Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: LCD telekatest (Vastuseid: 13 | Vaatamisi: 1481)
mms
huviline

Registreerunud 13.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: S6 V8T

postitati 02.01.06 21:23 Tsiteeri
LCD telekatest

Seoses praktilise vajadusega on vaja LCD telekat tuppa. Kuna see paistab hetkel popp asi olevat, siis ehk huvitav teistelegi.

Kas kellelgi on kogemust või oskab ehk midagi tarka kosta seoses erinevate parameetritega. Küsimusi palju:
- kui palju võivad vanemad mudelid erineda uutest seoses mingite tehnoloogiliste arengutega?
- kui oluline on reageerimisaeg (tava TV vaatamisel ja arvutiga ühendatuna) ja kust jookseb piir? Kas näiteks 16 ms on hea?
- kas HD valmidus tähendab igal juhul seda, et asi klapib selle praegu jutuks oleva tuleviku digi-tvga?
- kui oluline on see, milline firma on teleka valmistanud? Kas just TV-tüünerite pool võib palju erineda? Kas LCD tehnoloogia kõigil sama või võib seal ka mingeid erinevusi olla?

Tegelikult point selles, et sai telekas ära ostetud. Häda aga selles, et poes oli tal peal kleeps "HD ready", mida ta tegelikkuses ei ole (pole ka DVI sisendit). Kuna müüja kinnitas tõemeeli, et on küll "ready", siis ei hakanud pistikuid ise kontrollima. Ja nüüd häirib see, et olen hunniku raha eest ostnud ebaperspektiivika asja...

Edit: praktiline vajadus tähendab seda et ruumi vähe telekakoha ja diivani vahel, seega mida õhem seda parem. Ja üks huvitav kaalutlus asja juures - teleka väljavahetamisega võitsin u. ruutmeetri põranda pinda (telekas seina küljes). Küsimus: Palju maksab ruutmeeter? Vastus: vähem kui LCD telekas. Seega, kasumlik tehing :D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
raivo
huviline

Registreerunud 15.11.02
Kasutaja on eemal

postitati 03.01.06 06:38 Tsiteeri

siin üsna palju sellest juttu olnud.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
mms
huviline

Registreerunud 13.10.02
Kasutaja on eemal

postitati 03.01.06 07:12 Tsiteeri

Tnx. Põhiküsimus mul selles, et kas tasub selle HD puudumise pärast minna telekat vahetama või mitte. Ilmselt siiski tasub vahetada.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Ren
huviline

Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: S4 B5

postitati 03.01.06 08:18 Tsiteeri

Mina jälle väga ei põeks selle HD koha pealt. Minu arust need praegused HD Ready asjad ei ole 100% kindlalt ready tuleviku mõistes, kuna mingid asjad pidid muutuma selle standardi juures. Kui HD omaette eesmärk, siis mina ilmselt ootaks selle laiemat levikut ning siis mõtleks teleka vahetamise peale.

The replacement for displacement
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
mms
huviline

Registreerunud 13.10.02
Kasutaja on eemal

postitati 03.01.06 09:01 Tsiteeri

Vot just seda olekski vaja teada et kas on mõtet tõmmelda. Poemehed ei taha või ei oska nendele küsimustele vastata. Samas on fakt see, et absoluutselt kõik uued mudelid on HD valmidusega, mida iganes see tähendab. Põhipoint vist siis hetkel selles, et neil on DVI sisend. Samas pole ma sugugi kindel, et selle kaudu arvutist saadetud pilt nii megapalju parem oleks, et seda vajalikuks pidada. Kas see Starmani pakutav digi tv teenus käib ka DVI kaudu?

Ulvar
huviline

Registreerunud 31.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: Ioniq 5

postitati 03.01.06 10:06 Tsiteeri

Ma arvan, et selle valmiduse all mõeldakse, et teleka eraldusvõime on sama.
Kui poes telekaid vaadata, siis minu jaoks üks põhilisi häirivaid probleeme on analoogsignaali digitaliseerimine. DVD pealt pilti näitavad üsna paljud suht kenasti, aga kui väheke häireid peal on (televisioon), siis hakkab jama peale. Pildid lähevad laiguliseks, värvid mööda jne. Mõnedel hullem, mõnedel parem, seda nii 100Hz CRT-, LCD- ja ka plasmateleritel ning see kusjuures ei sõltunud ainult hinnast.
Plasmatelerite värvid tunduvad võrreldes LCD-teleritega paremad, ilmselt ka tänu sellele, et LCD must ei ole päris must. Osadel LCD'del muutuvad värvid vastavalt vaatenurgale, mitte pilt ei kao ära, aga just värvid muutuvad koledaks.

Ulvar

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
mms
huviline

Registreerunud 13.10.02
Kasutaja on eemal

postitati 03.01.06 10:09 Tsiteeri

Jajah. Ilmselt siis 2 ise asja HD (High Definition) ready tähendab siis lihtsalt resolutsiooni (?) ja DVI sisend lihtsalt pistik? Samas see digipistik tähendabki seda, et kasutatakse sisendina digi-infot, st ei pea muundama. Seega, kui digi TV kasutab sama standardit, siis oleks asjal mõte. Ehk sellisel juhu võiks see sisend olemas olla.

