Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: odav raadioantenni võimendi: kes teab, mis on puudu? (Vastuseid: 7 | Vaatamisi: 1658)
roltskar
klubiliige

Registreerunud 29.05.14
Kasutaja on eemal

Auto: A4 B8 3.0tdi Q

postitati 06.09.16 17:01 Tsiteeri
odav raadioantenni võimendi: kes teab, mis on puudu?

sai siin üks odav jublakas ostetud,mis kirjade järgi lubab raadioantenni signaali võimendada.

kahtlusalune ise näeb selline välja:

http://static2.fotoalbum.ee/fotoalbum/441/425/0110462975cf1db.jpg

nagu pilt räägib, tahtsin näha,mis karul kõhus on ja kiskusin ta laiali.

esimesel pilgul võis juba näha,et sisse läheb kolm juhet:
*aku pluss
*2x antenni juhtmed (millest üks annab ka maandust eelpool nimetatud plussile)

http://static2.fotoalbum.ee/fotoalbum/441/425/01104629814cc48.jpg

välja tuli aga ainult üks juhe, mis juba pani kulmu kergitama.

http://static2.fotoalbum.ee/fotoalbum/441/425/011046297792183.jpg

skeemi uurides tundus aga asi vist isegi õigesti toimivat, kui puuduolevad ühendused ära teha.

http://static2.fotoalbum.ee/fotoalbum/441/425/01104629795e78d.jpg

asi meenutab umbes sarnast skeemi:

http://www.electroschematics.com/wp-content/uploads/2008/06/cable-tv-amplifier-schematic.gif

Seega minu küsimus olekski mõnele teadjamehele, et kui ma nüüd ise oma valge käega trükiplaadi ülemisest paremast servast juhtme antenni emasesse pessa viin ja sellega voolusirgest vooluringi teen, kas siis kannab mu töö vilja või on oodata sinist suitsu?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
roltskar
klubiliige

Registreerunud 29.05.14
Kasutaja on eemal

postitati 06.09.16 17:02 Tsiteeri

huvitav on juba see,et kui maki poolt liikuda,siis on esmalt OUT+ ja siis alles IN+

lisaks avastasin,et keset plaati on puudu mingisugune komponent, nii palju kui sümbolist välja lugeda saab, võiks sinna asetada dioodi

Rix
klubiliige

Registreerunud 06.03.11
Kasutaja on eemal

Auto: B6 Quattro

postitati 06.09.16 17:19 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: roltskar
huvitav on juba see,et kui maki poolt liikuda,siis on esmalt OUT+ ja siis alles IN+

lisaks avastasin,et keset plaati on puudu mingisugune komponent, nii palju kui sümbolist välja lugeda saab, võiks sinna asetada dioodi

IN-OUT osas peaks asi olema õige. Kuna mitte makk ei edasta signaali antennile vaid vastupidi. Aga puudu oleva komponendi või muu seal oleva osas ei oska kommenteerida. Mina olen aru saanud, et tegemist ei ole mitte antenni võimendiga, vaid sellised jublakad lasevad voolu antenni juhtmesse, millest saab antenni jala sees olev võimendi toite.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
roltskar
klubiliige

Registreerunud 29.05.14
Kasutaja on eemal

postitati 07.09.16 06:28 Tsiteeri

Seda küll, ma peale postitust sain ise ka eksimusest aru.

Voolu ta vist lihtsalt antenni ei suuna ja minu puhul on juba võimendi autol olemas. Võimendi lihtsalt ei toimi kõige paremini ja mõtlesin veel ühe vahele panna, ehk annab juurde selle natukese, mis puudu on.

Sellised adapterid on ka muidugi olemas, seda siis autodele, millel on makist vaja läbi antennijuhtme võimendile toidet, mida järelturu makk ei võimalda.

kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 07.09.16 08:08 Tsiteeri

Lihtsalt minu kaks leidu. Ma võin vist olla veendunud, et pigem on probleemseks hetkel järelturu seade ise, mitte autol olemasolev antennivõimendi. Selle teada saamiseks kahjuks head moodust pole - ongi vaja sukelduda lae alla (avant kerel). Ühe "võimendi" juurde toppimine kahjuks ei päästa kui originaal võimendi on töökorras ja ka vool tuleb peale.

Olen kahjuks neid jurakaid konsoolis lausa minema visanud, kuna need lihtsalt ei püüa praktiliselt midagi, samas teine seade samas koosluses töötab iseaadselt ja lausa kaugele kaugele eesti-läti piiri taha, nii et...

