saamiseks tekitatud kahjud eest.
Aga kui te juhtunust politseid koheselt peale löökauku sõitmist ei teavita vaid lähete ise Rahumäe teele (Tallinna puhul) avaldust kirjutama, võite olla 100% kindlad, et tulete sealt sama targalt tagasi (keegi ei hüvita teile midagi).

to MaQQu: ei tea kuidas varasematel aegadel oli kuid tänasel päeval ei pea sa enam ise uurima kes on tee valdaja/omanik, seda selgitab välja politsei. Samuti on see kirjas "Väärteomenetluse lõpetamise määruses", mis ospoolele koju saadetakse mis on ka ühtlasi vajadusel aluseks kohtusse pöördumisel.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Teemo
klubiliige

Registreerunud 15.10.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Quattro

postitati 01.02.07 07:28 Tsiteeri

Tegelt antud teemas oli asi väheke teine. Kuna tegemist oli minu kahe velje ja kahe (uue) Hakkapelliitta2 rehvivga, siis tean täpselt milles asi. Nimelt esimene asi on see, et teeääärde ei panda sügisel torukesi/vaiasid millede järgi saha juht teaks kust kulgeb maantee asfalti osa. Seetõttu oli sahk ajanud tee üle teepeenra ja loomulikult ka autode poolt tekitatud lumevabad rööpad kulgesid sealt. Augud aga olidki seal teepeenral--nii, et võta kinni kelle süü.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ash
huviline

Registreerunud 28.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: typ85 CQ '87

postitati 14.02.07 15:18 Tsiteeri

Komistasin isegi löökaugu otsa, rehv puruks - velg terve. õnneks. Tuska tekitas see, et ma tean kus enam-vähem august läbi sõitsin, kuid kuna rehv kohe tühjaks ei läinud suutsin sõita edasi 1-1.5 km, mis sisuliselt tähendab seda, et ma tõesti ei oleks pimedas võimeline seda enam üles leidma. - kuna ka kolakas polnud nii suur, ei osanud kohe arvatagi et midagi kurja tekitas. On ennegi juhtunud nii kurjasid auke, kust esimese hoobiga katsud sahtli keelega üle, ega midagi puudu pole. Ja ometi rehvid-veljed- sillad terved. Rehvist oli kahju, just 1 päev enne sai korralikud alla pandud, kuna enne sõitsin lamellidega ja ootasin, kuni järvel jää kaanetub- et mitte naelu ära raisata asfaltit nühkides. Käisin just järvejääl ja enne koju jõudmist siis. Sellise asja puhul ei olnud isegi viitsimist hakata seda auku otsima. Oleks rehvi hind 5k tk siis muidugi. Aga lihtsalt idiootsus, mis meie teedel valitseb. Ma ei imesta, miks Soomes vanad autod nii siledad ja head välja näevad. Kui siin (Soomes) mõne väiksema augu otsa satud, võid kalendrisse risti teha, eestis on vastupidi, kui möödub päev mil ei satu löökauku, võid risti teha... :P

Mis seal ikka, toetame rehvitootjaid ja viskame enam-vähem uusi rehve minema, eestlastel ongi raha liiga palju, et nendega üle 2 kuu sõita :)
Ja aktsiisi eest ostab savipäts omale miljonite eest reklaamplakateid millest hiljem suuri katlamajasid kütta, mis suuri ilusaid söõrikuid küpsetavad, et ta tagumiku suurus ometi vähemks ei jääks ja rasvaprotsent näost jumala eest nende suurte prillide tagant ei taanduks. Rikas riik jah, see keskide riik - lubatud- tehtud - S*tapead :)

No offence!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 33.3% - SQL: 66.7%]