Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: Audi 200T sidur vibreerib [Jamab jälle!] (Vastuseid: 22 | Vaatamisi: 3390)
Kaits
klubiliige

Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: RS 6 Avant

postitati 12.03.06 14:27 Tsiteeri
Audi 200T sidur vibreerib [Jamab jälle!]

Minu autost jutt, ehk siis 1988a MC1 mootoriga FWD Audi 200 Turbo.
Sümptomid: tühikäigul siduri pedaal kergelt väriseb kui õrnalt vajutada. Värin on ainult sinnani kui on pedaali nn "tühikäik". Kui pedaal on juba niipalju all, et sidur rakendub, värin kaob ja kõik on normaalne. Aga kui nüüd käik sisse panna ja kohalt ära minema hakata, hakkab pedaal (ja kogu auto) tugevalt vibreerima. Kui gaasi anda ja n.ö. "launchida" kohalt minema, pole probleemi. Tõsine probleem on näit. parklas (või kus iganes mujal) manööverdades. Vaikselt sidurit "libistada" ei saa, peab koguaeg gaasi tallama, et vibrat poleks. Ka on külmalt käivitades kuulda kerget koputamise heli kusagilt "alt" - sidurist, kastist?

Seletuseks veel, et just sai paigaldatud tuliuus Sachsi sidurikomplekt ja ka käigukast sai teine.
Hetkel küljes siis selline mäng:
MC1 mootor -> MC2 hooratas -> MC2 siduri ketas -> MC2 sidurikorv -> MC1 survelaager -> 3U tähisega 5k manuaal käigukast (016).
Originaalis oli auto automaat kastiga, kui mina selle auto sain oli küljes AMK tähisega 5k manuaal kast ja tavalise 100kW-se sidur. Sidur oli ideaalne.

Alguses pakuti, et äkki sidur tahab sisse töötada ja sellepärast väriseb. Nüüdseks sõidetud ca. 600-700km ja muutust pole grammigi.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
audi4ever
huviline

Registreerunud 17.05.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi

postitati 12.03.06 14:37 Tsiteeri

Mul oli kuubikuga sama jama!Algselt oli automaat sai ka 5 käiguline manuaal peale 82 aasta oma!Otsisin viga sellest et enne oli automaat!Sai ka uus sidur pandud!ei aitanud!Sai spetsialisti juures käidud tõstis laealla ja kuulas,diagnoosiks oli VANA ja ärakulinud kast!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Kaits
klubiliige

Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 12.03.06 15:59 Tsiteeri

Kast on kulunud küll jah. Iniseb ka raibe sõidu ajal... Aga kurat siis peab ikka tõsiselt kulunud kast olema, et selline jama tekkida saab!

Selle värina/vibra ajal kostubki kastist justkui sellist kolinat ja möllu...

Simps
klubiliige

Registreerunud 29.01.05
Kasutaja on eemal

Auto: erinevad

postitati 12.03.06 16:51 Tsiteeri

http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=20162#pid146988

Kaits
klubiliige

Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 12.03.06 17:01 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Simps
http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=20162#pid146988

Tänan, lugesin. Üldjuhul pakutakse veaks kulunud/katkist sidurit. Aga mul on tutikas sidur (ketas/korv/laager)!

audi4ever
huviline

Registreerunud 17.05.05
Kasutaja on eemal

postitati 12.03.06 17:25 Tsiteeri

Seda ma täpselt ei mäleta kas siduri pedaal ka värises!Aga muidu oli mul trossiga sidur!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
jokker
huviline

Registreerunud 10.07.05
Kasutaja on eemal

Auto: A6 '96 ABK

postitati 13.03.06 12:23 Tsiteeri

minuarust kohalt minnes madala gaasiga esiveolised vibavadki
proovi korra panna 5käik ja ilma gaasita kohalt minna

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Simps
klubiliige

Registreerunud 29.01.05
Kasutaja on eemal

Auto: erinevad

postitati 13.03.06 14:27 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: jokker
minuarust kohalt minnes madala gaasiga esiveolised vibavadki
proovi korra panna 5käik ja ilma gaasita kohalt minna

Ütleksin pigem nii, et liiga vähese gaasiga vibreerib, kuid saab ilusti ka madalatel pööretel kohalt minna. 5-nda käiguga, ilma gaasita pole mõtet proovimagi hakata, kui vähekenegi mõistust peas on.

