Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: K:Kuidas suhtud sina punasesse vahtralehte (Vastuseid: 38 | Vaatamisi: 4303)
eix
huviline

Registreerunud 23.06.04
Kasutaja on eemal

postitati 21.10.05 17:19 Tsiteeri

Noir-i jutt meeldib mulle, jutul on iva sees..Punane vahtraleht oleks nagu avalik vabandus kaasliiklejate ees, mitte nii, et minul on punane vahtraleht ja võin teha mida tahan.Viljandis oskan minagi kinnisilmi sõita. Küsiks veel sellise küsimuse,et ega kellegil ei juhtu olema mingit lihtsat lahendust, kuidas neid vahtralehti kerge vaevaga sinna klaasi külge panna. Punase vahtralehe idee sai jah alguse kuskilt autoajakirjast, kus keegi lugejatest pakkus selle idee välja.Muide märk ei ole ametlik, aga politsei aksepteerib seda märki ja kui ma ei eksi siis kuskil teles vastas Villu Vane ka positiivselt selle vahtralehe kohta.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
janar
huviline

Registreerunud 16.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Avant

postitati 21.10.05 17:39 Tsiteeri

kes veel ei tea siis pole tegemist puhtalt punase vahtralehega, vaid sellele on ka kirjutatud "võõras linnas" - et igaüks aru saaks, millega tegemist on (kui muidugi lugeda oskab)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Aerodynamic
huviline

Registreerunud 30.06.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 80 B4

postitati 21.10.05 18:37 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: eix
Noir-i jutt meeldib mulle, jutul on iva sees..Punane vahtraleht oleks nagu avalik vabandus kaasliiklejate ees, mitte nii, et minul on punane vahtraleht ja võin teha mida tahan.Viljandis oskan minagi kinnisilmi sõita. Küsiks veel sellise küsimuse,et ega kellegil ei juhtu olema mingit lihtsat lahendust, kuidas neid vahtralehti kerge vaevaga sinna klaasi külge panna. Punase vahtralehe idee sai jah alguse kuskilt autoajakirjast, kus keegi lugejatest pakkus selle idee välja.Muide märk ei ole ametlik, aga politsei aksepteerib seda märki ja kui ma ei eksi siis kuskil teles vastas Villu Vane ka positiivselt selle vahtralehe kohta.

Äkki oskad öelda, kust kohast seda Viljandis osta saab?!
Et jah, mõte on minu meelst ikka väga kiiduväärt!!!:)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
eix
huviline

Registreerunud 23.06.04
Kasutaja on eemal

postitati 21.10.05 19:36 Tsiteeri

Viljandist saab osta favora(endine LX ) tanklast, sealt paalatee otsapealt.;) Seal oli vist kirjaga VÕÕRAS LINNAS punaselt. Aga mõte jääb ju samaks.

WhiteLion
huviline

Registreerunud 22.02.04
Kasutaja on eemal

Auto: Poolik Coupe GT

postitati 21.10.05 20:39 Tsiteeri

Eks see punane vahtraleht anna jah natuke lisainfot. Kõik on ilus ja tore aga miks meil tegelikult seda vaja on? Et mingisugused jõmmid saaksid autot lõhkumata edasi kihutada.
Meie liikluskultuur on (roppus)... tehakse segaseid manöövreid, üritatakse sinust üle hüpata, suunatuled on lisavarustuses, sõelumised jne jne. Ehk oleks otstarbekam hoopis püüda meie liikluspilti parandada alustades just endast.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Rain
klubiliige

Registreerunud 05.10.03
Kasutaja on eemal

Auto: Allroad ja A6 Allroad

postitati 21.10.05 20:52 Tsiteeri

Millest te räägite? Ei lasta vahele? Alati lastakse, sõidan praktiliselt igapäev tallinnas haruarva on mõni selline kes ei lase vahele. Viisakalt suund sisse ja hakkad vaikselt ümer reastuma ja voilaa. Asso se vahtraleht ka. Ei ole paha mõte ga se ei toimi kaua. Kuna siis hakkatakse neid peale toppima ja jäetaksegi lootes et äkki suhtutakse sinusse kuidagi paremini ja siis kaob asja point ära.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 22.10.05 08:44 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: WhiteLion
Eks see punane vahtraleht anna jah natuke lisainfot. Kõik on ilus ja tore aga miks meil tegelikult seda vaja on? Et mingisugused jõmmid saaksid autot lõhkumata edasi kihutada.
Meie liikluskultuur on (roppus)... tehakse segaseid manöövreid, üritatakse sinust üle hüpata, suunatuled on lisavarustuses, sõelumised jne jne. Ehk oleks otstarbekam hoopis püüda meie liikluspilti parandada alustades just endast.