Ren
huviline

Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 03.01.06 12:17 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Ulvar
Ma arvan, et selle valmiduse all mõeldakse, et teleka eraldusvõime on sama.
Kui poes telekaid vaadata, siis minu jaoks üks põhilisi häirivaid probleeme on analoogsignaali digitaliseerimine. DVD pealt pilti näitavad üsna paljud suht kenasti, aga kui väheke häireid peal on (televisioon), siis hakkab jama peale. Pildid lähevad laiguliseks, värvid mööda jne. Mõnedel hullem, mõnedel parem, seda nii 100Hz CRT-, LCD- ja ka plasmateleritel ning see kusjuures ei sõltunud ainult hinnast.
Plasmatelerite värvid tunduvad võrreldes LCD-teleritega paremad, ilmselt ka tänu sellele, et LCD must ei ole päris must. Osadel LCD'del muutuvad värvid vastavalt vaatenurgale, mitte pilt ei kao ära, aga just värvid muutuvad koledaks.

Ulvar

No, plasma valge pole jälle päris valge võib selle peale vastu öelda, mõlemal - nii plasmal kui LCD-l on oma plussid ja miinused. LCD tõsi küll, tahab suhteliselt head signaali saada, pilt võib muidu jah veidi paigast ära olla, kuid see on margiti erinev.

Ulvar
huviline

Registreerunud 31.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: Ioniq 5

postitati 03.01.06 14:24 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Ren
No, plasma valge pole jälle päris valge võib selle peale vastu öelda, mõlemal - nii plasmal kui LCD-l on oma plussid ja miinused. LCD tõsi küll, tahab suhteliselt head signaali saada, pilt võib muidu jah veidi paigast ära olla, kuid see on margiti erinev.

Mitte ainult margiti, vaid ka mudeliti ja mitte ainult, et kallim on parem. Ma tegelikult üritasin siin välja tuua oma puhtalt subjektiivse silmaga mõõtmisele tugineva arvamuse. Vähemalt Ülemiste Euronicsi poes head signaali polnudki (õnneks?): telekanalitel olid tugevad häired peal ja dvd piltidel käis tugev vari kaasas. Korraliku signaaliga head pilti on lihtsam saavutada, aga ma leian, et hea telekas peaks ka väheke kehvemat signaali taluma. Nigel lugu, kui poes ilusat dvd-pilti näidanud kallis telekas kodus kaabli taga hoopis teistmoodi käitub.

Ulvar

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
beeneli
huviline

Registreerunud 21.05.04
Kasutaja on eemal

Auto: Hetkel Audita

postitati 03.01.06 19:00 Tsiteeri

Pole eriti mõtet vahetada selle HD valmiduse pärast .Olulisem oleks hoopis HDMi sisend, mis peaks olema,kuna seda saaksid juba praegu reaalses elus kasutada.Kui üks kord HD kvaliteeti võimaldav signaal meieni jõuab on su telekas vananenud juba.Kui muidu aus pill siis vaata ja naudi.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
mms
huviline

Registreerunud 13.10.02
Kasutaja on eemal

postitati 03.01.06 19:15 Tsiteeri

Kas HDMI=DVI? Ehk siis kas on sama pistik, mis enamikel uuematel arvutitel graagikakaardi küljes on?

beeneli
huviline

Registreerunud 21.05.04
Kasutaja on eemal

Auto: Hetkel Audita

postitati 03.01.06 19:22 Tsiteeri

Hdmi natuke teine pistik(natuke laiem kui DVi). Hdmi pistikuga saab DVD mängijast või arvutist kõige parema pildi.Ja Hdmi väljundiga DVD ei ole enam väga kallid ja saab juba osta.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
mms
huviline

Registreerunud 13.10.02
Kasutaja on eemal

postitati 03.01.06 19:31 Tsiteeri

Vot-vot hakkab looma - juba targem, tänud.

Edit: aga kas sellist juhet on olemas, mis ühendaks selle arvuti graafikakaardi küljes oleva DVI ja HDMI? Või eeldab arvutil ka HDMI olemasolu?

Ren
huviline

Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 03.01.06 20:00 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Ulvar
Tsitaat:
Algselt postitas: Ren

Mitte ainult margiti, vaid ka mudeliti ja mitte ainult, et kallim on parem. Ma tegelikult üritasin siin välja tuua oma puhtalt subjektiivse silmaga mõõtmisele tugineva arvamuse. Vähemalt Ülemiste Euronicsi poes head signaali polnudki (õnneks?): telekanalitel olid tugevad häired peal ja dvd piltidel käis tugev vari kaasas. Korraliku signaaliga head pilti on lihtsam saavutada, aga ma leian, et hea telekas peaks ka väheke kehvemat signaali taluma. Nigel lugu, kui poes ilusat dvd-pilti näidanud kallis telekas kodus kaabli taga hoopis teistmoodi käitub.

Ulvar

Täitsa nõus. Ja kusjuures iga telekas saab veel erineva signaali, kuna üks kaabel on mitmeks aetud. Nii et kui ma Onoffis käisin, siis üks päev olid ühed telekad hea pildiga ning järgmine päev peale kaablite ringi tõstmist need telekad mis enne olid kohutava pildiga, tunduvalt paremad. Oluline on ka see, et paljusid pilte pole viitsitud paika näppida, heledus on põhjas, värvid paigast ära jne. Seega poes teleka ees otsust teha on tõesti kole raske.

Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 40.6% - SQL: 59.4%]