Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: A6 vs. bmw e39 (Vastuseid: 18 | Vaatamisi: 6391)
cali
huviline

Registreerunud 03.10.05
Kasutaja on eemal

postitati 03.10.05 10:18 Tsiteeri
A6 vs. bmw e39

Jutt käib 98a. masinaist. Kõlgun hetkel kahevahel, et kumba osta.. Bmv kohta tean juba päris palju - tüüpvead, nõrgad kohad, ülalpidamiskulud jne, audist aga... Oleksin ülitänulik kui mõni teadjam võtaks vaevaks pisut valgustada ja seeläbi otsustamisele kaasa aidata!
Ps. Ärge kõvasti lööge, põrutab veel rohkem paigast ära;)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Maku
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 03.10.05 10:24 Tsiteeri

Mis seal mõelda? Kui Eesti kliimas on vähemalt 7 kuud aastas "ne rõba, ne mjasa" ilma, siis mille pärast peaksin ma omale pooleveolise bemari ostma, mis jääb ka tühja koha peal kinni? Rääkimata talvel möödasõitudest. Ühesõnaga Californias vb tõesti sõidaks bemariga, aga Eestis küll mitte.

Anyway on raske leida paremat autot, kui Audi sellise raha eest. Võtame näiteks 70-90k , S4/S6. Mitte elus ei saa mõnelt teiselt autolt head nelivedu, sõidumõnu- ja mugavust sellise raha eest.

Korralikud E39 maksavad ikka tublisti üle 100k. Sellise raha eest saab juba korraliku neliveolise Audi.

torque addict / in the real world four wheel drive means safety and traction
turbo
huviline

Registreerunud 03.10.03
Kasutaja on eemal

Auto: S6

postitati 03.10.05 10:38 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Maku

Anyway on raske leida paremat autot, kui Audi sellise raha eest.

Anyway on raskem leida heas korras Audi S4/S6 -te kui BMW E39 -t. Aga valik kindlasti quattro Audi.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Joel
meeskond

Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: Audi CQ Typ85, Porsche 911 Turbo, MB G63 AMG, MB ML 320, Volvo 940 SE, ZAZ 965 Cabrio

postitati 03.10.05 10:53 Tsiteeri

Eelkõnelejatele: Mainitud '98. aasta tähendab, et jutt käib C5 kerega A6-st, seega C4 S4/S6 küsijat ilmselt ei köida.

Audi A6 eelis BMW E39 ees on kahtlemata nelivedu. Paraku sellega ka kõik eelised piirduvad, minu hinnangul. Nii, et see kui tähtis see üks ja ainus eelis on tulevase omaniku jaoks, jääb siiski ainult tema enda otsustada. Minu jaoks on see piisavalt oluline, et eelistada A6 E39'le. Aga sellegipoolest tuleb tõele au anda, et BMW on ökonoomsem, käib võrreldavate mootorite ja kütusekulude korral paremini edasi ja tundub olevat ka vaiksem kui Audi. Diiselmootorite puhul on BMW uuem 530d Audi ligadi-logadi 2,5 V6 TDi'st igat pidi üle, vanem 525tds on võimsusnäitajatelt lahjem ja teeb koledamat häält, ent on sellegipoolest oluliselt vastupidavam kui Audi 110/132kW TDi.
Esisillas kasutavad mõlemad mitmikhoobvedrustust, st. seal ei saa mingit olulist kuluerinevust ilmselt tekkida. Minu soovitus oleks, et kui diisel, siis bemm ja kui bensukas (st. alates 2,8), siis Audi. Ja kui Audi siis kindlasti Quattro, esiveolisel A6'l ei ole minu silmis E39 bemmi ees mitte ühtegi eelist...

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Silwer
huviline

Registreerunud 11.12.02
Kasutaja on eemal

postitati 03.10.05 11:05 Tsiteeri

Minu valik oleks E46 kerega bemm, mida tasuks võtta 3 liitrise mootoriga ja neliveolisena aga nende hinnad on saksas juba üle 200 tuhande eegu...

