Darkdog
huviline
Registreerunud 20.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6
|
postitati 01.09.06 11:24
|
|
|
Linnus*ta rünnak autole!!!
Hommikul töö juurest kohvile minnes avastasin, et minu Audist on saanud "Miinitraaler". Pole mina ealeski näind, kuidas saab ühe auto nii täis
sittuda.
Vist keegi ehmatas kajakaid ja lendasid üle nii, et sitt taga.
Läksin kähku kodust läbi ja lasin veega üle ja lükkasin harjaga üle. Aga siis avastasin, et harjaga lükates oli linnusitt kapoti ära kriipind.
Nii kõvasti oli vist kinni olnud. Nüüd ei teagi mida teha, kas poleerida kapott üle, või üldse uuesti ära lakkida?
Soovitan soojalt linnusitta mitte maha nühkida, vaid ennem millegagi leotada. Muidu sama asi mis minul.
|
|
|
cmp
huviline
Registreerunud 18.05.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.09.06 11:46
|
|
|
äkki keegi oli saiapuru auto peale pannud?
mina olen veel tähele pannud, et linnusitaga kehtib põhimõte "kus on, sinna tuleb juurde" ühesõnaga targem on kohe maha pesta, enne kui järgmised ligi meelitab.
linnusitt on küll happeline, aga see ei kraabi autot ära, vaid ikka nühkimine kraabib. hari oli vast liiga kõva ja tugevalt nühkides tulid kriimud
peale.
|
|
|
margus
huviline
Registreerunud 15.12.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.09.06 13:19
|
|
|
Linnukakat pestes tuleks meeles pidada koolis õpitu, et kuidas linnud seedivad - liivaga. Ehk siis linnukakas on alati mingi määrav osa liiva, mis
pestes hõõrub laiali liivaterakesed ja kriibibki auto ära.
|
|
|
|
piltnik
huviline
Registreerunud 26.04.05
Kasutaja on eemal
Auto: A4 1.8TQ
|
postitati 01.09.06 14:02
|
|
|
jaah pole minust kah linnud mööda niisama lennanud, aasta oli siis 2002
|
|
|
Simps
klubiliige
Registreerunud 29.01.05
Kasutaja on eemal
Auto: erinevad
|
postitati 01.09.06 14:07
|
|
|
Olen kuulnud, et linnud eelistavad rohkem teatud värvi autodele s***uda, oskab keegi kommenteerida ?
|
|
|
Raika
klubiliige
Registreerunud 03.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Avant 3,0TDi Q C6, A4 Avant 1,8 B5
|
postitati 01.09.06 14:36
|
|
|
Juhtus ammu selline asi, et auto oli värskelt värvitud ja kohe esimesel päeval sai keset kapotti kajakalt läraka. Piisas sellest max kuuest tunnist,
et jätta igavene plekk. Õhtul kui märkasin, pesin küll kohe maha, aga hilja oli. Värv juba kobrutas ja tuli maha selle koha pealt
|
|
|
|
allans
huviline
Registreerunud 24.12.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.09.06 14:55
|
|
|
Kunagi nägin ühte vanemat lanciat mis oli sadamas seisma jäänud ja sellel olid kajakasita tõttu suured rooste augud katuses. Nii et hirmus kange kraam
tõesti.
|
|
|
Rainis
huviline
Registreerunud 08.01.05
Kasutaja on eemal
Auto: Lancer
|
postitati 01.09.06 15:16
|
|
|
Kuulnud, et prügikastikaanega (need metall kolakad) paugutamine pidi kajakatel kohe vedela välja lööma (ka lennu ajal).
Mis seal siis imestada kui lasnamäe elanikul auto maja ees pidevalt sitane on.
|
|
|
|
spcvnd
huviline
Registreerunud 30.06.03
Kasutaja on eemal
Auto: A6Q
|
postitati 01.09.06 15:21
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Simps
Olen kuulnud, et linnud eelistavad rohkem teatud värvi autodele s***uda, oskab keegi kommenteerida ? |
mina olen pannud tähele, et neile meeldib just pestud autole rohkem sittuda kui pesemata ja mitte läikivale...
|
|
|
laving
huviline
Registreerunud 20.08.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.09.06 20:13
|
|
|
lugesin kuskilt, et enim situvad nad tumesinistele ja valgetele autodele (oli kuskil uuring tehtud) ja põhjus selleks arvatakse olevat selles, et
kajakad peavad autosid kiskjates ning püüavad neid siis oma sitaga teiste jaoks märgistada.
Kui su neljarattaline aga korra on "metsloomaks" ristitud, siis iga mööduv kajakas (ka muud linnud) peab oma pühaks kohuseks ka omalt poolt
metsalisele üks lärakas lajatada.
päris hull on aga vaadata neid autosi kes on meie tööl parklas sellel päeval kui katuselt kajakapesi hävitatakse. Siis nad lasevad kõik autod täiega
täis ning lasevad ka kontori aknad täis. Kuna kontor asub lennujaama territooriumil, siis on loogiline, et neid pesi hävitatakse, aga nende viha on
ikka piiritu.
|
|
|
real1
huviline
Registreerunud 09.06.06
Kasutaja on eemal
Auto: B3, B4, B5; B7, C4, C6
|
postitati 01.09.06 20:24
|
|
|
Täna seisis mu auto päev otsa kase all...õhtuks nägi ta ka üsna tundmatu välja egas midagi, pidin otseteed veevooliku juurde sõitma.
