Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: Eravaldus (Vastuseid: 21 | Vaatamisi: 1755)
pampkuri
huviline

Registreerunud 08.03.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 80 Typ85 20vT Ehitamisel. 2,5 TDIQ

postitati 10.08.06 16:14
Eravaldus

Oli siis pooltundi tagasi juhus kus hakkasin kodust ära minema, oma isikliku käänulist teed pidi kus on vastavad märgid ja muud vajalikud asjad et iga l*ll saaks aru et sinna asja ei ole. Sõitsin ca 50_60kmh
ja äkki põõsa tagant teine auto vastas Raks rool paremale põllule üle suure kivi ja asi mutt:mad: Stange rippakil tiib ka kuidagi punnis ja teisel poolel õigust üle ka veel :o Kutsusin Politsei siis kohale, minu kahjuks ma talle (tiblale) otsa ei sõitnud,oleks pidand kuna praegusel juhul ei hüvita mulle keegi seda kahju. Oleks kokkupõrge olnd siis oleks asi teisiti.
Tibla sai 600 eek trahvi ja mina targemaks järgmisele panen kümnesse. Veel lisaks ütles võimuesindaja et oma maal võid kasvõi katusepeal sõita selleks on märk tee otsas kus on kirjas Võõrastele kirjas ERAVALDUS.

Käisin nädalavahetusel Pesas peol 12.12. 2009. Lapsed oksendasid ja kaklesid tore oli.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
MaQQu
klubiliige

Registreerunud 15.12.02
Kasutaja on eemal

postitati 10.08.06 16:26

miks ei hüvita, kui tõestatakse ära, et sa kokkupõrke vältimiseks keerasid teelt välja kraavi, ning sinul oli eesõigus (kummalt poolt ta tuli? kas seal parema käe reegel ei kehti? kas olid võrdsed ristmikud?) siis maksab tema kindlustus sinu auto remondi. Hea oleks, kui oleksid näiteks sündmuskohast fotod teinud.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
riio
huviline

Registreerunud 22.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 10.08.06 16:58

jah samas politsei registreeris asja kui trahvi tegi seega ei tohiks ka kohtu eelsetel toimingutel takistusi olla. Proovidda võib. Pea nõu kellegi targemaga kahju ikkagi suur:(

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
pampkuri
huviline

Registreerunud 08.03.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 80 Typ85 20vT Ehitamisel. 2,5 TDIQ

postitati 10.08.06 17:03

Tsitaat:
Algselt postitas: MaQQu
miks ei hüvita, kui tõestatakse ära, et sa kokkupõrke vältimiseks keerasid teelt välja kraavi, ning sinul oli eesõigus (kummalt poolt ta tuli? kas seal parema käe reegel ei kehti? kas olid võrdsed ristmikud?) siis maksab tema kindlustus sinu auto remondi. Hea oleks, kui oleksid näiteks sündmuskohast fotod teinud.

Ei olnd tegemist ristmikuga vaid teel oleva piiratud nähtavusega käänakuga, ausalt öeldes ma ei viitsi kindlustusega kemplema minna järgmine kord lihtsalt sõidan otsa ja kogu lugu. Jäljed on maas minu kasuks sest tema hõivas minu poolt vaadatuna parema tee külje.

Käisin nädalavahetusel Pesas peol 12.12. 2009. Lapsed oksendasid ja kaklesid tore oli.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
PS
huviline

Registreerunud 23.10.04
Kasutaja on eemal

postitati 11.08.06 11:31

Vaevalt, et politseinik andis heakskiidu oma maalapil suvaliseks käitumiseks. Mille eest teine juht karistada sai ? Kas keelumärgi eiramise või liiklusõnnetuse tekitamise eest ?
Ka eramaal kehtivad LS ja LE. Sullegi oleks saanud teha trahvi, kuna olid valinud valesti sõidukiiruse ja ei suutnud takistuse ilmnedes peatuda. Kui oleks aga tulnud lapsed jalgratastel vastu ? MINU MAA. PANEN KÜMNESSE. Maainimese mõttemall. On minulgi oma maatükk, kuid olen teadlik oma õigustest ja kohustustest sellega seoses. Ja saan aru, et sellele satuvad inimesed ka puht inimliku eksimuse korral ( keeras sisse valest teeotsast ), mitte alati pahatahtlikult. Ja liiklusõnnetuse kahjunõude aluseks pole sõidukite ilmtingimata kokkupõrge.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
rixa
huviline

Registreerunud 22.11.02
Kasutaja on eemal

Auto: 330XD

postitati 11.08.06 11:54

Tsitaat:
Algselt postitas: PS
MINU MAA. PANEN KÜMNESSE. Maainimese mõttemall.

