Uss
klubiliige
Registreerunud 03.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: A7+S6 2.2t man.96a.+MB W221+Civic Type s
|
|
postitati 02.06.05 18:20
|
|
|
Turbo maha võtmine
Oleks siis vaja teada kuda see turbo maha käib ja mis selleks vaja on.Mootor on mc 1 ,oleks siis vaja näpunäiteid -nippe kuda lihtsam oleks.
|
Quattro.
|
|
|
|
|
TT
huviline
Registreerunud 08.06.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 02.06.05 20:21
|
|
|
Ma ei ole kindel, kas sinu autol see samuti käib kui minu omal kuid siiski:
Kindlasti varu endale kassi kannatust ja võimalikult palju erinevaid leht - ja padrunvõtmeid.
Kuna vl kolde poolt on tikkpoldid risti mootoriga ja summuti poolt pikki siis tekib sinna tikkudest rist - igal juhul tuleb sul ka lahti keerata WG
poldid, et saaksid turbo tikkude otsast kätte.
Kindlasti ära unusta uuesti turbot peale pannes, et kõik tihendid tuleb uued panna - eriti metalltihend turbo ja väljalaske kolde vahel ning tihend
turbo ja summuti vahel.
Minu poolt jõudu ja jaksu sulle - mul koos vennaga kulus turbo vahetusele terve päev.
|
|
|
|
|
|
Uss
klubiliige
Registreerunud 03.09.03
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 02.06.05 20:39
|
|
|
Tänud kiire reaksiooni eest ,ega ma neid tihendeid poleks oma peaga vahetama hakand.õnneks on mul piisavalt aega lammutada ja kokku panna.
|
Quattro.
|
|
|
|
|
forsin
huviline
Registreerunud 01.07.04
Kasutaja on eemal
Auto: S6T, S6TD, Golf TDi 200hp, Multivan
|
|
postitati 03.06.05 07:08
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: Uss
Oleks siis vaja teada kuda see turbo maha käib ja mis selleks vaja on.Mootor on mc 1 ,oleks siis vaja näpunäiteid -nippe kuda lihtsam oleks.
|
alustuseks katseta autoalt kas sumbutiks mimeku jaku poldid lahti tulevad, või pead keevitusega poldid lahti lõikama. edasine on lihtne, head
nokitsemist ja vaja läheb 15 leht/silmus võtit.
|
|
|
|
tarts
huviline
Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 03.06.05 07:23
|
|
|
mis asja te ajate. Hakkama saab 17, 13, 12, 15 võtmetega ja aega võiks kuluda kuni 1,5h maha võtmiseks ja teine sama palju siis peale panekuks. A kui
muidugi natu "chillida" ka, siis võib selle ürituse ka kordades pikemaks venitada.
edit. räägin jap 20v mootorist. 10v oli nii ammu, et ei mäletagi...
|
www.eksperthooldus.ee
|
|
|
|
|
Kotkas
huviline
Registreerunud 30.07.03
Kasutaja on eemal
Auto: paljuklapiline "nuhtlus", S6 4,2 ja Masha 3
|
|
postitati 03.06.05 08:32
|
|
|
Huvitav, mulle räägiti ühes töökojas (Lakis, Romm rääkis), et tihendid võivad vabalt vanad jääda. Metalltihendid ja nendega ei juhtu mitte midagi. 20v
puhul need tihendid muidugi priske hinnaga ka...
Turbo vahetuse peale aega pidavat minema max. 4 tundi proffil. Üldjuhul, kui ennem ise teinud ei ole, siis võid selle aja korrutada vabalt 2'ga,
lootma jäädes, et asi üldse katki ei jää mingi padruni-võtme puudumise tõttu. Üldiselt soovitan selle töö jätta inimesele, kes seda ennem teinud on.
See tööraha ei tule nii suur, et ise hakata pusima ja närve rikkuma.
|
|
|
|
krss
huviline
Registreerunud 24.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: VAG
|
|
postitati 03.06.05 09:22
|
|
|
Omast kogemusest võin öelda, et metallist tihendi võib ehk tõesti mõnikord vana jätta, aga mitte alati. Ja kehv lugu, kui see "mitte alati" just
enda auto juhtub olema... Asja positiivne pool on see, et siis on taas hea võimalus üks päev toredalt sisustada oma plekist kallimaga tegeledes
|
Kui tahad omada raudseid põhimõtteid, pead suutma murda oma põhimõtteid aeg-ajalt — et olla oma põhimõtte peremees. Mitte oma põhimõtte ori.
|
|
|
|
|
TT
huviline
Registreerunud 08.06.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 03.06.05 10:49
|
|
|
Vanad tihendid võid jätta alles kui tead, et turbo on mõni aeg tagasi maha käinud.Kui enamus tihenditest turbotel, mida tehasest tulnuna liigutatud ei
ole, näevad välja juba nagu ära põlenud pliidiraud.
|
|
|
|
|
|
Uss
klubiliige
Registreerunud 03.09.03
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 03.06.05 16:10
|
|
|
Kaldun arvama,et need tihendid lähevad ikkagi igaks juhuks vahetusse ,krt neid teab ja asi paistab suht originaali lähedane. Poldid on ilusa
välimusega-ilma kriimudeta.
|
Quattro.
|
|
|
|
|