3 liitrist pakutakse nii diislit kui ka bensukat - mõlemad on head.

BMW 325i E30 2,8 stroker & BMW 328iT E36 & Seat Altea XL 2,0 TDI+DSG
Rainis
huviline

Registreerunud 08.01.05
Kasutaja on eemal

Auto: Lancer

postitati 03.10.05 11:06 Tsiteeri

1998a. Audi A6 hinnad algavad ca 135000 ja Bmw 5-seeria 110000(Auto24 andmed).
1 mis kindel - bemmi turuväärtus langeb tunduvalt kiiremini kuid kindlasti saab bemm kiiremini müüdud.
Välimus:
Bmw-sportlik
Audi-esinduslik
Minu arvamus!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Maku
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 03.10.05 11:12 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: turbo
Tsitaat:
Algselt postitas: Maku

Anyway on raske leida paremat autot, kui Audi sellise raha eest.

Anyway on raskem leida heas korras Audi S4/S6 -te kui BMW E39 -t. Aga valik kindlasti quattro Audi.

Selles osas ma sinuga nõustuda ei saa. Olen neid 75k S Audisid isegi vaatamas käinud, jah tõesti, osa on rimakad. Samas olen ka kohanud korralikke. Näiteks enda auto mul ei kilise-kolise mitte kuskilt ükski asi ja elus ei maksa mulle keegi sellest eest rohkem kui turul teiste 92 aasta S4 eest.

Ühesõnaga - kui otsida, siis leiab ka korraliku isendi!

Antud teema algataja otsib siiski C5 kerega Audit või siis E39 bemmi. Juhtumisi meil on peres üks 528 E39 ja mina nutan küll selle auto roolis silmad peast - absoluutselt ei liigu, eriline titekäru. Samas ma ei annaks 100st punktist üle 5 punkti rohkem ka bemari müratasemele. Ei ole ta nii palju vaiksem midagi, kui korralik S4 või C5 A6. Hoidkem autod korras ja on endal ka parem nendega sõita!
Minu mõte ütleb seda, et kui BMW osta, siis juba automaat. Edasi nad ei liigu nagunii, võiks siis juba rahulikult ja mugavalt sõita sellega. Bemmi V8 mootorist või hoopis V12 mootorist, ei ole mõtet üldse rääkida, need pidid natuke juba liikuma jah, aga kütet pidid ka loomamoodi sööma selle eest. Vaevalt, et nad kergelt näpitud 20v turbost sellegi poolest mööda sõidavad. Ometigi kütusekulu vahe on pea kahekordne.

I think i have made my point. Of course every person have his/hers own opinion, but thats mine.

Black Rabbit
huviline

Registreerunud 12.08.04
Kasutaja on eemal

Auto: Forester XT

postitati 03.10.05 12:08 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Joel
Eelkõnelejatele: Mainitud '98. aasta tähendab, et jutt käib C5 kerega A6-st, seega C4 S4/S6 küsijat ilmselt ei köida.

Audi A6 eelis BMW E39 ees on kahtlemata nelivedu. Paraku sellega ka kõik eelised piirduvad, minu hinnangul. Nii, et see kui tähtis see üks ja ainus eelis on tulevase omaniku jaoks, jääb siiski ainult tema enda otsustada. Minu jaoks on see piisavalt oluline, et eelistada A6 E39'le. Aga sellegipoolest tuleb tõele au anda, et BMW on ökonoomsem, käib võrreldavate mootorite ja kütusekulude korral paremini edasi ja tundub olevat ka vaiksem kui Audi. Diiselmootorite puhul on BMW uuem 530d Audi ligadi-logadi 2,5 V6 TDi'st igat pidi üle, vanem 525tds on võimsusnäitajatelt lahjem ja teeb koledamat häält, ent on sellegipoolest oluliselt vastupidavam kui Audi 110/132kW TDi.
Esisillas kasutavad mõlemad mitmikhoobvedrustust, st. seal ei saa mingit olulist kuluerinevust ilmselt tekkida. Minu soovitus oleks, et kui diisel, siis bemm ja kui bensukas (st. alates 2,8), siis Audi. Ja kui Audi siis kindlasti Quattro, esiveolisel A6'l ei ole minu silmis E39 bemmi ees mitte ühtegi eelist...

