Probleem Spal AS 80 signaga
Omal natuke mõistus otsas ning ei oska enam midagi kontrollida ning loodan, et ehk keegi oskab suunata mida edasi teha.
Nimelt siis ühelt maalt hakkas signalisatsiooni sisse lülitades vilkuma ning piiksuma peale tavalist kolme korda tuled kiirelt veel kuus korda ning
lisa kolm piiksu. Nüüd manuali ( http://www.serwend.ee/docs/spal80paig.pdf
) lugedes vaatasin, et see peaks näitama puldi patareie tühjakssaamist kuid enne seda olin juba ühe tuttava kaudu uurinud milles asi ja tema ütles, et
ukse või luugi andur paneb segast ning sai neid kontrollitud. Testriga mõõtmine näitas, et ei ole ühendust ei uste, tagaluugi ega ees kapote lülitiga.
Eest kapote oma oli lihtsalt oksüdeerunud ja peale puhastamist oli sealt signaal uuesti olemas. Tagaluugi kaabeldust olin juba enne kohanud, nimelt
oli see kokku ühendatud kolmest eri kaablist ning ühendused olid tehtud kuidas juhtus, eelnevalt olin nood ühenduskohad kinni ära jootnud kuid signaal
signa plokini ei jõudnud. Sai siis vähe seda süsteemi ümber tehtud ning miski meetrijagu mõttetut kaablit ka välja visatud ning tuli kõigilt
lülititelt signaal plokini välja ära.
Siiski, kui vajutada näpuga juhiukse lüliti alla ja signa sisse lülitada tuleb ikka sama jama ning lülitit lahti lastes ei hakka signa tööle. Sai siis
ühendatud tester lisaks signaploki juurde ning sama asi uuesti tehtud, ukselülitit sisse vajutades ühendus keresse kaob, signa peale (samamoodi liiga
palju signaale) ja lülitit lahti lastes ei juhtu midagi kuigi tester näitab ühendust kerega otse ploki pistikus.
Lisaks veel see, et mõnikord lambist töötab asi ilusti, siiski pikalt seda lõbu pole ja natukese aja pärast hakkab signa röökima.
Kas on miskit mis jäi kahe silma vahele? mida veel peaks kontrollima? või on plokk omadega õhtal?
|