Deprecated: Implicit conversion from float 257852.00000000003 to int loses precision in /data01/virt4271/domeenid/www.audiclub.ee/foorum/viewthread.php on line 181
Eesti Audi Klubi foorum - Diisel ei taha käima minna külmalt?
Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: Diisel ei taha käima minna külmalt? (Vastuseid: 14 | Vaatamisi: 1847)
Manjac
huviline

Registreerunud 18.09.05
Kasutaja on eemal

postitati 22.11.05 07:11 Tsiteeri
Diisel ei taha käima minna külmalt?

Audi A6 2.5TDI 85kw .. kui juba paar kraadi küla ei taha hästi käima minna peab juba palju käiama.. mitu korda ikka starterit panema.. hakkab puterdama, aga päris käima ei lähe.. mis viga võiks olla.. ise arvan et pihusti otsad on läbi.. aga vbl on seal mõni elektriline asi? On kellegil ka sellist jama või läheb kõigil hästi käima?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 22.11.05 07:34 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Manjac
Audi A6 2.5TDI 85kw .. kui juba paar kraadi küla ei taha hästi käima minna peab juba palju käiama.. mitu korda ikka starterit panema.. hakkab puterdama, aga päris käima ei lähe.. mis viga võiks olla.. ise arvan et pihusti otsad on läbi.. aga vbl on seal mõni elektriline asi? On kellegil ka sellist jama või läheb kõigil hästi käima?

Sellised sümptomid viitavad mõnele rikkis eelsoojendusküünlale. Ei tea mismoodi spetsialistid selliseid vigasid diagnoosivad, kuid ise võtaks kõigepealt testri ja vaataks kõigile viiele küünlale tuleva voolu olemasolu. Seejärel keeraks küünlad välja.
PS! Neid eelsoojendusküünlaid on erineva pingega, mul pole aimu milliseid audil kasutatakse, kuid nende testimisega peab ettevaatlik olema.

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Black Rabbit
huviline

Registreerunud 12.08.04
Kasutaja on eemal

Auto: Forester XT

postitati 22.11.05 10:11 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Manjac

Vihjab tõesti eelsüüte küünaldele ja kui need korras, sisi tasuks juhtmed üle kontrollida. Eelsüüte küünalde otsa käivad pisikesed "piibud" ei anna teinekord hästi ühendust ja ega see viga enne suuri külmi ei avaldugi.
Järgmine hommik kui jälle jamab, siis proovi näpitsatega neid veidi kokku vajutada, kui sellest piisab, siis on viga leitud.
Eelsüüteküünalde vahetamine ei tee muidugi ka halba :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
QUATTRO
klubiliige

Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: 5,2 Cherokee 4x4

postitati 22.11.05 10:16 Tsiteeri

Kisu piibud maha eelsüüteküünaldelt ja mõõda testriga küünalde takistuds üle.Korras küünlal peaks takistus olema 0,5-1 oom.
Üle selle on juba asi väsinud ja kilo või megaoomidega on asi surnud.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
CharlieF
huviline

Registreerunud 28.07.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 Avant 2,5tdi

postitati 22.11.05 10:24 Tsiteeri

mul oli sama viga, küünlad olid korras, aga piipudest andis ühendust ainult üks:D Joe vennad siis maadlesid selle probleemiga, kakkusid pihustid maha ja konkreetselt pitsitasid iga piibu eraldi kinni. See ei pidanud miskit nii olema, et muudkui pigistad ja korras. Vaja ka vaadata silindrist, kas küünal ikka punaseks läheb. Päris tükk aega läks enne, kui kõik küünlad korraga tööle hakkasid:)

Aga jama asi on see, et kui mootor seistes jahtub peaaegu maha, st. et ta on veel piisavalt soe, et küünlad ei rakendu, siis käivitus ikka kaka. Külmalt läheb lartsti käima. Soojalt ka. Ainuke probleem siis "peaaegu külma" mootoriga:) Siit küsimus, kas küünlaid on võimalik kuidagi ka sunniviisiliselt põlema panna?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
jan-kos
huviline

Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal

Auto: A100TDIC4 oilexpress ja pargimaastur

postitati 22.11.05 14:32 Tsiteeri

Kui lased voolu peale siis on.Aga siiski võid küünlad maha kruvida ja vaadata kas lähevad punaseks,ma kunagi proovisin akulaadijalt voolu võttes ükshaaval läbi ja sai neid puhastatud ka.Olen näinud eelsüüte küünalt nii ära põlenuna et august välja ei tule, selliseks tilgaks oli läinud.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 23.11.05 09:26 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: jan-kos
Kui lased voolu peale siis on.Aga siiski võid küünlad maha kruvida ja vaadata kas lähevad punaseks,ma kunagi proovisin akulaadijalt voolu võttes ükshaaval läbi ja sai neid puhastatud ka.Olen näinud eelsüüte küünalt nii ära põlenuna et august välja ei tule, selliseks tilgaks oli läinud.

