Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: Mure 4.2Tdi soojenemisega (Vastuseid: 10 | Vaatamisi: 3246)
AutomatiC
huviline

Registreerunud 28.08.09
Kasutaja on eemal

Auto: A8 D3 4.2TDi, audi 90 2.3Q, Golf2 VR6, Passat B5.5, Golf5

postitati 13.11.16 16:00 Tsiteeri
Mure 4.2Tdi soojenemisega

Tere, pöördun siin teie poole, kuna endal hakkab mõistus kokku jooksma. Nimelt siis audi a8 4.2tdi 240kw ei taha soojaks minna ja ka salongi ei tule sooja. Kohapeal tiksudes tõuseb mootori temperatuur ilusti 90 kraadi ära, aga nii kui sõitma hakata, siis langen 70 kraadi peale ja isegi madalamale. Loogika ütleks et termostaat, kuid sai vahetatud kõigepealt B osa vastu, kui paremaks ei läinud siis uue A osa vastu, aga ilma tulemusteta. Ka salongi ei tule tänu sellele sooja. Vahest sõites nagu viskab soojemat ja siis jälle külmemat. Survet jahutussüsteemis pole, keema ka ei lähe. Kas on kellelgi olnud kogemusi, et veepump ei aja jahutusvedelikku piisavalt ringi ja tänu sellele selline anomaalia?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
SalmA
huviline

Registreerunud 23.09.13
Kasutaja on eemal

Auto: 100 Sedan 2.5 TDI 90

postitati 13.11.16 16:02 Tsiteeri

Salongi radiaator umbes?

SalmA

Some seek forgiveness, others escape...
Maku
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 13.11.16 16:34 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: AutomatiC
Tere, pöördun siin teie poole, kuna endal hakkab mõistus kokku jooksma. Nimelt siis audi a8 4.2tdi 240kw ei taha soojaks minna ja ka salongi ei tule sooja. Kohapeal tiksudes tõuseb mootori temperatuur ilusti 90 kraadi ära, aga nii kui sõitma hakata, siis langen 70 kraadi peale ja isegi madalamale. Loogika ütleks et termostaat, kuid sai vahetatud kõigepealt B osa vastu, kui paremaks ei läinud siis uue A osa vastu, aga ilma tulemusteta. Ka salongi ei tule tänu sellele sooja. Vahest sõites nagu viskab soojemat ja siis jälle külmemat. Survet jahutussüsteemis pole, keema ka ei lähe. Kas on kellelgi olnud kogemusi, et veepump ei aja jahutusvedelikku piisavalt ringi ja tänu sellele selline anomaalia?
Oli kunagi sarnane mure, ainult 4.0tdi-ga. Probleemiks oli teine ehk käigukasti termostaat.

torque addict / in the real world four wheel drive means safety and traction
AutomatiC
huviline

Registreerunud 28.08.09
Kasutaja on eemal

postitati 13.11.16 17:37 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: SalmA
Salongi radiaator umbes?

SalmA

Usuks seda, kui mootori temp oleks ilusti 90 kraadi ja siis sooja ei tuleks. Seda kontrolliks siis kui mootori temperatuuri normi saaks.

Kas 4.2l on käigukasti termostaat ka?

Maku
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 13.11.16 17:54 Tsiteeri

Tsitaat:
Mul oli sellega paras keberniit. Ka esindus oli kahtleval seisukohas, kas see minu autol üldse olema peaks. Kuna mingit muud lahendust enam polnud, siis tellisin termostaadi ära ja panin vägisi vahele. Lõikasin vooliku pooleks ja termostaat vahele. Mure kadus.

Selline vidin:

http://thumbs.ebaystatic.com/images/g/7KcAAOSw4HVWEPDS/s-l225.jpg

torque addict / in the real world four wheel drive means safety and traction
SalmA
huviline

Registreerunud 23.09.13
Kasutaja on eemal

Auto: 100 Sedan 2.5 TDI 90

postitati 13.11.16 18:01 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Maku
Tsitaat:
Mul oli sellega paras keberniit. Ka esindus oli kahtleval seisukohas, kas see minu autol üldse olema peaks. Kuna mingit muud lahendust enam polnud, siis tellisin termostaadi ära ja panin vägisi vahele. Lõikasin vooliku pooleks ja termostaat vahele. Mure kadus.

Selline vidin:

http://thumbs.ebaystatic.com/images/g/7KcAAOSw4HVWEPDS/s-l225.jpg

Asub siis siin nr.9 : http://audi.7zap.com/en/rdw/audi+a8/a8/2005-291/1/121-121033/#9

SalmA

Some seek forgiveness, others escape...
AutomatiC
huviline

Registreerunud 28.08.09
Kasutaja on eemal

postitati 13.11.16 18:06 Tsiteeri

Leidsingi vin koodi järgi ka, et peaks ikkagi olema. Vahetan lähi päevil ära vaatab mis teeb.

Jann
huviline

Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal

Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.

postitati 14.11.16 05:11 Tsiteeri

Võin ka vähemalt ühe auto puhul kinnitada selle termostaadli viga. Sümptomid olid samad.
Arvan, et tean mis autost käib jutt. Olid müüjale rääkinud, et vahetasid ära KÕIK termostaadid, mis tekitas segadust. Ma oleks kohe talle õelnud, milles viga, kui oleks teadnud, et ainult ühe vahetasid..

OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide adaptsioonid, DPF, õhkvedrustuse mured jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + uusim tarkvara VCDS 24.7.1 + pikk kogemus). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2025, VIM, SpeedCam, Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
stihl
huviline

Registreerunud 14.09.09
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Coupe B3, Jaguar XJ6 Series II

postitati 14.11.16 13:45 Tsiteeri

Kas autol on ka automaatne (ntx webasto) lisasoojendi peal?
Mis suve jooksul saba on andnud, aga enne külmasid sellest ju aru ei saanud, kuna lülitub alles alla +5 kraadi juures käima.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
AutomatiC
huviline

Registreerunud 28.08.09
Kasutaja on eemal

postitati 15.11.16 14:35 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Jann
Võin ka vähemalt ühe auto puhul kinnitada selle termostaadli viga. Sümptomid olid samad.
Arvan, et tean mis autost käib jutt. Olid müüjale rääkinud, et vahetasid ära KÕIK termostaadid, mis tekitas segadust. Ma oleks kohe talle õelnud, milles viga, kui oleks teadnud, et ainult ühe vahetasid..

See auto minu käes olnud juba viimased 3 aastat, niiet ma ei usu et sa tead mis autost jutt. Aga jah selle termostaadi viga oli. Nüüd temp ilusti 90 kraadi, eks ole näha, mis siis saab kui külmaks jälle läheb.

Webasto on peal küll ning töötab ka ilusti.

Jann
huviline

Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal

Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.

postitati 17.11.16 15:17 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:
Algselt postitas: Jann

See auto minu käes olnud juba viimased 3 aastat, niiet ma ei usu et sa tead mis autost jutt. Aga jah selle termostaadi viga oli. Nüüd temp ilusti 90 kraadi, eks ole näha, mis siis saab kui külmaks jälle läheb.

Webasto on peal küll ning töötab ka ilusti.

Selge, lihtsalt väga tuttav tuli ette see olukord. Järelikult üks vastne D3 omanik murrab pead sama asjaga hetkel.;)

OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide adaptsioonid, DPF, õhkvedrustuse mured jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + uusim tarkvara VCDS 24.7.1 + pikk kogemus). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2025, VIM, SpeedCam, Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 36.7% - SQL: 63.3%]