Harry_R
huviline
Registreerunud 07.12.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 09.05.06 14:59
|
|
|
Automaat käigukast
Kuna sai soetatud esimene automaat käigukastiga auto,siis paluks abi selles suhtes,milliseid käike võib oma vahel sõidu ajal vahetada ja milliseid
mitte.
Auto on 90 aasta Coupe 4 käigulise automaadiga.Autol on olemas SPORT nupp,aga see streigib.
Küsiks siis ise esialgu:
Kas võib panna manuaalselt edasi 1-2-3-D või D-N või N-D?
Olen kuulnud,et võib panna näiteks enne möödasõitu kiirema mineku tarvis D-3.
Äkki keegi viitsib nati selgemaks seda asja mulle teha 
|
Audi 90 typ85 2.0 --> Audi coupe typ89 2.3 --> Audi A4 avant B5 2.4 V6 --> Audi 90 typ85 2.0 --> Audi A4 avant B5 1.8TQ --> Audi A4
avant B8 2.0 TDI
|
|
|
|
|
MaQQu
klubiliige
Registreerunud 15.12.02
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 09.05.06 15:08
|
|
|
oehh.. sellest on tegelikult küll ja küll juttu olnud, aga :
Kui kõik toimib õigesti (kickdown), siis ei ole mõtet D-3 lülitada, piisab gaasipedaali põhjavajutamisest, mille peale kast saab aru, et nüüd tuleb
kiiremini liigutada ja mõelda ning käik vahetatakse automaatselt allapoole. Ükskõik milline käik siis sees on.
Aut kast on tegelikult ehitatud nii, et kõike, mida tohib teha, seda ka saab teha, mida ei tohi, seda ka ei saa ja ei lubata teha, ainus, mis lisaks
tuleb meeles pidada on see, et tagurpidi veereval autol ei tohi Drive sisse lajatada, tuleb auto enne piduritega seisma saada ja siis alles edaspidi
käik sisse panna.
Üleüldse on igasugune käikude edasi-tagasi lülitamine MÕTETU. Hommikul D peale ning õhtul lükkad alles P peale. Need vennad, kes iga valgusfoori taga
P/N peale lükkavad käivad varsti remonditöökoja ukse taga nukrate nägudega.
|
|
|
|
ash
huviline
Registreerunud 28.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: typ85 CQ '87
|
|
postitati 09.05.06 15:54
|
|
|
ja ära unusta, et P võid sisse panna alles siis kui auto TÄIELIKULT seisab. Samuti ise kasutan süsteemi P panemisel, kus auto juba seisab, tõmban
käsipiduri lahti, lasen korraks piduri lahti, auto liigub paika - pinged maha, siis alles P, muidu jätad mõnusalt autol pinged käigukasti ootama kui
ise õhtule lähed Ma ei tea kas sellest kasu ka on, aga endal parem tunne..
metall on ju metall... 
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
|
postitati 09.05.06 17:43
|
|
|
Proovi kõik variandid ära, saad teada kas sõidu ajal "R"ally käigu sisse pannes saab kiiremini mööda või äkki saab mõne muu kombinatsiooniga rohkem
pulli 
|
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
|
postitati 10.05.06 08:12
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: MaQQu
Kui kõik toimib õigesti (kickdown), siis ei ole mõtet D-3 lülitada, piisab gaasipedaali põhjavajutamisest, mille peale kast saab aru, et nüüd tuleb
kiiremini liigutada ja mõelda ning käik vahetatakse automaatselt allapoole. Ükskõik milline käik siis sees on. |
Tegelikult ei ole selleks kickdownigi üldse vaja. Piisab, kui gaasipedaali veidigi kiiremini mõne cm ulatuses liigutada ja kohe on plaks madalam käik
sees. Kickdown ajab kasti juba väga kurja reziimi ja kõik käigud lastakse peaaegu piirajani. Enda eelmise 2.8 automaadiga sõites kasutasin ma
fikseeritud 2 ja 3 käiku ainult pukseerides.
| Tsitaat: | Algselt postitas: ash
Samuti ise kasutan süsteemi P panemisel, kus auto juba seisab, tõmban käsipiduri lahti, lasen korraks piduri lahti, auto liigub paika - pinged maha,
siis alles P, muidu jätad mõnusalt autol pinged käigukasti ootama kui ise õhtule lähed Ma ei tea kas sellest kasu ka on, aga endal parem tunne.. metall on ju metall... |
See on juba ka liiga paranoiline. 