Enne kui hakkad voolu järgi panema veendu, et tegemist on ikka 12V küünaldega. Vastasel korral saad ainult ühe korra küünalde korrasolekut proovida. :D Olen aru saanud, et 12 voldiseid kasutatakse väga harva. ;)

Jahimees15
huviline

Registreerunud 05.03.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 2,5tdi

postitati 23.11.05 11:40 Tsiteeri
Diisel ei taha käima minna külmalt?

Tsitaat:
Algselt postitas: CharlieF

Aga jama asi on see, et kui mootor seistes jahtub peaaegu maha, st. et ta on veel piisavalt soe, et küünlad ei rakendu, siis käivitus ikka kaka. Külmalt läheb lartsti käima. Soojalt ka. Ainuke probleem siis "peaaegu külma" mootoriga:) Siit küsimus, kas küünlaid on võimalik kuidagi ka sunniviisiliselt põlema panna?

Ma võtsin veesärgi temperatuuri andurilt juhtme maha siis annab iga kord eelsüüdet, eks küünlaid kulutab rohkem kuid starter on kallim.

kaljukoll
huviline

Registreerunud 26.04.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 Avant 2,5 TDi;Kawasaki kvf 4x4

postitati 23.11.05 12:36 Tsiteeri

mu traktor ei tahtnud kah käivituda korralikult, panin siis uued küünlad( 11 koma midagi v) ja korrastasin piibukesed,vahetasin ka külmade saabudes kütte ja õhufiltrid ning käib jälle;)

Manjac
huviline

Registreerunud 18.09.05
Kasutaja on eemal

postitati 23.11.05 18:42 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: CharlieF

Ma võtsin veesärgi temperatuuri andurilt juhtme maha siis annab iga kord eelsüüdet, eks küünlaid kulutab rohkem kuid starter on kallim.

ma nüüd sain ka küünlad tööle aga ei võta ka iga kord järgi ja siis ei lähe hästi käima.. võtsin selle anduri ka lahti siis läheb megalt käima aga siis on ju pöörded kõrgemal ja auto saab siis vist ju aru et mootor on külm või mis?

Ifi
huviline

Registreerunud 27.08.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100

postitati 23.11.05 21:29 Tsiteeri

Tsitaat:

milline andur see on, kus asub?
terv.ifi

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
jan-kos
huviline

Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal

postitati 24.11.05 11:11 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ferdinand
Tsitaat:
Algselt postitas: jan-kos

Enne kui hakkad voolu järgi panema veendu, et tegemist on ikka 12V küünaldega. Vastasel korral saad ainult ühe korra küünalde korrasolekut proovida. :D Olen aru saanud, et 12 voldiseid kasutatakse väga harva. ;)
:o ja polegi siis kõik 12V pealt või?

STP
huviline

Registreerunud 19.08.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 2.5TDi 85kW

postitati 24.11.05 11:18 Tsiteeri

jama küll kui ei ole 12V ma kontrollisin juhtmetega aku pealt otse kui küünla maha võtsin ja võttis näo särama kui nad kiirelt punaseks tõmbusid.Aga nüüd hakkan mõtlema, et äkki sai midagi p....e keeratud:(

Uurin kuis jaksan :-P!
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 24.11.05 11:24 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: STP
jama küll kui ei ole 12V ma kontrollisin juhtmetega aku pealt otse kui küünla maha võtsin ja võttis näo särama kui nad kiirelt punaseks tõmbusid.Aga nüüd hakkan mõtlema, et äkki sai midagi p....e keeratud:(

Nagu keegi siin teemas juba ütles siis audil 11,5V? Ma pole enda masina omi vaadanud, kuid ju ta siis nii on. 12V (tegelikkuses siis umbes 14V) neile peale lasta eriti ei maksa tõesti.;) Kui väga pikalt pinget järgi ei hoidnud siis eksisteerib võimalus, et ehk jäid ikkagi ellu, märksa hullem lugu on muidugi 9V või 5V küünaldega, need põlevad ära üsna ruttu. :D

jan-kos
huviline

Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal

postitati 25.11.05 10:05 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: STP
Mul läksid nad ka suht kiiresti punaseks,töötavad siiani laitmatult.

Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 12.2% - SQL: 87.8%]