Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: Jamad tööajaga ja töölepingu lõpetamisega!!! (Vastuseid: 22 | Vaatamisi: 1919)
ve1ks
huviline

Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal

Auto: B4 Avant 2,6 V6

postitati 17.10.06 09:46 Tsiteeri
Jamad tööajaga ja töölepingu lõpetamisega!!!

Kindlasti on ka klubis inimesi,kes oskavad mind mu mures aidata.
Asi siis järgmine, et plaanis vahetada töökohta ja kirjutsin 11-ndal avlduse, et 23-st lahkuda töölt, kuid selle peale vastati mulle, et nad peavad kinni mu nelja kuu keskmise palga, selle kolme nädala eest, mis jäi puudu kuulisest etteteatamise ajast. Tööinspektsioon väitis, et neil pole selleks õigut, kuid tänase vestluse lõpetuseks öeldi mulle firmast, et reedel tuleb jurist ja arutatakse seda asja.
Siis veel, et peale avalduse andmist pole nad mulle tööd andnud enam ja istun kodus.
Arutama tahavad hakata seda reedel so. 20 okt ja minu töösuhe peaks siis lõppema alates 23-st - esmaspäeval. Kas nad peavad lõpparve mulle välja maksma reedel või esmaspäeval, 22 okt on aga pühapäev, st. 22 on viimane tööpäev mul.

Tänud kes viitsivad nõu anda!!!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 17.10.06 10:10 Tsiteeri

TÖÖLEPINGU LÕPETAMINE TÖÖTAJA ALGATUSEL

§ 79. Määramata ajaks sõlmitud töölepingu lõpetamine töötaja algatusel

(1) Määramata ajaks sõlmitud töölepingu lõpetamisest teatab töötaja tööandjale vähemalt üks kuu ette.

§ 84. Enne etteteatamistähtaja möödumist töölepingu lõpetamise tagajärjed

(1) Tööandja, kes vabastab töötaja tema kirjaliku nõusolekuta enne etteteatamistähtaja möödumist, on kohustatud maksma töötajale hüvitusena keskmise päevapalga etteteatamistähtajast puudu jääva iga tööpäeva eest.

(2) Tööandjal on õigus nõuda enne etteteatamistähtaja möödumist omavoliliselt lahkunud töötajalt hüvitusena keskmist päevapalka etteteatamistähtajast puudu jääva iga tööpäeva eest.

Ühesõnaga, kui sa tahad ikkagi lahkuda 23-st oktoobrist pead sa firmale loovutama keskmise päevatasu arvestuse järgi palga alates 23 oktoober kuni 11 november. Samas saab siin teha tagasiarvelduse sinu töötasu kohaselt, sinu palk 1 oktoober kuni 22 oktoober ning lisaks puhkusepäevad mis on alles jäänud (kui on). Siit nüüd oleneb kas pead juurde maksma või mitte, kusjuures tuleb arvestada ka seda, et eelnevate kuude keskmine palk avutatakse reaalse kätte saadud palga järgi, et kui seal olid sees la lisatasud siis vastavalt sellele tuleb ka see keskmine päevatasu, kuid nii kui lahkumisavalduse annad näed sa lisatasudest ainult und (kuid see oleneb kuidas on lisatasud lepingus ette nähtud, kui kirjas ainult, et tööandja võib maksta lisatasusid, ei ole lootustki seda saada, kui kirjas mille eest, mis alustel jne, siis on õigus ka see ikkagi välja nõuda).

Lisalugemist: Elektrooniline Riigi Teataja

See kõik kehtib muidugi juhul kui ei leita kahepoolset kokkulepet, kahepoolsete kokkulepete järgi võid sa ka päevapealt lahkuda (lihtsalt täpsustuseks).

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
ve1ks
huviline

Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal

postitati 17.10.06 10:46 Tsiteeri

Ranz tänud!!
Kuid kohe ka uus küsimus, kuna andsin avalduse 11-ndal so. kolmapäeval ja peale seda olen saanud tööl olla ainult ühe päeva ja seda ka mitte lepingus nimetatud masinal, rohkem pole tööd antud mulle. Et see peaks ju olema siis töölepingu rikkumine tööandja poolt ja ma saan neile vastava avalduse ka anda siis.

