Lehekülgi: 1 2 3 |
raitt
huviline
Registreerunud 28.02.08
Kasutaja on eemal
Auto: 80 B4 1.6E 1994. a
|
postitati 30.05.09 20:37
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: cobra113
Tsitaat: | Algselt postitas: KeveN
Pigem esimesed väiksed kõlarid läbi maki, tagumised ovaalid läbivõimu ja suppar ka võimu, ning tõnts tõnts. Kui võimas suppar tulemas?
|
Miks plaanisin läbi võimu esimesi, sest kunagi lugesin kuskilt et norm muusika võiks tulla eestpoolt, ja bass tagant. Aga kui suur tõetera selles on
ei tea.
Ja ovaale ei plaani panna, ei taha tagumisi uksepolstreid lõhkuma hakata, taha jätaks ka originaalsuuruses kõlarid, aga tehaseomad vahetan kindlasti
välja.
Võimendi info näitab et 2 kanalit sillatult on 210W RMS, et siis suppar peaks jääma vahemikku 150 - 250W RMS.
Omal on kodus kuskil olemas rockford fosgate subwoofer, mingi kastiga, eks proovib kuidas heli annab selle võimuga ja kui rahul pole siis tuleb
miskine teine osta, silma jäi näiteks selline supakas koos kastiga: http://www.noortehnik.ee/index.php?id=2&id2=30&id3=226 |
Mul on see Nooretehniku lingil olev subwoofer! Võimendil on ka 2 kanalit sillatud ehk siis 200W RMS, mis peaks ideaalne olema.
Esimesed kõlarid on mul võimust keeratud nii, et mängivad ainult kõrgeid ja kogu bass, mis peaks olema mängib see GAS. Samamoodi on B4, kus tagumised
istmed on allaklapitavad. Heli peaks vabalt salongi jõudma, aga autoga sõites peab ikka heli tugevust julgelt juurde keerama, et mingit matsu kätte
saada! Autoga seistes, seda probleemi pole.
Aga kui ikka aus olla, ega see eriti raju matsu küll ei tee.
Õige auto logo on selline: OOOO
|
|
|
|
KeveN
huviline
Registreerunud 29.09.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 TYP85 Q , Audi V8 4.2
|
postitati 30.05.09 21:07
|
|
|
Endal 2*12 tolli Gas supakas(2*250rms) ja hoia alt mis heli teeeb. http://www.noortehnik.ee/index.php?id=2&id2=30&id3=229 Soovitaks seda!
Kuigi praegu on üks kõlar ainult töös, siis maja taga autos tümmi kuulates hakkati vinguma, et toas klaaasid olid vibreerinud.
|
|
|
|
raitt
huviline
Registreerunud 28.02.08
Kasutaja on eemal
Auto: 80 B4 1.6E 1994. a
|
|
cobra113
huviline
Registreerunud 20.11.08
Kasutaja on eemal
Auto: audi 80 2,6 avant quattro
|
postitati 30.05.09 21:23
|
|
|
Mina näiteks ei muretseks endale sellist, võib küll head mürtsu teha, aga liialt suur, pool pagasiruumi oleks seda täis. Seega lepin esialgu millegi
väiksemaga, eks ma väga kõva mürtsu taga ka ei aja, lihtsalt et oleks miskit etemat, kui ainult makk ja kõlarid.
|
|
|
cornoyo
huviline
Registreerunud 09.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2×80 ABK
|
postitati 31.05.09 08:46
|
|
|
Kuidas kellele?
Osadele on tähtis räige mürts taga ja nii, et ikka väljagi kostaks ning vanamuttide klaasid koliseksid
Osadele aga on tähtis kuulata ka sõnu ning kvaliteeti. Paigaldavad ja seadistavad oma kõlarid nii et aru ei saagi kustkohast muusika tuleb (kindlasti
mitte pagassist). Samas näevad hullu vaeva, et pigimatistada ja vildistada polstritaguseid, eks ikka just selle nimel, et vähendada muusika
väljaliikumist läbi plekkide autost. Jätta kõik ikka endale.
Kellele kuidas?
.:Rasta I Land:.
|
|
|
|
cobra113
huviline
Registreerunud 20.11.08
Kasutaja on eemal
Auto: audi 80 2,6 avant quattro
|
postitati 31.05.09 08:55
|
|
|
Leidsin siis sellise komplekti netist: http://audiofookus.ee/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=543&category_id=44&opti
on=com_virtuemart&Itemid=55
Oskab keegi kommenteerida, kui need ette panna läbi võimu, kõlaritel oli küll RMS 90W aga võimu 75W RMS peaks need ära küll toitma?
Ja siiski, keegi võiks mulle ikkagi ära seletada komponentide ja koaksiaalid vahe, mis kõlarid missugust heli teevad.
|
|
|
KeveN
huviline
Registreerunud 29.09.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 TYP85 Q , Audi V8 4.2
|
postitati 31.05.09 19:36
|
|
|
Mul on üks nelja kanaliga võim. See supakas polegi nii suur, B4 bagassist sisutab ainult alla poole ruumi ära. Aga ruumi pärast ma ei põe, mul on võim
auto kere küljes kinni ja supaka saan kahe väike liigutusega lahti ühendada ja minema visata.
Koaksiaal on kõlar millel on kõrgsagedus elemendi küljes, aga komponendil on kõrgsagedus muust elemendist eraldi. Üldiselt komponent kõlarite heli on
parem, vähemalt mulle meeldib palju rohkem kui koaksiaalide oma.
|
|
|
|
siim76
huviline
Registreerunud 18.05.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 C5´05
|
postitati 26.07.10 14:02
|
|
|
Endal sai pandud ette orig. asemele pioneer koaksiaalid ja taha võim ja sub. Minuarust töötab väga hästi. Sai uus kast ka tehtud, et vähem ruumi
kaduma läheks. Vaja veel kast riidega üle käia.
|
|
|
teitur
huviline
Registreerunud 07.07.10
Kasutaja on eemal
Auto: Allroad C5, VAZ 2105
|
postitati 16.08.10 14:53
|
|
|
Kui palju peaks ostma võimukaablit, et pagassi ulatuks? Ja millisest kohast on lihtsaim läbi tulemüüri minna?
|
|
|
cornoyo
huviline
Registreerunud 09.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2×80 ABK
|
postitati 16.08.10 19:14
|
|
|
Endale sai kunagi ostetud kaablite komplekt PP2. Sisaldas ta siis 5m sinist voolukaablit 8mm; AGU kaitsmepesa + AGU kaitse 30A; 1m hõb. maanduskaablit
8mm; 5m RCA kaablit; +kaabliklemmid)
Läbi tulemüüri tõin juhi poolt piduri vedeliku paagi alt. Seal oli tühi auk kummilutiga olemas. Rooli alt panipaik lahti monteerida. Asja lihtsustab
kui eelnevalt pista läbi jäigem traat, kole kitsas seal muidu. Kaitse tuleks jätta kindlasti enne tulemüüri (akule võimalikult lähedale).
Sellest 5 meetrist voolukaablist jagus üsna täpselt, vast 0,5 m jäi üle. Teinekord vaja supakat liigutada (mul võim kasti küljes), siis hea kui pisike
juhtmevaru olemas. Hetkel see 1 meetrine maandus kaabel saigi liiga täpselt, võetud siis vasakpoolsest panipaigast tagumiste tulede ja konksu maanduse
alt.
.:Rasta I Land:.
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 |