Sedaan keredel olen ka järelturu antenne näinud tahatiiba paigutatuna, mis siis automaatselt sisse välja liigutatakse vastavalt remote voolu peale ja maha jooksmisele. Samuti võis väga erinevaid tulemusi näha erinevate makkidega selle asja taga.

PS! Mul vist üks selline seade, mis ei tööta vist raadioantenni alla kah mitte :D. Tahad laenan :D.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
roltskar
klubiliige

Registreerunud 29.05.14
Kasutaja on eemal

postitati 07.09.16 09:25 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: kps
Lihtsalt minu kaks leidu. Ma võin vist olla veendunud, et pigem on probleemseks hetkel järelturu seade ise, mitte autol olemasolev antennivõimendi. Selle teada saamiseks kahjuks head moodust pole - ongi vaja sukelduda lae alla (avant kerel). Ühe "võimendi" juurde toppimine kahjuks ei päästa kui originaal võimendi on töökorras ja ka vool tuleb peale.

Olen kahjuks neid jurakaid konsoolis lausa minema visanud, kuna need lihtsalt ei püüa praktiliselt midagi, samas teine seade samas koosluses töötab iseaadselt ja lausa kaugele kaugele eesti-läti piiri taha, nii et...

Sedaan keredel olen ka järelturu antenne näinud tahatiiba paigutatuna, mis siis automaatselt sisse välja liigutatakse vastavalt remote voolu peale ja maha jooksmisele. Samuti võis väga erinevaid tulemusi näha erinevate makkidega selle asja taga.

PS! Mul vist üks selline seade, mis ei tööta vist raadioantenni alla kah mitte :D. Tahad laenan :D.

Nagu pildil näha, on mul omalgi seade, mis kohe kindlasti ei toimi :D

Endal on, avatarilgi näha olev, sedaan kerega C4, millel on võimendi taga piilari sees. Vool jookseb peale küll ja mingeid ampreid ta välja imeb,aga teatud hetkedel,kui olen eemal maakonna keskustest mängib ainult DJ staatiline ft. Sahinad.

Linnas mängib hästi, aga eemale sõites ei "lukusta" makk end kanalile ja vahel tuleb käsitsi sagedust muuta või suisa mõni andmekandja saundi pritsima panna. Samas ei välista, et makk ise ei oska jaamale "lukustuda"

Sellepärast mõtlesingi,et paneks proovi pärast,et viga leida veel ühe võimendi käraka makile otsa. Saab teada, kas näiteks originaal võimendi on vigane (mille viga siis võimendatakse) või avastab mõne muu probleemi. Esmalt oleks aga vaja see jublakas tööle saada.
Skeem tundub isegi midagi tegevat ja nüüd oleks vaja mõnelt haritlaselt "jah" sõna,et mu hüpotees on õige, et asi kokku joota ja autosse vedada.

Muidugi ei välista juhtu,et lihtsalt auto ja makk ei sobi mingi anomaalia pärast kokku. Endalgi olnud makke,mis ilma antennitagi võtavad Siberi kohalikku raadiot ja ka aparaate,mis keelduvad peale Viker raadio midagi mängimast.

Siin saamegi nüüd ühiselt nuputada, et kas see jupp läheb prügikasti või autosse. ;)

Kaar3l
huviline

Registreerunud 25.05.08
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 2.5TDI Quattro

postitati 07.09.16 11:42 Tsiteeri

Ma pakun, et see jubin on fake ja ei tööta.
Ostsin ka ühe antenni, kus jutu järgi pidi olema võimendi jms sees. Reaalsuses aga oli mingi skeemike ühe transistoriga, mis andis ainult sahinaid juurde raadiosse. Oli ka liiga odav, et tõsi olla.

http://m.youtube.com/watch?v=6F2EKkaX7dA

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
roltskar
klubiliige

Registreerunud 29.05.14
Kasutaja on eemal

postitati 07.09.16 14:29 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Kaar3l
Ma pakun, et see jubin on fake ja ei tööta.
Ostsin ka ühe antenni, kus jutu järgi pidi olema võimendi jms sees. Reaalsuses aga oli mingi skeemike ühe transistoriga, mis andis ainult sahinaid juurde raadiosse. Oli ka liiga odav, et tõsi olla.

http://m.youtube.com/watch?v=6F2EKkaX7dA

Selles mõttes mul on isegi parem, mul on 2 transistorit , mis ideaalis peaks olema võimeline signaali võimendama,kui kõik õigesti on. :D

Videot olen isegi näinud ja neid sarnaseid tooteid,kus on sees kondekas või takistid, mis heal juhul natuke müra siluvad kuid midagi ei võimenda.

Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 36.5% - SQL: 63.5%]