Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2  3
Autor:
Pealkiri: Tagadifrilukustus (Vastuseid: 57 | Vaatamisi: 10983)
Zoig
klubiliige

Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal

Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q

postitati 08.01.11 23:15 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Kuits

Kuidas ABS värki küll uurida?
Pärast ABSi kaitset lüliti vahele ja toimib samamoodi nagu kaitsme eemaldamisel - ABS lülitub välja. Minu masinal töötava mootoriga kaitsme eemaldmisel sureb ABS kohe maha, kaitsme tagasi panekul taastub ca 10s jooksul. Kui sinu masinal sama katse teha, siis saad kindel olla, et lisalülitist või Diff nupu ahelat veidi muutes saab ka ABSi sobival hetkel välja lülitada. Näiteks hetkel kui tagumine differ lukku läheb lülitub ABS välja, ning taastub kui tagasild on lukust lahti. Signaaliks saab kasutada just tagasillas olevat andurit, mille kaudu võib panna ABSi sisse ja välja lülituma.

Et oleks raskem!
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
Kristoff
huviline

Registreerunud 03.11.06
Kasutaja on eemal

Auto: Tq & TSI

postitati 08.01.11 23:21 Tsiteeri

See, kas ABS taastub või mitte pole ju tegelikult väga oluline - kui ei taastuks, siis poleks ju keeruline ABS taastamiseks hetkeks mootor seisata ning taas käivitada. Kuna lukku kasutataks tõenäoliselt nagunii selleks ette nähtud(ekstreemsetes) oludes, siis normaalsele teele jõudes hetkeks peatuda pole ju katastroof.

Lukk eemaldati tõenäoliselt jah seetõttu, et inimesed kippusid neid valesti kasutama(kusagil jäi silma ka arutelu, kus keegi arvas, et alles DIFF nuppu vajutades lülitub nelikvedu sisse) ning ilmselt arvati, et nn premiumklassi sõiduautole lihtsalt ei sobi selline robustne asi nagu diferentsiaalilukustus - pintsaklipslane ju ometi ei roni põlvini mudasse või meetrisse lumehange.

Mulle endale meeldiks variant, kus esisillal säiliks EDL ja tagasilda saaks jäigalt lukustada. Eks see EDL midagi ikka aitab - eriti esisillal, kus on suuremad pidurid ja supportid on ka tavaliselt paremas korras kui taga. Seda öeldes, pole mul veel tekkinud olukorda, kus oleks lukku tahtnud, aga küll jõuab. :D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Zoig
klubiliige

Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal

Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q

postitati 08.01.11 23:32 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Kristoff
Mulle endale meeldiks variant, kus esisillal säiliks EDL ja tagasilda saaks jäigalt lukustada.
Lihtne, Tee tagasild lukustatavaks, aga ära ABSi välja lülita.
Enda masinal teen just sellise lahenduse, et ABS ja tagasild on üksteisest sõltumatult lülitatavad, saab ABSi maha võtta ilma diffrilukuta ja saab ka Diffri lukku panna niimodi, et EDL säiliks.

Et oleks raskem!
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
Kristoff
huviline

Registreerunud 03.11.06
Kasutaja on eemal

postitati 08.01.11 23:47 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Zoig
Tsitaat:
Algselt postitas: Kristoff
Mulle endale meeldiks variant, kus esisillal säiliks EDL ja tagasilda saaks jäigalt lukustada.
Lihtne, Tee tagasild lukustatavaks, aga ära ABSi välja lülita.
Enda masinal teen just sellise lahenduse, et ABS ja tagasild on üksteisest sõltumatult lülitatavad, saab ABSi maha võtta ilma diffrilukuta ja saab ka Diffri lukku panna niimodi, et EDL säiliks.

Mhm. Ma huviga jälgin mis sul saama hakkab. Selles mõttes, et mulle pole ausalt öeldes päris täpselt veel kohale jõudnud, miks ikkagi tehase lülitus ABS-i välja lülitab(ühtlasel sirgjoonelisel sõidul on ka ju mõlemad rattad sama kiirusega, miks siis probleemi pole?) ja kui seda ei tehtaks, siis mis juhtuma hakkab.

