Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: Karterituulutuse eraldamine sisselaskest (Vastuseid: 8 | Vaatamisi: 2389)
siiim
huviline

Registreerunud 23.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: TT

postitati 25.08.06 07:52 Tsiteeri
Karterituulutuse eraldamine sisselaskest

Tekis küsimus vabalthingava 2,3 20V (7A) mootori karterituulutuse kohta. Et kui see eraldada üldse sisselaske kollektorist, sisselaske lõdvikus see auk pimedaga kinni panna ja sinna karteri poolse tuulutuse vooliku otsa see väike filter installida, kuidas siis mootor sellele reageerib? Räägitakse, et kui sellisel mootoril (NG, 7A jne.) näiteks õlikork maha võtta, siis sureb mootor välja, aga ma arvan, et sisselase saab siis läbi karterituulutuse lihtsalt lisaõhku ja seepärast ka välja sureb. Või on ka mingeid lisaprobleeme, mille peale ma veel siiamaani tulnud ei ole?

24 tundi päevas ... 24 õllepurki kastis ... Kokkusattumus ???
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
siiim
huviline

Registreerunud 23.05.03
Kasutaja on eemal

postitati 29.08.06 06:38 Tsiteeri

Ma ei tahaks uskuda, et siin foorumis kõik mootoriehitajad oma audidele ostnud selle spetsiaalse õlikoguja või siis lastakse lihtsalt oma sportfilter karterituulutusest tuleva õliga mustaks minna?
Kellegi peaks ju ikka kogemusi olema karterituulutusele sisselaskest eraldi hingamise andmisega ja selle väikese filtri installimisega. :P

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
TT
huviline

Registreerunud 08.06.04
Kasutaja on eemal

postitati 29.08.06 07:14 Tsiteeri

Vähemalt 3B mootori puhul küll mingit vahet ei olnud - esimesel autol sai isegi nii veel tehtud, et turbo juurde lõdvikusse pime ette ja karterituulutuse toru alla ja 0,33l Fanta pudel otsa.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 29.08.06 07:18 Tsiteeri

mu autol fanta pudelit ei ole :D
õli peaks ideeliselt karterikaitsme peale jooksma siis, a siiani pole sinna midagi veel tulnud :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 29.08.06 08:07 Tsiteeri

Tsitaat:
Räägitakse, et kui sellisel mootoril (NG, 7A jne.) näiteks õlikork maha võtta, siis sureb mootor välja

7A-l ei ole enam laba tüüpi õhulugeja ning minuteada ei tohks ta õlikorgi mahavõtmisele samamoodi reageerida nagu seda teeb NG. Igatahel, kui pime sinna ette panna ei muutu mootori töös suurt miskit, karteri tuulutus pole enam ainult nii effektiivne nagu ta ühendatult on.
Tsitaat:
või siis lastakse lihtsalt oma sportfilter karterituulutusest tuleva õliga mustaks minna?

Filter on ju ikka eespool karterituulutuse otsa, et sellest ta nüüd küll õliseks minna ei saa.

siiim
huviline

Registreerunud 23.05.03
Kasutaja on eemal

postitati 29.08.06 09:41 Tsiteeri

Vot siin on nüüd väike pisiasi, mida ma esialgu ei pidanud vajalikuks mainida :D

Minu 7A mootor on hoopis KV sissepritsega ja seega labaga õhulugeja ja filter oli karterituulutuse pärast õliseks kah läinud. Seepärast ka see tuulutuse eeraldamise probleem. Teiseks tundus veel halb variant see, et see tuulutuse toru asetseb minu arvates liiga lähedal väljalaskekollektorile.

ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 29.08.06 10:55 Tsiteeri

Nu siis on selgem juba :D Üheõnaga pane pime sisselaske osale ette ning teine ots võib põhimõtteliselt niisama jääda :P

Tegelane5
huviline

Registreerunud 26.09.05
Kasutaja on eemal

postitati 29.08.06 18:57 Tsiteeri

Nojah uhke koonus jääb puhtaks, aga kaboalune kuskilt mujalt varsti õline nagu mossel. Pmtslt esimene saaste vastane süsteem mis nõutav oli oligi kinnine karterituulutus. Isegi mossel olemas :)

ulith
huviline

Registreerunud 19.03.06
Kasutaja on eemal

Auto: 80 b4 1.9tdi 94a/ VW G4

postitati 08.01.07 10:49 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: siiim
Ma ei tahaks uskuda, et siin foorumis kõik mootoriehitajad oma audidele ostnud selle spetsiaalse õlikoguja või siis lastakse lihtsalt oma sportfilter karterituulutusest tuleva õliga mustaks minna?
Kellegi peaks ju ikka kogemusi olema karterituulutusele sisselaskest eraldi hingamise andmisega ja selle väikese filtri installimisega. :P

aga kuidas filter puutub asjasse, tegemist pole ju enam mingi ziguli ega mossega, minu audile on küll see karterituulutus pärast õhufiltrit ja enne turbot... filtrist ei lähe see läbigi...:S:S:S:S

kuid jah, mul see õlised aurud mis ladestuvad turbo lõdvikutesse ummistab vaba õhuvoolu seega peaks kaa panema selle karterituulutuse filtri....

Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 13.1% - SQL: 86.9%]