Hakkasin juba samu kommntaare kirjutama kui Joeli vastus silma jäi. Omalt poolt veel niipalju, et E 39 on kindlasti vaiksem ja kindlasti ökonoomsem, osad on samas hinnaklassis (mõni audil odavam mõni bemmil), diislid on võimsamad ja töökindlamad ning vaiksemad. Kahjuks on see nii hoolimata sellest, et ma Audi fänn olen.
Audil on roostevaba kere (bemm on maiam kuskilt värvi maha lööma ja roostetama, suurem kliirens (metsateedel väga oluline) ning lõpetuseks juba varem mainitud nelivedu.
Müügi seisukohalt: Sõber müüs just mõned kuud tagasi maha oma kõikide lisadega E39 530 ja lahti sai ta sellest 7 päevaga.
Hind oli ka soodne (ainult 100kilo) läbisõit üle 300 000, aga samas esinduse hooldus koos raamatuga.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
Jaks
huviline

Registreerunud 14.12.03
Kasutaja on eemal

Auto: BMW 635 CSI, E34 M5, E23 , Audi A6 quattro Avant

postitati 03.10.05 12:25 Tsiteeri

Lugedes seda teemat ei saa mitte vait jääda.
1. Ma ei oleks sugugi nii kindel, et BMW turuväärtus langeb kiiremini.
2. See E39 mida Maku silmas peab on touring ja teatavasti on sellised autod veits suurema müratasemega. Ise sõidan hetkel E39 sedaaniga ja ma julgeks küll õelda, et tegemist on ikka väga vaikse ja mugava autoga. C4 kerega Audi ei saa eluski olema samavaikne kui E39.
3. Kui võtta näiteks 2,8l mootor siis BMW R6 on raudselt ökonoomse ja lollokindlam kui Audi V6. Kuigi jah kui sõita madala pöördega ja lapats põhja vajutada on asi suht uimane. Aga kui piisavalt madala käiguga vajutada ei ole hullu.
Muidugi ei saa võrrelda BMW 142kW ja Audi 2,2T 20v mootoit mida on veel järgi aidatud nii umbes 200kW-ni. Aga kindlast kannatab võrrelda omasugustega. Muidugi ei saa tagavedu olla sama hea kui nelivedu, kuid Bmw on kaalujäotuselt 50:50-le ja tänu sellele on ka talvel ta suht hästi liikuv ja vägagi stabiilne.
Seega ma arvan, et kui ei ole kindel kumba omanik soovib võiks enne mõlemat proovida ja siis otsustda kuba ta tahab.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
TiitR2
huviline

Registreerunud 21.07.04
Kasutaja on eemal

Auto: BMW X5 xDrive30d, M-pakett 2009a; VW Passat 2.0 tdi DSG 2011a.

postitati 03.10.05 13:30 Tsiteeri

Firmas mõlemad isendid täitsa olemas: A6 `99 1,8T, ning 520 `01....kui jutt disladest, siis kuna bemmi moto on ketiga ja Audi oma rihmaga, siis kett kindlalt eeliseks. Samas kuljetan mõlema isendiga vaheldumisi ja no E39 ON RAUDSELT seest väiksem C5-ga võrreldes. Vaiksed tundusid mõlemad (mõlemad ka sedaanid).