|
|
|
tafkinmeez
huviline
Registreerunud 02.09.04
Kasutaja on eemal
Auto: oli b4 2,0 aut nüüd bmw 528 e39
|
|
Simps
klubiliige
Registreerunud 29.01.05
Kasutaja on eemal
Auto: erinevad
|
postitati 01.09.06 20:52
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: laving
lugesin kuskilt, et enim situvad nad tumesinistele ja valgetele autodele (oli kuskil uuring tehtud) ja põhjus selleks arvatakse olevat selles, et
kajakad peavad autosid kiskjates ning püüavad neid siis oma sitaga teiste jaoks märgistada.
|
Mul siis siiamaani vedanud, auto värviks tumesinine ning linnukeste väljaheiteid kohtab autol suht. harva Loodan, et nüüd ''ära ei sõnunud'' ja edaspidi seda kuhjadega auto selga tulema ei hakka
|
|
|
puruvana
huviline
Registreerunud 18.05.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 b7
|
postitati 02.09.06 06:51
|
|
|
Olen kuulnud, et linnud eelistavad rohkem teatud värvi autodele s***uda, oskab keegi kommenteerida ? |
mul omal punane auto, mis seisab maja ees teiste autode vahel ja ei seisa puu all, minu auto oli alati suvel täiesti t2is situtud (6 s**a) plekkio
ikka avastasin päeva jooxul ja teised enamjaolt ikka puhtamad, kui minul
|
|
|
puruvana
huviline
Registreerunud 18.05.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 b7
|
postitati 02.09.06 06:56
|
|
|
mul omal punane auto, mis seisab maja ees teiste autode vahel ja ei seisa puu all, minu auto oli alati suvel täiesti t2is situtud (6 s**a) plekkio
ikka avastasin päeva jooxul ja teised enamjaolt ikka puhtamad, kui minul
|
|
|
Summutaja
huviline
Registreerunud 13.11.12
Kasutaja on eemal
Auto: A6 3.0 TDI 176kW 2010 Quatro Full S-Line
|
postitati 17.08.14 18:44
|
|
|
Küsimus:
Kui tume mustal autol on linnu s.tta tagajärjel jäänud sellinsed õrnad hallikad laigud, siis kas neist saab lahti, kui lasta koht üle poleerida?
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
postitati 17.08.14 19:01
|
|
|
Soovitavalt terve detail, muidu jääb lõpptulemus ilmselt silmaga nähtavalt "välja karjuma". Saab välja küll, saanud ka ise sellist jama mustalt
autolt välja ajada korduvalt .
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
100
Aeg maha
Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal
Auto: 100
|
postitati 17.08.14 19:15
|
|
|
Kui vahatatud on, siis vast saab kergemini maha ja ei jää värvile (lakile) plekke nii kergelt.
|
|
|
real-illusion
huviline
Registreerunud 27.09.11
Kasutaja on eemal
Auto: A6 3.0 TDI 165 kw Q
|
postitati 17.08.14 19:34
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: 100
Kui vahatatud on, siis vast saab kergemini maha ja ei jää värvile (lakile) plekke nii kergelt. |
Korraliku vaha peale ei saa ka võtmega kriimu teha.
Life is tough.
It`s tougher if you`re stupid.
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
|
real-illusion
huviline
Registreerunud 27.09.11
Kasutaja on eemal
Auto: A6 3.0 TDI 165 kw Q
|
|
genekas
huviline
Registreerunud 30.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: järgmist plaanimas
|
postitati 17.08.14 21:33
|
|
|
Oma auto seisab kodu juures "personaalsel" parkimispaigal, mis on juhtumisi puu all ja teatud aastaajal tuleb iga hommikut alustada tuuleklaasi
puhastamisega, kuna linnus*tta on nii palju, et see häirib tõsiselt nähtavust ja kojameestega (koos pesurigagi) sellest jagu ei saa.
Ainus hea asi on, et kogu see rünnak ei maandu värvile. See muidugi ehk ka, et too periood ei kesta kogu aasta... Keegi juba soovitas kuskilt
mootorsaag hankida, et sellest puust vabaneda.
|
|
|
Summutaja
huviline
Registreerunud 13.11.12
Kasutaja on eemal
Auto: A6 3.0 TDI 176kW 2010 Quatro Full S-Line
|
postitati 18.08.14 10:18
|
|
|
Seega poleerides saab need S.TA plekid välja?
|
|
|
sadguy
huviline
Registreerunud 16.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: Coupe, 9-5 T, Octavia
|
postitati 18.08.14 17:01
|
|
|
Tänapäeva sünteetilised vahad on tõesti suht "kriimukindlad".
Linnukaka saab välja poleerida, aga üldjuhul ei tee seda käsitsi ja vajab jämedamat pastat. Vahest isegi vesilihvi.
Vaha kahjuks linude vastu ei aita. Ikkagi jõuab see hape kiirelt lakini. Kõige parem soovitus on siiski, kui näed, tegutse kiirelt, et see maha
pesta/eemaldada.
Kui pöörata vasakus kurvis paremale, siis näeb rohkem loodust.
Sõidukite poleerimine, vahatamine ja muud iluteenused Pärnus. Meguiar´s toodete müük.
|
|
|
|