Pigem ikka linnainimese.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
jass
huviline

Registreerunud 24.02.05
Kasutaja on eemal

Auto: A4 B6 1,8TQ & A6 2,8 & BMW 525

postitati 11.08.06 12:01

Tsitaat:
Algselt postitas: pampkuri
Ei olnd tegemist ristmikuga vaid teel oleva piiratud nähtavusega käänakuga

Vali siis piiratud nähtavusega käänaku juures selline sõidukiirus, et pidama saad, kui mingi takistus käänaku taga tee peal on. Vahet pole, on seal siis teine auto, lapsed, loomad või mis iganes. See on idioodi suhtumine, et oma maa peal kihutan nagu tahan, saagu või teised surma.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Riimak
huviline

Registreerunud 28.07.06
Kasutaja on eemal

Auto: Gooooooolf / Riisirakett

postitati 11.08.06 12:03

Tsitaat:
Algselt postitas: PS Ja saan aru, et sellele satuvad inimesed ka puht inimliku eksimuse korral ( keeras sisse valest teeotsast ), mitte alati pahatahtlikult.

aga kui on keelumärk ees siis isegi kui sa sõitsidki valest teeotsast sisse siis peatu märgi ees ja keera ots ringi...kui see vale tee ots on ja märk ees siis miks sa peaksid otse edasi sõitma, see kah omakorda liikluseeskirjade eiramine - keelumärgi alt läbi sõitmine.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
lukas
huviline

Registreerunud 29.07.04
Kasutaja on eemal

Auto: paar käru

postitati 11.08.06 12:06

Esimeses postis hr pampkuri mainis et maa oli tähistatud. Ja tegelikult ei tohiks sinna sattuda ei jalgratturid ega ka mingi linnainimene "ekslikult". Onju PS?

VT. asjaõigusseaduse §142 lg1

§ 142. Võõral maatükil viibimine

(1) Füüsilise isiku või eraõigusliku juriidilise isiku omandis oleval kinnisasjal, mis on omaniku poolt piiratud või tähistatud, ei või teised isikud omaniku loata viibida, kui seaduses ei ole sätestatud teisiti.

Tegelikult peaks üldse sellistele nn "eksijatele" ehk seksijatele kohe tina andma (hirmutama vähemalt), siis kaoks ära need kummihunnikud linna lähedal metsas ;):D

resnick
huviline

Registreerunud 14.03.04
Kasutaja on eemal

Auto: B4 '93

postitati 11.08.06 12:34

Iseenesest saan aru, et oma teel, kus oled harjunud, et ainult sina ise sõidad, lased julgelt ja ei oska oodata, et keegi vastu võiks tulla. Samas oleks võinud sulle keegi sõber/tuttav/sugulane külla sõita - kurb küll, kui oleks tema ja enda masina ära lõhkunud. Antud juhul oli küll tegemist võõra kodanikuga, kuid päris nii ei saa vast ikka asjasse suhtuda, et oma teel sõidan nii kuis tahan.
Antud olukorras soovitaksin ka ikkagi natuke mässata kindlustusega - iseasi kui kulutused just väga suured ei ole, mis auto lõhkumisega kaasnesid - siis pole jah mõtet, sest nendega asju ajada ei ole just kõige lõbusam :)

276
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
rocket
huviline

Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: 40 TFSI

postitati 11.08.06 12:40

Nyyd ma hakkan lõpuks mõistma, miks Audi klubi adminnid viimasel ajal sarnase sisuga teemad suht kiiresti lukku panevad. Kui ikka juba algses postituses on öeldud "et kahjuks ma talle (tiblale) [INIMESELE!!!] otsa ei sõitnud", siis on naiivne oodata, et vaenu õhutamist ei järgneks.
Kui ikka mõtleks natuke oma väljaöeldavate sõnade üle- et kui minu isiklik maa, siis selle maise vara (auto, maa) kaitsel mind teiste elu ega tervis ei huvita.... kas töesti ?!?!?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
pepe
huviline

Registreerunud 08.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C7 Avant Q S-Line FL

postitati 11.08.06 13:27

Üldiselt on öeldu arusaadav kuna asi juhtus pool tundi enne kirjutamise aega ja emotsioonid on üleval. Täiesti inimlik.

PS
huviline

Registreerunud 23.10.04
Kasutaja on eemal

postitati 11.08.06 14:29

Eksimusest...

Naabrimees kutsub sõbra külla. Tema teeots on minust järgmine. Tee otsas samad sildid, millest küllakutsutav hoiatatud on. Küllatulija aga näe ekslikult keeras vara ära.
Anname tina raisale ?