Tegelikult on aga ka nii olnud varem, et olen töötanud hoopis teisel kohal, kui lepingus kirjas, töölevõtuna töökohale.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 17.10.06 11:01 Tsiteeri

Mul hetkel pole aega kogu seadust läbi lugeda ja kiireülevaatega ma otsese vastuseni selles asjas ei jõudnud. Teadsin seda juba ennegi ning leidsin ka seadusest, et:

§ 49. Tööandja kohustused

Tööandja on kohustatud:
1) kindlustama töötaja kokkulepitud tööga ning andma selgelt ja õigeaegselt vajalikke korraldusi;

Aga mis saab nüüd täpselt siis kui tööandla ei ole lepingus ette antud tööd nt anda, peaks tegelt tulema miski lepingu muutus jne jne jne, et kehtib sellesama punkti teine pool miskil määral, et on kohustatud andma selgelt ja õigeaegselt vajalikke korraldusi, kui neid pole peaks olema tegemist tööandjapoolse lepingu rikkumisega (selles osas ma enam kindel siiski ei ole).

TT
huviline

Registreerunud 08.06.04
Kasutaja on eemal

postitati 17.10.06 11:02 Tsiteeri

Loe, kuidas on Lepingus sõnastatud punkt, mis sätestab teiste tööoperatsioonide andmise juhul kui sinu pingil töökoormus puudub - pingitöölistel peaks Lepingus kindlasti see punkt sees olema.
Tööandja ei saa töötajat ilma vastavasisulise käskkirjata palgata puhkusele saata ja kui tööandjal ei ole sulle tööd anda, on ta kohustatud sulle töötasu siiski tasuma ka nende päevade eest, mil sa kodus istusid.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ve1ks
huviline

Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal

postitati 17.10.06 11:07 Tsiteeri

Täpsustan, et pole pingitöötaja - olen tööle vormistatud ekskavaatorijuhina, kuid tööle sunnitakse mind kivipurusti ja laaduriga, millest töölepingus pole vähimat sõnakestki.

Lihtsalt hinge peale käib mulle see, et kui nemad ajavad seaduses näpuga järge, miks peaksin mina alla andma ja oma teenitud raha neile jätma.

TT
huviline

Registreerunud 08.06.04
Kasutaja on eemal

postitati 17.10.06 11:11 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ve1ks
Täpsustan, et pole pingitöötaja - olen tööle vormistatud ekskavaatorijuhina, kuid tööle sunnitakse mind kivipurusti ja laaduriga, millest töölepingus pole vähimat sõnakestki.

Lihtsalt hinge peale käib mulle see, et kui nemad ajavad seaduses näpuga järge, miks peaksin mina alla andma ja oma teenitud raha neile jätma.

Võta oma avaldus tagasi kui selleks sobiva mooduse leiad.
Edasi toimi järgnevalt:
Esita uus avaldus etteteatamisajaga 5 päeva ja lepingu lõpetamise põhjuseks too tööandja poolne lepingutingimuste rikkumine.

Seadus:
§ 82. Töölepingu lõpetamine tööandja poolse lepingutingimuste rikkumise või tootmis- või töökorralduses tehtud muudatuste tõttu

(1) Töötaja teatab nii määramata kui määratud ajaks sõlmitud töölepingu lõpetamisest tööandjale vähemalt viis kalendripäeva ette, kui lepingu lõpetamise põhjuseks on tööandjapoolne lepingu tingimuste täitmata jätmine, mittenõuetekohane täitmine, töötingimuste oluline halvenemine §-s 6 sätestatud tööandja vahetumise tõttu või muudatused tootmis- või töökorralduses. Nendel juhtudel (§-d 64 ja 68) lõpetatakse tööleping niisuguste muudatuste rakendamise päevast.