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
selfer
huviline

Registreerunud 25.09.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Coupe-83, A6 -2000, kadett -84

postitati 03.10.05 13:37 Tsiteeri

Viska " kulli ja kirja" :P:P:P

V200
huviline

Registreerunud 11.09.04
Kasutaja on eemal

Auto: A6 2,6 Q, A4 1,8 T Multitronic, A4 1,8 TQ Avant Tiptronic, S4 3,0 TQ S tronic, Tesla S 85 kWh

postitati 03.10.05 13:54 Tsiteeri

Audi suurim eelis peale hea nelikveo (kui on Quattro) on ikkagi roostekindlus. Vaatan praegu aknast üht E39-t, millel on esimese rattakoopa taga oi kui suur ja kole roostelaik. Selliselt roostetavat C5-t või ka mõnevõrra vanemat Audit näinud pole.

Lisaks veel, et kui autot esinduses hooldada plaanid, siis UM on üsna karmide hindadega. Mitte et Audi esindustes kõik tasuta tehtaks, aga ikkagi.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
cali
huviline

Registreerunud 03.10.05
Kasutaja on eemal

postitati 03.10.05 13:56 Tsiteeri

Paljuski seab valikutele piirid hind, mis minu puhul on max 130K.
Tundub et selle eest C5 kerega neliveo järgi veel ei lõhna... Jääb valida mittequattro audi ja benamootori ja manuaalkastiga bemmi vahel (teemasse süvenedes jõudsin järeldusele, et selle aasta kasutatud bmw diislit ja automaati nats liiga riskantne osta..) Auto vaiksus ja minek (olen suht rahuliku sõidustiiliga) aga ei olegi minu jaoks peamised kriteeriumid, pigem ikka ülalpidamiskulud (bmw puhul on juttu suurusjärgust 15-20K aastas, kuidas audil?) ja mugavusvarustus...

Maku
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 03.10.05 14:11 Tsiteeri

Link1
Link2
Link3
Lihtsalt mõned näited..

Force
huviline

Registreerunud 28.07.05
Kasutaja on eemal

postitati 03.10.05 16:03 Tsiteeri

Väike plaan enda C5 maha müüa,seega vaatasin vaikselt ringi.Esimeseks valikuks oligi E39 2.8l motoga.Peale pisikest
infokogumist ja proovimist jätsin selle auto välja.
Minu arvates ei olegi uuema kerega Audi eriliseks siputamiseks mõeldud,kui just pole tegu suurema mootoriga isendiga.Rahulikkus ja väljapeetus peegeldub selles auto välimuses:)Väljaminekuteks ikkagi arvesta esisilla juppide kulu ja püsihooldused,mis tuleb kindlasti õigeaegselt teha.Rohkem pole muret olnud,liigub kindlalt ja ei roosteta.
Erinevate diislite ja automaatkastide kohta leiad infot ka teistest foorumitest.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
audi302
huviline

Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal

postitati 23.07.07 08:38 Tsiteeri

Oleksin ülitänulik kui mõni teadjam võtaks vaevaks pisut valgustada ja seeläbi otsustamisele kaasa aidata!

Ta küsis juu audi vigu mitte bmw , aga kus sa sellega :D

kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 23.07.07 12:24 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: audi302
Oleksin ülitänulik kui mõni teadjam võtaks vaevaks pisut valgustada ja seeläbi otsustamisele kaasa aidata!

Ta küsis juu audi vigu mitte bmw , aga kus sa sellega :D

Kust arhiivist sa selle teema üles kaevasid naljamees :D

Hea auto on palju autosid...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
lunatic
klubiliige

Registreerunud 20.02.05
Kasutaja on eemal

Auto: A4 allroad ja Volvo C70

postitati 23.07.07 13:27 Tsiteeri

Päris vana teema küll, aga asjalik ju :)
Ostuabi alt peaks saama infot A6 vigade kohta. Ja kogu see teema sobiks ka vist paremini sinna.

OT: huvitav on Maku ligi kahe aasta taguseid postitusi e39 kohta lugeda ja vaadata, mis autod tal praeguseks on ;)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Rallymees
huviline

Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: 300 hobust :)

postitati 24.07.07 05:52 Tsiteeri

Mina valisin samast valikust just Bmw. Just Bmw poolt pakutava rikkaliku lisavarustuse pärast.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 39.1% - SQL: 60.9%]