Kjaups
huviline
Registreerunud 15.06.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 01a 2,4, KIA 1.6
|
|
postitati 23.08.06 19:22
|
|
|
Miks on bensiini kulu nii suur???
Alguses arvasingi, et 2,3 mootoritel ongi nii, kuid foorumit lugedes ja ka muude audimeestega muljetades hakkab mulle kohale jõudma, et minu audi 100
võttab bensiini 1,5 kuni 2 korda rohkem .
Nimelt maanteel saan hakkama 8-10l sajale, kuid linnas sõites on kulu 15-20l 
Tunnistan, et olen kohati ka raske jalaga, kuid see on naeruväärne.
Lamba anduris ei saa viga olla, sest sai panna uus ning pärast tagasi vana ning ei muutunud bensiini kuludes midagi. Lisaks on veel värske õli, õli
filter ja õhu filter. Küünlad on küll aasta vanad, kuid need ei tohiks mõjutada nii palju. Kolbid ja rõngad peaksid ka veel olema korralikud.
Lisaks - Kui sõpradega olen pisemaid võidusõite teinud, siis nad on rääkinud, et mul tuleb sumpsist midagi vee taolist (lõhna pole ega midagi taolist,
nagu vesi ikka), kuid kuidas see sinna saab. Kui vesi oleks mootoris, siis mootor tõrguks, kuid nii ei ole ...
Keegi rääkis kusagil, et küttet saab natukese maha keerata, kui midagi kapoti all näppida enne pritsipäid? Äkki keegi targem selgitaks.
|
|
|
|
MaQQu
klubiliige
Registreerunud 15.12.02
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 23.08.06 19:28
|
|
|
käi läbi Tallinnas ARK-ga samas majas olevas firmast Speedster, seal selline tegelane nagu Hannes 56565458. Diagnost ca 300 aga selle raha eest
tehakse tavaliselt auto korda ka (kui muidugi on asi ainult kruvide keeramises)
|
|
|
|
Kjaups
huviline
Registreerunud 15.06.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 23.08.06 19:43
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: MaQQu
käi läbi Tallinnas ARK-ga samas majas olevas firmast Speedster, seal selline tegelane nagu Hannes 56565458. Diagnost ca 300 aga selle raha eest
tehakse tavaliselt auto korda ka (kui muidugi on asi ainult kruvide keeramises) |
No Tallinn minust suht kaugel. Töö autoga olen seal pea iga päev, kuid oma autoga läheb kulukaks (loe, ots ca 25+ liitrit ummikute ja fooride
pärast)...
Äkki keegi teab õelda, mida keerata oleks vaja, võtaks asja ise käsile.
|
|
|
|
OZman
huviline
Registreerunud 18.08.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 23.08.06 20:50
|
|
|
ma arvan et ise seda suht raske paika saada,co ja lambda kindlasti ülevaatusel enam ei sobi aga võin ka eksida eks tee proovi.
|
|
|
|
Simps
klubiliige
Registreerunud 29.01.05
Kasutaja on eemal
Auto: erinevad
|
|
postitati 23.08.06 22:34
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: Kjaups
Lisaks - Kui sõpradega olen pisemaid võidusõite teinud, siis nad on rääkinud, et mul tuleb sumpsist midagi vee taolist (lõhna pole ega midagi taolist,
nagu vesi ikka), kuid kuidas see sinna saab. Kui vesi oleks mootoris, siis mootor tõrguks, kuid nii ei ole ...
|
See on normaalne nähtus katalüsaatori(te)ga autodel, selles pole midagi halba ja kütusekulu tõus pole sellega seotud.
|
|
|
|
Interneedus
huviline
Registreerunud 01.06.06
Kasutaja on eemal
Auto: vw passat -86 2.0 85kW
|
|
postitati 24.08.06 00:45
|
|
|
eks igaasi anna mingil määral tunda
kummide rõhud, laius, spoilerite toppimine, küünlad ja juhtmedki, õhufilter jne
|
|
|
|
Simps
klubiliige
Registreerunud 29.01.05
Kasutaja on eemal
Auto: erinevad
|
|
postitati 24.08.06 01:09
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: Interneedus
eks igaasi anna mingil määral tunda
kummide rõhud, laius, spoilerite toppimine, küünlad ja juhtmedki, õhufilter jne |
1.5 kuni 2 korda need Sinu poolt nimetatud asjad küll kütusekulu ei suurenda, muide esimeses postituses on kirjas, et õhufilter on vahetatud.