Mujal maailmas (venemaa jätaks välja) liiklenud/liigelnud kodanik teab, et liiklusega on meil asjad väga mädad. Ning igasugustest sõelujatest ja suuna mittenäitajatest on oluliselt rohkem liikluse takistajaid. Viimase nädala jooksul lausa kahel korral on ette tulnud kus kodanik autojuht jääb lihtsalt keset maanteed seisma??? Täielikult arusaamatu käitumine. Ma ei hakkagi rääkima juhtumitest kus liiklust takistatakse põhjendamatult aeglase liiklemisega või siis totaalselt arusaamatu paiknemisega (näiteks kahe rea keskel sõites). Täiesti lubamatu on liilklusvoolus, ilma suunda näitamata, keset sirget teed äkiline pidurdamine, olgu selle põhjuseks siis kas linna mitte tundmine võimisiganes, ka mistahes värvi vahtraleht ei ole sellise käitumise põhjenduseks. Õnneks vist ei tehtagi enam iga kord tagant otsa sõitja süüdlaseks, minu meelest on viimasel ajal jäänud süüdlaseks ka sellised põhjendamatud pidurdajad või on siis süü pooleks.
Tuleks ikkagi lähtuda viisakusest ja üldistest headest tavadest, st arvestada tuleb ka kaasliiklejatega. Ka suures ja väga võõras linnas saab väga edukalt sihtpunkti otsida nii, et teisi liiklejaid ei sega.

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
greedy
huviline

Registreerunud 30.12.03
Kasutaja on eemal

Auto: A4, coupe otsingul

postitati 22.10.05 19:08 Tsiteeri

eilsest üks näide;sõidan sikupilli ees ja tahan reastuda paremasse ritta( suunaga linna sisse) suunaga märku andes ei lase mul ümber reastuda HRV maastur.roolis olev tibi libiseb sujuvalt kõrvale ja näitab keskmist sõrme:o.mis seal ikka passida:Dsõitsin edasi,et mitte rida kinni hoida.koju sõites muigasin ikka tükkaega:D:cool:
ei tea kas mõni oli tibil närvi mustaks ajanud.väike killuke igapäevasest liiklus kultuurist.

Kui keegi mind kihutamas näeb siis teadke mul spido valetab.
ACE16V
huviline

Registreerunud 12.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi80AvantQuattro / DUCATI_M900

postitati 22.10.05 19:26 Tsiteeri

Andestage mulle minu küünilisus, aga miks "punane" ja mitte "roheline"?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
eix
huviline

Registreerunud 23.06.04
Kasutaja on eemal

postitati 22.10.05 20:40 Tsiteeri

Ega ma selle teema algatamisega tahtnud öelda, et kui on see märk siis võin teha mida tahan, te panete ka kohe näkku, et mis sa siis ronid siia kui ei oska liigelda.Teil endal on ka kindlasti selliseid piinlikke olukordi olnud, et liigelda nagu oskate, aga ei tea täpselt kuhu minema peate. Muide eelmine laupäev oli mul endal selline juhtum Pärnus.Sõitsin siis ilusasti Pärnust-Tallinna peale.Mul oli vaja viia üks inimene liberajaeksamile, sinna vanale lennuväljale.Sellist kohta ei leidnud ma kaardilt ja küsisin ühelt jalakäialt, too ei osanud midagi selle kohta kõssata ja nii ma küsisin vist kolmelt inimeselt veel.Hakkan siis tulema, üks rekka minu ees ja teine minu taga, linnakiirusel 50 km/h.See liberada pidi jutu järgi kusagil Pärnu piirist välja vasakule jääma ja suunaviitasid sinna ei näita.Jõuan siis Pärnu piirile ja seal 70-ne märk ees, ise passin ikka koguaeg vasakule, et kus see rada on. Ja äkki paneb see rekka mu seljataga hullu pasunat *mine-mine vana tigu, mis venid siin ees*(ma arvan ,et rekkamees võis mõelda niimoodi). Alguses arvasin ma , et olen midagi valesti teinud aga võta näpust, minust eespool olnud rekka oli 70-ne märgi alas kiiremini kimanud ja oli eest juba kadunud, minu seljataga olev rekka tahtis talle järele jõuda(olid vast kambajõmmid), aga mina ei lasknud , sest märk ei lubanud ja raja otsimine segas ka natuke.Sellest rekkamehe ehmatamisest üle saanud avastasin, et olen vist juba mööda pannud õigest teeotsast.Ega midagi muud kui tagasipöörde kohta otsima ja selle ma ka leidsin, natuke kaugemal kus võis juba 90-nega sõita.Märk näitas, et puhkekoht(selline piirdega piiratud tasku, kuha sai sisse ja välja samast otsast).Paningi vasaku suuna sisse ja hakkasin tasakesi hoogu maha pidurdama, aga ets kae hullunud rekkajuhti see ei mõelnudki pidurdada, vaid hakkas uuesti pasundama ja ma ei saanud jälle maha keerata.Pe...e, mul oli juba siiber sellest ülbarist ja kerisin akna alla ja näitasin ühe sõrme teatud kombinatsiooni ja panin gaasi põhja.Alles siis õnnestus mul tast lahti saada ja tagasipööre teha.Lõpuks leidsin ma õige koha ülesse ja asi ants. See rekkapede ajendaski mind seda teemat kirjutama.

