siiim
huviline
Registreerunud 23.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: TT
|
|
postitati 25.08.06 07:52
|
|
|
Karterituulutuse eraldamine sisselaskest
Tekis küsimus vabalthingava 2,3 20V (7A) mootori karterituulutuse kohta. Et kui see eraldada üldse sisselaske kollektorist, sisselaske lõdvikus see
auk pimedaga kinni panna ja sinna karteri poolse tuulutuse vooliku otsa see väike filter installida, kuidas siis mootor sellele reageerib? Räägitakse,
et kui sellisel mootoril (NG, 7A jne.) näiteks õlikork maha võtta, siis sureb mootor välja, aga ma arvan, et sisselase saab siis läbi karterituulutuse
lihtsalt lisaõhku ja seepärast ka välja sureb. Või on ka mingeid lisaprobleeme, mille peale ma veel siiamaani tulnud ei ole?
|
24 tundi päevas ... 24 õllepurki kastis ... Kokkusattumus ???
|
|
|
|
|
siiim
huviline
Registreerunud 23.05.03
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 29.08.06 06:38
|
|
|
Ma ei tahaks uskuda, et siin foorumis kõik mootoriehitajad oma audidele ostnud selle spetsiaalse õlikoguja või siis lastakse lihtsalt oma sportfilter
karterituulutusest tuleva õliga mustaks minna?
Kellegi peaks ju ikka kogemusi olema karterituulutusele sisselaskest eraldi hingamise andmisega ja selle väikese filtri installimisega. 
|
|
|
|
|
|
TT
huviline
Registreerunud 08.06.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 29.08.06 07:14
|
|
|
Vähemalt 3B mootori puhul küll mingit vahet ei olnud - esimesel autol sai isegi nii veel tehtud, et turbo juurde lõdvikusse pime ette ja
karterituulutuse toru alla ja 0,33l Fanta pudel otsa.
|
|
|
|
|
|
tarmo
klubiliige
Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 29.08.06 08:07
|
|
|
| Tsitaat: | | Räägitakse, et kui sellisel mootoril (NG, 7A jne.) näiteks õlikork maha võtta, siis sureb mootor välja |
7A-l ei ole enam laba tüüpi õhulugeja ning minuteada ei tohks ta õlikorgi mahavõtmisele samamoodi reageerida nagu seda teeb NG. Igatahel, kui pime
sinna ette panna ei muutu mootori töös suurt miskit, karteri tuulutus pole enam ainult nii effektiivne nagu ta ühendatult on.
| Tsitaat: | | või siis lastakse lihtsalt oma sportfilter karterituulutusest tuleva õliga mustaks minna? |
Filter on ju ikka eespool karterituulutuse otsa, et sellest ta nüüd küll õliseks minna ei saa.
|
|
|
|
|
|
siiim
huviline
Registreerunud 23.05.03
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 29.08.06 09:41
|
|
|
Vot siin on nüüd väike pisiasi, mida ma esialgu ei pidanud vajalikuks mainida 
Minu 7A mootor on hoopis KV sissepritsega ja seega labaga õhulugeja ja filter oli karterituulutuse pärast õliseks kah läinud. Seepärast ka see
tuulutuse eeraldamise probleem. Teiseks tundus veel halb variant see, et see tuulutuse toru asetseb minu arvates liiga lähedal väljalaskekollektorile.
|
|
|
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 29.08.06 10:55
|
|
|
Nu siis on selgem juba Üheõnaga pane pime sisselaske osale ette ning
teine ots võib põhimõtteliselt niisama jääda 
|
|
|
|
Tegelane5
huviline
Registreerunud 26.09.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 29.08.06 18:57
|
|
|
Nojah uhke koonus jääb puhtaks, aga kaboalune kuskilt mujalt varsti õline nagu mossel. Pmtslt esimene saaste vastane süsteem mis nõutav oli oligi
kinnine karterituulutus. Isegi mossel olemas 
|
|
|
|
|
|
ulith
huviline
Registreerunud 19.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: 80 b4 1.9tdi 94a/ VW G4
|
|
postitati 08.01.07 10:49
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: siiim
Ma ei tahaks uskuda, et siin foorumis kõik mootoriehitajad oma audidele ostnud selle spetsiaalse õlikoguja või siis lastakse lihtsalt oma sportfilter
karterituulutusest tuleva õliga mustaks minna?
Kellegi peaks ju ikka kogemusi olema karterituulutusele sisselaskest eraldi hingamise andmisega ja selle väikese filtri installimisega. |
aga kuidas filter puutub asjasse, tegemist pole ju enam mingi ziguli ega mossega, minu audile on küll see karterituulutus pärast õhufiltrit ja enne
turbot... filtrist ei lähe see läbigi...:S:S:S:S
kuid jah, mul see õlised aurud mis ladestuvad turbo lõdvikutesse ummistab vaba õhuvoolu seega peaks kaa panema selle karterituulutuse filtri....
|
|
|
|