Kaits
klubiliige

Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 13.03.06 15:15 Tsiteeri

No korras autoga peaks saama ikka kohalt niimoodi ära, et gaasi ei anna. Nõrgemate mootoritega isendite puhul peab ehk siduriga rohkem meelitama/libistama, aga vähemalt teoreetiliselt peaks saama kohal ära ilma ühegi värinata.
Minu autoga hetkel pole võimalik ilma värinata kohalt ära minna ainult sidurit vabastades. Kui veel vaikselt meelitama hakata, siis teatud punktis hakkab ikka niimoodi rappuma ja lõhkuma, et paha hakkab. Ja eriline möll läheb lahti justkui kastis sees. Seda kontrollisime kahekesi, kanali peal: üks mees istus autos ja väristas siduriga, teine kanalis kuulas/vaatas. Kole! Normaalsusest on asi kaugel.

Aga kohapeal tühikäigul on auto juures kõik normaalne. Ei mingeid värinaid, ega vibratsioone. Välja arvatud see, et siduri pedaal õrnalt väriseb. Ja sellest ei saa ka muidu aru kui jalaga/käega õrnalt katsudes. Kui sidur alla vajutada nii palju, et survelaager juba vastu korvi on, kaob värin täielikult. Ka sidurit põhjas hoides pole mingit värinat. Kui käiku sees pole ja sidur lahti lasta, pole ka ikka mingit värinat. Aga kui käik sees ja siis hakata sidurit ülesse laskma, vot siis läheb jamaks ära.

Mis kurat toimub? Kas keegi kinnitaks seda vana ja kulunud kasti teooriat? On reaalne? Kast vist siiski kulunud on tõepoolest, sest sõidu ajal on kuulda inisemist. Kui gaasi anda, iniseb, kui gaas maha lasta, kaob ära. Hado (Xado?) ka ei avalda mingit mõju. Aga käigud lülituvad iseenesest suht normaalselt... ei saa väga kurta. Õli sai vahetatud, sest vana õli oli konkreetselt must/ tume hall. Nüüd peale ca. 500km läbimist oli õli jälle pea samasugune. Eks pesi selle vana sita kastist lahti.

audi4ever
huviline

Registreerunud 17.05.05
Kasutaja on eemal

postitati 13.03.06 15:50 Tsiteeri

ega minu kastil ka midagi viga polnud,käigud läksid väga hästi sisse ,ainult tagurbidi läks väikse nõksuga.See spetsialist kelle juures käisin on minu teada tartus parimaid(mitte mingi algaja)!Ütles,et laiali ei lähe aga läbi kulunud!

Kirsa
huviline

Registreerunud 20.05.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Coupe Q 20v

postitati 14.03.06 12:28 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: KaitsKui veel vaikselt meelitama hakata, siis teatud punktis hakkab ikka niimoodi rappuma ja lõhkuma, et paha hakkab.

Mootori/käigukastipadjad?

Teine variant on ikkagi sidur ise.
Sul on küll uus värk kõik, aga mul tegi eelmine auto täpselt samamoodi kui survelaager õhtal oli ja korvil üks jupp murdunud.
Võib-olla sai sidur kuidagi valesti kokku.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Kaits
klubiliige

Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 14.03.06 16:03 Tsiteeri

Padjad kõik hiljuti vahetatud, nii mootori kui ka kasti.

Ega pole muud kui kast uuesti maha, ehk paistab siis mis seal juhtunud on...

forsin
huviline

Registreerunud 01.07.04
Kasutaja on eemal

Auto: S6T, S6TD, Golf TDi 200hp, Multivan

postitati 14.03.06 16:12 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Kaits
Tänan, lugesin. Üldjuhul pakutakse veaks kulunud/katkist sidurit. Aga mul on tutikas sidur (ketas/korv/laager)!

ega muidu teada ei saa kui laiali ei kisu.
algul kast alt siis käima siis selgub kas vibra kadus (käigukasti vedav võll / laager)
kui ei kadund siis sidur küljest ja käima .

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Kaits
klubiliige

Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 23.03.06 17:25 Tsiteeri

Asi korras. Ma ei teagi, mis täpselt viga oli, aga peale kasti ja survelaagri vahetust on probleem kadunud. Kast sai vahetatud põhiliselt sellepärast, et ta inises ja ravile ei allunud. Ning survelaager põhjusel, et see olevat kuidagi liiga lõdvalt kinnitunud. Uus jäi jäigemalt. Võimalik, et selle laagri kinnitused lõhkus/rikkus seesama väristamine/vibreerimine. Mine võta kinni... Aga äkki oli tõepoolest puhtalt kulunud kasti viga?!