WhiteLion
huviline

Registreerunud 22.02.04
Kasutaja on eemal

postitati 23.10.05 02:10 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: eix
Ega ma selle teema algatamisega tahtnud öelda, et kui on see märk siis võin teha mida tahan, te panete ka kohe näkku, et mis sa siis ronid siia kui ei oska liigelda.Teil endal on ka kindlasti selliseid piinlikke olukordi olnud, et liigelda nagu oskate, aga ei tea täpselt kuhu minema peate. Muide eelmine laupäev oli mul endal selline juhtum Pärnus.Sõitsin siis ilusasti Pärnust-Tallinna peale.Mul oli vaja viia üks inimene liberajaeksamile, sinna vanale lennuväljale.Sellist kohta ei leidnud ma kaardilt ja küsisin ühelt jalakäialt, too ei osanud midagi selle kohta kõssata ja nii ma küsisin vist kolmelt inimeselt veel.Hakkan siis tulema, üks rekka minu ees ja teine minu taga, linnakiirusel 50 km/h.See liberada pidi jutu järgi kusagil Pärnu piirist välja vasakule jääma ja suunaviitasid sinna ei näita.Jõuan siis Pärnu piirile ja seal 70-ne märk ees, ise passin ikka koguaeg vasakule, et kus see rada on. Ja äkki paneb see rekka mu seljataga hullu pasunat *mine-mine vana tigu, mis venid siin ees*(ma arvan ,et rekkamees võis mõelda niimoodi). Alguses arvasin ma , et olen midagi valesti teinud aga võta näpust, minust eespool olnud rekka oli 70-ne märgi alas kiiremini kimanud ja oli eest juba kadunud, minu seljataga olev rekka tahtis talle järele jõuda(olid vast kambajõmmid), aga mina ei lasknud , sest märk ei lubanud ja raja otsimine segas ka natuke.Sellest rekkamehe ehmatamisest üle saanud avastasin, et olen vist juba mööda pannud õigest teeotsast.Ega midagi muud kui tagasipöörde kohta otsima ja selle ma ka leidsin, natuke kaugemal kus võis juba 90-nega sõita.Märk näitas, et puhkekoht(selline piirdega piiratud tasku, kuha sai sisse ja välja samast otsast).Paningi vasaku suuna sisse ja hakkasin tasakesi hoogu maha pidurdama, aga ets kae hullunud rekkajuhti see ei mõelnudki pidurdada, vaid hakkas uuesti pasundama ja ma ei saanud jälle maha keerata.Pe...e, mul oli juba siiber sellest ülbarist ja kerisin akna alla ja näitasin ühe sõrme teatud kombinatsiooni ja panin gaasi põhja.Alles siis õnnestus mul tast lahti saada ja tagasipööre teha.Lõpuks leidsin ma õige koha ülesse ja asi ants. See rekkapede ajendaski mind seda teemat kirjutama.