Mina talun seenelisi-marjalisi, pole lihtsalt võimalik kogu maale tähistust panna. Kurjaks läheb asi alles hoovis.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
krss
huviline

Registreerunud 24.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: VAG

postitati 11.08.06 15:44

Tsitaat:
Algselt postitas: lukas
Füüsilise isiku või eraõigusliku juriidilise isiku omandis oleval kinnisasjal, mis on omaniku poolt piiratud või tähistatud, ei või teised isikud omaniku loata viibida, kui seaduses ei ole sätestatud teisiti

Ma saan sellest niimoodi aru, et kui piirad/tähistad oma kinnistu aiaga, on sinna keelatud minna. Kui eraomandist teavitav silt on ainult teeotsal, siis võin ma jõuda kogemata selle teeni ka mujalt, nt läbi metsa või piki metsasihti, ilma et oleks ühtki silti näinud. Sellise piiramata eraomandi kohta kehtis vist mingi kellaaeg, et päeval tohib käia seenel jne, kuid ööseks peab lahkuma.

Selle otsasõitmisega tasub olla ettevaatlik - teinekord tulevad kurvi tagant oma lapsed jalgratastega või hoopis suur kruusaveok, kes teeotsaga eksis ja tapad sellega ennast ära, mitte ei vigasta vastutulnud autot.

Muide, kui on oma maa, miks on seal pimedad kurvid? Keegi ei keela ju omal maal võsa maha võtta? Ka mulle meeldib omal maal rallitada, aga teen seda põllul mitte metsas. Ja metsast tehakse põldu niiviisi, et puu maha, seejärel panen kännu oma Quattrole konksu otsa ja vean maa seest välja:cool:

Kui tahad omada raudseid põhimõtteid, pead suutma murda oma põhimõtteid aeg-ajalt — et olla oma põhimõtte peremees. Mitte oma põhimõtte ori.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
riio
huviline

Registreerunud 22.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 11.08.06 19:02

Kusjuures eramaal on omad seadused ja õigused mida omanik võib sissetungija ees rakendada....Mida venelane sulle ise ütles...kujutan ette. Kui sina ikke tuled minu õue peale oma quattroga paarutama või luurele (mida iganes ) lasen hoiatuseks oma (Tuula kaheraudne) püssist laksu õhku ja teisega esimesse kummi ja kui väheks jääb löön veel kabaga klaasid kah sisse. Sina rikkusid oma sõitmistega minu metsa, maad seega mina sinu auto. Kaeba kohtusse kui tahad. Huvitav oleks kui kohtunik küsib mis tegid võõral maatükil ja sina vastad läksin naabrimehe aeda põiele:)
Loomulikult ei tohi inimesele viga teha...kui kogemata teed siis rakendatakse sinu suhtes sanktsioone. Mul vanematel löödi põllu peal kunagi lehm maha ja ise saime vennaga jaole ja usus mind. Andsime neile ikke korralikult. Kui teine teadvusele komissari juures tuli siis ei tundnud ta enam nägupidi oma kaas röövlit-varast äragi. Ja meile ei tehtud midagi.
Kuna tegemist oli väikse maakohaga ja kõik tundsid kõiki siis said võõrad pättid veel politseil ketupi. Nemad olid tapnud maa inimese elatus allika ja selle eest said eluaegsed meened kehale:mad:. Seega käsi peseb kätt.
Pättide põhjendus oli, et pulli pärast. Meie põhjendus üritas põgeneda ja osutus vastu hakku kinnipidamisel (ja nii oli ka), seega oli põhjendus õigustatud ja saime meie hoopis Vallagi poolt kiidetud, et püütsime võõrad looma tapjad ja karistasime neid. Seadusega oli kõik prii. Seadustes on ju kirjas selgelt mis on enne aegne kaitse, hilinenud kaitse ja kaitse. Meil siis oli tegemist kaitsega kuna kaks põhjust oli eraomandil viibine-põgenemine, vastuhakk-kuritöö.
Kuid jah sinu juhtumiga päris 1:1 võrrelda ei saa. Aga kui tee on nii lai, et sinna mahub õhutu liiklemiseks üks sõiduk ja tema tuli keelava märgi alt sisse ja sina sattusid ohuolukorda siis on ka tema liiklus eeskirjade kohaselt süüdi. Kuna rikkus seadust jne. Kohtu eelsel menetlusel peaks sellest piisama. Mina prooviks küll asja ajada. Kui mul peaks juhtuma siis ei tahaks mõeldagi kust saaksin V8 uued tiivad ja pamprid. Sest neid lihtsalt pole võtta eriti:(

