Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: probleem KG mootoriga... hing on kinni (Vastuseid: 17 | Vaatamisi: 1576)
hollow
huviline

Registreerunud 21.12.04
Kasutaja on eemal

Auto: BMW 325i

postitati 10.06.05 21:17 Tsiteeri
probleem KG mootoriga... hing on kinni

Niisiis.. sai täna ära vahetatud küünlad, benafilter ja benapump. Pump oli taastatud aga mõõdetud sai mumbasurvet 12bar'i nii et see peaks korras olema. aga kuni 4,5-5k rpm'i läheb pöördesse ja edasi on hing kinni. kust soovitate veiga otsima hakata? Õhufiltrit ei ole veel saanud maha kiskuda aga homme teen selle ka ära... samas turbo motopuhul, ei julgeks eriti seda kahtlustada, et nii suureks takistuseks saab. täna sai veel mootoril paarkend minutit käia ka lastud... homme keeran korra ka küünlad maha, et vaadata mis nägu need seal on. aga öelge veel mida võiks vaadata katsuda, proovida.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Kaits
klubiliige

Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: RS 6 Avant

postitati 11.06.05 08:37 Tsiteeri

See 12bar ei näita suurt halligi... mul näitas taastatud pump 14bar, aga tootlikkust polnud ollagi. Täisgaasil kiirendades ei suutnud pump hoida süsteemis vajalikku survet (6.2 - 6.8bar).
Käi ära diagnostis ja lase uuesti surved paika timmida (ka tühikäik/CO). K-jet on survete suhtes väga tundlik ja on "eluliselt" oluline, et kõik oleks tip-top paigas.

P.S. Kui pumba taastajaks oli R. Denissov, siis võib arvata, et jooksed oma pumbaga veel mõned korrad temavahet ja lõpuks ostad ikka UUE pumba. Vaatamata sellele, et ta teoorias tundub tugev olevat, ei kuku tal just turbo (k-jet) pumbad eriti hästi välja. Samasugune pump võib vabalthingava mootori peal täiesti kenasti töötada, aga turbomootoril jääb tootlikkusega hätta. See on minu arvamus/kogemus - ei pruugi olla 100% tõde...

"RS6 is like a supermodel girlfriend - extremely high maintenance, but now and again, worth every penny."
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Uss
klubiliige

Registreerunud 03.09.03
Kasutaja on eemal

Auto: A7+S6 2.2t man.96a.+MB W221+Civic Type s

postitati 11.06.05 09:10 Tsiteeri

Mul olid ka samad sümptomid ja tuli välja,et bena rõhuregulaator oli peetis.Lase ära mõõta vaherõhk,see peaks olema mingi 0,5 bar,i ,mul oli see olematu ja kuskil 4000 rpm-i juures kiskus hinge kinni.

Quattro.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Kaits
klubiliige

Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 11.06.05 15:56 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Uss
Mul olid ka samad sümptomid ja tuli välja,et bena rõhuregulaator oli peetis.Lase ära mõõta vaherõhk,see peaks olema mingi 0,5 bar,i ,mul oli see olematu ja kuskil 4000 rpm-i juures kiskus hinge kinni.

Mis regulaator Sul seal peetis oli ikkagi, juhtrõhuregulaator või rõhuregulaator pritsejagajas?
Mis on vaherõhk ja kuidas/kust seda mõõdetakse? Esimest korda kuulen sellisest rõhust ja suurusjärgust (0.5bar)...

"RS6 is like a supermodel girlfriend - extremely high maintenance, but now and again, worth every penny."
hollow
huviline

Registreerunud 21.12.04
Kasutaja on eemal

postitati 11.06.05 20:24 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Kaits
See 12bar ei näita suurt halligi... mul näitas taastatud pump 14bar, aga tootlikkust polnud ollagi. Täisgaasil kiirendades ei suutnud pump hoida süsteemis vajalikku survet (6.2 - 6.8bar).
Käi ära diagnostis ja lase uuesti surved paika timmida (ka tühikäik/CO). K-jet on survete suhtes väga tundlik ja on "eluliselt" oluline, et kõik oleks tip-top paigas.