(2) Määramata ajaks sõlmitud töölepingu lõpetamisel käesoleva paragrahvi 1. lõike alusel maksab tööandja töötajale hüvitusena tema kahe kuu keskmise palga. Määratud ajaks sõlmitud töölepingu lõpetamisel samal alusel maksab tööandja töötajale tema keskmise palga lepingu tähtaja möödumiseni, kuid mitte üle kahe kuu.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ve1ks
huviline

Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal

postitati 17.10.06 11:15 Tsiteeri

Kuidas on aga sellega, kui ma esitan nüüd hoopis uue avalduse paragrhvi 82 alusel??

Kas eelmine avaldus jääb kehtima või pean ma kuidagi tagasi saama ta ja kas pole mingit võimalust, kuidas eelnev kehtetuks saada???

TT
huviline

Registreerunud 08.06.04
Kasutaja on eemal

postitati 17.10.06 11:19 Tsiteeri

Vanaga on nii, et lähed ülemuse juurde ja üled, et ei soovigi lahkuda ning võtaksid avalduse tagasi (avalduse pead saama tagasi enda kätte).
Järgmisel päeval lähed uue avaldusega, mis on koostatud kahes eksemplaris ning enda omale võtad allkirja, et tööandja on saanud avalduse kätte (hiljem töövaidluskomisjonis saad tõendada sellega kuupäeva, millal avalduse esitasid).

ve1ks
huviline

Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal

postitati 17.10.06 11:23 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: TT
Vanaga on nii, et lähed ülemuse juurde ja üled, et ei soovigi lahkuda ning võtaksid avalduse tagasi (avalduse pead saama tagasi enda kätte).
Järgmisel päeval lähed uue avaldusega, mis on koostatud kahes eksemplaris ning enda omale võtad allkirja, et tööandja on saanud avalduse kätte (hiljem töövaidluskomisjonis saad tõendada sellega kuupäeva, millal avalduse esitasid).

Sellega lähebki nüüd jamaks vist, sest mul on tunne, et ma ei saa seda avaldust tagsi.
Teine asi on aga see, et nad tahtlikult pidurdavad asjade käiku, sest täna mulle öeldi, et inimest kes sellega tegeleb pole majas ja ei tule ennem reedet.

ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 17.10.06 11:30 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: TTJärgmisel päeval lähed uue avaldusega, mis on koostatud kahes eksemplaris ning enda omale võtad allkirja, et tööandja on saanud avalduse kätte (hiljem töövaidluskomisjonis saad tõendada sellega kuupäeva, millal avalduse esitasid).

Vaevalt tööandja sulle sellise asja peale üldse allkirja annab, sellega tekib üldjuhul raskusi. Mina kasutasin teist moodust, saatsin asja tähitud kirjana, see tähendab, et nad saavad asja kätte ainult allkirja vastu ning keegi ei saa hämada, et tema pole sellist asja näinudki, loomulikult teine eksemplar jäta ka endale, sellest täiesti piisab juba.
Aga jah... suht raske on praegust avaldust kätte saada sul, ta ei pruugi seda anda.
Iseenesest las venitavad, sinu palk ja asjad jooksevad samamoodi edasi ikka, et 23-l sammud kontrorisse ning ütled, et nüüd tahad selle asjaga lõpparve teha, hea oleks kaasa võtta välja prinditud kujul seesama eespool lingitud seadus, loomulikult loe see asi mitu korda läbi ja tee omale asjad selgeks, et kui keegi seal miskit jahuma hakkab saad kohe teatud punktile viidata. Räägid ära, et oled nõus järelejäänud 7 tööpäeva vastavalt seadusele hüvitama jne.

ve1ks
huviline

Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal

postitati 17.10.06 11:39 Tsiteeri

Krt mul jääb ülesse 15 tööpäeva siis, kuni 11 novembrini peaksin olema tööl veel. :mad:

Oot, aga kusagilt seaduset lugesin, et nad ei saa kogu keskmise palga ulatuses hüvitist võtta kuna mul on kaks pisikest last - sellega arvutati miskit maha kusagilt????

