radovan
huviline
Registreerunud 23.10.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 23.10.06 15:32
|
|
|
automaat kasti õli lekib
audi 100 automaat kast 2,3 ühendatud 2,2 mootori külge.
Vahetasin ära käigukasti otsas oleva simmerling tihendi, aga probleem on endine. Seistes pole häda midagi, aga sõidu ajal tuleb õli käigukasti avadest
välja, eriti palju tagurpidi sõites.
oskab keegi nõu anda, milles asi. Kas turbiinist võib õli lekkida või on käigukastil kusagil mõni mikropragu, kust survega välja ajab.
Käigukast töötab muide täiesti tipptopp, ainult õli peab kallama pidevalt juurde, aga see on tiba kallis lõbu.
Kas on mingi võimalus, et kusagilt peale selle tihendi veel võib välja õli ajada ja saaks käigukasti korda või kuulub see mahakandmisele?
|
|
|
|
radovan
huviline
Registreerunud 23.10.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 24.10.06 08:13
|
|
|
polegi ühtegi tarka?
|
|
|
|
Aiku
huviline
Registreerunud 03.04.04
Kasutaja on eemal
Auto: AUDI A6 C5 1,8T 2000a.
|
|
postitati 24.10.06 08:30
|
|
|
Vasakul .ehk siis juhi pool kust väljub veovõll on üleval võlli kohal selline ümar kummi tihendiga plekist kopsik. Minul lekkis sealt. Sinna üles
jookseb ka kasti õli , kuigi tundub ,et on reduktori korpus juba.
|
|
|
|
radovan
huviline
Registreerunud 23.10.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 24.10.06 09:09
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: Aiku
Vasakul .ehk siis juhi pool kust väljub veovõll on üleval võlli kohal selline ümar kummi tihendiga plekist kopsik. Minul lekkis sealt. Sinna üles
jookseb ka kasti õli , kuigi tundub ,et on reduktori korpus juba. |
Tänan vastuse eest. Käisin kohe ja tsekkisin asja üle, aga kahjuks see viga pole, sealt kuiv. kusagilt seest vist lekib, sest turbiin on õli laiali
löönud ja kõik augud eespool seda vidinat tilguvad.
Kas turbiinist endast võib õli kuidagimoodi lekkida?
|
|
|
|
Aiku
huviline
Registreerunud 03.04.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 24.10.06 14:15
|
|
|
mõtled reduktori ja käigukasti vahelist tihendit vist. Neid seal kaks tükki üks ühte ja teine teist pidi. Loodan et ka sul neid seal ikka kaks
|
|
|
|
radovan
huviline
Registreerunud 23.10.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 24.10.06 14:35
|
|
|
ma olen autoteaduses suht võhik. Mina nägin seal ühte tihendit, mis läheb turbiini otsa. käigukast on aastast 1986.
Kus see reduktor täpsemalt on?
|
|
|
|
radovan
huviline
Registreerunud 23.10.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 24.10.06 14:51
|
|
|
loen foorumist, et reduktor tahab kah omaette õli saada. Kas aasta 86 automaatkasti kohta ka see kehtib. Ja kas on võimalik, et sealt kusagilt võib
käigukasti õli välja tulla, kui miski tihend reduktoril läbi on.
|
|
|
|
Aiku
huviline
Registreerunud 03.04.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 24.10.06 15:09
|
|
|
Reduktor see osa kust veovõllid välja tulevad. Reduktoris ikka erali õli. Vähemalt 89 aasta mudelil küll
|
|
|
|
radovan
huviline
Registreerunud 23.10.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 24.10.06 15:21
|
|
|
siis on ikka jutt samast tihendist, aga seal ainult üks tihend, selline laia plekkorpusega, mis surutakse käigukasti külge(plekk läheb ümber
käigukastist väljaulatuva osa) ja teise otsa sisse läheb turbiin(seal kummist tihend, mis vedruga surutakse ümber turbiini kaela). Rohkem seal ühtegi
tihendit ei ole. Või kui on siis on hästi ära peidetud.
|
|
|
|
radovan
huviline
Registreerunud 23.10.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 24.10.06 15:25
|
|
|
mis vidin see on, millest sina rääkisid enne. see plekkkopsik. Kas sellest saab õli lekke korral valguda käigukasti sisse nii et turbiin seda laiali
lööma hakkab.
|
|
|
|
Aiku
huviline
Registreerunud 03.04.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 24.10.06 15:29
|
|
|
Ma ei saa hästi aru kas vahetasid siis käigukasti või reduktori tihendit. Käigukast käeib eraldi nelja poldiga reduktori küljest maha .
|
|
|
|
radovan
huviline
Registreerunud 23.10.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 24.10.06 15:40
|
|
|
väljendasin end vist natuke valesti. See plekiosa tihendil läheb ümber selle koha, kust ulatuvad välja veovõlli otsad.
|
|
|
|
radovan
huviline
Registreerunud 23.10.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 24.10.06 15:44
|
|
|
Kas ma saan õigesti aru et reduktor asub käigukasti ja mootori vahel
|
|
|
|
Aiku
huviline
Registreerunud 03.04.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 24.10.06 15:48
|
|
|
just ja seal ja eraldi õli. Samas aga jookseb sealt üöevalt selle kopsiku kohalt läbi ka käigukasti õli
|
|
|
|
radovan
huviline
Registreerunud 23.10.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 24.10.06 15:57
|
|
|
maha jookseb ikkagi käigukasti õli- see mida valatakse juurde vardaaugust
|
|
|
|
radovan
huviline
Registreerunud 23.10.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 25.10.06 05:15
|
|
|
siis oli see reduktori tihend, mida vahetasin, aga seal tagapool rohkem tihendeid ei ole ja õli peaks sellel käigukastil olema igal pool üks ja
sama.
Huvitav kas juhul kui käigukastist lekib õli mingi mikroprao kaudu korpuses, kas siis on teegemist reduktori korpuse või käigukasti omaga?
Nagu ma aru sain siis see kupatus käib kaheks jupiks ja juhul kui reduktor asub käigukasti ja mootori vahel, siis on loogiline oletada, et kui õli
eestpoolt väljub peaks tegemist olema reduktori võimetusega endas õli kinni hoida.
Kui kellelgi tarka nõu pole, andke siis ükskõik missugust- mul endal pole ühtegi ideed enam.
|
|
|
|
radovan
huviline
Registreerunud 23.10.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 25.10.06 11:44
|
|
|
Kui keegi mulle head nõu ei anna, siis tuleb vist käru maha müüa.
|
|
|
|
roy
huviline
Registreerunud 02.09.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 25.10.06 13:26
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: radovan
Kui keegi mulle head nõu ei anna, siis tuleb vist käru maha müüa. | Ise olen lekkeid kindlaks teinud sedasi, agrekaat puhtaks ja
siis masin käima võib ka rattad üles tõsta siis peaks näha olema kust õli tuleb. Teine asi on sõita ja vaadata kas reduktorist või käigukastist,
kummast õli on vähenenud ja siis saab edasi otsida. Üks asi veel, kas käigukastist õli ei suru reduktorisse, masinatega on juhtunud igasuguseid
imeasju.
|
|
|
|
radovan
huviline
Registreerunud 23.10.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 27.10.06 08:48
|
|
|
See rataste ülestõstmise värk on tehtud. Õli ei leki kui lasta lihtsalt ratastel käia. Õli tuleb välja ainult survega siis kui sõita ja kindel on see
et tegemist on käigukasti õliga.
Välja tuleb reduktori aukudest, aga see on käigukasti õli.
|
|
|
|