|
|
|
|
|
|
mms
huviline
Registreerunud 13.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: S6 V8T
|
|
postitati 10.05.06 09:31
|
|
|
Kickdown vahetab käigu alla, aga see paar senti vajutust lülitab eeldatavasti turbiiniluku (overdrive) välja. Ise-enesest on parem siiski möödasõidul
tõmmata käsitsi 3. peale, saad ikkagi paremini liikuma.
|
|
|
|
Hannespoiss
huviline
Registreerunud 27.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A8 3.0 TDi Q 2004.a.
|
|
postitati 10.05.06 10:53
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: mms
Kickdown vahetab käigu alla, aga see paar senti vajutust lülitab eeldatavasti turbiiniluku (overdrive) välja. Ise-enesest on parem siiski möödasõidul
tõmmata käsitsi 3. peale, saad ikkagi paremini liikuma. |
No ma vaidleks natu vastu. IMO Pole ju eriti vahet, kui sekund aega kulub käel 3-nda peale lülitamiseks või siis varbakõverdamisel sekund selleks, et
kast ise 3-nda sisse paneks 
PS! kui kastiga harjunud oled, siis käigu 1 või 2 võrra alla vahetamiseks piisab täiesti vaid parema labajala liigutamisest
Hannes
|
|
|
|
mms
huviline
Registreerunud 13.10.02
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 10.05.06 11:27
|
|
|
Jajah, seda küll. Kokkuvõttes suurt vahet pole. Aga reeglina sellistel puhkudel kui mööda sõites järsku kiirendust vaja on, ootad eesoleva auto taga
vastutuleva auto möödumist et siis asi kiiresti ära teha. Ja siis on natuke mugavam ilma kickdownita. Muud ei midagi.
|
|
|
|
aixx
huviline
Registreerunud 21.03.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 10.05.06 11:34
|
|
|
Aga reeglina sellistel puhkudel kui mööda sõites järsku kiirendust vaja on, ootad eesoleva auto taga vastutuleva auto möödumist et siis asi kiiresti
ära teha. Ja siis on natuke mugavam ilma kickdownita. Muud ei midagi. |
Igalühel omad mured( loe: kilowattide puudus), mina kasutan käigukangi ainult sõitma hakkamisel ja peatumisel.
|
|
|
|
mms
huviline
Registreerunud 13.10.02
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 10.05.06 11:57
|
|
|
Jah, mina oma 206 kilovatiga pidin hullupööra kangiga rapsima 
Edit: mäletamist mööda 4,2 liitrise Audi V8 kiirendus 80-120km/h oli 3-käiguga u 4,5 kuni 5 sekundit ja 100-120 km/h umes 2,5 kuni 3 sekundit. Seega,
kas kickdownile kuluv ekstrasekund on oluline?
|
|
|
|
aixx
huviline
Registreerunud 21.03.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 10.05.06 12:34
|
|
|
Jah, mina oma 206 kilovatiga pidin hullupööra kangiga rapsima 
|
Ju siis oli ikkagi vähe 
P.S Ma maanteel sekundeid ei loe, vaid vaatan vastutulevaid autosid.
|
|
|
|
Veil
huviline
Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal
Auto: A4 1.8
|
|
postitati 11.05.06 07:23
|
|
|
kas mul on automaatkäigukast katki, kui D peal olles 1 ja 2 käigu vahel (Kui pöörded on 3000 ümbruses) käib selline kõnks nagu keegi sõidaks tagant
sisse ... selleks, et seda ei oleks pean alati enne tunnetatavat käiguvahetust gaasi maha viskama siis läheb sujuvalt üle ... milles probla?
murest silmad märjad 
|
VeilSide - Team MO'Speed
|
|
|
|
|
Sniper
huviline
Registreerunud 26.09.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 11.05.06 08:31
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: Veil
kas mul on automaatkäigukast katki, kui D peal olles 1 ja 2 käigu vahel (Kui pöörded on 3000 ümbruses) käib selline kõnks nagu keegi sõidaks tagant
sisse ... selleks, et seda ei oleks pean alati enne tunnetatavat käiguvahetust gaasi maha viskama siis läheb sujuvalt üle ... milles probla?
murest silmad märjad |
Minu aut.kastil käib samuti väike jõnks läbi 1>2 ja 3>4 peale vahetades. Ise olen küll sellega harjunud kuid sellegi poolest arvan, et tegu ei ole
normaalse nähtusega.
|
|
|
|
|
|