Pea suht paks juba sellest seaduste tuhnimisest :)

ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 17.10.06 11:48 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ve1ks
Krt mul jääb ülesse 15 tööpäeva siis, kuni 11 novembrini peaksin olema tööl veel. :mad:

Krt õige jah... eksisin sellega, 15 tööpäeva eest jääb maksta jah. Kahjuks/õnneks on seadusega kõik sellised asjad paika pandud jah, et oleks kaitstud nii tööandja kui tööline, ei tahaks olla ka tööandja rollis kui töötaja suvalisel hetkel tuleb ja tahab nädala pärast minema jalutada, et ise olen töökoha vahetusel alati sellega arvestanud, et tööandja võib kuu aega kinni hoida kui me omavahel miskit muud kokkulepet ei leia.
Selle laste osas ma küll miskit soodustust ei leidnud, kehtivad need pigem naiste osas kes on lapsepuhkusel jne jne jne, kuid ka isegi sel juhul kui tööandja ise soovib lahkuda ja seda enne seaduses ettenähtud aega ei saagi nagu miskeid soodustusi kehtida.

ve1ks
huviline

Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal

postitati 17.10.06 11:54 Tsiteeri

See nagu jah loomulik, et ette teatada, kuid just tekitab viha see, et neil endil nagu tööd nagunii pole pakkuda mulle, seda ütles isegi mu otsene ülemus, et novembri keskpaigani on rahulik - puhake ja nüüd krt püüavad kinni hoida ja selle viimasegi raskesti teenitud tasu ära võtta .........

Aga teile Ranz ja TT suured tänud, et aitasite kiirelt vastuseid saada mul. ;)

ve1ks
huviline

Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal

postitati 17.10.06 12:09 Tsiteeri

§ 84. Enne etteteatamistähtaja möödumist töölepingu lõpetamise tagajärjed

(2) Tööandjal on õigus nõuda enne etteteatamistähtaja möödumist omavoliliselt lahkunud töötajalt hüvitusena keskmist päevapalka etteteatamistähtajast puudu jääva iga tööpäeva eest.
------------------------------------------------------------------------------
Kuid ma ju ei lahku omavoliliselt nemad ju nõustuvad sellega!!!!
Omavoliliselt peaks nagu olema tähenduses, et kõnnin minema ülemustele teatamata ja avaldust esitamata??????

ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 17.10.06 12:32 Tsiteeri

Sina esitad avalduse ja nagu teemast aru saan siis nemad ikka ei nõustu sellega ning nende nõudmine on arvatavasti see, et kas oled tööl seadusega ettenähtud kuu aega või maksad tööandjale töölkäimata päevade eest hüvitist. Kuna tööandja sinu avaldusega ei nõustu (kui nõustuks oleks see kahepoolne kokkulepe ning miskit jama üldse polekski, siis pole siin seadustes üldse miskit tuhnida) ei ole tal muud tehagi, kui kuu kinni hoida või hüvitist nõuda.

aixx
huviline

Registreerunud 21.03.05
Kasutaja on eemal

postitati 17.10.06 12:45 Tsiteeri

Kui sul on väikesed lapsed(alla 7 eluaasta), siis oleks kõigepealt puhkusele pidanud minema( suvalisel ajal nagu seadus lubab) ja siis kui puhkuseavaldus esitatud- siis lahkumisavaldus järgi mille kuupäev on puhkusele järgnev tööpäev. Kui puhkusel oled võid mõningatel juhtudel ka mujal töötada( kui lepingus muidugi vastupidist kirjas pole- tihtipeale on).

Paragrahv 82 -ga olen näinud aastast kohtuvaidlust, kus tööandja oli suht loll ja töövõtjal oli kõrgepalgaline advokaat tasuta võtta. Tööandja lõpuks nõustus kohtuvälise kokkuleppega. See pole lihtne tee.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
Horde
huviline

Registreerunud 24.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 B8 1,8

postitati 17.10.06 13:12 Tsiteeri

Võimalik, et tõendi esitamine ei ole enam võimalik.
Täpsustav info selle kohta, kui kindlasti ei ole soov enam sellel ametikohal minutitki töötada.
Rahaline kaotus suurem ...

