niffu
huviline
Registreerunud 04.11.04
Kasutaja on eemal
Auto: C6, A6 & A6 Allroad ;Coupe Quattro Typ85 x 2
|
postitati 28.05.05 11:47
|
|
|
Vaja abi a8 kliimaga
Mure järgmine..soojade ilmade saabudes ei puhunud enam üldse külma õhku.....esimene järeldus oli ,et mure gaasis....et seda lihtsalt pole....sai siis
kliima ära täiedtud vastavad etteantud norm gaas sisse panud,kuid asi ikka pole õige....
Auto käima pannes ja temperatuuri LO peale pannes puhub küll külma õhku ilusti,kuid seda ainult mõnda aega, külitab ilusti sisse ja välja pumpa, kuid
mõne aja pärast lülitab sisse sellise lüliti kliimakonsooli juures nagu ECON ja peale seda lülitab pumba välja ja enam külma õhku ei puhu ja välja
seda lülitada ei saa...ainult nii saab ,kui auto mootor välja suretada ja uuesti auto käivitada,kuid mõne aja möödudes jälle sama asi kordub....siit
ka küsimus,mida see ECON tähendab ja miks ta ise sinna ümber ennast lülitab ja mida ette peaks võtma,et asi toimima saada.....
Kõik ettepanekud ja teadmised on oodatud!
|
|
|
Henri
huviline
Registreerunud 06.03.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.05.05 14:49
|
|
|
Ma pakun, et mingi andurikala on. Lase kliimaveakoodid välja lugeda.
|
|
|
niffu
huviline
Registreerunud 04.11.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.05.05 15:34
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Henri
Ma pakun, et mingi andurikala on. Lase kliimaveakoodid välja lugeda. |
Pakud välja äkki mõne koha kus seda teostada saaks? .....kuid mida se ECON tähendab .....ja kas keegi teab,et kas see nupp alla vajutades,et miks ta
siis kliima välja lülitab
|
|
|
Kaits
klubiliige
Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: RS 6 Avant
|
postitati 28.05.05 16:54
|
|
|
Ma pole küll otseselt A8 kliimaga kokku puutunud, aga vanematel Audidel tähendab "econ" n.ö. ökonoomset kliima funktsiooni, mille töös oleku ajal ei
kasutata külmutusfunktsiooni. Hoitakse salongi temperatuuri automaatselt soovitud temperatuuril kondits. pumpa tööle rakendamata. Mingil hetkel
sellest enam siiski ei piisa (kui salongi soovitud temp. on külmem kui välistemp.)... Siis tuleb muid funkts. kasutada.
Miks ta ise "econ'i" peale läheb, ei oska öelda...
"RS6 is like a supermodel girlfriend - extremely high maintenance, but now and again, worth every penny."
|
|
|
|
niffu
huviline
Registreerunud 04.11.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.05.05 17:32
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Kaits
Ma pole küll otseselt A8 kliimaga kokku puutunud, aga vanematel Audidel tähendab "econ" n.ö. ökonoomset kliima funktsiooni, mille töös oleku ajal ei
kasutata külmutusfunktsiooni. Hoitakse salongi temperatuuri automaatselt soovitud temperatuuril kondits. pumpa tööle rakendamata. Mingil hetkel
sellest enam siiski ei piisa (kui salongi soovitud temp. on külmem kui välistemp.)... Siis tuleb muid funkts. kasutada.
Miks ta ise "econ'i" peale läheb, ei oska öelda... |
võib oletada ,et audidel se süsteem enamvähem ühesugune... kuid salongis on kindlalt soojes kui 18 kraadi.... seega peaks ta tööle lülitama
kliima..... kuid ei lülita.....ei taha enam sõita aknad ja luuk lahti,kuigi auto võimaldaks külmkapis istuda......... kuid kas kuskil mõni andur vms
asi ei või olla,mis ütled kliima plokile,et temp on saavutatud?? ja et kui on,kuskohast see olla võiks
|
|
|
moppel
huviline
Registreerunud 09.10.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Coupé 2.3 20V -90
|
postitati 29.05.05 21:13
|
|
|
Eks ta miski anduri, elektroonikakomponendi jama on.