|
|
|
|
Kjaups
huviline
Registreerunud 15.06.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 24.08.06 04:13
|
|
|
Kuidas kontrollida õhulugeja effektiivsust? Äkki see jupsib
|
|
|
|
immortal
huviline
Registreerunud 25.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: BMW 525tdsa,Chrysler 300M
|
|
postitati 24.08.06 04:38
|
|
|
mul sama jama .pena rüüpab nagu loom.äkki keegi tartus teab mõnd kohta?
|
|
|
|
truumu
huviline
Registreerunud 16.04.04
Kasutaja on eemal
Auto: 525iT 2001.a E39
|
|
postitati 24.08.06 08:12
|
|
|
8-10l/100km maanteel on Audi100-le täiesti normaalne kulu
Linnasõit oleneb sõidustiilist, võib ka 30l/100km välja pigistada, eriti kui "sõpradega võidu sõidad"
Kui kulu suurenemise põhjused huvitavad, võib nati siit lugeda:
http://foorum.bmw-club.ee/viewtopic.php?t=21701
|
|
|
|
|
|
Kjaups
huviline
Registreerunud 15.06.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 24.08.06 13:09
|
|
|
1. Sõidustiil - kulu suureneb kuni 100%(ehk siis 10l/100km -> 20l/100km)oleneb mootori suurusest > tavaliselt
tallan pool pedaali. Rallitamistel sutsu üle poole.
2. Mootori seisukord - kuni 50%(jõuetut mootorit peab rohkem tallama) > Sai juba õeldud, et mootor on korras.
3. Rehvide seisukord, vastavus mudelile, rõhk nendes - kuni 20% > Tänaseks oli planeeritud rehve kontrollima hakkata,
kuid peaks olema normis, eks näeb.
4. Sildade, veermiku korrasolek, reguleeritus - kuni 30% > Esisild on tiba paigast (laupäev lähen jõhvis ühte
esindusse asja uurima)
5. Pidurite pealejäämine, ratalaagrid kuni 30% > Sai nädal tagasi tagumisi pidureid korrastatud (juppideks võetud ja
ära puhastatud ning rooste maha nühitud, peale ei jää, tagarattas liigub vabalt)
6. Mootori termostaat kuni 50% > Pole
õrna aimugi 
7. Õiged ülekanded diffris ja käigukastis kuni 20% > Küljes on tehase juppid
10. Bensiini kvaliteet, oktaanarv(kõrgema O.A.-ga bena läheb vähem) > Sõidan 95E-ga ning ostan tavaliselt GTOilist
või Statoilist
11. Auto koormatus(mida suuremat kaalu on vaja liigutada, seda rohkem kütust läheb) > 2,5 tonni raske püss ning tavaliselt on alati 5 inimest sees
12. Tarbijad(Webastod, subwoofrid, lisatuled töötavad lõppkokkuvõttes ikkagi kütuse pealt) > Keegi jättis vist
hommikused tablad võtmata. Aku laetavus sõltub siiski minu enda poolt hoitavatest mootori põõretest, mis kanduvad edasi rihma abil generaatorisse.
Pealegi sõidan disla mootori akuga ning genekas on ka tavalisest võimsam. Saab ilma mootori töötamiseta roppu moodi muusikat kuulata.
Rääkige mulle sellest termostaadist. Kas ta tööpõhimõtte ei ole mitte mootori temperatuuri mõõta?
PS! Selle lingiga ei saanud ma midagi targemaks (n)
|
|
|
|
undu
huviline
Registreerunud 05.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: Outback´13, Gaz 2410
|
|
postitati 24.08.06 13:30
|
|
|
12. Tarbijad(Webastod, subwoofrid, lisatuled töötavad lõppkokkuvõttes ikkagi kütuse pealt) [/color] > Keegi jättis vist hommikused tablad võtmata.
Aku laetavus sõltub siiski minu enda poolt hoitavatest mootori põõretest, mis kanduvad edasi rihma abil generaatorisse. Pealegi sõidan disla mootori
akuga ning genekas on ka tavalisest võimsam. Saab ilma mootori töötamiseta roppu moodi muusikat kuulata.
Rääkige mulle sellest termostaadist. Kas ta tööpõhimõtte ei ole mitte mootori temperatuuri mõõta?
|
Esiteks: mis jõud siis generaatorit ringi ajab, ikka põletatakse bensiini. Mida rohkem tarbid voolu, seda raskem on genekat ringi ajada. Võimsamad aku
ja genekas ainult võimaldavad rohkem vooli tarbida, aga ei too seda "soodsamalt" kätte.