Audiamus
huviline

Registreerunud 04.01.05
Kasutaja on eemal

postitati 11.08.06 19:14

Võtke nüüd natukese auru maha eksju... oli, kes seal iganes... nagu ka eespool mainitud, siis pole mingit õigust nõuda teiselt poolelt kahju sisse, kuna kihutajaks olid ikkagi sina. Kui mul oleks näiteks tekkind mingi vajadus ( kas või abi samise eesmärgil) põigata sisse antud kohta, siis antud teguviis nüüd küll ei õigusta teistele kahju tekitamist. Liiga palju kohtab siin foorumist ülbet ja üleolevat tooni millegipärast!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
riio
huviline

Registreerunud 22.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 11.08.06 19:23

Tsitaat:
Algselt postitas: Audiamus
Võtke nüüd natukese auru maha eksju... oli, kes seal iganes... nagu ka eespool mainitud, siis pole mingit õigust nõuda teiselt poolelt kahju sisse, kuna kihutajaks olid ikkagi sina. Kui mul oleks näiteks tekkind mingi vajadus ( kas või abi samise eesmärgil) põigata sisse antud kohta, siis antud teguviis nüüd küll ei õigusta teistele kahju tekitamist. Liiga palju kohtab siin foorumist ülbet ja üleolevat tooni millegipärast!

Ei mina küll ülbe pole ...räägin nii nagu on. No kõik asjad on tõestatavad ja konkreetse juhtumi arutamine käib. Ja antud juhul sõimav-räuskav vene juht ei palunud küll mingit abi. Hoopis oli ise ülbe ja üle olev?! Loomulikult tuleks asju mõistusega võtta. Muideks minu maa kodu krunti kuulub jalgpalli staadion (vasalemmas) ja iga kord kui seal toimuvad treeningud (rummu võistkond) siis küsivad kas võivad. Ja meil on kokku lepe , et nemad hooldavad (niidavad muru ja kastavad) sell juhul kui mangitakse ja sama kehtib ainukese sõidutee kohta (läbi minu maja hoovi-krundi) keda tunnen ja luban see saab kes aga tahab lihtsalt vaatama minna oma autoga siis ots ringi ja tagasi. Kuna päris tallina ummikuid oma hoovi ei tahaks. Seal on kokkulepe küsimus ja suurem osa on ikke omanikul mitte sissetungijal. ;)

Jann
huviline

Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal

Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.

postitati 11.08.06 19:23

Minu meelest on asi nii , et need isetehtud sildikesed ei koti päevasel ajal kedagi.Ma vilistaks selliste maaomanike peale,kes on pool Eestit silte täis toppind.Mul endalgi maad saares aga silte küll pole.Ja veel , kui liikluseeskirjas neid märke pole , siis on need autojuhile tühi koht.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
riio
huviline

Registreerunud 22.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 11.08.06 19:28

Vaata sellega on nüüd nii, et hea näide sulle märkide kohta. Lennujaamas pole ka autodele (sees ) mingeid märke aga ometi oled seal eeskirjade kohaselt kohustatud (liikumas mootor sõidukiga) panema põlema ohutuled. Hispaanias ja mujal euroopas on lennujaam ja sõiduteed lähestiku ja vahel ristuvad. Seaduste mitte tundmine.....või siis ei kottimine ....ei vabasta vastutusest. Ennem kui sisened kuhugi tee asi selgeks mitte ära pauguta võõra mehe hoovis ja siis ära ütle, et see pole liiklusmärk. Eramaa märk on kehtiv küll teiste märgistuste klassi. Jne...

tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 11.08.06 19:33

to jann
siin ei kotigi liikluseeskiri
vaid see, et sa ei tohi mittekuidagipidi minna teise mehe maale, kui tal on maa piiratud/tähistatud.
vahet ei ole, kas autoga, jalgsi või lamba seljas ratsutades.

ma tulen astun sul koduuksest sisse ja ütlen kah, et no ja siis et uks ees ? ma lihtsalt tahtsin tulla siia.

ja mis puutub üldse teiste maa peal käimisesse, vat mitte ei lase ühtegi võõrast tegelast oma maale, kes krt selle bardaki ära kordistab mis reeglina maha jääb sellise suhtumisega vendadest, kes sülitavad igasuguste märkide peale

Jann
huviline

Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal

Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.

postitati 11.08.06 19:39

Tead, tegelt tahan ma seda ütelda ,et normaalsete inimeste jaoks pole märke vaja.Tülitajad ja lagastajad ajab iga mees ise minema oma maalt , vahet pole kas on märk või mitte.

tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 11.08.06 19:40

Tsitaat:
Algselt postitas: Jann
Minu meelest on asi nii , et need isetehtud sildikesed ei koti päevasel ajal kedagi...
...Ja veel , kui liikluseeskirjas neid märke pole , siis on need autojuhile tühi koht.

loe uuesti

mitte ei koti aind autojuhti, vaid kõiki

Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 34.2% - SQL: 65.8%]