P.S. Kui pumba taastajaks oli R. Denissov, siis võib arvata, et jooksed oma pumbaga veel mõned korrad temavahet ja lõpuks ostad ikka UUE pumba. Vaatamata sellele, et ta teoorias tundub tugev olevat, ei kuku tal just turbo (k-jet) pumbad eriti hästi välja. Samasugune pump võib vabalthingava mootori peal täiesti kenasti töötada, aga turbomootoril jääb tootlikkusega hätta. See on minu arvamus/kogemus - ei pruugi olla 100% tõde...

kust pärinevad andmed systeemi 6,8bar survekohta... kui lapatspõhjas ja pöörded maximumipeal, siis peab süsteemisurve olema 4,8bari
siis sa arvad, et pump lööb ette 14bari aga kütust ei tule muffigi??? või mis tootlikust sa silmas pead???

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Kaits
klubiliige

Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 12.06.05 08:46 Tsiteeri

Need andmed on MC mootori kohta - tõin lihtsalt näite. Ma ei tea, millised on KG mootori õiged arvud, aga ma ei usu, et niipalju erinevad. SJM-i lugedes on "tüüpiline süsteemi surve 6.0 - 6.5bar, soe kontroll surve 3.6 - 3.8bar, külm kontroll surve 1.5 - 1.8bar (20C) ja jääksurve vähemalt 3.0bar peale 10min seismist ning vähemalt 2.8bar peale 20 min seismist".

Süsteemi surve peab olema igal hetkel täpselt paigas, nii tühikäigul kui täisgaasil kiirendades - see näitabki pumba jõudlust/tootlikkust. Tootlikkust saad mõõta ka nii, et ühendad tagasivoolu lahti, paned pumba tööle (mitte mootori!) ja mõõdad ära bena koguse 30 sek jooksul = miinimum kogus 900ml. Kui Sul on manomeeter ühendatud mõõtmaks süsteemi survet ja Sa lähed proovid maanteel täisgaasil kiirendada ning kui siis mõõdikul seier langed/süsteemi surve langeb, ongi tootlikkus s*tt. Eeldab, et benafilter on puhas, loomulikult...

Max bena survet mõõdetakse (Denissov mõõdab) niimoodi, et pannaks (piltlikult) manomeeter pumba otsa ja pump tööle. Nagu Sa rehvis õhusurvet mõõdad, sama moodi. Kusjuures erinevate vedelikega saab erineva tulemuse (Denissov mõõdab naftaga)...

Loe neid lehekülgi ka:
http://www.sjmautotechnik.com/trouble_shooting/ficis.html#fuelp
http://www.isham-research.co.uk/quattro/pressure.html
http://www.forparts.com/techbosKjectronic.htm

Päris hea info. Kahjuks pole ma täpselt KG jaoks kusagilt midagi netist leidnud... seda pead ise kusagilt usaldusväärses allikast otsima, kuidas KG-l nende survete väärtustega lood on.

Uss
klubiliige

Registreerunud 03.09.03
Kasutaja on eemal

postitati 12.06.05 09:07 Tsiteeri

See ikka juhtrõhu regulaator mootori küljepeal. Käisin lakis ja tom pani voolikud külge,ja mõõtis juhtrõhu ja töörõhu vahet mis pidi vähemalt 0,5 olema.Mul pold seda olemaski,peale puhastamist-lammutamist ja kokku panekut ta midagi sai sealt ,aga asi oli ikkagi õhtal.

Quattro.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 12.06.05 09:55 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: hollowÕhufiltrit ei ole veel saanud maha kiskuda aga homme teen selle ka ära... samas turbo motopuhul, ei julgeks eriti seda kahtlustada, et nii suureks takistuseks saab.