Lihtsalt näiteks, ühel päeval ei töötanud enam minu saani konditsioneeri pump. Uurisin asja ja selgus, et tühikäigu klapi (idle stabilisator)
pistik logises. Nii kui see korra ühenduse kaotas, lülitus kliima kompressor ka välja, kuni järgmise mootori käivituseni. Kahjuks tuleb tunnistada, et
pistiku vea avastasin täitsa juhuslikult.
Loo moraal on selles, et peaks ikka esialgu uurima, kuidas pump täpselt välja lülitub, kas ainult sõidu ajal või kohapeal seisetes ka jne.
|
|
|
niffu
huviline
Registreerunud 04.11.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.05.05 05:25
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: moppel
Eks ta miski anduri, elektroonikakomponendi jama on.
Lihtsalt näiteks, ühel päeval ei töötanud enam minu saani konditsioneeri pump. Uurisin asja ja selgus, et tühikäigu klapi (idle stabilisator)
pistik logises. Nii kui see korra ühenduse kaotas, lülitus kliima kompressor ka välja, kuni järgmise mootori käivituseni. Kahjuks tuleb tunnistada, et
pistiku vea avastasin täitsa juhuslikult.
Loo moraal on selles, et peaks ikka esialgu uurima, kuidas pump täpselt välja lülitub, kas ainult sõidu ajal või kohapeal seisetes ka jne.
|
Pumo lülitub välja täpselt siis kui ECON nupp salongis siss lülitub,selle väljalülitades hakkab pump jälle tööle....
|
|
|
pix
huviline
Registreerunud 02.12.04
Kasutaja on eemal
Auto: A8 Quattro
|
postitati 30.05.05 15:07
|
|
|
Me autol toimetab econ küll ainult nupust, ise ei tee küll miskit.
|
|
|
niffu
huviline
Registreerunud 04.11.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.05.05 16:18
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: pix
Me autol toimetab econ küll ainult nupust, ise ei tee küll miskit.
|
selllepärast tundubgi kahtlane asi,et pole nagu päris õige...
peab asja ikka kuskile uurima minema
|
|
|
Aimar
huviline
Registreerunud 21.08.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi S4
|
postitati 30.05.05 21:28
|
|
|
aga ni peabki olema ju....kui vajutad econ nuppu siis lülitub pump vällja ja vent jääb seisu....mul A6 1999 a ja raamatuski kirjutab et see nupp
selleks..kui sa seisad näit mingi rekka taga mis täigea suitseb sis salong seda suitsu täis ei lähex...vajutad econ nuppu ja pump ja diivik jääb
seisiu enam külma ei puhu vaid hoiab seda tempi salongis mis juba eelnevbalt on sees ...aga mitte lõpuni.....se andur peax olema kliima plokis
selline võredega ja salongis laiali..
|
|
|
niffu
huviline
Registreerunud 04.11.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.05.05 05:23
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Aimar
aga ni peabki olema ju....kui vajutad econ nuppu siis lülitub pump vällja ja vent jääb seisu....mul A6 1999 a ja raamatuski kirjutab et see nupp
selleks..kui sa seisad näit mingi rekka taga mis täigea suitseb sis salong seda suitsu täis ei lähex...vajutad econ nuppu ja pump ja diivik jääb
seisiu enam külma ei puhu vaid hoiab seda tempi salongis mis juba eelnevbalt on sees ...aga mitte lõpuni.....se andur peax olema kliima plokis
selline võredega ja salongis laiali.. |
See kõik tõsti,et nupust välja,et autosse ei tuleks muud häirivat jama,kuid ta lükkab ise econ-i sisse,siis kui mina seda ei taha isegi....... ...eks
peab kliima plokis nati tuhnika siis.....ja see salongis laiali..kas see tähenab seda ,et salongis on igalpool andurid mis mõõdavad erinevatest
punktidest tempi.-i?
|
|
|