Samzik
klubiliige

Registreerunud 12.09.04
Kasutaja on eemal

Auto: Passat 1.9/96kw 4WD 2004, audi 90 2.1/134kw q 87A

postitati 09.01.11 09:36 Tsiteeri

Ma ju kirjutasin sulle miks ei saa abs tööle jääda. Kes tahab oma autot lõhkuda võib absi tööle jätta või kasutada seda väga teadlikult hästi pehmel pinnasel. Võta vaata youtubest videosi kuida differ ja lukk töötavad seal on ilusti piltlikult töötavad skeemid lahti seletatud. Siin ei suuda keegi sulle kirjas lahti seletada mis kuidas ja miks töötab. Difri lukk töötab minuti peal näidatud viisil. Mõlemad rattad käivad täpselt ühe kiirusega.

http://www.youtube.com/watch?v=K4JhruinbWc&NR=1

http://www.youtube.com/watch?v=F40ZBDAG8-o&feature=related

Olemas on veel sellised automaatsed difri lukud mis rakenduvad teatud läbilibisemis kiirusel. teised on sellised mis lubavad kardaanist ainult kiriemini pöörelda aga mitte aeglasemalt. Lisaks saab pidamist parandada torseniga, aga lõpuni see ei aita, kuna torsen peab olema eelpingestatud, et ta alla 20- 25% jõust töötaks.

Pakkuda uus Haldex õlipumba elektrimootor. E parandan mittetöötava mootori+uued tihendid. Mbl: 55 55 88 55.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Kristoff
huviline

Registreerunud 03.11.06
Kasutaja on eemal

postitati 09.01.11 11:27 Tsiteeri

Ma tean kuidas differ ja selle lukk töötavad. Küsimus on selles, miks ABS väidetavalt segadusse läheb, kui rattad käivad ühe kiirusega?
Esiteks juhtub seda ka ju sõites siledal kuival asfaltil sirgjooneliselt. Teiseks, ABS-i eesmärk on ju rataste plokeerumist takistada. Kui ma ei eksi, siis C4 100-l läheb ABS pumbast taha ainult üks toru, ehk pidurdusjõud mõlemal tagumisel rattal peaks nii või naa idee kohaselt võrdne olema ja kui ABS avastab plokeerumise vähendatakse mõlema ratta pidurdusjõudu korraga. A6-l on tagarattad eraldi toru otsas, aga kuna differ on lukus, siis plokeeruvad rattad samaaegselt, mistõttu saab ABS identse signaali ja vähendab samuti mõlema ratta pidurdusjõudu võrdselt. Miks ei peakski? Kuidas ABS diffri sisu üle koormata saab?
Ja kui me räägime EDL-ist tagasillal, siis lukustatud diffriga ei peaks EDL nii või naa tööle hakkama, sest pole ju vaja - rattad pöörlevad mõlemad võrdse kiirusega, mida seal enam ühte või teist pidurdama hakata.

Millest ma valesti aru saan?

Samzik
klubiliige

Registreerunud 12.09.04
Kasutaja on eemal

Auto: Passat 1.9/96kw 4WD 2004, audi 90 2.1/134kw q 87A

postitati 13.01.11 21:01 Tsiteeri

Sellest, et kui ühel rattal on parem haarduvus ja pidur annab läbi libiseda siis hakkab teise ratta pidur läbi difri kah seda ratast pidurdama. Ja see koormab difrit. Kas see ka marginaalne on ja milla see olukord tekib mine võta kinni. Kui differ laiali siis võid arvata. Jah ühe toru puhul ei teki absis kül segadust aga ilsmelt annab abs ennem järgi kuna rattad blokeeruvad lihtsamalt. Tagumik võib kergemini ära sõita jne. Keeruline prognoosida aga tühjast kohast seda tehtud pole.

Pakkuda uus Haldex õlipumba elektrimootor. E parandan mittetöötava mootori+uued tihendid. Mbl: 55 55 88 55.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
kivimugi
huviline

Registreerunud 24.04.07
Kasutaja on eemal

Auto: 1.8t A4b5

postitati 25.01.11 17:47 Tsiteeri

tere
probleem selline et läksin kinniistudes difriluku nupu vastu ja kuna rattad käisid all paraja hooga ringi siis tuli sealt mingi kolks !
Peale seda differ kogu aeg lukus ja nupul läheb vajutades põlema korraks roheline tuluke ja kõik!
oskab keegi aidata?

Lehekülgi:  1  2  3
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 29.5% - SQL: 70.5%]