Ja termostaadi ülesanne on temperatuuri hoida, mitte mõõta. Külma mootoriga ei lasta vedelikku läbi radika, seega see soeneb kiiremini vajaliku
tepmeratuurini. tuksis termostaadi korral aga ei pruugi mootor iialgi saavutada vajalikku temperatuuri ning moto käib külmkäivituse re˛iimis ja
kulutab bena ikka tunduvalt rohkem.
|
|
|
|
Kjaups
huviline
Registreerunud 15.06.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 24.08.06 13:42
|
|
|
Aga akut laetakse ikkagi nii kaua ja nii võimsalt, kuidas ma ise mootoril käikude ja pedaaliga põõrdeid hoia. Auto ise ei tõsta mul põõrdeid, kui
taipab, et aku on tühi!!!
No tõesti, genekas paneb sutsu suurema koormuse peale, kuid see mõjutus tegur on imepisikene.
Termostaat on selljuhul mul korras, sest pisikese vahemaaga saab mootori juba 90 kraadi peale ja üle 110 (eksleb tavaliselt 100 kraadi kandis) pole ta
veel tõusnud (vähemalt minu kasutuses olles). Nii et see on terve 
|
|
|
|
undu
huviline
Registreerunud 05.08.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 24.08.06 13:47
|
|
|
Aga akut laetakse ikkagi nii kaua ja nii võimsalt, kuidas ma ise mootoril käikude ja pedaaliga põõrdeid hoia. Auto ise ei tõsta mul põõrdeid, kui
taipab, et aku on tühi!!!
No tõesti, genekas paneb sutsu suurema koormuse peale, kuid see mõjutus tegur on imepisikene. |
Ega pöörete arv ei tee geneka keerutamist kergemaks. see palju akut laetaks pole üldse teemaks kütusekulu seisukohalt.
Aj kui pisike see mõjutus ikka on, kondi/kliima kasutamine lisab 1...1,5l 100km. Korralikult koormatud genekas samamoodi. Miks muidu osad rallisprindi
vennad võistluse ajaks geneka maha viskavad? võit 1,6 moto puhul ntx ligi 2,5 hj (andmed VW golf1 gti)
|
|
|
|
Kjaups
huviline
Registreerunud 15.06.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 24.08.06 13:54
|
|
|
No mul siis on genekaga hullemad lood.
Ütleme nii, et kuulan muusikat ning auto ei tööta. Aku saab pool tühjaks. Tuleb veel pime aeg ja hakkan sõitma. Töötavad tavalised kaugtuled + juurde
poogitud Hella Rally 3000. Lisaks muusika, vendid, armatuur ja muu süsteem mis teistelgi autodel. Muusikat kuulates on küljes võim ja subwoofer + veel
trobikond kõlareid mis orginaalis küljes olid.
Ok, eks siis genekas võtab mul ka oma osa, kuid ikkagi, mitte nii palju, kui mul kulub.
Loodan, et peale laupäevast sildade kontrolli (kui pääsen seal löögile), saab mingi osa bensiini kulu väiksemaks 
|
|
|
|
Lumekass
huviline
Registreerunud 15.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: Hetkel Auditu
|
|
postitati 24.08.06 14:52
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: immortal
mul sama jama .pena rüüpab nagu loom.äkki keegi tartus teab mõnd kohta? |
Mina tõttan järgmisel nädalal Tallinna Hannese juurde abi saama, eks ma kostan kas oli abi
|
|
|
|
undu
huviline
Registreerunud 05.08.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 24.08.06 15:01
|
|
|
Meenub, et mul oli kah kevad-talvel benakuluga probleem (2,0 ABK tassel sõidul võttis ca 14..15l linnas), olgugi, et olin just vahetanud ära
termostaadi ja kõikvõimalikud temp.andurid.
Käisin Hannese juures, seal uuris-puuris, midagi ei leidnud viga olevat. Igaks juhuks nagu ta ütles, et tinutab aju toiterelee üle. siis lasi
õhulugejale puhastusspreid peale ja saatis peenstama nii 10 minutiks. Ja voila - co oli tol korral 0,00, hiljem selgus, et ka kütusekulu langes
normaalse 10l/ 100km kanti.
|
|
|
|
Kjaups
huviline
Registreerunud 15.06.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 24.08.06 15:34
|
|
|
Kus see 6hulugeja aju asub ning palju ta umbkaudu maksab??
|
|
|
|
|