Kaits
klubiliige

Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 03.05.06 14:16 Tsiteeri

Sh*t! See on tagasi.
Alguses oli mõnda aega asi korras. Peale seda kui teine kast alla sai, võttis sidur alguses peaaegu täitsa põhjast, aga ei mingit vibra ega võõraid helisid. Kuid pikapeale siduri käik muutus ja sidur hakkas võtma järjest rohkem ülevalt poolt. Nüüdseks on see siduri käigu muutumine küll paigale jäänud, aga tagasi on ka värin. Mitte nii meeletu kui esimesel korral, aga siiski olemas ja see häirib. Külmalt käivitades on ka kuulda mingit lõginat/klõbinat kusagilt sealt sidurikojast. Sidur alla - vaikus.

Et kas siis miski annab järele seal? Kui ometi ju mingil hetkel (kohe peale seda kui kast teist korda vahetatud sai) töötas asi ideaalselt. Järelikult saab ju välistada siduri korvi lamellide defekti näiteks... ?!

???

genekas
huviline

Registreerunud 30.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: järgmist plaanimas

postitati 03.05.06 16:53 Tsiteeri

kuidas on sidurivõlli vaba otsa toetava laagriga (vända otsas olevas augus see nõellaager)?

Kaits
klubiliige

Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 03.05.06 17:07 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: generaator M
kuidas on sidurivõlli vaba otsa toetava laagriga (vända otsas olevas augus see nõellaager)?

Sinna sai Revalist ostetud tutikas laager kuna vana laager oli uuele (praegusele) kastile sobimatu sisemõõduga. Vanal kastil oli sidurivõll otsast peenem.

genekas
huviline

Registreerunud 30.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 03.05.06 17:58 Tsiteeri

oled kindel, et võlli ots on selles ilma lõtkuta?

Kaits
klubiliige

Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 03.05.06 18:06 Tsiteeri

Ei ole kindel, sest ennast mind polnud kohal kui kast külge pandi. Aga mõlemal korral tegi töö ära sama mees ja see mees, ma usun, oskab selliseid asja kontrollida. Ta oli ju sellest värina probleemist teadlik. Praegu väidab ta, et pole sellist probleemi kunagi kohanud enne... minu auto on esimene selline.

Minujaoks on kõige segasem asjaolu, et mingil hetkel ju kõik ometi toimis korralikult! Miks siduri pedaali käik muutus? Õhk sees, ja pikapeale see väljus kasutamise käigus? Aga ikkagi - kuidas sai olla asi OK kui sidur võttis rohkem põhjast?

pampkuri
huviline

Registreerunud 08.03.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 80 Typ85 20vT Ehitamisel. 2,5 TDIQ

postitati 03.05.06 20:06 Tsiteeri

Tegelt on ju normaalne et uus sidur hakkab ülevalt pigem on see naljakas et ta sull algul põhjast võttis , kas se survelaager ei saa seal mingi viguriga paigast ära minna? Kui hakkad uut kasti ostma siis Pärnus AREK is on endiselt saadaval tut uued käigu kastid vähemalt Teisipäeva hommikul oli Quattrokast olemas.
Näiteks survelaager liikus oma kohalt ära nihkus mingi viguriga mootori poole ja läks tsentrist välja???

Käisin nädalavahetusel Pesas peol 12.12. 2009. Lapsed oksendasid ja kaklesid tore oli.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Kaits
klubiliige

Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 04.05.06 14:10 Tsiteeri

Ma olen nüüd 2 korda kasti vahetanud, thank you very much, ning praegusele kastile pretensioone pole. Vaikne ja käigud lülituvad suht ilusti.

Kui peale ca. 1000km läbimist see esimene inisev kast uuesti maha võeti, oli survelaagri peal (tutikal laagril) töö jälg ilusasti tsentris. Seega ma ei usu, et see laager seal mingeid oma suvalisi ringe tegi korvi peal vms. Samuti ei suudetud tuvastada mingeid anomaaliaid või väärnähtusid kusagil mujal siduris/kastis.

Ma olen just kuulnud, et uus sidur pidavat alguses rohkem põhjast võtma?!

magu
huviline

Registreerunud 22.09.04
Kasutaja on eemal

Auto: Quattro C3 D11 C6

postitati 04.05.06 17:01 Tsiteeri

sigari sidurit tuleb päris hulka enne tallata kui kõik õhk välja tuleb.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
genekas
huviline

Registreerunud 30.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 04.05.06 20:37 Tsiteeri

mingi survestamise abinõu peaks selle õhueemaldamise lihtsamaks ehk tegema...

Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 27.3% - SQL: 72.7%]