Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: kas talvel plekkvelg või valukas (Vastuseid: 15 | Vaatamisi: 1712)
argonaut
huviline

Registreerunud 31.03.05
Kasutaja on eemal

Auto: A6 1,8T quattro

postitati 21.10.05 19:25 Tsiteeri
kas talvel plekkvelg või valukas

Kas peab talvel plekkvelgedega sõitma või tohib ka valukatele talvekummid peale panna.Oskab keegi lühidalt plussid ja miinused välja tuua.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype
krss
huviline

Registreerunud 24.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: VAG

postitati 21.10.05 19:30 Tsiteeri

Ise eelistanud talvel valukaid (ja suvel plekkvelgi), kuna valukad ei roosteta. Samas kipub sool rikkuma ära valukate laki ja selle soola kihi all pole nad nagunii eriti ilusad. Avataril olev punane Audi on jällegi täpselt vastupidine näide mu eelistustele :D , kuna ostsin auto suvel valukatega ja kohe uued rehvid peale, ning talverehvid ja lisa veljed ostsin hiljem, talvel, ega ole viitsinud neid vahetama hakata (seda enam, et kohas kus elan, ei kasutata talvel soola ja midagi siin ei roosteta, ei veljed ega ka autod ise). Pigem tasuks läheneda asjale nii, et kas olulisem on praktiline külg või edevus

Kui tahad omada raudseid põhimõtteid, pead suutma murda oma põhimõtteid aeg-ajalt — et olla oma põhimõtte peremees. Mitte oma põhimõtte ori.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
eix
huviline

Registreerunud 23.06.04
Kasutaja on eemal

postitati 21.10.05 19:33 Tsiteeri

Sool ja keemia üldse ei pidavat eriti hea olema nendele valukatele, eriti kui on juba kivitega ära täksitud.Sool poeb laki või värvi alla ja alumiinium hakkab oksüdeeruma.Kui on uued valukad siis ei tohiks asi nii hull olla.Mina paneksin valukatega talvel ka ringi, juhul kui mul muidugi plekkvelgedel talvekumme varuks ei ole.Pool ajast seisavad need valukad nii sama ju.

rafaello
huviline

Registreerunud 04.01.04
Kasutaja on eemal

Auto: audi

postitati 21.10.05 19:56 Tsiteeri

mul keeras talv tutikad valukad p...se. st et lakikiht on rikutud. no ega see polnd ju ka normaalne ku 20 kraadi külma ja veeloigud maas:o selline keemiaga ju tegemist

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
argonaut
huviline

Registreerunud 31.03.05
Kasutaja on eemal

Auto: A6 1,8T quattro

postitati 21.10.05 20:01 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: krss
Ise eelistanud talvel valukaid (ja suvel plekkvelgi), kuna valukad ei roosteta. Samas kipub sool rikkuma ära valukate laki ja selle soola kihi all pole nad nagunii eriti ilusad. Avataril olev punane Audi on jällegi täpselt vastupidine näide mu eelistustele :D , kuna ostsin auto suvel valukatega ja kohe uued rehvid peale, ning talverehvid ja lisa veljed ostsin hiljem, talvel, ega ole viitsinud neid vahetama hakata (seda enam, et kohas kus elan, ei kasutata talvel soola ja midagi siin ei roosteta, ei veljed ega ka autod ise). Pigem tasuks läheneda asjale nii, et kas olulisem on praktiline külg või edevus

Asi polegi edevuses,vaid selles,et plekkvelgi on mul ainult kolm tükki ja neid tuleb enne roostest puhastada(õnneks miotte palju).
Uued lamellid oleks lihtsam otse valukatele ümber visata.Kuulnud olen,et valukatega on juhitavus parem ja esisilda pidi ka natuke rohkem säästma,kuna nad on jäigemad.
On siin ka mõni tõetera ka sees.Ise olen suht nõrk selles teemas.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype
Rain
klubiliige

Registreerunud 05.10.03
Kasutaja on eemal

Auto: Allroad ja A6 Allroad

postitati 21.10.05 20:38 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: argonaut
Tsitaat:
Algselt postitas: krss

Asi polegi edevuses,vaid selles,et plekkvelgi on mul ainult kolm tükki ja neid tuleb enne roostest puhastada(õnneks miotte palju).
Uued lamellid oleks lihtsam otse valukatele ümber visata.Kuulnud olen,et valukatega on juhitavus parem ja esisilda pidi ka natuke rohkem säästma,kuna nad on jäigemad.
On siin ka mõni tõetera ka sees.Ise olen suht nõrk selles teemas.

joomai joo mis jutt. Juhitavust se valuvelg küll ei mõjuta. Plekke pandakse ainult sellepärast et valuvelgi säästa. Esiteks sool ja muu keemia, teiseks kui kogemata sõidad äärekivisse siis valuvelge suht kulukas taastada pleki viskad minema ja ostad uue.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Jann
huviline

Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal

Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.

postitati 22.10.05 05:46 Tsiteeri

Arvan et talv on Eestis liiga pikk ja auto näeb plekkidega suht nutune välja.Seega lahendasin probleemi nii, et ostsin 2000 eek eest 15" orig. valukad (suvel 17").Nüüd talvel ka pilt kenam.Õige ju on et talv valukaid rikub(loe sool),kuid pole ju raske neid jälle üle võõbata:).Pluss on jälle see , et valukad ei roosteta.10000.- kroonistega ma küll talvel ei sõidaks vist.Aga see on minu arvamus ainult;)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ve1ks
huviline

Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal

Auto: B4 Avant 2,6 V6

postitati 22.10.05 06:25 Tsiteeri

Valuga muidugi jah auto välimus kenam, aga samas võid ju plekkveljele kilbi peale panna ja tuleb vist odavam, kui igal kevadel hakata valusid värvima ja head tulemust tahtes läheb see kusagil 1000 eeki velg, nii et ühe värvimise eest võid rahulikult kaks paari plekikaid osta, aga eks iga üks ise teab , kui palju rahakott lubab . :P

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Jann
huviline

Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal

Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.

postitati 22.10.05 06:45 Tsiteeri

No kuule kes siis talveks mõeldud valukaid 1000 eek eest värvib.Poest üks purk veljevärvi ja ok.Lakki ka üks purk.Olen ise värvinud rikutud velgi sellega ja võin öelda ,et kestis paremini kui orig. värv.Kokku koos puhastusega läks max.pool päeva.Sõitsin isevärvitud velgedega 2 talve ja pold häda midagi.
Lasin mingi 3-4 õhukest kihti värvi ja lakki peale ka paar kihti.
Materjalidele kulus kokku mingi 130 eek.;)
Ma ei võtnud isegi kumme maha,selleks on olemas painduv
teip , millega saad kenasti ringe kleepida.
Tegelikult on minu meelest talveks mõeldud valukate juures palju olulisem see , et n.ö.kodarate taha jääv velje sisepind oleks võimalikult kaldu.Muidu koguneb sinna jääd ja lörtsi ning ratas ongi tasakaalust väljas.
Sellepärast on plekid kindel valik,olen nõus.

Aimar
huviline

Registreerunud 21.08.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi S4

postitati 22.10.05 08:53 Tsiteeri

pese rohkem autot talvel......seega veljed on kogu aeg puhtad ja ega see sool nüüd kohe veljega kokkupuutudes sööma teda ei hakka see ikka nati pikem protsess....

Rockkk
huviline

Registreerunud 19.08.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4

postitati 24.01.08 16:24 Tsiteeri

Ei hakka uut teemat tegema. Tekkis küsimus, kas keegi hoodab mingi konkreetse ainega/ määrdega talvel velgi ? Et rooste ja sool sisse ei pääseks?
Või on ainus parim lahendus tihe pesu?

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 24.01.08 16:41 Tsiteeri

Pigieemaldiga puhtaks pesta ja vaha peale. Tihedalt pesta ja võimalusel tihedalt vahatada. Äärekividest eemale hoida.

puna
huviline

Registreerunud 20.09.06
Kasutaja on eemal

Auto: C5, Quattro, 4,2L

postitati 24.01.08 20:52 Tsiteeri

Nii suvel kui talvel valud.
Ainus on see, et talvel võiks olla vähese kodaraga, et lund ei koguks muidu hakkab loopima ja siis pole muud kui kuhugi kaubanduskeskuse sooja parklasse sulama vedada.

Tel +3725654585; +358445654585
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
priit
moderaator
klubiliige

Registreerunud 18.09.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi C4, Bora & Octavia

postitati 24.01.08 20:58 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: puna
Ainus on see, et talvel võiks olla vähese kodaraga, et lund ei koguks muidu hakkab loopima ja siis pole muud kui kuhugi kaubanduskeskuse sooja parklasse sulama vedada.

Minuarust on tunduvalt lihtsam ratas alt ära keerata ja puhtaks teha kui kuskil kaubanduskeskuse parklas passida. Ja oodata millal see lumi ja jää ükskord ära sulavad.

priitpoiss --> priit
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
cescor
huviline

Registreerunud 05.05.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 2,5TDI

postitati 24.01.08 23:18 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: priitpoiss
Tsitaat:
Algselt postitas: puna

Minuarust on tunduvalt lihtsam ratas alt ära keerata ja puhtaks teha kui kuskil kaubanduskeskuse parklas passida. Ja oodata millal see lumi ja jää ükskord ära sulavad.

Mitte teemasse.
Kui vaja niikunii poodi minna, siis tasub kaubanduskeskuse parkla alati ära. Endal kogemus Paides linna minnes selline tunne, et viskab või rooli käes. Tunnike poolteist Järve Selveri siseparklas (samal ajal sai poes möllatud) ja veljed puhta. Nautisin aga sõitu edasi :)

Teemasse: ise kasutanud paar aastat aasta läbi valuvelgesid ja ei kurda üldse. Peaasi, et ise rahul.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
laur
huviline

Registreerunud 14.09.03
Kasutaja on eemal

Auto: A7 3.0 TFSI

postitati 25.01.08 01:32 Tsiteeri

Üks asi on see kui on kodaratega velg ja see lund täis läheb. Siis on vibra sees jah, aga seda on käega üsna lihtne puhstada. Teine ja kehvem variant on see, et näiteks praeguste ilmade juures kus on suht pori maas, jääb see jama kõik velje sisse. Kogub sinna kena kihi peale ja kui nüüd kuskilt peaks ära kukkuma või lihtsalt kuidagi ebaühtlaselt see liiv sinna saab siis on kah vibra päris korralik, ja seda käsitsi enam puhtaks ei tee. Survekaga aind puhtaks lasta.

Ise kah aastaläbi samade velgedega, iga talv see viskamise jama olnud kui sopasem ilm on. Muud ei aita kui tihedamini pesta.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 31.7% - SQL: 68.3%]