Nats vale arusaam... kui ikka see filter sitta täis on siis ei aita seal ei turbo ega mõni muu asi midagi, kui õhku ikka ei tule siis seda ikka ei tule. Eks lammuta see ka lahti ja kontrolli üle.

hollow
huviline

Registreerunud 21.12.04
Kasutaja on eemal

postitati 13.06.05 18:09 Tsiteeri

sai siis täna silindri surved ära mõõdetud... ja 6bar +- natuke on vist ikka vähe... nii et pole ka ime...

Taavi
klubiliige

Registreerunud 21.11.04
Kasutaja on eemal

Auto: UrS4

postitati 13.06.05 18:14 Tsiteeri

Mitte natuke vähe vaid päris kohvi juba.

kiireaudi
klubiliige

Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Sline-10; Q7 4,2 TDI; Stang-68

postitati 13.06.05 18:51 Tsiteeri

Irw.
Sellise survega ei lähe enamus autosid käima,kuid see asi käivitus täiesti korralikult ilma pikalt käiamata.
Kahtlustan rikkis mõõtekella pigem

Aidake inimest hädas,et auto ei liigu...

EDIT: Enne pritsepead on sellel mootoril ka 1 pisike filter. Usun,et see ongi sitta täis ja seepärast hing kinni ;)
(See meenus justpraegu)

11,823@191,5km/h
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Ull
klubiliige

Registreerunud 25.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 80 B2q, B4; Honda Accord Tourer

postitati 13.06.05 19:20 Tsiteeri

kontrolli ka aku üle, mul ntx võttis hinge kinni vahepeal masinal vana aku:D, sai ka viga otsitud siit ja sealt....lõpuks lihtsalt selgus, et aku oli vana:D

tark ei torma
hollow
huviline

Registreerunud 21.12.04
Kasutaja on eemal

postitati 13.06.05 21:45 Tsiteeri

kust seda pisikest filtrit otsida?
aku sai vahetatud... ja enne seda laetud. nii et akus viga ei ole.
Tänud kõik kes püüavad aidata... ma lihtsalt ei tunne seda mootorit üldse ja teadmatus ei ole rumalus... sellepärast küsingi, et targemaks saada. Lihtsalt on tahtmine auto korda saada korralikult ja sellega sai alguses kohe arvestatud, et selle masinaga tuleb veel vaeva näha ja tegutseda.

ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 14.06.05 06:55 Tsiteeri

See filter asub pritsepeasse sissetuleval kütusetorul, see mis paagist tuleb, seal sees on väike sõelfilter. Minu masinal asub see eest vaadates paremalpool pritsepead tagumisel poolel ning suht üleval. Eks vaata mis torud paagi poolt tulevad, palju neid seal olla ju ei saa, tagasivool ka muidugi jah.

Kaits
klubiliige

Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 14.06.05 14:17 Tsiteeri

See filter oleks tulnud eemaldada esimesel hooldusel (1000 km ?). See on mõeldud ainult n.ö. sissetöötavast mootorist võimaliku metallpuru ja muu sodi kinni püüdmiseks - noh, alguses on ikka detailid karedad jne...
Jutt küll urquattro kohta ja ma pole 100% kindel, et see ka teiste kohta käib. Aga minu autodel ja ka paljudel teistel seda seal pole...

http://www.intendedacceleration.com/tip_10.html

ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 14.06.05 14:24 Tsiteeri

Krt seda ma ei teadnudki :o peaks enda oma ka sealt peale kütusefiltri vahetust minema viskama...

Uss
klubiliige

Registreerunud 03.09.03
Kasutaja on eemal

postitati 19.06.05 20:36 Tsiteeri

Puht uudisimust tahaks teada kuda mootor siis on?:)

Quattro.
hollow
huviline

Registreerunud 21.12.04
Kasutaja on eemal

postitati 20.06.05 07:53 Tsiteeri

hetkel ootan et vabaneks garaas siis keerab kaanemaha korra ja vaatabasjaüle.... täna lähen ostan manomeetri kaäramillega rõhud uuesti ülemõõta... eksma annan teadasiiakui midagi selgub

Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 28.3% - SQL: 71.7%]