Ära kogu seda näkku panemise asja nii südamesse kah võta.
Seoses selle rekka mehega on mul öelda niipalju, et esiteks oli tema mühakas. Selle asemel, et tuututada oleks ta võinud sulle viisakalt kaugtulede vilgutamisega märku anda enese nobedamast liigutamisest. Teiseks olid sina jonnipunn. Kas sul oli raske korraks ennast teeäärde tõmmata ja ta mööda lasta? Pärast oleks sul ju maa ja ilm olnud aega oma teeotsa otsida.
Piisab sellest kui leidub vaid üks ohmu ja kõik lasevad samamoodi... nagu ahelreaktsioon. Pärast vingume kui kole see liikluspilt meil ikka on.
Alustage ikka enda liikluskultuuri parandamisest. Sellise ärategemisega muutub liiklus päev päevalt aina hullemaks.
Ei ole ju raske kiirematele suunaga märku anda vabast möödumise võimalusest(samas kui tehakse sinust möödasõitu võid ju korra jala gaasilt maha tõsta, et ta kiiremini su ette jõuaks... nii vähendad natukene tema möödasõidu aega. Paljudel ei ole Ferrarid istumise all). Kui tead, et uimerdad siis võiks ju ennast korra koomale võtta ja kiiremad mööda lasta. Kiiruste kaohapealt näiteks maanteel 100km läbides 120km/h võidad normaalkiirusega võrreldes 100km pikkusel lõigul ajas võibolla 10-15min. Samas kaotad selle aja linnas paari foori taga istudes(on sel siis üldse mõtet). Pärast meenuta kui mitu potensiaalset liiklusohtliku olukorda tekitasid + oma võimalikule saadavale trahvisummale + teiste katkistele närvidele jne jne jne. Ukerdavatesse masinatesse suhtu lugupidavalt... teinekord võibolla ukerdad ise tema kodulinnas tal jalus. Pealegi on ka jalakäijad ja jalgratturid inimesed ja liiklejad. Neist ei pea ilmtingimata üle sõitma nagu pahast prussakast.
Liigelge ise rahulikult ja laske seda ka teistel teha. Ohmude pärast viska paar sarvilist kuid ära kaota enesekontrolli. Eks meil kõigil juhtub vigu ja lollusi sisse tulema ja sellistesse asjadesse tuleks mõistvalt suhtuda... kui juba on tegu sihiliku sigatsemisega siis hoia parem eemale ja meenuta ütlust, et igal oinal ole oma mihklipäev.
Uhh sellel teemal võibki patrama jääda.
Siiski oma eelmise tööga seonduvalt meenus, et rahvas ei tea kuidas käituda tagant lähenevatesse operatiivmasinatesse. Üks kiire juhis siis selle tarvis.
Kui näed tagant lähenemas vilkuritega op masinat siis anna paari parema suuna vilksatusega märku, et oled teda märganud ja võta ennast teeserva rahulikult koomale(ära sina mitte päris kraavi peitu poe). Ära tee mitte mingil juhul äkkpidurdusi või hakka tuiama teepeal nagu ei teaks isegi kuhu lähed või mida teed. Arvestage sellega, et need masinad juba naljalt pidurdama ei hakka(kiirabidel võib olla peal haige kes ei kannata suuri loksutamisi ja tuletõrjemasinad on lihtsalt liialt rasked ja kohmakad) ja tihedama liikluse korral sõidavad peamiselt keset teed. Samas kui näed eespoolt sellist sõidukit tulemas siis samamoodi võta ennast teeserva äärele lähemale.
Ahh aitab küll sellest patramisest.

Turvalisi kilomeetreid soovides WhiteLion

eix
huviline

Registreerunud 23.06.04
Kasutaja on eemal

postitati 23.10.05 07:30 Tsiteeri

Ei saa aru miks ma peaksin mingi rekkamehe pärast suunda vilgutama ja paremale tõmbama, tema taga on ju terve Pärnu veel sabas.Muide autos oli kaks inimest veel ja nad olid minuga samal meelel,et on see rekkamees ikka paras ohmu.Mingit ärategemist mul küll plaanis ei olnud. Äge küll kui sõidaksin esimesena kolonnis 70-ne mõjupiirkonnas, 90-nega ja politsei mu rajalt maha võtab.Oma vabanduseks ütlen,et rekkamehel oli ju kiire ja üleüldse tõstsin tempot teiste survel. Peeti, nüüd saan veel tasa ja targu sõites ka kriitikat.:mad:

WhiteLion
huviline

Registreerunud 22.02.04
Kasutaja on eemal

postitati 23.10.05 09:18 Tsiteeri

No, et nemad on peast soojad see on nende probleem ja kui ta tahab nii hirmsasti kiirust ületada siis andku minna. Miks pead sina neid takistama(lase ikka omas tempos edasi kui sõidad max lubatud kiirusega). Samamoodi ka see ülejäänud seltskond. Sest kiirust ületades on neil võimalik trahve korjata. Sellegi poolest võid ju neid suunaga vilgutades jupikaupa endast mööda lasta(sutsu ennast tee servale lähemale tõmmates ei tee paha). Usu, et sellistele ei lähe korda ka see kui paned omale punase vahtralehe klaasile.
Müts maha su ees, et püüdsid lubatut kiirust hoida ja rahulikult liikuda. Ära võta minu eelnevat juttu kui kriitikat enda teemadel vaid kui näpunäiteid kuidas saaks natukene paremini teha. Eks jonnipunnid oleme kõik mõnikord ja selline tegevus enda seljataga ajab tõesti harja punaseks.

eix
huviline

Registreerunud 23.06.04
Kasutaja on eemal

postitati 23.10.05 12:37 Tsiteeri

:D

Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 23]
[PHP: 41.2% - SQL: 58.8%]