Töötaja peab oma soovist leping lõpetada teatama tööandjale vähemalt 1 kuu ette. Lühem etteteatamisaeg (5 kalendripäeva) on lubatud kindlate mõjuvate põhjuste olemasolul (TLS §79 lg2), kusjuures töötaja peab esitama tööandjale kirjaliku tõendi mõjuva põhjuse olemasolu kohta (TLS §81).

Kui mälu ei peta siis olid need mõjuvad põhjused: elukoha muutus, tervisilikud põhjused (tõend perearstilt), ...

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
ve1ks
huviline

Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal

postitati 17.10.06 13:18 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Horde
Võimalik, et tõendi esitamine ei ole enam võimalik.
Täpsustav info selle kohta, kui kindlasti ei ole soov enam sellel ametikohal minutitki töötada.
Rahaline kaotus suurem ...

Töötaja peab oma soovist leping lõpetada teatama tööandjale vähemalt 1 kuu ette. Lühem etteteatamisaeg (5 kalendripäeva) on lubatud kindlate mõjuvate põhjuste olemasolul (TLS §79 lg2), kusjuures töötaja peab esitama tööandjale kirjaliku tõendi mõjuva põhjuse olemasolu kohta (TLS §81).

Kui mälu ei peta siis olid need mõjuvad põhjused: elukoha muutus, tervisilikud põhjused (tõend perearstilt), ...

Pmt on mul perearsti tõend olemas, kuid see on kergemale tööle üleviimiseks ja ma ei hakanud seda käiku laskma .

mms
huviline

Registreerunud 13.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: S6 V8T

postitati 17.10.06 13:24 Tsiteeri

Abiks võiks olla see kui sa mõnel natukenegi juristist sõbral-tuttaval lased tööandjale helistada ja öelda et tema on nüüdsest palgatud sinu töölt lahkumisega seotud juriidilisi probleeme lahendama ja et ta tahaks nüüd kokku saada ja seda asja arutada. Ja siis ka kokku saada kui vaja peaks olema. Eks oleneb muidugi tööandjast, aga tasub proovida.

ve1ks
huviline

Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal

postitati 17.10.06 13:28 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: mms
Abiks võiks olla see kui sa mõnel natukenegi juristist sõbral-tuttaval lased tööandjale helistada ja öelda et tema on nüüdsest palgatud sinu töölt lahkumisega seotud juriidilisi probleeme lahendama ja et ta tahaks nüüd kokku saada ja seda asja arutada. Ja siis ka kokku saada kui vaja peaks olema. Eks oleneb muidugi tööandjast, aga tasub proovida.

Kõige kurvem asi ongi see, et pole sellist tuttavat, kes juuraga tegeleks või hästi tunneks.
Aga muidu oleks see väga hea plaan, sest ma tean, et sellel asutusel pole paberimajandus korras!!!

Raika
klubiliige

Registreerunud 03.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Avant 3,0TDi Q C6, A4 Avant 1,8 B5

postitati 17.10.06 15:13 Tsiteeri

Ehk abiks Tööinspektsiooni jurist (isegi nendelt abi saanud) või Foorum kus lahatud erinevaid selle laadseid teemasid ja rohkemgi veel.

Jõudu!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Rain
klubiliige

Registreerunud 05.10.03
Kasutaja on eemal

Auto: Allroad ja A6 Allroad

postitati 17.10.06 16:18 Tsiteeri

Palka pead sa niikaua saama kui tööraamat tööandja käes on. Tööandjal on õigus sind kuu aega kinni hoida. Kui ei taha hoida siis korjad tööraamatu ära ja korras. Kui ta tahab kinni hoida ja sa tahad ikka ära minna (enne kuuaega) siis pead maksma tööandjale hüvitist. Ja mina leian et see on täiesti normaalne. Tööandjal peab ka aega olema et endale uus töötaja leida.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 22]
[PHP: 41.3% - SQL: 58.7%]