Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: Kas tasub soetada a4/6 tdi quattro (Vastuseid: 7 | Vaatamisi: 1662)
Pets
huviline

Registreerunud 19.07.03
Kasutaja on eemal

Auto: Viano v6

postitati 05.02.06 19:46 Tsiteeri
Kas tasub soetada a4/6 tdi quattro

On siis jõudnud kätte see aeg, millal ma vahetan välja oma plekist kallima. Ideaalis oleks mu uus auto siis 2,5 tdi mootoriga automaatkastiga quattro audi. Aga kuna mul pole veel ühtegi kokkupuudet audi diiselmootoriga küsiksingi targemate käest nõu. Panen siia siis paar küsimust:
*Kas hoolduskulud on 1,9 ja 2,5 mootoril väga erinevad? Olen kuulnud, et 2,5 mootori rihmavahetus on suhteliselt kallis lõbu, vastab see tõele?
*Kas diisel ja quattro on ikka mõistlik kombinatsioon, või ajab nelivedu kütusekulu põhjendamatult kõrgeks (lugesin siin seda kurikuulsat kütusekulu teemat, kus fwd tdi linnakulu oli märgitud 9l/100km aga q-l 13l), et siis kas eelistada quattro või fwd varjanti?
*Kuidas on üldse nende tiptronic kastide vastupidavuse ja ramondivajadusega?
*Kumba üldse eelistada kas a6, mis ideeliselt peaks olema suurem ja mugavam, või a4, mis on väiksem ja sportlikum? Kas ka reaalselt nii on või ei? Kas on neil mingeid tüüpvigasid, millega peaks arvesama?
*Või eelistada hoopis bmw 530d (on väga positiivne kogemus 525tds bmw ökonoomsus/võimsus suhtega) või mõnda analoogset mb või mis iganes teise margi diisel autot?

Lõpetuseks siis otsin automaatkastiga diisel autot mis maksaks max 250000.- ja oleks valminud 2000a. või hiljem.

Tänan ette ära kõiki, kes nendele küsimustele vastates mu otsustamist natukenegi lihtsamaks muudavad.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Simps
klubiliige

Registreerunud 29.01.05
Kasutaja on eemal

Auto: erinevad

postitati 05.02.06 19:50 Tsiteeri

2.5 TDI ja Quattro väga mõnus kooslus :cool: Automaatkasti vastupidavuse kohta ei oska midagi öelda. Ei ole see kütusekulu Quattrol ja esiveolisel nii erinev, seal kütusekulu teemas ju kõikidel ikkagi oma sõidustiil ;) Võta ikka A6, sest A4 jääb tiba väikseks...

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
villu157
huviline

Registreerunud 08.02.03
Kasutaja on eemal

Auto: VW Passat 2.0 TDI DSG

postitati 05.02.06 19:56 Tsiteeri

Vana trakats quattro kohta on ainult kiidu sõnad öelda. Uuemate kohta ei oska midagi rääkida. Esivedusega olen sõitnud ja liikus ikka väga hästi edasi. See oli siis 2.5 V6 TDI. Aga vastu pidavuse kohta ei oska midagi kosta. Kütet võttis see esivedune ka linnas 12 - 13 liitrit sajale. Seda 9 liitri juttu ei maksa eriti tõsiselt võtta.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
tarts
huviline

Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 05.02.06 20:17 Tsiteeri

minu arvamus: kui vaja diisel Audi Quattrot, siis kõige kindlamalt saab end tunda vana (C4) A6 sõites. Tõsiselt öko, ei lagune, mootor on suht pommikindel.
Kui vaja diisel Audi Quattro alates 2000, siis 1.9. Kuna 2.5 V6 ei ole eriti õnnestunud mootor, mingi eriline öko ei ole, mootor on suht kapriisne, sillad kindlasti nõrgemad kui vanal A6.
Ja üldiselt valiks ilmselt üldsegi bõmmi, kui see aastaarv on nii oluline.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
villu157
huviline

Registreerunud 08.02.03
Kasutaja on eemal

Auto: VW Passat 2.0 TDI DSG

postitati 05.02.06 20:24 Tsiteeri

No jaa bõmm, aga seal ei näe ma nelivedu kuskil. Uuem A6 siis tõesti 1.9 TDI äkki. Aga Vana hea C4 on tõesti pommi kindel.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Pets
huviline

Registreerunud 19.07.03
Kasutaja on eemal

postitati 06.02.06 07:24 Tsiteeri

aastaarv ainult sellepärast tähtis, et alates 2000.a. on liisingu tingimused hulga paremad kui vanematel.
Ja c4 kerega audi ei ole päris minu maitsele.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Pets
huviline

Registreerunud 19.07.03
Kasutaja on eemal

postitati 08.02.06 12:59 Tsiteeri

Kas on siin ka mõnda inimest, kes suudaks vin koodi järgi tuvastada välismaalt toodud audi hooldusajalugu. Kui jah siis paluks mulle ps.

Rab
huviline

Registreerunud 11.03.06
Kasutaja on eemal

Auto: '02 A4 Multitronic 2,5TDi

postitati 02.05.06 21:18 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: villu157
Vana trakats quattro kohta on ainult kiidu sõnad öelda. Uuemate kohta ei oska midagi rääkida. Esivedusega olen sõitnud ja liikus ikka väga hästi edasi. See oli siis 2.5 V6 TDI. Aga vastu pidavuse kohta ei oska midagi kosta. Kütet võttis see esivedune ka linnas 12 - 13 liitrit sajale. Seda 9 liitri juttu ei maksa eriti tõsiselt võtta.

Kui 100le võtab 12-13, siis on ikka laus andmine või rikkis mootor. Selline kulu linnas on põmst. normaalsel sõidul 2,5 benaga.

9 on kohe kindlasti mõistlik kulu. Minul on keskmine 8,6 +/- 0,6l. ja seda mitte kompuutri vaid otseselt läbitud maa ja tangitud kütuse suhet arvutades.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 26.3% - SQL: 73.7%]