Manjac
huviline
Registreerunud 18.09.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 22.11.05 07:11
|
|
|
Diisel ei taha käima minna külmalt?
Audi A6 2.5TDI 85kw .. kui juba paar kraadi küla ei taha hästi käima minna peab juba palju käiama.. mitu korda ikka starterit panema.. hakkab
puterdama, aga päris käima ei lähe.. mis viga võiks olla.. ise arvan et pihusti otsad on läbi.. aga vbl on seal mõni elektriline asi? On kellegil ka
sellist jama või läheb kõigil hästi käima?
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
|
postitati 22.11.05 07:34
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: Manjac
Audi A6 2.5TDI 85kw .. kui juba paar kraadi küla ei taha hästi käima minna peab juba palju käiama.. mitu korda ikka starterit panema.. hakkab
puterdama, aga päris käima ei lähe.. mis viga võiks olla.. ise arvan et pihusti otsad on läbi.. aga vbl on seal mõni elektriline asi? On kellegil ka
sellist jama või läheb kõigil hästi käima? |
Sellised sümptomid viitavad mõnele rikkis eelsoojendusküünlale. Ei tea mismoodi spetsialistid selliseid vigasid diagnoosivad, kuid ise võtaks
kõigepealt testri ja vaataks kõigile viiele küünlale tuleva voolu olemasolu. Seejärel keeraks küünlad välja.
PS! Neid eelsoojendusküünlaid on erineva pingega, mul pole aimu milliseid audil kasutatakse, kuid nende testimisega peab ettevaatlik olema.
|
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
|
Black Rabbit
huviline
Registreerunud 12.08.04
Kasutaja on eemal
Auto: Forester XT
|
|
postitati 22.11.05 10:11
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: Manjac
sellist jama või läheb kõigil hästi käima? |
Vihjab tõesti eelsüüte küünaldele ja kui need korras, sisi tasuks juhtmed üle kontrollida. Eelsüüte küünalde otsa käivad pisikesed "piibud" ei anna
teinekord hästi ühendust ja ega see viga enne suuri külmi ei avaldugi.
Järgmine hommik kui jälle jamab, siis proovi näpitsatega neid veidi kokku vajutada, kui sellest piisab, siis on viga leitud.
Eelsüüteküünalde vahetamine ei tee muidugi ka halba 
|
|
|
|
QUATTRO
klubiliige
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: 5,2 Cherokee 4x4
|
|
postitati 22.11.05 10:16
|
|
|
Kisu piibud maha eelsüüteküünaldelt ja mõõda testriga küünalde takistuds üle.Korras küünlal peaks takistus olema 0,5-1 oom.
Üle selle on juba asi väsinud ja kilo või megaoomidega on asi surnud.
|
|
|
|
|
|
CharlieF
huviline
Registreerunud 28.07.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 Avant 2,5tdi
|
|
postitati 22.11.05 10:24
|
|
|
mul oli sama viga, küünlad olid korras, aga piipudest andis ühendust ainult üks Joe vennad siis maadlesid selle probleemiga, kakkusid pihustid maha ja konkreetselt pitsitasid iga piibu eraldi kinni. See ei pidanud
miskit nii olema, et muudkui pigistad ja korras. Vaja ka vaadata silindrist, kas küünal ikka punaseks läheb. Päris tükk aega läks enne, kui kõik
küünlad korraga tööle hakkasid
Aga jama asi on see, et kui mootor seistes jahtub peaaegu maha, st. et ta on veel piisavalt soe, et küünlad ei rakendu, siis käivitus ikka kaka.
Külmalt läheb lartsti käima. Soojalt ka. Ainuke probleem siis "peaaegu külma" mootoriga Siit küsimus, kas küünlaid on võimalik kuidagi ka sunniviisiliselt põlema panna?
|
|
|
|
jan-kos
huviline
Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal
Auto: A100TDIC4 oilexpress ja pargimaastur
|
|
postitati 22.11.05 14:32
|
|
|
Kui lased voolu peale siis on.Aga siiski võid küünlad maha kruvida ja vaadata kas lähevad punaseks,ma kunagi proovisin akulaadijalt voolu võttes
ükshaaval läbi ja sai neid puhastatud ka.Olen näinud eelsüüte küünalt nii ära põlenuna et august välja ei tule, selliseks tilgaks oli läinud.
|
|
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
|
Jahimees15
huviline
Registreerunud 05.03.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 2,5tdi
|
|
postitati 23.11.05 11:40
|
|
|
Diisel ei taha käima minna külmalt?
| Tsitaat: | Algselt postitas: CharlieF
Aga jama asi on see, et kui mootor seistes jahtub peaaegu maha, st. et ta on veel piisavalt soe, et küünlad ei rakendu, siis käivitus ikka kaka.
Külmalt läheb lartsti käima. Soojalt ka. Ainuke probleem siis "peaaegu külma" mootoriga Siit küsimus, kas küünlaid on võimalik kuidagi ka sunniviisiliselt põlema panna? |
Ma võtsin veesärgi temperatuuri andurilt juhtme maha siis annab iga kord eelsüüdet, eks küünlaid kulutab rohkem kuid starter on kallim.
|
|
|
|
kaljukoll
huviline
Registreerunud 26.04.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 Avant 2,5 TDi;Kawasaki kvf 4x4
|
|
postitati 23.11.05 12:36
|
|
|
mu traktor ei tahtnud kah käivituda korralikult, panin siis uued küünlad( 11 koma midagi v) ja korrastasin piibukesed,vahetasin ka külmade saabudes
kütte ja õhufiltrid ning käib jälle
|
|
|
|
Manjac
huviline
Registreerunud 18.09.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 23.11.05 18:42
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: CharlieF
Ma võtsin veesärgi temperatuuri andurilt juhtme maha siis annab iga kord eelsüüdet, eks küünlaid kulutab rohkem kuid starter on kallim.
|
ma nüüd sain ka küünlad tööle aga ei võta ka iga kord järgi ja siis ei lähe hästi käima.. võtsin selle anduri ka lahti siis läheb megalt käima aga
siis on ju pöörded kõrgemal ja auto saab siis vist ju aru et mootor on külm või mis?
|
|
|
|
Ifi
huviline
Registreerunud 27.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100
|
|
postitati 23.11.05 21:29
|
|
|
| Tsitaat: | | Ma võtsin veesärgi temperatuuri andurilt juhtme maha siis annab iga kord eelsüüdet, eks küünlaid kulutab rohkem kuid starter on
kallim. |
milline andur see on, kus asub?
terv.ifi
|
|
|
|
jan-kos
huviline
Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal
|
|
STP
huviline
Registreerunud 19.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 2.5TDi 85kW
|
|
postitati 24.11.05 11:18
|
|
|
jama küll kui ei ole 12V ma kontrollisin juhtmetega aku pealt otse kui küünla maha võtsin ja võttis näo särama kui nad kiirelt punaseks tõmbusid.Aga
nüüd hakkan mõtlema, et äkki sai midagi p....e keeratud
|
Uurin kuis jaksan :-P!
|
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
|
jan-kos
huviline
Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 25.11.05 10:05
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: STP
jama küll kui ei ole 12V ma kontrollisin juhtmetega aku pealt otse kui küünla maha võtsin ja võttis näo särama kui nad kiirelt punaseks tõmbusid.Aga
nüüd hakkan mõtlema, et äkki sai midagi p....e keeratud |
Mul läksid nad ka suht kiiresti punaseks,töötavad siiani laitmatult.
|
|
|
|
|
|